WINDKETIERS

Communities

ZeelandNet

WINDKETIERS

114.493 bezoekers 18 leden Log in

voor de hond giftig voedsel


een link naar wat giftig en niet goed is voor de hond 

http://www.puppyplaats.nl/giftigvoorhonden.php

 

 

Chocolade(letters) dodelijk voor hondenSinterklaas nadert met rasse schreden! Maar kijk uit met chocoladeletters in de schoen, zeker als je hond vrij door het huis loopt! In chocolade zit de giftige stof theobromine en de concentraties variëre Chocolade(letters) dodelijk voor hondenSinterklaas nadert met rasse schreden! Maar kijk uit met chocoladeletters in de schoen, zeker als je hond vrij door het huis loopt! In chocolade zit de giftige stof theobromine en de concentraties variëren met de soorten chocolade. Pure chocolade het meeste theobromine, witte chocolade is in de praktijk bijna ongevaarlijk, maar banketbakkers chocolade is uiterst giftig voor de hond!

Van de ¨gewone¨ pure chocolade is ongeveer 10 gram per kilo lichaamsgewicht vaak dodelijk, dus een hond van 30 kilo ongeveer 300 gram! Van minder grote hoeveelheden kan je hond goed ziek worden en soms ook sterven! Graag verwijs ik naar dit onderstaande verhaal!

Peter Klaver, dierenarts DierenNieuws

Bron: Clubblad van KC Gooi en Eemland.

Onze Schnauzer Nancy heeft in een onbewaakt ogenblik, tijdens onze afwezigheid, een grote doos chocolade van de eettafel gestolen en gedeeltelijk opgegeten. De chocolade was een cadeau en netjes verpakt, zodat wij niet wisten wat de inhoud was, maar Nancy's neus was heel goed ontwikkeld voor alles wat maar enigszins ¨eetbaar¨ rook.

's Avonds lag ze bij mij op schoot en merkte ik dat ze een behoorlijk zware en verhoogde hartslag had. De volgende ochtend had ze last van dunne ontlasting, maar ze was tierig. Ze at normaal en toen we naar onze paarden gingen was ze in de auto onrustig, zoals altijd. Bij het openen van het hek kreeg Nancy plotseling een hartstilstand, terwijl ze van plan was al blaffend naar het hek te rennen om naar binnen te snellen.

Door de plotselinge hartstilstand bij het hek belandde ze in de sloot. Hierin heeft ze echter nog geen 10 seconden gelegen, omdat ik er meteen insprong. Omdat ze direct levenloos was en bleef drijven dacht ik dat ze misschien haar nek gebroken had. Toch heb ik haar nog op de neus geblazen en gevoeld of er misschien modder in haar keel was gekomen waardoor ze stikte.
Niets van dit alles was waar en onze hond lag - plotseling uit ons leven gerukt - dood aan de kant van de sloot.

Bij sectie door de dierenarts kwam er geen directe doodsoorzaak naar voren, doch na aandringen is toch nog nader onderzoek gedaan in verband met de chocolade die ze genuttigd had en heeft de dierenarts nog met het vergiftigingscentrum gebeld. Er werd daar wat lacherig gedaan dat een hond een vergiftiging kan oplopen door chocolade.

Bij het eten van 40 gram chocolade per kilo lichaamsgewicht van de hond komt er theobromine vrij in het lichaam van de hond en hierdoor treedt na 18 tot 24 uur een hartstilstand op. Dit is dus ook bij onze hond gebeurd. Zij had echter bij lange na niet deze hoeveelheid gegeten, want dit had dan ruim zes ons chocolade moeten zijn.
Ze was 9 jaar oud en in een superconditie. Deze maaltijd is echter wel haar dood geworden. Op de avond voorafgaande aan haar dood heeft ze zelfs nog gebraakt. We denken dus dat veel minder chocolade al dodelijk kan zijn voor een hond.

Voor dit gevaar wilden wij u als hondenliefhebber waarschuwen, want in een voorkomend geval dient u direct uw dierenarts in te schakelen en een braakmiddel toe te dienen. Onderneem zelf iets, want onze dierenarts was ook niet op de hoogte van de mogelijkheid van een chocoladevergiftiging! Als wij de dag voor Nancy's dood de dierenarts hadden gebeld, had hij waarschijnlijk gezegd dat het er vanzelf wel weer uit zou komen via de natuurlijke weg.

p.s. Het gaat dus (gelukkig!) niet over mijn eigen hond. Hondenliefhebbers, neem dit stukje alsjeblieft over en zet het op zoveel mogelijk andere clubs of sites!

Voor meer informatie over gehaltes van de giftige stof theobromine in chocolade verwijs ik graag naar
link>

DN redactie (PK)
DN 30/11/2007

PAARDEPOEP

Zeer aantrekkelijk voor een hond , maar het snacken kan een fatale afloop hebben.Als het paard net zijn wormmiddel heeft gekregen zit dit in de onlasting van het paard en de hond krijgt dan een veel te grote dosis binnen. Vanaf pup streng verbieden, maar ook zelf opletten waar het ligt, en je hond bij je roepen.

 

Rauwe ui en Prei

Mag je een hond niet rauw geven, het mag wel een restje maar in GEKOOKTE vorm geven.

 

Varkenvlees

Varkens kunnen een ziekte hebben die voor honden FATAAL is als zij iets rauws eten wat van een varken komt. Dus geen varkensvlees, botten of organen rauw van een varken.

Varkens oortjes die als snack voor de hond, raad ik u af uit eigen onderving. De harde oortjes worden in te grote stukken door geslikt, mijn 1e Saluki is daar bijna in gestikt

 

Botten

nooit gekookt geven , de botten worden hard en splinteren, dit veroorzaakt schade in de ingewanden. Geeft een rauw runderbot dat kunnen ze wel verteren.

 

Chocolade

Kan ook dodelijk zijn voor uw hond ,grote van de hond en de hoeveelheid die ze gegeten hebben,maar ook of het melk, pure of extra bittere chocolade was zijn van invloed.De stoffen cafeïne en theobromine, zijn verantwoordelijk voor de problemen.Er treden maagdarm  problemen op na 4-12uur, overgeven , diarree, later krampen, bibberen, spierkrampen, verlamming van de achterhand, hartproblemen.

 

Omhoog