MARGA'S DIERENHULP

Communities

ZeelandNet

MARGA'S DIERENHULP

515.616 bezoekers 484 leden Log in

11-8 *VOOR IEDEREEN DIE EEN HOND WIL KOPEN!!!!


Zoek je een pup , dit is een aanrader   http://www.hondenpups.be/

 

      Hondenhandel Het kopen van honden bij de hondenhandelaren zal nooit stoppen als hondenliefhebbers er niet mee ophouden bij deze lui een hond te kopen. Helaas zijn er veel fokkers (vooral van populaire hondenrassen) die wel geld willen verdienen, maar het niet zo nauw nemen met de verzorging en huisvesting van hun honden. Ook wordt er lukraak gefokt, zonder rekening te houden met bijvoorbeeld erfelijke ziekten. Er zijn handelaren die hun hondjes betrekken van megafokkers, die in schuren honderden teven en pups houden. Ook worden puppies als ordinaire handelswaar aangevoerd vanuit het buitenland.  Als u zo'n hondje koopt, weet u niets van zijn voorgeschiedenis. Het dier is misschien niet ingeënt, heeft wellicht een ziekte onder de leden of is niet gesocialiseerd. Dit laatste kan ervoor zorgen dat de hond zijn leven lang schuw blijft, of zelfs een 'angstbijter' wordt. Een goede fokker heeft het niet nodig zijn pups in de krant en streekbladen te koop aan te bieden. Hoe vaak gebeurd het dat men deze advertenties leest en impulsief een pup in huis haalt.   Een hond is een levend wezen en geen wegwerpartikel.
Koop nooit, maar dan ook nooit een hond op de markt, bij een handelaar, in een hondenwinkel of handelskennel.


 
Pups in schuurtjes? Niet kopen! 
Dat is vragen om moeilijkheden. Want ik denk maar niet dat dat de ouders van de pup zijn onderzocht op afwijkingen en erfelijke aandoeningen. Wanneer u naar deze puppy's gaat kijken is de kans groot dat u direct voor de bijl gaat en het puppy mee naar huis zal nemen. Een weldoordachte aanschaf kost echter veel tijd. Bedenk goed dat u jaren lang met de hond zal moeten leven. 
Hoe vaak kopen mensen alsnog een hond bij deze lui. De teleurstelling is vaak groot als later blijkt dat hun zogenaamde Engelse Cocker Spaniel niet raszuiver blijkt te zijn. De meeste  zijn ze inmiddels van de pup gaan houden en doen hem voor geen geld van de wereld meer weg.  Een puppy per telefoon kunnen kopen en thuis afgeleverd krijgen is helemaal waanzin.Er zijn ook behoorlijke honden handelaren, denkt u? 
Het is  mogelijk, maar ik ken ze niet!
Wie is de vader en moeder van de pup?
Waren de ouders onderzocht op erfelijke ziektes?
Hoe vaak heeft de arme moeder van de pup al een nest moeten werpen?
Met hoeveel waren ze in het nest?
Waar zijn de ander pups geplaatst?                                                                                     

Omhoog