Blue Monkey\'s

Communities

ZeelandNet

Blue Monkey\'s

Welkom op de community Blue Monkey\'s!

53.567 bezoekers 10 leden Log in

Kampioenen

De Blue Monkey's zijn in het afgelopen dartseizoen 2009/2010 kampioen geworden in de 2de Divisie A met 14 punten verschil op de nummer 2, the Seatbelts.

Het is voor ons een zeer mooi seizoen geweest en hebben dit afgesloten met een barbeque in Beertje's Palace.

      

Blue Monkeys

Dartteam Blue Monkey's is een samensmelting van de Basken 1 en het vroegere Basken 2. Basken 1 hebben vorig seizoen hun werkzaamheden in de competitie moeten staken wegens een personeelstekort. Het team van Basken 2, toendertijd onder leiding van Stefan van Bol-Es, was een paar jaar geleden opgeheven. Het nieuwe seizoen 2008/2009 gaan we opnieuw de competitie onveilig maken, aangevuld met wat nieuwe spelers. We gaan met een frisse nieuwe start beginnen onder een nieuwe naam, de Blue Monkey's.

Helaas voor het seizoen 2009/2010 hebben we afscheid moeten nemen van 3 drie Monkey's. Ruud Eckhardt en z'n vrouw hebben besloten een eigen team op te zetten, die gaan spelen in de Karolingense Burcht in Oost-Souburg en Nico de Krey die z'n motivatie en energie niet meer in het darten kwijt kon. Jammer, want we weten allemaal wat Nico met 3 dartpijlen kan.

2 x Kampioen the Wicked-Ranking seizoen 2007/2008

Éénmaal eerder is het voorgekomen in de geschiedenisboeken van café the Wicked dat twee darters gelijk geëindigd zijn aan het einde van het seizoen. In het seizoen 2005/2006 zijn Norbert "Noppie" Kooyman en Henk van der K. beiden ook gelijk geëindigd in het Wicked-klassement. Ray Roos en Steve Lobbezoo, die beiden bovenaan in het klassement hebben gestaan, en waar het zelfs in de laatste wedstrijden nog helemaal openstond wie er uiteindelijk met de beker aan de haal zou gaan.

              

Beide spelers zijn geëindigd met 83 punten, en zie hier de door Marcel beschikbaar gestelde bekers.

Onze dank aan M. voor de altijd gezellige darttoernooien en natuurlijk de bekers.

Het dartteam

                                                          Ray Roos (Teamcaptain)

                                                          Bert Sabander

                                                          Ruud Luitwieler

                                                          Stefan van Bol-Es

                                                          Justin Verboven (Vice-captain)

                                                          Kylian Verheul

                                                          Steve Lobbezoo

           

   

Bekercompetitie

De bekercompetitie 2009/2010 gaat deze week weer van start.

De tweede bekerwedstrijd tegen the Pretenders eindigde eveneens in een 9-4 nederlaag, en de Vlissingse derby tegen S.S.V.W. darts verloren we met 8-5.

Vrijdag 18 September troffen de Blue Monkey's het dartteam van de Walk-In in sportcafé Baskensburg in Vlissingen, en verloren met 9-4.

 

 

                                                              

 

De bekercompetitiewedstrijd tegen de Walk In hebben we riant verloren met 9-4. Dus hobbelen we vrolijk weer de verliezersronde in. Als eerste tegenstander in de poule treffen we de Pretenders op vrijdag 16 Oktober in sportcafé Baskensburg in Vlissingen.

                                                                                                                                             

 

 

Blue Monkey triomfen

                    Het allereerste jaar van de Blue Monkey's en we hebben drie mooie prijzen mogen ontvangen.

                   

                            Wintercompetitie 2008/2009, 2de Divisie 2 A, 3e plaats.

                  

                      Bekercompetitie verliezersronde, 2e plaats seizoen 2008/2009.

                  

                     Bert Sabandar met z'n beker voor de hoogste competitie-finish.

 

Open v/d Spiegel 18-10-2008

Op deze mooie zaterdagavond een verjaardag en darttoernooi van één van onze leden van de Blue Monkey's.

  

Het verslag van dit legendarische Vlissingse darttoernooi. De Open v/d Spiegel is een darttoernooi wat daarvoor eigenlijk de Open van de Ruytert-toernooi heette. Dit is in 1850 overgegaan in de Open v/d Spiegelt.

Het deelnemersveld bestond dit jaar uit onze jarige Rottûhdammer Stefan van Bol-Es & Joke, John & Carolien Koole, Ray Roos, Justin Verboven, Ruud Luitwieler, Aad & Ina, Barry Volmer, Bennie, Steve Lobbezoo.

Er werd gespeeld in 3 poule's en we speelden volgens het systeem: 3 legs spelen. In poule 1 zitten Aad, Steve, Ina & Barry. Poule 2: Justin, John, Bennie & Joke. In poule 3 zaten: Stefan, Ray, Ruud, Caro.

In poule 1 werd de eerste wedstrijd gestreden tussen Aad en Steve. Steve slecht gegooid en met 3-0 eraf. Vervolgens Barry tegen Ina. Barry die last had van zijn schouders won zijn partij met 2-1 en moest helaas opgeven. Aad tegen Ina werd beslist in het voordeel van Aad. Steve tegen Ina; waarbij de scores steeds beter gingen voor Steve en met 3-0 won.

In poule 2 Bennie tegen Justin, die met 3-0 werd gewonnen door Bennie. John versus Joke, winst voor John. Justin tegen John, waarbij de winst naar Justin ging. Bennie tegen Joke;2-1. Justin versus Joke; winst voor Justin. Bennie vs. John; 2-1 voor Bennie.

In poule 3: eerste wedstrijd een knaller tussen 2 Blue Monkey-darters; Ruud tegen Ray, waarbij Ruud er met 3-0 vandoor ging. Stefan tegen Caro; uitslag onbekend. Stefan tegen Ray. Bizarre wedstrijd, waarbij Stefan letterlijk de sterren van de hemel pleurde en met 1-0 voorkwam. Ray checkte de 2de leg, waarna Stefan er in de 3de leg als een raket vandoor ging en deze ook verzilverde. 2-1 voor Stefan. Ruud versus Caro; 2-1 winst voor brute Ruud. Ray versus Caro; winst voor Caro.

Vervolgens kregen we de winnaarsronde (lees: halverwege de nacht). In de kwartfinale's mocht Stefan beginnen tegen Bennie. Deze partij ging met 3-0 naar Stefan. Tweede kwartfinale was tussen Ruud "de Bruut" en Johnny "Walker", die werd beslist in het voordeel van brute Ruud. Derde partij ging tussen Steve en Caro. Steve checkt de eerste leg en vergist zich in de 2de leg op een dubbel, waarna Caro de tweede leg checkt. Derde leg voor Steve. Laatste kwartfinale ging tussen Justin en Aad, die werd gewonnen door Justin.

In de halve finale aangeland stonden er 4 Blue Monkey darters die elkaar mochten gaan afslachten. Eerste partij werd uitgevochten op leven en dood door Justin en Ruud, die werd gewonnen door Monkey Justin. Steve mocht het uitvechten tegen onze "Rottûhdamse bitterbal" Stefant. Steve komt 1-0 voor, waarna Stefant er 1-1 van maakte, en de partij met 2-1 naar Monkey Steve ging.

   

 Aangeland in "the great final" (lees: het begon al licht te worden buiten) streden Justin en Steve om een boomstam, die bovenop een kast stond geparkeerd. De Open v/d Spiegelt-trofee. Justin won met het bullen en mocht de partij beginnen. Justin duidelijk beter de eerste leg, maar moeite met zijn dubbels. Steve profiteert en checkt de eerste leg. Tweede leg Steve beter, maar ook moeite met de dubbels. Justin ondertussen ook op een dubbel aangeland, en na een paar verwoede pogingen op de dubbels, checkt Steve de 2de leg. Derde leg uitgegooid door Justin. Vierde leg goed begonnen door Steve en ook uitgegooid. 3-1 winst voor Steve.

Een gezellige verjaardag plus darttoernooi die goed was verzorgt door gastheer Stefan en gastvrouw Joke.

Poll

Wat vind u van deze dart-site:

Nieuws

Hoogste finish:

De hoogste finish tot nu toe staat op 153.

En deze staat op naam van Ruud Eckhardt.

Sportcafé Baskensburg

Sportcafé Baskensburg is onze thuishaven waar we onze thuiswedstrijden spelen.

                                         

                                                 www.baskensburg.nl

 

Café the Wicked

Onze stamcafé, the Wicked, te vinden aan de Nieuwendijk 31 in Vlissingen.

 

Wedstrijduitslagen

De Blue Monkey's hebben uit met 9-4 gewonnen van DT de Kroon 2.

Voor de actuele tussenstanden in de wintercompetitie, klik op onderstaande link:

                            Dart-uitslagen Blue Monkey's

Watskebeurt

Voor het eerst in het bestaan van de Blue Monkey's staan de Monkey's bovenaan in het klassement van de 2de Divisie A. Dit nog nooit eerder vertoonde succes is een hoogtepunt in de carriére van deze darters.

                                   

In verschillende kranten en tijdschriften verschenen er opmerkelijke verhalen over deze unieke prestatie:

PZC: Zeeuwse darters stormen de competitie in met 11-2 overwinning.

Metro: Zuipende blauwe Monkey's smijten hier en daar eens een pijltje, en staan verstelt van hun eigen prestaties.

Tipparade: Met stip binnengekomen op nummer 1, de Vlissingse Monkey's met een vernieuwd concept. Een mix van old-school met nieuwe stijl.

Hot Rod Magazine: De oude Vlissingse hotrod is een beetje verchopt. Met hetzelfde chassis, een beetje aangepast aan de eisen van deze moderne tijd. Onder de kap geen V-8 meer, maar een lijn-6, wat zorgt voor een stabiele basis.

Rotterdamsche Courant: Een mooi avondje dârts van de Vlissingse Blue Monkey's. Alleen wou het bij onze trouwe tweevoeter niet zo lukken vanavond.

 

Omhoog