Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Communities

ZeelandNet

Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Iedereen van harte welkom op onze site

112.403 bezoekers 20 leden Log in

Indisch recept CENDOL (RIJSTPUDDING IN KOKOSSAUS)


 

  

  

CENDOL (rijstpuddinkjes in zoete kokosmelksaus)   

1 eetl pandanextract, 5 dl water, 100 gr rijstebloem, 1 eelt maïzena, 1 mespunt zout

voor de kokosdrank

100 gr gula djawa, 1 1\2 dl water, kokosmelk, geschaafd ijs of ijsblokjes

Roer zoveel pandanextract door het water dat het groen is.

Vermeng het water met de rijstebloem, de maïzena en het zout in een pan, breng het op een laag vuur al roerend aan de kook en blijf roeren tot het een stijve pap is.

Vul ee grote pan met koud water.Roer de papdoor een grove zeef in de pan ,de groene korrels die in het water terechtkomen is de cendol.

Laat deze een paar minuten in het water opstijven.

Kook voor de koksdrank de goela djawa in het water tot ze is opgelost .Nem 4 grote hoge glazen verdeel eerst de cendol hierin.

de gesmolten goela djawa en de kokosmelk en voeg dan het geschaafde ijs toe.

 

Omhoog