Honda CX 500 1982 Opknapproject

Communities

ZeelandNet

Honda CX 500 1982 Opknapproject

Welkom op de community Honda CX 500 1982!

59.889 bezoekers 8 leden Log in

De Historie

Het verslag tot nu toe

Laatst aangepast op: 12 juli 2009 - Leon


11-10-2008. De aanschaf is gedaan, 8jr stilgestaan en 73.397 Km gereden. 13-10-2008 Na een beetje sleutelen en een extra accu erbij, slaat de motor aan en draait mooi rond, ook op de (8jr)oude benzine

\r\n

 

\r\n

23-10-2008. De restauratie is dan begonnen, motor op de brug en alles demonteren, kijken wat nog goed is,en wat hersteld kan worden en wat echt aan vervanging toe is. Met een muziekje aan en een kacheltje is't lekker om te knutsellen.

\r\n

 

\r\n

30-10-2008. Nog een paar uurtjes en dan is de motor helemaal uit elkaar, dan kan het reinigen, schuren, afborstellen, polijsten, spuiten beginnen en natuurlijk ook onderdelen weer goed en gangbaar maken. 

\r\n

 

\r\n

05-11-2008. De motor is volledig gedemonteerd, alles is los en ligt uit elkaar, mooi in bakken gedeeld met de boutjes,moertjes, schroefjes ed erbij. Alleen het motorblok staat nu nog op m'n hefbrug, eens kijken wat er allemaal aan moet gebeuren. Het blok draaide nog mooi bij een proefstart,dus of ik daar veel aan moet doen,dat denk ik zelf niet, wel is het flink aangetast door pekel, weer en wind, dus veel schoonmaak, schuur en polijst werk voordat we het kunnen gaan spuiten. 

\r\n

 

\r\n

16-11-2008. Afgelopen week de motor gedeeltelijk gedemonteerd, het voorste en achterste carterdeksel verwijderd zodat ik diversre onderdelen goed kan controleren wat er evt aangepast of vervangen moet worden, dit allemaal met gebruik van het werkplaatshandboek en de technische hulp van de Honda-CX site en ook via mail met de technische man van de site, Marco B. De modificatie van de nokkenas-ketting geleider is al uitgevoerd dus dat hoeft niet gedaan te worden,ookde koppelingsplaten zien er na bijna 74.000 Km nog goed uit. Wel een kleine twijfel over de nokkenas ivm putcorrosie op de plek waar de waterpomp en olie keeringen moeten komen, maar misschien kan ik het grootste of meeste er nog uit schuren/polijsten. Daarna op zoek naar een complete pakking en keeringset om het blok weer in elkaar te monteren.

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

20-11-2008. Na wat zoeken op het Web, op Marktplaats nog een V2-blok gevonden voor m'n CX500,is de rechter cil-kop wel afgehaald, heb deze wel los mee gekregen. Hopelijk zit hier een mooie/goeie nokkenas in. Kan dit andere blok nadien ook weer in orde maken voor reserve of voor in de verkoop,ligt eraan wat ik nog tegenkom of zelf nog kan en moet gebruiken.

\r\n

\r\n

 

\r\n

08-12-2008; Hier weer een kort berichtje, Heb van het weekend en vandaag weer wat onderdelen in kleur gespoten, met hitte-bestendige verf ( tot 650gr C ) en ook nog eens met blanke lak voor een mooier resultaat en beter bestand tegen vuil en makkelijker schoon te maken en te houden. Na het spuiten van de hitte bestendige verf en lak, moet het wel allemaal uitgehard worden op 160gr C , Gelukkig heb ik zo'n lieve vriendin, dat ik gebruik mag maken van onze keuken-oven om die te gebruiken om de onderdelen te verwarmen en uit te laten harden. Nog een paar onderdelen spuiten en daarna kunnen we het motor-blok weer gaan monteren en kunnen we verder met de andere motor onderdelen.

\r\n

\r\n

\r\n

De onderdelen in de oven, het moet volgens de gebruiksaanwijzing. Uitharden 30 tot 45 min op 160gr C. Het stinkt wel een beetje,maar het resultaat mag er zijn.

\r\n

 

\r\n

06-02-2009; Zo we zijn weer eens bezig geweest aan het opknap project vandaag, al eens enkele zaterdagen bezig geweest om het hele middendeel van het motorblok schoon te maken,reinigen en druk en veel bezig geweest met de Dremel, veel werk en veel borsteltjes versleten, maar het resultaat mag er wel zijn geloof ik. En na de lange koude periode, want in een simpelle garage is het niet zo heel warm, met en tijdens de vorst. Maar na zo'n dagje als vandaag 06-02 en met het kacheltje erbij was het goed te doen om te werken. Het gehele blok staat nu in de primer en de onderkant nu ook al in de kleur en blanke lak. Dit kan helaas niet de oven in om uit te harden, want het is een beetje te groot en te zwaar, namelijk de gehele versnellings-bak, assen e.d. zitten hier nog in. Maar als het weer en de tijd het toelaat kunnen we de komende tijd weer regelmatig wat doen. Heb inmiddels ook een pakkingset en keeringset binnen en ook de speciale waterpomp keering is binnen, Dus alles ligt klaar om het gehele blok te gaan monteren.

\r\n

\r\n

Onderkant van het middenblok in kleur en blanke lak, Ziet er wel goed, Toch??

\r\n

 

\r\n

11-02-2009; Hehe eindelijk staat het gehele blok in de kleur en de blanke lak, heeft 2 dagen kunnen uitharden, en eerlijk gezegd ziet het er goed uit vind ik zelf, ben er best wel trots op, en gezien het resultaat verdiendt dat best wel een lekker biertje, ja toch??? Nu kunnen we eens gaan beginnen met het monteren van het blok, zal ook de nodige tijd in beslag nemen, maar weet zeker dat dat ook wel goed komt. Maar we zijn er dan nog LANG niet, er ligt nog genoeg wat ontroest en gespoten moet worden, dus zijn nog wel een tijdje bezig en zo blijven we ook van de straat af.

\r\n

\r\n

MMMMMMMMMMMMMMmmmmmmm dat smaakte Lekkerrrrrrrr.

\r\n

16-03-2009;  Dacht dat ik alles had in m'n pakking en keerring-set, maar helaas er ontbrak nog het één en ander van een paar speciale o-ringen, maar nu maar origeneel besteld en zo kunnen we weer verder, Heb het voorste carter deksel met koppelings deksel en oliefilter-huis al gemonteerd en het ziet er eerlijk gezegd, vindt ik zelf wel heel goed uit. Ben nu ook begonnen om het gehele frame uit elkaar te halen en dit klaat te maken om te laten poedercoaten, alles eraf zoals o.a. de jiffy de middenbok en balhoofd en de cardan-achterbrug, alles nog even ontdoen van lagers en keerringen en dan kan het weg gebracht worden, en ook dit zal wel mooi worden denk ik.

\r\n

 

\r\n

Zo ziet het dus nu allemaal uit, roestbruin en aan getast. Hoe het straks wordt en is zien jullie en ik later.

\r\n

 

\r\n

28-03-2009; Het acherste carterdeksel en de waterpomp ook gemonteerd incl de nieuwe keramische keeringen en de benodigde o-ringen en pakkingen. Heb ook maar even gelijk de koelfan onder handen genomen, geschuurd en gespoten en er ook al op gemonteerd. Nu eens aan de slag met de cil-koppen, de kleppen nog even mooi inslijpen en daarna monteren en dan kan het gehele blok afgebouwd worden. Heb ook bericht gehad van het poedercoat bedrijf dat het frame klaar is, ben benieuwd hoe het eruit ziet, ik krijg het maandag terug. kan dan als het blok klaar is gelijk in het frame monteren denk ik, wil dan ook eens alles gaan aansluiten voor een kleine proefstart.

\r\n

 

\r\n

12-07-2009; Heb inmiddels al even m'n frame en toe behoren terug, heb er nog geen foto's van gemaakt, maar het ziet er goed en netjes uit. Mooi gepoedercoat. Het project ligt nu wel even stil in de zomer,heb andere klussen en bezigheden te doen, en evt met het goed en mooi weer lekker toeren op de motor. Ook dit jaar weer naar de TT geweest en het was weer een mooie dag en mooie races gezien, enja voor mij heeft de beste weer gewonnen, z'n 100ste overwinning dat doet niet zomaar iemand na. zal proberen en trachten om binnenkort foto's van het frame e.d. erop te zetten.

Omhoog