den ijzeren weg

Communities

ZeelandNet

den ijzeren weg

There is no such thing as a Part Time Obsession...

78.212 bezoekers 1 lid Log in

ABOUT ME


About me...

Meterspoor rijtuig Manage 1920, St-Valéry-sur-Somme.

Peter Decaluwe, Bruggeling maar wonend te Aardenburg.

Oorspronkelijk een modelbouwachtergrond uit de tijd dat drybrushen hét van hét was (lang geleden dus), later overgeschakeld naar modelspoor.  Sedert 1991 lid van Modelspoor Atelier Oostkamp.

Motto : â??Donâ??t guess, find out !â? in plaats van het gangbare â??Begint eer ge bezintâ?...

Oorspronkelijke interesse : Belgisch grootspoor begin jaren â??50.  Liefst zijlijnen, niet geëlectrificeerd, cabotage en Brosseltjes.  Later breidt de interesse zich uit naar meterspoor en niet-NMBS.

Gevolg hiervan is Cabusart, een baan in schaal 0 die een Belgisch grensstation uitbeeldt op een zijlijn anno 1930, waarbij heel veel inspiratie kwam uit Arthur Masson zijn â??Thanasse et Casimirâ?. Cabusart heeft al heel wat tentoonstellingen gezien : Blankenberge, Coudekerque, Sedan, Birmingham, Goes, Genk... Momenteel volgt een tweede gedeelte, wat de totale lengte op zo'n twintig meter brengt en waaraan de naam "Thanasse" gegeven wordt. Thanasse omvat een brouwerij en een zagerij en wordt aan de ene zijde begrensd door een tunnel.  De eerstvolgend geplande tentoonstellingen zijn de Ramma te Sedan en Ontraxs te Utrecht.

Na Thanasse wordt niets meer in nul gebouwd.  Nu ja, niets meer... wel in nul, maar in On30, wat overeenkomt met 75cm spoor.  Wat dat zal zijn, laat ik nu voorlopig in het midden. Dat mijn interesse aan het verschuiven is naar 'urban exploration' zal alleen maar meespelen...

Veel leesplezier enne... reacties zijn altijd welkom en krijgen een antwoordje !

 

Terug naar de beginpagina

Omhoog