*Flora's Secret Voor HotStones~Reiki~BachBloesem*

Communities

ZeelandNet

*Flora's Secret Voor HotStones~Reiki~BachBloesem*

Een Warm Welkom & Geniet Van Al Het Moois Hier!!

342.039 bezoekers 101 leden Log in

Verhalen 2: Mooi verhaal


Jonge hondjes te koop...

Een winkelier was bezig een bord boven de deur van zijn winkel te bevestigen waarop stond: Jonge hondjes te koop.

Dat soort borden heeft altijd een grote aantrekkingskracht op kinderen en het duurde niet lang voordat een klein jongetje onder het bord stil bleef staan.
Hoeveel vraagt u voor die jonge hondjes? vroeg hij. De winkelier antwoorde:Tussen de tien en twintig euro. Het jongentje haalde zijn portemonee uit zijn zak en zei:Ik heb maar één euro. Mag ik alstublieft even naar ze kijken?

De winkelier glimlachte en floot voor zich uit.Van achter uit de winkel kwam Ady aanlopen gevolgd door vijf heel klein zacht behaarde balletjes. Eén van de hondjes bleef ver achter bij de andere. Het jongetje liet onmiddelijk zijn oog vallen op het achterblijvende, mank lopende hondje en vroeg:Wat mankeert dat hondje?
De winkelier antwoordde dat de dierenarts het hondje had onderzocht en had geconstateerd dat het beestje een aangeboren afwijking had waardoor het altijd mank zou blijven lopen.

Het jongetje werd er helemaal opgewonden van.Dat hondje wil ik kopen. De winkelier zei:Nee je hoeft hem niet te kopen. Als je dat hondje echt zo graag wilt hebben dan geef ik het gewoon aan je.
Het jongetje raakte hiervan helemaal in de war. Hij keek de winkelier recht in de ogen en wees met zijn vinger in de richting van de man.

Ik wil niet dat u hem aan mij geeft. Dat hondje is net zoveel waard als alle andere hondjes en ik betaal gewoon het hele bedrag. Ik geef u nu één euro en verder vijftig eurocent per maand totdat ik het hele bedrag heb afbetaald.

De winkelier antwoorde:Je moet dat hondje echt niet kopen.Hij zal nooit in staat zijn om te rennen en met je te spelen zoals de andere hondjes.

Hierop bukte het jongentje zich en rolde zijn broekspijp op waardoor een krom en kreupel linkerbeen met een grote metalen beugel eromheen zichtbaar werd. Hij keek de winkelier aan en zei zachtjes: Nou, ik kan zelf ook niet rennen en dit hondje heeft iemand nodig die dat kan begrijpen.

Uit:balsem voor de ziel door Dan Clark
Omhoog