MARGA'S DIERENHULP

Communities

ZeelandNet

MARGA'S DIERENHULP

515.612 bezoekers 484 leden Log in

POESJE UIT EEN RIJDENDE AUTO GEGOOID !!!


Vorige week Vrijdag is er voor de ogen van een mevrouw een poesje uit een rijdende auto gegooid. Het gebeurde op een autoweg in Wouw. De mevrouw heeft onmiddelijk aktie ondernomen en is gestopt om het diertje te pakken. Ze kon onmogelijk het nummerbord van de auto opnemen omdat daar geen tijd voor was. Het poesje is naar haar vriendin gegaan, en zij heeft hulp op prikbord gevraagd omdat ze dacht dat het poesje een gebroken poot had. en de rekening  kan dan aardig oplopen. Toen ik dat bericht  tegen kwam heb ik kontakt gezocht met die mevrouw, en haar uitgenodigd naar ons toe te komen, en om het poesje te laten onderzoeken door dierenarts Rob Roskam.

Na even over de blessure gesproken te hebben waren we niet echt zeker of het pootje gebroken was, en is daarom eerst met het poesje naar dierenarts van Dijk gegaan. Daar is een foto van het pootje gemaakt, en dr. van Dijk vertelde dat het pootje geamputeerd moest worden, en dat de verwonding  al voor het dumpen gebeurt was. Mevrouw vertelde dat ze bij Dierenarts Rob Roskam uitgenodigd was voor verdere behandeling. Dierenarts van Dijk heeft de foto niet in rekening gebracht.

Het poesje is inmiddels (met foto) bij dierenarts Rob Roskam geweest, en hij gaat as donderdagochtend opereren, en kijken of het pootje toch nog te redden is. Ik zou heel graag willen weten wie deze rot streek met dit arme diertje geflikt heeft, misschien weet iemand van wie dit poesje geweest is. Dit moet zwaar gestraft worden in mijn ogen, en zulke lui moeten levenslang een verbod krijgen om nog dieren aan te schaffen. Wij hebben nu 40 euro binnen voor de operatie, en als er geen geld meer aangeboden wordt gaan wij het diertje toch helpen.

Ik ga u op de hoogte houden van het verdere verloop van dit poesje. De mevrouw die het aangenomen heeft van haar vriendin, heeft besloten dat het bij haar mag blijven.  Later plaats ik duidelijkere foto's.

 

----------------------------------------------------------------

Poekie is geopereerd, en er is een pen in haar pootje geplaatst.

Het ziet er allemaal mooi uit, maar het is afwachten hoe het verder gaat verlopen.

Poekie is 4 dec. geholpen, en 6 dec. mee naar huis gegaan.

Ze moet voor het genezen in de bensch rust houden tot haar pootje sterk genoeg is.

Dierenarts Rob Roskam heeft 2 uur aan het pootje van Poekie gewerkt, samen met zijn assistente Monique.

Hij is tevreden over het verloop van de operatie, maar het is toch allemaal nog afwachten.

Ik heb een Poekiepotje gemaakt en er zit nu al 80 euro in !!

Giften van mensen die begaan zijn met het lot van Poekie.

Komen we geld te kort, schenkt Rob Roskam de rest.

Hebben we over, blijft het geld in het Poekiepotje zitten tot er weer een dier in nood geholpen moet worden.

Het Poekiepotje BLIJFT DUS BESTAAN voor dieren in nood.

Elk dier heeft recht op hulp, en alle kleine beetjes helpen.

Er komen meer foto's maar die zijn nog niet in mijn bezit.

-----------------------------------------------------------------

Het ging even niet goed met Poekie. Er is weer een foto gemaakt, en de pen zit toch goed, maar het drukte op een zenuw en dat doet veel pijn.

Poekie heeft een zware pijnstiller gekregen, en antibiotica. Nog even afwachten of er verbetering gaat komen. Poekie moet rust houden.

-------------------------------------------------------------------------

Helaas geen goed nieuws over het geopereerde pootje van Poekie. Poekie had heel veel pijn, en om nog langer af te wachten of het beter zou worden, was geen doen meer. Poekie is ook nog bij dierenarts Mosselman geweest omdat hij specialist is in dit soort problemen.

Hij heeft een foto gemaakt, en vertelde dat Rob de operatie keurig uitgevoerd had, maar met zo'n ingreep kan het later gebeuren dat de pen op een zenuw gaat drukken, en dat is dus bij Poekie gebeurt. Met deze boodschap en de helft (bijdrage van dierenarts Mosselman) van de fotokosten betaald te hebben kwam Poekie vanmiddg om 14.00 weer bij dierenarts Rob Roskam op de operatietafel terecht.

Rob heeft vanmiddag het pootje van Poekie geamputeerd. Poekie is straks van de pijn af, en kan ook gelukkig worden met 3 poten. Een kat past zich snel aan.

Poekie mocht direkt na de operatie me naar huis omdat de mevrouw waar hij nu is, heel erg goed voor hem zorgt, en kan zorgen. Ze heeft ervaring als dierenartsasisstente. Wij hopen dat Poekie snel op zal knappen, en een gewoon poezenleven kan gaan leiden.

Zodra ons Poekebeest een beetje opgeknapt is, ga ik wat foto's maken, en die zal ik die zeker aan jullie laten zien.

********************************************************************

Nog even heel snel omdat het goed nieuws is ! (krijg mail net binnen.)

8 uur na de operatie / amputatie loopt Poekie al op haar 3 pootjes. Ze ligt onderin de krabpaal rustig te slapen.

----------------------------------------------------------------------------

12 december:

Ik heb de mail, die ik vandaag over Poekie binnen kreeg, 2 x moeten lezen om toch wel zeker te zijn of ik het wel goed gelezen had!!!

Er stond dat Poekie een hele nacht tussenin had geslapen (poek mag nl alles) en dat hij gespeeld had met zijn speelgoedmuis!!!

Poekie loopt al vrolijk op haar 3 pootjes rond.

En dit was het mooiste nieuws dat ik vandaag te zien kreeg!!!

 

Omhoog