Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Communities

ZeelandNet

Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Iedereen van harte welkom op onze site

112.403 bezoekers 20 leden Log in

Indisch recept REDANG PEDANG


 

 

RENDANG PEDANG  

500 gr rundvlees, 6 rode pepers, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 schijfje gember 3cm, 1 schijfje koenjit 2cm, 1 schijfje laos 3cm, 2 theel ketoembar, 1 theel djinten, 5 kruidnagels, 1 stengel sere,  pakje santen, 5 eetl olie, 4 daun djeroek, 1 kaneelstokje, 1 theel tamarinde, zout, kokos.

Snijd het vlees klein net als hachee neem de ui, knoflook, pepers, gember , koenjit, en laos en snijd dit heel fijn.

Maak met dit en de ketoembar, djinten. en kruidnagels een gladde pasta , snijd de sere in ong 3 stukken.

Rooster de kokos even dotdat hij mooi bruin is.

Fruit nu de kruidenpasta en voeg de sere en daun djeroek toe,roer het vlees het kaneelstokje en zout naar smaak erdoor.

Voeg de santen met ongeveel 3 kopjes water toe, laat het geheel sudderen met af en toe roeren tot het vocht bijna weg is.

Voeg dan de kokos toe met nog 1 kopje melk met santen laat koen tot weer alls verdampt is.

Er zit nu een dikke saus omheen en je ziet de olie op het vlees drijven, maar je kunt las je dit lekkerder vind de saus iets verdunnen.

 

Omhoog