Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Communities

ZeelandNet

Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Iedereen van harte welkom op onze site

112.403 bezoekers 20 leden Log in

CAROLINE`S EIGEN CHOCOLADETAART


                            

CHOCOLADETAART325 gr boter, 6 eetl witte bastersuiker, 7 eieren, paar druppels vanille essence, 200 gr bloem, zout, 250 gr pure chocolade , poedersuikerNeem 125 gr boter met 3 eetl suiker en roer dit door elkaar dan neem 1 ei en roer erdoorheen met de vanille( je kan ook 1 zakje vanillesuiker gebruiken.)

Dan mag de bloen erdoorheen en het zout laat dit even rusten, doe dit deeg in een bakvorm met zo`n schuifje waar je de bodem mee los krijgt dit is makkelijker.

Je moet dit deeg blind bakken dus met bakpapier erop en bonen erover en dan op 180 graden 10 minuten bakken , dan de bonen eraf en het bakpapier en nog eens 10 minten bakken.

Als je de 2de keer bakt dan zie je het deeg omhoog komen , maar dat geeft niet het zakt toch weer in.

Als dit klaar is de chocolade smelten in de magnetron of boven een pan water wat je wilt.de rest van de boter beetje voor beetje door de chocolade roeren, het lijkt veel maar anders word het veel te hard.

Dan neem je 2 eieren en 4 dooiers en de rest van de suiker en klop dit boven een pan kokend water totdat het mooi wittig word en luchtig , dat mag dit door de chocolade wel alleen even doorroeren met een houten lepel niet met een mixer.

Dit mengsel mag dan in de bodem gegoten worden en ook nog even 15 minuten in de oven op 180 graden.

Neem dan voorzichtig uit de oven hij is nog een beetje vloeibaar en als het goed is staat hij bol, maar dat zakt in.

Laat de taart heel goed afkoelen en dan wat poedersuiker erover strooien. Let wel op dit is een hele machtige taart , snijd voor uw gasten niet te grote stukken af want dit krijgen ze echt niet op.

Maar voor de echt chocolade liefhebbers is dit hemels.

 

Omhoog