Rondje West Canada

Communities

ZeelandNet

Rondje West Canada

Welkom op

156.792 bezoekers 5 leden Log in

11 Gouden tips


Allereerst willen we vermelden dat niet alle tips van onszelf zijn. Een aantal vonden we op andere websites of kwamen we te weten tijdens gesprekken, op infodagen enz.
We hebben geprobeerd ze enigszins te groeperen.

 

De RV
Neem uit Nederland 1 of 2 antslipmatjes mee(te verkrijgen bij bv Blokker) om te voorkomen dat bij het nemen van bochten een aantal zaken door de RV vliegen.
Niet alleen handig voor op tafel(zeker met kids!) maar biedt ook uitkomst in de servieskast en koelkast.

 

Koop een keukenrol en leg een vel tussen de borden en in besteklade. Scheelt een hoop gerammel.

 

Waag je niet te ver op gravelroads. De RV en jezelf rammelen uit elkaar en de kans op problemen is groot.

 

Stroomvoorziening
Wij hebben een voeding aangeschaft(Media Markt) die 12 volt uit de sigarettenaansteker omvormt naar laptopspanning(verschillende spanningen). Zodoende kon de laptop
tijdens het rijden altijd opladen en hebben we nooit zonder gezeten.
Check de voltages van de electrische apparaten die je mee wilt nemen. Op apparaten waar 110-230V staat heb je alleen een verloopstekker nodig met eventueel een verdeeldoos
als je meerdere apparaten tegelijkertijd op wil laden.
Staat op een apparaat dat je mee wilt nemen alleen 230V, schaf dan een trafo van 110 naar 230 aan. Wij hadden aan 50W voldoende maar dat is afhankelijk van het
vermogen(Watt) van de op te laden apparaten.

 

Let op dat je niet vergeet je sleutels uit het contact te halen. Daardoor stonden wij op een ochtend met een lege accu. Maar geen nood, aan werkelijk alles is gedacht. Er is
een schakelaar waarmee je om kunt schakelen naar de huishoudaccu. Schakel deze in, start je motor en laat de schakelaar weer los. Opgelost.

 

Als er een bordje langs de kant staat Check your fuels, next gas 100 km, zorg dan dat je volgetankt bent!

 

Tijdens de introductie bij Cruise Canada krijg je te horen dat je het oliepeil iedere 6 uur rijden moet checken. Tijdens onze 5500 km hebben we echter niet een keer bij
moeten vullen.

 

Bij het boeken van een reis komt natuurlijk het formaat camper aan de orde. Wordt het een C21, C25 of misschien zelfs wel een C30? Een en ander is natuurlijk van veel factoren afhankelijk zoals het aantal personen die mee gaan, hoe luxe wil je het, wat wil je uitgeven, hoe groter hoe meer verbruik enz. Ben je met z'n tweeen dan is in principe een C21 groot genoeg maar dan moet je wel boven de bestuurderscabine slapen en dat is voor twee volwassenen toch wel een beetje krap, zeker voor de wat ouderen onder ons. Een C25 biedt dan uitkomst want dan heb je een twee persoonsbed achterin en kun je de ruimte boven de bestuurderscabine als kastruimte gebruiken. Wij gingen met zijn vieren(twee volwassenen en twee kinderen, 8 en 11 jaar) in een C25 en dat is prima te doen. Maar na 3 tot 4 weken blijkt ook die ruimte toch wel erg klein en ontstaan er af en toe wel wat irritaties over en weer. De vraag is natuurlijk of de C30 daar echt wat aan zou veranderen ook al is deze ongeveer 1m65 langer. Voordeel van de C30 is echter dat deze over een generator beschikt en dus heb je altijd electriciteit tot je beschikking, ook al sta je op een unserviced campground. Maar ja, dit alles brengt natuurlijk ook hogere huur- en benzinekosten met zich mee en de vraag die je jezelf moet stellen is of je dat er voor over hebt.

 

Laptop
Deze heeft bij ons een gouden rol gespeeld. We gebruikten hem voor:
Het kijken van films
Muziek luisteren
Spelletjes spelen
Luisterboeken
Internetten, indien voorhanden(neem een draadloze internetadapter met lange kabel mee. Kan erg handig zijn als het signaal niet zo sterk is)
Back uppen van foto's
Typen van reisverslagen
Updaten van onze website

 

Muggen
Een van de weinige minpuntjes in Canada. Tijdens onze reis in juli stikte het in sommige gebieden van de muggen, vooral bij meren en rivieren. Buiten eten of lekker
zitten is er dan echt niet bij. Neem dan ook voldoende anti-mug benodigdheden mee. Overigens zijn deze ook in ruime mate verkrijgbaar in de grote supermarkten.
Een klamboe kan uitkomst bieden tijdens het slapen. Soms zie je zelfs mensen onder een klamboe buiten zitten.

 

Reserveringen
Reserveer de ferry van en naar Vancouver Island in het hoogseizoen ruim van tevoren anders loop je de kans dat alles vol zit of dat je uren moet wachten.

 

Wil je in het hoogseizoen gaan whalewatchen in Tofino, reserveer deze ook.

 

Wil je in het hoogseizoen een campsite met hookup rond Banff, Lake Louise en Jasper dan dien je deze ruim van tevoren te reserveren(minimaal een week).

 

Handig om van thuis mee te nemen of ter plaatse in een supermarkt te kopen
Handveger. De camper wordt geleverd met een grote bezem, niet handig voor de kleine hoekjes.
Waslijn en knijpers.
Afwasborstel, schuursponsjes, vaatdoekje en dweil (de camper moet schoon ingeleverd worden).
Vliegenmepper en eventueel een klamboe.
Afneembaar tafelkleed met klemmen om te voorkomen dat ie steeds opwaait.
Onderlaken met elastiek voor het matras. Bij onze camper werden alleen losse lakens geleverd. Dit is niet zo comfortabel als onderlaken.
Dekbedhoes. Bij Cruise Canada wordt er per persoon een slaapzak geleverd. Wij hebben deze in een dekbedhoes gedaan. Slaapt heerlijk.
Theedoek. Bij de C25 worden 2 theedoeken geleverd die totaal niet afdrogen.

 

Algemeen
Een verrekijker kan heel handig zijn als je gaat whalewatchen, een riversafari gaat doen of gewoon de omgeving afspeuren naar bv mountaingoats of beren.

 

In veel boeken wordt de Duffey Lake road beschreven als een prachtige panoramische weg. Zoek er niet naar, het is gewoon de highway 99 van Liloet naar Whistler
en dez weg is inderdaad prachtig!

 

Omgeving Kamloops
Het BC Wildlife Park was wel een beetje een teleurstelling. Wat ons betreft geen bezoek waard.
De Heritage Railway heeft een prachtige folder maar de trip gaat door een bedrijventerrein. De nagespeelde treinberoving is wel aardig maar wel erg toeristisch.

 

Een creditcard is welhaast onmisbaar en een enorm gemak. Bij reserveringen heb je er bijna altijd een nodig. Zorg dat je er minimaal 1 bij hebt.

 


Let op, aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten verbonden worden. :)

 

Omhoog