Compromis720 Helios

Communities

ZeelandNet

Compromis720 Helios

3.856 bezoekers 1 lid Log in

SY Helios

Deze community gaat over zeiljacht Helios.
De Helios is een Compromis 720 uit 1976 uiterust met een Bukh 10 pk dieselmotor. Dit is vrij uniek aangezien ze meestal zijn uitgerust met een buitenboordmotor. 
De rolgenua van de Helios is uit 2013 en het grootzeil zijn uit 2012. Meestal varen deze boten nog met de originele Gaastra zeilen met rode stiksels.

De Helios is in 2013 flink onder handen genomen zoals ook te zien is op de foto´s die op deze site staan.
De romp en het onderwaterschip zijn volledig kaal gehaald op opgebouwd met een nieuw 2 componenten verfsysteem. Onder water zijn er 6 lagen Gelshield aangebracht ter preventie van osmose. De boot is vooraf gemeten en bleek kurkdroog te zijn. De romp is ook uit meerdere lagen 2 componenten lak opgebouwd. 
De roeras en roerlagers zijn toen ook gelijk vervangen omdat de roersas behoorlijk krom stond na 38 jaar.
Er is tussen de as en het roer een flens aangebracht zodat het roer ook gemakkelijk gedemonteerd kan worden zonder dat de hele as eruit hoeft. 
Tevens is de volledige binneninrichting onder handen genomen. Al het hout is kaalgehaald en opnieuw met jachtvernis gelakt. 
Het jaar daarop is de kuip en de rand rondom het schip geschilderd. 
Dit alles maakt dat de Helios er weer van deze tijd uitziet en er weer voor jaren tegen kan.

Op deze site staan foto´s van de Helios, wordt bijgehouden wat er actueel staat te gebeuren en welke reizen de Helios heeft ondernomen. 
Indien er vragen of opmerkingen zijn over de Helios kan er een bericht worden achtergelaten en zal ik deze z.s.m. beantwoorden.
Omhoog