Rondje West Canada

Communities

ZeelandNet

Rondje West Canada

Welkom op

154.852 bezoekers 5 leden Log in

02 De route


Als je informatie vergaart over Canada kom je er achter dat dit land niet alleen onmetelijk groot is maar dat er ook nog eens ontzettend veel te zien is en te beleven valt. Om deze twee redenen is het heel belangrijk om van tevoren ongeveer de route uit te stippelen die je denkt te gaan volgen. Hieronder zie je de kaart van Canada. Linksonder liggen de provincies British Columbia en Alberta. In dat kleine rechthoekje hebben wij onze vakantie gevierd.

We hebben de nodige uurtjes gespendeerd om een route samen te stellen rekening houdend met bezienswaardigheden, afstanden, ontspanning enz. Deze route heeft Sander in zijn spreekbeurt over Canada verwerkt die hij op school heeft gehouden. Reuze handig om het kaartje dat hij gemaakt heeft ook hier te laten zien.

De hele route is zo'n 5000 km lang. In grote lijnen ziet deze er als volgt uit.

Na elf uur vliegen en een korte stop in Calgary komen we op zaterdagavond aan in Vancouver. Daar blijven we een paar dagen om bij te komen van de vliegreis en natuurlijk om de stad te bekijken. Dan kunnen we de camper ophalen en rijden we naar Langley, een plaatsje dat ongeveer 50km ten westen van Vancouver ligt. We gaan daar op visite bij een oom, tante en twee nichtjes van me.

We vervolgen dan onze weg langs de grens met de Verenigde Staten en zien o.a. Hell's Gate, Christina Lake en Waterton National Park.

Dan rijden we noordwaarts via de Badlands naar Calgary, Vandaar gaan we naar Banff en via The Icefield Parkway naar Jasper. Vervolgens weer terug naar het zuidwesten via Wells Gray Park en Kamloops naar Vancouver.

Daar steken we met de boot over naar Vancouver Island waar we ook een aantal dagen willen verblijven om o.a. te gaan whalewatchen en de hoofdstad Victoria te bekijken.

Onze reis zit er dan op dus keren we met de boot terug naar Vancouver en vliegen vandaar weer terug naar huis.

Later zullen we de route wat nauwkeuriger bekijken.

 

Omhoog