WINDKETIERS

Communities

ZeelandNet

WINDKETIERS

114.493 bezoekers 18 leden Log in

niet op laten eten EIKELS


Eikel!

Ja dat zeggen we wel eens als iemand iets minder slims doet. Dit geldt ook voor honden die eikels eten. Sta dat alstublieft niet toe.

Tannine kan dodelijk zijn
Eikels bevatten grote hoeveelheden tannine (looizuur) en dat is giftig voor uw hond. Wanneer een hond eikels eet, dan wordt er dus veel tannine opgenomen en daardoor kan de hond buikpijn en/of diarree krijgen, gaan braken, een stijve gang en verlammingsverschijnselen vertonen, nierfalen krijgen en zelfs dood gaan. Tanninen binden namelijk eiwitten en zorgen er voor dat ze neerslaan. 

Eiwitten slaan neer
Eiwitten zitten volop in een hondenlichaam en ze zijn essentieel voor het functioneren van de hond. In het lichaam van een hond zitten eiwitten die bijvoorbeeld het transport van voedingsstoffen verzorgen of van belang zijn voor de bloedstolling. Doordat de eiwitten neerslaan kunnen zij de essentiële functies voor het hondenlichaam niet meer verzorgen met alle gevolgen van dien. De etsende werking van de eikels zelf op het maagdarmslijmvlies versterkt dit effect alleen maar. Daarbij kunnen eikels door hun grootte ook simpelweg vastlopen in het maagdarmkanaal en zo verstopping veroorzaken.

Beloon met een gezonde snack
Kortom laat uw hond van de eikels afblijven en beloon hem of haar daarvoor met een gezonde snack!

Een hond is geen varken
Weet u overigens welke diersoort wel goed eikels kan eten? Het varken.

 bron  https://www.dierapotheker.nl/product/4924/Hond/Snacks/Eikel?nb=543    

Omhoog