Goanna Dreaming

Communities

ZeelandNet

Goanna Dreaming

72.029 bezoekers 3 leden Log in

GOANNA DREAMING

Welkom bij Goanna Dreaming. Wat is Goanna Dreaming eigenlijk? Nou, wij zijn een groep van vijf enthousiaste mensen die het fijn vinden om muziek te maken, de muziek die we maken is van ons hart. De muziek en de klanken ( klank-lig-concert) die we maken is bedoeld om de mensen die komen luisteren te ontspannen. Wij maken deze klanken met o.a. de didgeridoos, sjamaantrommels, klankschalen, cimbaal, tincha's, carillons, gongs, rainsticks, clappingsticks, oceaandrums, enz. Je ligt op een matrasje te luisteren naar de klanken van deze instrumenten. Geleidelijk kunnen de trillingen door je lichaam stromen, speciaal als deze dicht bij het lichaam bespeeld worden. Deze klank-lig-concerten geven wij regelmatig.  Voor data en opgave kun je terecht bij Henk Stange tel. 0118-611662.  Wij komen ook naar je toe als je dat wilt. Als je een geschikte lokatie hebt en minimaal 8 personen kun je ons ook boeken. Inlichtingen en boekingen bij henkstange@zeelandnet.nl.

Verder kunnen wij als didgeridoogroep je ook bezoeken en eventueel op educatieve wijze laten kennismaken met de didgeridoo. De didgeridoo is een prachtig natuurlijk instrument gemaakt van een uitgeholde boomstam. Door een speciale blaastechniek kun je klanken produceren die het kippenvel tevoorschijn toveren. Diep, warm,  en mysterieus. Een oergeluid wat diepe indruk achterlaat.

                 Graag tot ziens bij Goanna Dreaming.

Frans en Henk met David Blanasi.

 DAVID BLANASI met Frans en Henk na een concert in Tilburg met zijn White Cockatoo band. Enkele maanden hierna heeft David zich teruggetrokken in de Australische bush om aan zijn eeuwige reis te beginnen. Vijf maanden na zijn verdwijning hebben zijn zoons hem dood verklaard. Geheel volgens de traditie van de aborigines zal hij tot stof wederkeren. Meer hierover op http://www.whitecockatoo.com/

Frans en Henk tijdens een buitenconcert

 In de zomermaanden geven wij regelmatig concerten in de nabijheid van kasteel Westhove in Oostkapelle. Deze omgeving is daar zeer geschikt voor. Hier tijdens het inblazen voor het concert.

Steve Goldsmith luistert naar zijn leerlingen.

 Steve Goldsmith is een aboriginal uit Adelaide. Hij komt regelmatig naar Nederland om workshops te geven en te vertellen over zijn cultuur. Hij vertelt dan over de ceremonies, de feesten en de spirituele achtergronden. Tevens geeft hij zijn visie op ons didgeridoo spel. Hier tijdens een workshop in oktober 2000 in het van Doesburgcentrum in Vlissingen.

Poll

Er is geen poll gevonden om op te stemmen.

Nieuws

De muzikanten

Hieronder enkele goanna's vol overgave bezig met klanken en muziek.

DidgieFrans

 Frans Daalman woont in Breskens werkzaam als totaaltherapeut bij JeeCee centrum in de Parel te Domburg en in Belgie. Bespeeld naast didgeridoo ook de mondharp, djembee en klankschalen. Is tevens actief als triatleet. Treed regelmatig (met didgeridoo) op met de Juke Joints. 

DidgieHenkie

 Henk Stange komt uit Middelburg en is s'morgens vermomd als postbode. De rest van de dag wordt besteed aan zijn hond en natuurlijk de didgeridoo. Hij is beheerder van deze communitie. Hij slaat ook graag op zijn zelfgemaakte sjamaantrommel en  heeft een praktijk als sportmasseur.

GoannaLaurens

 Laurens Suurmond is op en top een natuurmens. Is werkzaam bij het Biologisch Museum in Oostkapelle. Naast didgeridoo speelt hij ook gitaar. In zijn vrije tijd is hij natuurgids. Woont in het landelijke Wissenkerke.

Peteridoo

 Peter Boone woont in Vlissingen en is  werkzaam als ambtenaar bij de gemeente Vlissingen. Peter is zeer geintresseerd in wereldmuziek. Als hij niet achter zijn didg zit dan zit hij wel op zijn racefiets. Zijn weinige vrije tijd die hij dan overhoud besteed hij aan zijn vrouw en twee kindertjes.

Het logo van Goanna Dreaming

 Dit is het logo van Goanna Dreaming. T-shirts met dit logo zijn verkrijgbaar voor 12,50 euro. Wilt u in het bezit komen van zo'n T-shirt neem dan contact op met JeeCee center (Frans) in Domburg, tel 0118-581233.
Omhoog