autisme & co

Communities

ZeelandNet

autisme & co

Welkom op de community autisme & co!

341.614 bezoekers 112 leden Log in

welkom

Kom meepraten in het forum!

Poll

Ik bezoek deze site omdat:

TIP

 

Praktische survivalgids voor kinderen met autisme
De Autisme Survivalgids legt aan kinderen uit wat autisme is en hoe je ermee kunt omgaan. Een praktisch, geïllustreerd boek voor iedere leerling (en zijn omgeving) die met autisme, PDD-NOS of Asperger te maken heeft.
De gids laat autistische leerlingen op een plezierige manier nadenken over oplossingen voor moeilijke en lastige situaties. Het boek maakt het leven van deze leerlingen niet makkelijker, maar het leert hen wel dat 'overleven' kan, ook al gaat het soms niet eenvoudig.

Voor welke leerlingen is de Autisme Survivalgids geschikt?
De Autisme Survivalgids is geschikt voor leerlingen van groep 4 t/m groep 8. Leerlingen kunnen het boek zelfstandig lezen, maar het is ook geschikt om met een ouder of verzorger te lezen. Het boek is een waardevolle aanvulling voor iedereen die in zijn (werk)omgeving met autistische leerlingen te maken heeft.

Waaruit bestaat de Autisme Survivalgids?
De Autisme Survivalgids bestaat uit:

Uitleg en tips voor gebruik van het boek Vijftien duidelijke, overzichtelijke hoofdstukken Veel 'overlevingshoofdstukken'. Hoe overleef ik: iets nieuws, het schoolplein, moeilijke lessen, samen spelen, feestjes, verlies, vakantie enz. Tips, weetjes én grapjes Heel veel illustraties en nog veel meer.


De Autisme Survivalgids is geschreven in samenwerking met Autisme Centraal.

Omhoog