den ijzeren weg

Communities

ZeelandNet

den ijzeren weg

There is no such thing as a Part Time Obsession...

85.431 bezoekers 1 lid Log in

ATD Monceau - het Olifantenkerkhof

Altijd leuk, Monceau.  Zelfs 'niet ingewijden' (in Engeland zouden ze het hebben over 'non-anoraks') zijn hiervan onder de indruk. 

Atelier de Wagons Voroux-Goreux

Vergeten door de NMBS : de voormalige herstelplaats van Voroux-Goreux

Bertrix revisited 2009

Vorig jaar was het nog de wind door de lege loodsen, dit jaar waren het boompjes, boompjes en boompjes...

 

PFT / TSP : Open Monumentendag 12-9-2009

Als er iemand is in België die weet hoe spoorwegmaterieel uit te stallen, dan is het wel TSP / PFT... 

Trainferry Zeebrugge-Harwich

Vanuit een nogal dure logistieke oplossing uit Wereldoorlog Eén naar een succesvol commercieel bedrijf : de Société Belgo-Anglaise des Ferry Boats.

About me...

 

Klassieke beveiliging - Chatelineau cabine IV

Nieuw stukje over klassieke beveiliging : de rangeerbundel van Châtelineau.  Een seinhuis met zowel een Siemens als een S-8A blok dat semaforen en stopseinen bedient.

Klassieke beveiliging - Haine-St-Pierre

In Haine-St-Pierre bewaart de NMBS een aantal stukken voor een toekomstig spoorwegmuseum.  Ook hier is één en ander te vinden i.v.m. mechanische beveiliging.

Klassieke beveiliging - L.138 Chatelet-Ville

Vorige zaterdag richting klassieke seinen gereden : het station van le Campinaire en van Châtelineau, het resterend gedeelte van lijn 138 en de museumbewaarplaats van Haine-St-Pierre.  Hierbij het verslag van wat nu nog te zien is in Châtelet.

Klassieke beveiliging - Quievrain 1993

Ooit werd het de laatste museumlijn van de NMBS genoemd.  De tijd van onze grootvaders was hier stil blijven staan.  Een landelijk dieselbaantje, met de hand bediende overwegen, een overwegbel met zo'n tweetonige gong, Saxby en Siemens seinhuizen waar nog met stangen wissels getrokken werden..  Wel excuses voor de kwaliteit : diascans zijn nu eenmaal geen 10 megapixel digitale foto's he.

Omhoog