Coverband That\'s it

Communities

ZeelandNet

Coverband That\'s it

Welkom op de community Coverband That\'s it!

69.540 bezoekers 7 leden Log in

Een stukje geschiedenis .........


Als mensen ons voor het eerst zien spelen, hebben ze wel eens zoiets van: "Hee, die ken ik toch wel ergens van?!"

Dat is niet zo verwonderlijk, want we hebben alle vier al de nodige ervaring in andere bands/orkesten opgedaan.

De kans dat iemand ons daarvan kent, is dus niet zo heel erg klein, want er is ook in het verleden door heel Zeeland en daarbuiten opgetreden.

Je hoort dan regelmatig de vraag hoe lang we al in deze samenstelling spelen en "Oe is dâ zôô hekommen?"

Welnu hieronder volgt in korte lijnen het verhaal van 'That's it'. Het is verre van volledig, maar daarmee wachten we tot de biografie van de band verschijnt (haha)...Knipoog

 

That’s it!  

Het zal ergens in 2001 geweest zijn dat 3 ex-leden van het eertijds fameuze dansorkest ‘Het Scheldekwartet’ elkaar na lange tijd weer eens tegenkwamen.Uiteraard werd met veel plezier teruggekeken naar vroegere tijden en kwamen de speelkriebels weer boven.

André Kuipers (bas + zang)

 

 was sindsdien muzikaal niet meer zo op de voorgrond getreden.

Peter de Krijger (gitaar + zang) daarentegen had zijn aandeel o.a. in de coverband ‘Twice as nice’ : de band waarin Johnny Groosman (drums en zang) ook speelde. Verder speelde Peter in de bluesband ‘The Persuaders’ en de countryband ‘Dillinger’.Toen genoemde bands ter ziele waren, stond niets een hernieuwd samenzijn in de weg.

Als vierde man kwam zanger-gitarist Ruud Eggermont (ex-Dillinger) de gelederen versterken. 

Inmiddels bestaat de band zo’n dikke negen jaar en hebben de heren al weer vele optredens achter de rug. Van Breskens tot Zierikzee hebben al veel mensen gedanst op, meegezongen met of gewoon geluisterd naar het ‘gouden repertoire’ van de band. Van het prille begin van de popmuziek tot de hits van U2: ‘That’s it’ brengt de muziek van de jaren ’60 t/m ‘90 weer tot leven! De enthousiaste reacties geven aan dat de band op de goede weg is. Helaas (voor sommigen) geen walsje of tango op verzoek: de mannen spelen alleen wat ze zèlf leuk vinden! Slechts af en toe verrassen zij hun publiek en zichzelf met een zijstapje!

That’s it! 

Omhoog