*Flora's Secret Voor HotStones~Reiki~BachBloesem*

Communities

ZeelandNet

*Flora's Secret Voor HotStones~Reiki~BachBloesem*

Een Warm Welkom & Geniet Van Al Het Moois Hier!!

336.863 bezoekers 101 leden Log in

Alternatieve geneeswijze: Sjamanisme


Sjamanisme

**Een grote, en algemene vraag, maar een gegronde voor dat onderwerp.
Doorheen de historie was de taak van de sjamaan gewoonlijk die van heler, een spiritueel raadgever, een gemeenschapleider. Sommigen noemen de sjamaan de technicus van extase verwijzend naar de gewijzigde toestand van bewustzijn die de sjamaan naar believen kan opwekken.
Gewoonlijk, in de meeste culturen, waren ze niet de tegenhangers van de moderne priesters of rabijnen - het verschil lag hem daarin dat buiten de ceremoniën zij gewoon deelnamen aan het dagelijks leven net zoals gelijk welk ander lid van de gemeenschap zou gedaan hebben. Ze waren niet afgezonderd als enkel zijnde een heilige man/vrouw, maar waren ook krijgers, landbouwers, enz. Dit geld niet voor alle culturen, maar niet tegenstaande zeer veel voorkomend. Ze hadden de neiging om veel tijd alleen door te brengen in de wildernis, en ondernamen dan visioen zoektochten, en raadpleegden de gidsende geesten.
Zelfs in moderne culturen speelt de sjamaan nogsteeds dezelfde rol, maar op een iets meer odergrondse manier, ten gevolge van de sociale druk - maar enkele mensen waarvan men dat het minst verwacht zijn momenteel moderne sjamanen - zoals scheepswerf arbeiders, advocaten, mekaniekers, enz.

Het verbazende aan sjamanisme is zijn algemene gelijkennis in de verschillende culturen. De kern concepten van sjamanisme zijn bijna allemaal gelijk over de hele wereld zowel van Europees (Keltisch), Aboriginal , Inheems Amerikaans, Chinees, Hindoes, enz. De hedendaagse religies kunnen dan op het eerste zicht wel zeer verschillend zijn, maar wanneer je dieper graaft naar hun wortels (oorsprong), spuien alle religies een vorm van sjamanisme, en alle sjamanisme was zeer gelijkend. Groepen die weinig of geen contact hadden met elkaar hadden dezelfde kern begrippen gedurende tienduizenden jaren.

De sjamaan is niet zoals hij wordt afgeschilder in de Hollywoodfilms de tovernaar die met bliksems schiet vanuit zijn/haar handen, vreselijke draken opreoepend vanuit een wolkje rook. Dat kan enkel door het gebruik van speciale effecten in films. Wat de sjamaan wel doet is het verschuiven van zijn bewustzijn en dit naar believen, en neemt contact met de geschikte geestelijke krachten op dat ander vlak. Normaal is het ook zo, hoe doeltreffender de verschuiving van bewustzijn is hoe groter de doeltreffendheid van de sjamaan.
Sjamanen staan er ook voor bekend alles te genezen, en dit ver buiten de wetenschappelijke begrippen van de gemeenschap. Er zijn rapporten van tumors ter grootte van een softbal bal die verdwenen door de heling van een sjamaan, botten die weer aan elkaar stonden, ziektes die spontaan genezen zijn, enz.
Sjamanen waren in staat aardbevingen en andere natuurrampen te voorspellen en dit reeds gedurende vele duizenden jaren, en zelfs nu zijn ze nogsteeds nauwkeuriger dan de moderne technologie. Moderne psychologie is ook een vertakking van de wereld der sjamanen, en loopt parrallel aan één aspect van het sjamanisme.
De sjamaan deed iets dat genaamd werdt het terughalen van de ziel lang voordat Jung of Freud zelfs geboren waren.

Het concept van sjamanisme kan niet vervat worden in woorden - ze bestaan in de wereld die niet kan verteld worden enkel ervaren. Het lied van de sjamaan overstijgd het hoorbaar spectrum, en vibreerd in de ziel van allen die zijn, waren en zullen zijn - zijn schaduw strekt zich uit in alle richtingen, en zijn lichaam vebind het hart van het universum met met het hart van de geest.**

Omhoog