Rondje West Canada

Communities

ZeelandNet

Rondje West Canada

Welkom op

156.792 bezoekers 5 leden Log in

04 Beknopte info over Canada


Hieronder vindt je wat algemene beknopte informatie over het prachtige land Canada.

Oneindige mogelijkheden
Canada staat bij de meeste mensen bekend om de prachtige natuur en de ontelbare recreatieve mogelijkheden.
In dit uitgestrekte land vind je alle mogelijke landschapsvormen, met uitzondering van grote woestijnen en tropische oerwouden.

Oneindig groot
Canada omspant met zijn oppervlakte een kwart van alle tijdzones van de wereld en is het op een na grootste land ter wereld! Van al de ruimte die het land biedt, kun je volop genieten, zonder dat mensenmassa's je omringen.

Oneindig mooi
De bezienswaardigheden in de steden zijn bijna net zo mooi als het natuurschoon van het platteland. Het is een land van extremen en een grote fysisch-geografische verscheidenheid, met uitgestrekte bossen, rivieren, bergmassieven, zacht glooiende heuvels, kale prairies, schitterende stranden en ontelbare meren.

De Hoofdstad Ottawa

Queen Victoria benoemde het kleine houthakkersdorpje Bytown in 1857 tot hoofdstad. De naam werd veranderd in Ottawa dat in het Indiaans 'kopen en verkopen' betekent. Zowel de Franse Canadezen als de Britten waren hier razend over. Zij vonden steden als Montreal en Toronto veel meer geschikt als hoofdstad. Ondanks de protesten, bloeide Ottawa op tot een levendige hoofdstad met zo'n zevenhonderduizend inwoners.

British Columbia
Gezien de grootte, geografische verscheidenheid en fysieke isolatie van de rest van Canada, zou British Columbia, dat door de Canadezen simpelweg BC wordt genoemd, een afzonderlijke natie kunnen zijn. Dikwijls gedraagt het zich als zodanig, want met z'n politiek en bepaalde zienswijzen loopt het niet zelden uit de pas met het oosten van Canada.

Geografie
De op twee na grootste provincie van het land bestrijkt een grondgebied van bijna 1,04 miljoen vierkante kilometer met bossen, tien van elkaar gescheiden bergmassieven, adembenemende rivieren en meren en een 8850 km lange ruige kustlijn.

Vancouver
Vancouver is een stad die plezier hoog in het vaandel heeft. Er wonen meer joggers, wintersporters, tennissers, zonaanbidders, zeilers, sportvissers en frisbee-fanaten dan in welke andere Canadese metropool ook.

Binnen de stadsgrenzen vind je een bijna vijftien kilometer lang strand, jachthavens, golfcourses en honderden tennisbanen. Locaties voor het maken van kanotochten (in de oceaan of in wildwater ) evenals de skihellingen zijn binnen een uur per auto vanuit de binnenstad te bereiken.

Ligging
Vancouver heeft een schitterende ligging: de steile North Shore-bergen die vanuit de zee oprijzen, de diverse oceaaninhammen en de oerbossen die tot in de woongebieden doordringen. In sommige buitenwijken moeten wildopzichters beren die soms rondlopen in achtertuinen en wasberen die het op de huiskatten hebben gemunt, verjagen.
Vancouver heeft meer dan een miljoen inwoners en is een relatief kleine stad. De binnenstad, het woongebied West End en Stanley Park liggen op een schiereiland. Veel toeristische attracties - de parken en stranden evenals de oudere stadswijken - bevinden zich op korte afstand van de meeste hotels in de binnenstad.

Victoria
De hoofdstad van de provincie BC op de zuidpunt van Vancouver Island, Victoria doet haar naam eer aan. De cosmopolitische Vancouverianen hanteren het spottende gezegde, dat deze meest Britse stad van Noord-Amerika achter het 'tweed -gordijn' ligt.
De plaatselijke bevolking slaat klinkende munt uit deze Englishness , vooral gedurende het toeristenseizoen. Ze spelen cricket en croquet in de talrijke parken en ze vergeten hun afternoon tea niet. In deze stad, waar rode dubbeldeksbussen voor toeristen en door paarden getrokken rijtuigen in de rustige straten rondrijden, kun je Wedgwood-serviezen, Schots zandgebak en Iers linnengoed kopen.

Vancouver Island en het binnenland

Weinig elegance
Het 450 kilometer lange Vancouver Island ademt niet bepaald de 'thee-met-gebak'-atmosfeer van Victoria uit. Het ruige, ongerepte gebied met een oppervlakte van 31200 vierkante kilometer kent weinig elegance. Het bestaat uit bergen, bossen en landbouwgrond en is het domicilie van houthakkers, vissers en mijnwerkers.

Een bergrug splitst het eiland in twee verschillende delen op: de ruige westkust met diepe fjorden is bijzonder dun bevolkt, met uitzondering van enkele kleine vissersdorpjes. Op de liefelijkere vlakte aan de oostkant vinden we daarentegen landerijen, levendige kustplaatsjes en tal van riviertjes en meren.

Het binnenland
Als je Vancouver uitrijdt, kom je al na een uur in een landschap terecht, dat volkomen anders is dan de dichtbevolkte kust. In dit gebied met de ontelbare boomgaarden, boerderijen, tuinderijen en veefokkerijen hangt een totaal andere sfeer. Hier draagt men cowboyhoeden, baseballpetjes, geruite hemden en spijkerbroeken.

Omhoog