WELKOM OP DE COMMUNITY SCHILDEREN:

Communities

ZeelandNet

WELKOM OP DE COMMUNITY SCHILDEREN:

De Bob Ross methode

189.626 bezoekers 46 leden Log in

Gastenboek


Pagina 1 van 21

Geef uw mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers

 • ANTWOORD VOOR DANNY BUCHMEYER:

  Beste Danny,
  Allereerst mijn welgemeende excuses voor deze, door omstandigheden, zeer late reactie.
  De Bob Ross methode is gestoeld op het principe van nat-in-nat schilderen. Als je weer een nieuwe heldere natte medium laag op een reeds gedroogde laag aanbrengt heb je weer een nat-in-nat systeem en kun je verder met het schilderij. Let hierbij wel op dat je bij een reeds beschilderd deel van het schilderij een helder/clear medium dient te gebruiken zodat het reeds droge geschilderde zichtbaar blijft. Het geschilderde dient echter droog genoeg te zijn om zich niet met de nieuw aan te brengen laag medium te gaan vermengen/blenden, anders wordt het een knoei boel. Bij het blanco gedeelte van het schilderij kun je i.p.v. het heldere medium eventueel een wit of gekleurd medium (bijv. liquid white) gebruiken.
  Groetjes,

  sj.kint 23 december 2017

 • Hallo,
  Kan je met liquid clear de fat over lean methode doen, en dan bedoel ik dat je de liquid clear aanbrengt op een geschilderde laag olieverf, dan weer een laag schildert en zo verder.
  Dus in plaats een medium of olie in je verf mengen het medium/olie op het canvas aanbrengen.

  Wie kan mij helpen

  Gr,
  Danny

  Danny Buchmeyer 19 augustus 2017

 • Hallo allemaal,
  Ik heb een vraagje.
  Als ik met een werk bezig ben en ik kan het die dag niet afmaken kan ik dan het schilderij laten drogen zeg maar 1 week, en daarna liquid clear er over doen en dan weer gewoon verder gaan?
  Zou je op die manier een groter werk kunnen doen en er meerdere weken aan kunnen werken?
  Zou dit dan een makkelijkere oplossing zijn voor fat over lean?

  Ik zou graag jullie mening hier over willen horen, ik kom er zelf niet uit en vindt nergens een antwoord op deze vragen.

  Alvast bedankt.
  Danny

  Danny Buchmeyer 19 augustus 2017

 • Hallo iedereen gearstecker verkoopt ook Bob ross spullen goedkoper dan brinkhuizen, die link in Duitslan farben.de werkt even niet

  Danny Buchmeyer 3 februari 2017

 • Antwoord voor Danny Buchmeyer

  Het is absoluut GEEN FABEL dat de Bob Ross 1 inch en 2 inch landschap kwasten, de halfronde en 1 inch gebladerte (Foliage) kwasten NOOIT (ook niet heel even) in contact met water mogen komen. De haren gaan dan uiteen staan en zijn dan ongeschikt voor de nat-in-nat techniek
  Groetjes,
  Sjaak

  sj.kint 31 januari 2017

 • Hallo sjaak,
  Klopt het dat je de 1 inch brush van de Bob ross lijn niet in contact met water mag laten komen of is dat een fabeltje.

  Danny Buchmeyer 30 januari 2017

 • Bedankt sjaak

  Danny Buchmeyer 30 januari 2017

 • Antwoord voor Danny Buchmeyer

  Liquid White/Clear is traag drogend medium en daardoor kun je bij 18 graden makkelijk 3 à 4 uur in werken. De droogtijd van Liquid White/Clear wordt echter verkort door warmte, dus hoe warmer hoe sneller het in droogt en des te korter kun je er in werken. Wil de volgende dag verder schilderen dan dien je het canvas op een vrij koele/koude plaats te bewaren, dan blijft de Liquid White/Clear langer vloeibaar en kun je de andere dag meestal direct weer verder met schilderen. Is de Liquid White/Clear plakkerig en niet meer geheel vloeibaar dan moet er opnieuw een dunne egale laag worden aangebracht. Deze nieuwe laag enkel aanbrengen op het gedeelte van het canvas waar je nog geen afbeeldingen (bosjes e.d.) hebt geschilderd.
  Dus als je het schilderij niet af hebt en er later aan verder wilt gaan, zorg er dan voor dat er op het gedeelte waar later mogelijk een nieuwe laag Liquid White/Clear moet komen er nog geen afbeeldingen (bosjes e.d.) zijn geschilderd.
  Als alternatief voor Liquid Clear kan ook een mengsel van 50% lijnolie met 50% reukloze thinner worden gebruikt.
  Groetjes
  Sjaak Kint

  sj.kint 30 januari 2017

 • Wat een leuke community!

  30 januari 2017

 • Hallo,
  Ik ben de laatste tijd ook met de Bob ross techniek aan het stoeien, als ik liquid white heb gebruikt en ik moet stoppen kan ik dan bijvoorbeeld 3 uur later of de volgende dag gewoon weer verder gaan zonder nieuwe liquid of clear white te gebruiken?
  En nog een vraag kan je in plaats van liquid clear ook gewoon de linseed oil gebruiken

  GR,
  Danny

  Danny Buchmeyer 30 januari 2017

 • Er zijn meerdere adressen waar je Bob Ros materialen kun je aanschaffen, maar het is doorgaans het voordeligst bij https://www.farben-de.de/produktauflistung/kategorie/bob-ross-landschaftstechnik.html
  Bij bestellingen onder 200 euro komt er 10 euro 70 aan verzendkosten bij, ondanks dat ben je daar vaak nog het voordeligst uit.
  Groetjes,
  Sjaak

  Antwoord voor Yola van der Wal 14 februari 2016

 • Ik ben op zoek naar de originele, Amerikaanse Bob Ross kwasten. Met name van de 1" kwast en de waaierkwast vind ik de Amerikaanse lekkerder werken.
  Weet iemand waar ik die kan kopen, of heeft iemand deze misschien nog over?

  Yola van der Wal 11 februari 2016

 • Beste Sjaak, hartelijk dank voor de link naar de Bob Ross marathon. Ik heb de marathon al 10 maandagen gevolgd en heb begrepen dat ze non stop door blijven gaan tot alle seizoenen zijn geweest en dan mogelijk weer vanaf het eerste seizoen opnieuw gaan beginnen. Helemaal top.

  Een Ross-fan 30 januari 2016

 • Sjaak ik heb zo juist jouw schilderijen op de site gezien, wat zijn ze prachtig. Ik ben helemaal verliefd op de 3 dolfijnen. Al is het een schilderij toch lijkt het wel een foto. Ik schilder met acrylverf mar lang niet zo goed als jij.

  Andrea Boelhe 8 augustus 2015

 • Op marktplaats wordt zo nu en dan 2e hands Bob Ross schildermateriaal aangeboden. Ook kun je nieuwe Bob Ross schildermaterialen bestellen in Duitsland bij www.farben-de.de, dit is een goedkope site. Succes bij het zoeken.
  Groetjes,
  Sjaak

  Antwoord voor Shahram 18 juni 2015

 • Hoi Jasmijn,
  hier mijn e-mail adres: sjaakkint@zeelandnet.nl
  Groetjes,
  Sjaak

  Antwoord voor Jasmijn 18 juni 2015

 • Beste Meneer Kint,

  Ik ben op zoek naar uw e-mail adres, of andere contactgegevens zodat ik u persoonlijk kan benaderen.
  Ik hoor het graag.

  Groeten

  Jasmijn 15 juni 2015

 • hallo..ik zoek van 1 inch en 2 inch brush van bob ross..alls imand heb och 2 dehands .ik zall kopen,,graag antword geef mij,

  shahram 6 juni 2015

Omhoog