doortje en martha

Communities

ZeelandNet

doortje en martha

52.102 bezoekers 16 leden Log in

Recepten


Recepten gevraagd:

Wie heeft het wafel recept en erwtensoep recept van oma?

de pastasalade van Pia en de Gazpaccio (ik weet al niet eens hoe je dat uitspreekt, laat staan hoe je het op de meest juiste wijze schrijft) van Theo en Annabel.

volgt hier: De appeltaart van Sandra en het anijsbrood van André

let op! de ingredienten niet door elkaar gebruiken!!

De appeltaart van Sandra. Wat je in huis moet hebben  

De bodem:

200 gr bloem, 160 gr boter, 100 gr suiker, snufje zout

De vulling:

appels (plm. 6), 100 gr suiker, 2 pakjes vanillesuiker, kaneel, zakje rozijnen

Bestrooisel:

100 gr boter, 100 gr bloem, 100 gr suiker

 

Wat te doen:

*De bodem:bloem, boter, suiker, zout kneden en plm. half uur in de koelkast.

*Bestrooisel maken: boter in kleine stukjes snijden en alles door elkaar mengen.

*Vulling maken.

*Ingevette springvorm bekleden.

*Vulling erin

*Bestrooisel erover

*plm. 5 kwartier op matige hitte (is bij mijn oven 180 graden)

Succes en smakelijk allemaal, aarzel niet om mij uit te nodigen om te komen proeven, bel of mail me gerust.

Groetjes, Sandra

 Das balen, mijn recept staat al minstens een half jaar op de site en nog steeds heeft niemand me uitgenodigd om te komen proeven............................

 

Anijsbrood van André

1 pak HOME MADE mix voor Wit & Ciabatta brood

1 zakje vanillesuiker

1 zakje gist

1 dl halfvolle melk + 2 dl water  (37°C)

1 volle eetlepel anijszaad

25 gram boter

Broodmix, melk/water, boter, gist, vanillesuiker en anijszaad met een mixer met deeghaken in een beslagkom kneden tot een soepel deeg. De beslagkom afdekken met plastic en 10 minuten laten rijzen.

Na 10 minuten nogmaals goed kneden en van het deeg een deegrol maken en met de naad naar onderen in een met boter ingevet broodbakblik. Het broodbakblik afdekken met een theedoek en ongeveer 30 minuten laten rijzen.

Daarna bakken 25 tot 30 minuten in een heteluchtoven 220°C en klaar is Kees (of iemand anders die het brood bakt)....

 

Omhoog