Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Communities

ZeelandNet

Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Iedereen van harte welkom op onze site

113.897 bezoekers 20 leden Log in

Indisch recept AJAM BETAWI (KIP IN KETJAPSAUS)


 

             

Ajam Betawi(kip in ketjapsaus)

300 gr kipfilet, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 2 rode pepers, 100 gr bloem, 1 theel peper, zout, olie, 2 eetl trassi, 2 theel ketoembar, 1 eetl gula djawa, 7 eetl ketjap manis,  1eetl citoensap.

Snijd de kipfilet in zo dun mogelijke plakjes.Pel de ui en knoflook en snijd in dunne plakjes.

Snijd ook de pepers fijn,vermeng de bloem met peper en zout en wat knoflook wat iets fijner is gesneden.

Doe de kip hierin en zorg dat elk stukje met bloem bedekt is.

Verhit de olie en bak de kip die goed uitgeschut is in de olie goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.

Neem 2 eetl olie in de pan en bak de ui en knoflook bruin , doe de peper erbij.

dan de trassi, ketoembar erbij en bak even mee.

De goela djawa erbij met de ketjap en laat zachtjes smelten, als dit gesmolten is de kipstukjes erdoor roeren met het citroensap.

Omhoog