Bregenzerwaldbahn + 009

Communities

ZeelandNet

Bregenzerwaldbahn + 009

Welkom op de community Bregenzerwaldbahn !

44.675 bezoekers 5 leden Log in

0.1 Een nieuw beginnetje in 009


Een nieuw beginnetje in 009.

009 is de engelse maatvoering voor h0e. Halfnul-e is schaal 1:87, 009 is schaal 1:76 maar beide rijden ze op 9mm spoor. Omdat er voor zelfbouw net iets meer mogelijk is in 1:76 en ik me nu voornamelijk op zelfbouw wil gaan richten, is 009 in beeld gekomen.

Het h0e materieel heb ik na het afbreken verkocht, op een paar zelfgebouwde lokjes en de rails na. Een oud kitje van een 009 lokje bracht me weer terug bij de doos waar het zelfbouwspul inzat en ik heb de onderdelen van de kit gebruikt om één van de zelfbouwloks (de mallet) wat mooier te maken en van de restanten iets nieuws te bouwen.

Dit keer wordt het geen Bregenzerwald meer. De loks hebben meer roest gekregen (bruinrode verf en kaneel) en hebben geen decoders meer. Eén van de nadelen van digitaal is dat er in elke lok een dure decoder ingebouwd moet worden en dat de rijeigenschappen hierdoor bepaald worden. Vaak ten goed, maar soms een drama..

Het nieuwe begin speelt zich af ergens op een industriespoorweg. Hetzij bosbouw, hetzij een plantage, maar iets waar een enorme verscheidenheid aan materieel te vinden is en waar weinig aan het uiterlijk van de machines wordt gedaan.

Tot nu toe 4 lokjes, 3 ervan van de BWB. Weer voorzien van N-spoor koppelingen (omdat ik N spoor als basis ga gebruiken) en wat meer roest.. Lokje 3 is gebouwd op een minitrix onderstelletje met delen van een oude kit en een ketel van een kapot gelopen HF110 van Roco. Nog wat plaatjes in natuurlijke omgeving:

 

Voorlopig was dit hem weer even. Het is nog een pril begin, een vaag idee wat nog moet rijpen en waar ik tot die tijd wat materieel voor ga bouwen. Deze pagina is een plek waar ik dat voorlopig ga bijhouden...

Omhoog