den ijzeren weg

Communities

ZeelandNet

den ijzeren weg

There is no such thing as a Part Time Obsession...

78.213 bezoekers 1 lid Log in

PFT / TSP


Patrimoine Ferroviaire Touristique

Toeristisch Spoor Patrimonium

Open Monumentendag 12 september 2009

Rustig was het, heel rustig.  Waardoor we dus fantastisch konden genieten van al het moois dat TSP buiten had uitgestald.  Verder heeft één onzer grootste idolen, André Dagant, een schitterend boek uitgebracht over de Compagnie du Nord Belge.  Voor diegene die nog aan het twijfelen zijn : DOEN !  Ergens hopen we op nóg een boek, maar dan meer met aandacht voor goederenwagens, rijtuigen, seingeving, stations, emplacementen,...

Later op de dag zijn we nog doorgestoken naar Chatelet, de goederenlijn naar Acoz en de stelplaats van Haine-St-Pierre.  Maar dat vind je elders.

Vanuit de cabine van 202.020 : 9209 en 8061.

Onze eerste dieselreeks anno 1954 : 270.005.

5183 met zeegras.

Jeugdherinneringen van de Athus-Meuse : aanhangwagen 732.10 en autorail 4333.

Onze grote vriend 26.101.

...en kleiner zusje.

Brugge - Eeklo met 554.18 ?

...en al onze dank aan Maldegem voor het bewaren van deze NMBS bus.

Vertrek van 64.169 vanuit Saint-Ghislain.

Ruilbeurs bij PFT / TSP via de achterdeur

9 mei 2009 had TSP haar traditionele ruilbeurs.  Voor diegene die nog niet geweest zijn : een prima beurs !  Veel handelaars, zowel met nieuw als tweedehands aanbod, interessante prijzen, kortom : voor elk wat wils.  Ikzelf heb het niet kunnen laten om van Jouef een paar torpedowagens mee te nemen voor een habbekrats.

Aan de andere kant is het dan een beetje moeilijk om mooie sfeerfoto's te nemen, maar allez, een mens doet zijn best nietwaar.  Het geeft ook de mogelijkheid om eens een stapje verder te kijken.  Voorbij de achterdeur als het ware.

Verder werd de nieuw verworven V36 van het Belgisch leger voorgesteld.

Maar allereest enkele sfeerbeelden van binnen...

...en buiten...

Verder de V36 :

De rangeerheuvel en -bundels zijn allang verdwenen.  Maar een vlakte vol met keien en bovenleidingsmasten heeft wel wat...

In 1993 ben ik in de nog in bedrijf zijnde locloods geweest.  Toen was er nog veel te zien in Henegouwen !  Momenteel staat de loods op het verlanglijstje van TSP.  Binnenin staat één en ander van hun materieel dat ofwel als plukloc moet dienen ofwel hersteld zal worden.  

Binnenin vinden we een K1 eerste klas, een tussenwagen van een AM35, een K1AD, 6010, 4501, een pakwagentje 1947, een gesloten wagen uit een hersporingstrein en een draaistel voor een reeks 43.

Oók de liefhebbers van graffiti komen aan hun trekken.  (En laat ik het eerlijk zeggen : soms zitten er wel kunstwerkjes tussen.  Dus : treinenliefhebbers, vergeet éven de trein en geniet.  Een trein kan altijd herspoten worden !)

   

   

Mijn partners-in-crime voor die dag :

Terug naar de beginpagina

Omhoog