MARGA'S DIERENHULP

Communities

ZeelandNet

MARGA'S DIERENHULP

515.617 bezoekers 484 leden Log in

Gastenboek


Pagina 1 van 131

Geef uw mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers

 • ALLE MENSEN DIE NU NOG KITTENS GEBOREN LATEN WORDEN WERKEN MEE AAN DIERENLEED VEROORZAKEN.

  MENSEN DIE EEN GRATIS KITTEN OP HALEN MAKEN ZICH NET ZO SCHULDIG AAN HET DIERENLEED VEROORZAKEN.

  GA NAAR HET ASIEL EN KOOP EEN KITTEN DAN BEN JE 60 EURO VOORDELIGER UIT.
  STOP DIERENLEED EN BEGIN BIJ JEZELF!

  ECHTE DIERENVRIENDEN BEGRIJPEN MIJN BOODSCHAP, DEGENE DIE DEZE BOODSCHAP NU NOG NIET BEGRIJPEN MOGEN MIJ BELLEN DAN ZAL IK HET PERSOONLIJK DUIDELIJK UITLEGGEN EN WEL NET ZO LANG TOT HET KWARTJE GAAT VALLEN.

  *Marga* 31 juli 2009

 • Een leven weggeven is geen leven geven


  In kranten en op internet verschijnen in deze periode weer veel advertenties waarin jonge katjes gratis worden aangeboden. Veel katjes zullen in liefdevolle gezinnen worden opgenomen en daar een leven lang mogen blijven, maar de meeste worden helaas toch beschouwd als wegwerpartikel en gaan uiteindelijk zwerven of belanden in een asiel. In de praktijk gaan niet veel mensen die hun kat kwijtraken, zoeken naar hun verloren huisdier; slechts 13% van de katten in asiels vindt zijn baasje terug. De rest van de eigenaren ?haalt? wel weer ergens een ander jong katje. Gratis.

  Bezint voor u begint. Een kat kan wel 20 jaar worden! Het is geen speelgoed en kleine katjes worden groot!! Daarom hieronder een paar tips voor zowel eigenaren van poezen met nestjes als voor de aspirant-baasjes.

  -Bied jonge katjes nooit gratis aan! Nog los van het feit dat ze ook in de vivisectie kunnen belanden, is het psychologisch gezien beter om de aspirant-eigenaar te laten betalen voor de kitten. Wat is logischer dan de inentingen laten betalen?

  -Bij wet is het verboden om kittens jonger dan zeven weken bij de moeder weg te halen. Toch is een vijfde van de katjes die gratis worden aangeboden in advertenties op internet, in kranten en bij supermarkten amper zes weken oud. Maar liefst 98% verlaat het nest jonger dan zeven weken.

  -Veel mensen denken dat een kitten zelfstandig genoeg is wanneer het harde brokjes kan eten en zelf de kattenbak kan vinden. Niets is minder waar, De kitten mist niet alleen de broodnodige moederzorg, maar is ook nog niet volledig ingeënt. Daardoor kan de kitten gemakkelijk ziekten oplopen, zoals niesziekte of kattenziekte.

  -Kittens moeten worden ingeënt als ze ongeveer negen weken oud zijn. Met 12 weken moeten ze nogmaals worden ingeënt met een krachtiger entmiddel, waarna ze een jaar beschermd zijn tegen ziekten als niesziekte en kattenziekte.



  Weet u zeker dat u een poes wilt dan kan dat beter via een asiel of opvangadres.



  -Als kittens gratis worden aangeboden, dan zullen ze niet ingeënt zijn en lopen ze grote kans om ziek te worden, met alle gevolgen van dien. Daarbij levert de overgang van het nest naar een nieuw thuis voor kittens veel stress op, waardoor ze minder weerstand hebben en vatbaar zijn voor ziekten. Soms zelfs met de dood tot gevolg.

  -Gratis aangeboden kittens verleiden mensen tot impulsief ?aanschaffen?. De gevolgen laten zich raden: de kitten is zwak, ziek en moeilijk te socialiseren. Door de te vroege scheiding van zijn moeder gaat het dikwijls gedragsproblemen vertonen (onzindelijkheid, krabben, bijten, angstproblemen etc). Soms gaat het goed -uitzonderingen bevestigen de regel-, maar in praktijk gaat het te vaak mis.



  De asielen en opvangadressen zitten al overvol.


  En dan? In het gunstigste geval leert de eigenaar omgaan met de nukken van de kat, maar vaker wordt de weerbarstige kat afgestaan of komt in een asiel terecht waar het door zijn achterstand met moeite een nieuw thuis zal kunnen vinden.

  -Door te spelen met zusjes en broertjes leren kittens in het nest waardevolle lessen. Het stoeien en hun (schijn)gevechten hebben een belangrijke functie voor de sociale ontwikkeling. Ze leren waar hun grenzen liggen en voelen op zijn tijd ook aan den lijve dat het gewoon zeer doet als je te hard bijt of krabt.

  -Moederpoes heeft in deze ontwikkeling ook een belangrijke invloed, want zij is de sterkste van het stel en als enige goed in staat om kittens, soms op een niet zachtzinnige wijze, te corrigeren wanneer zij over de schreef gaan. Kittens van zes of acht weken zitten nog volop in dit proces en zijn nog lang niet uitgeleerd.

  -Daarom zie je vaak bij kittens die veel te jong van hun moeder zijn gescheiden, en ook bij flessenkittens die afgezonderd van nestgenootjes en moederpoes zijn grootgebracht, dat ze moeite hebben met grenzen. Ze bijten en krabben te hard tijdens het spelen met ?hun' mensen en hebben daarbij ook moeite om zich aan te passen aan de normale sociale regels die katten onderling hanteren.

  - Wie echt om dieren geeft en een vriendelijke en stabiele kat als huisgenoot wenst, zoekt een jonge kat die 12 weken bij zijn of haar moeder is gebleven, die is ingeënt en waarvoor betaald moet worden.

  Tenslotte nog dit: in Nederland lopen miljoenen zwerfkatten rond die onder meer verantwoordelijk zijn voor de dood van vele (zeldzame) vogels. Misschien is uw weggelopen Poekie of Dorus wel een van die katten?

  Dus laat uw nieuwe huisgenoot tijdig castreren of steriliseren ?dat mag volgens de Kattenbescherming al met drie maanden- zodat er niet nog meer zwervertjes komen. En vergeet vooral niet uw kat te laten chippen!! Dan is ?poes? altijd terug te vinden als hij/zij aan de wandel gaat. Want de kitten die u nu in huis haalt, woont hopelijk de komende twintig jaar bij U

  http://zeeland.partijvoordedieren.nl/news/view/2557

  windketier© 23 juli 2009

 • de brokjes worden opgegeten maar ja er zijn daar natuurlijk nog meer dieren. Ik heb gister de honden eerst in de auto gelaten om te kijken maar toen heb ik de kat niet gezien.

  sarie 2 juli 2009

 • Sari zet eens een bakje brokjes neer als je er weer langs komt?
  Op de plek waar je de kat gezien hebt de brokjes neerzetten.
  Misschien is de kat gedropt of echt de weg kwijt.

  *Marga* 29 juni 2009

 • in het bos bij de schotsman (veere-kamperland zeg maar) Loopt een hele mooie maar magere raskat. zon mooie grijze kat van de sheba reclame ik weet de naam er niet van maar duidelijk geen zwerver!

  ik heb hem de afgelopen week een paar keer gezien als ik mijn honden daar uitlaat helaas kan ik geen foto nemen omdat de kat wegloopt voor de honden. Ik denk misschien is hij vermist of gedropt.

  sarie 28 juni 2009

 • Kijk eens even of ik iets in de vermissing heb?
  www.amivedi.nl
  Kijken op de site van Walcheren.

  *Marga* 4 mei 2009

 • Hoi Marga, weet jij toevallig of er in Middelburg Zuid een grijs katertje vermist word? Er loopt er hier een rond en hij kan natuurlijk van iemand uit de buurt zijn maar toch. Staat af en toe voor mijn deur te bleren en als ik de deur open laat als ik even boven ben of buiten voor het huis komt ie gewoon naar binnen om te eten. Is volgens mij ook niet geholpen. Was eerst erg schuw maar word steeds brutaler. Ik heb zelf best een groot aantal katten dus je zou denken die loopt wel een straatje om maar nee hoor. Omdat alle grijze katjes op elkaar schijnen te lijken vraag ik het maar even zo. Het is jong en slank katertje. Ik haal hem niet binnen. Zelf heb ik ook een katertje dat regelmatig op 'visite'gaat bij de buren. Bij mijn naaste buurman eet ie soms, slaapt boven op tafel en speelt met de jongste poes. Mijn buurman is gek op hem maar zal hem nooit afpikken. Zoiets doe je gewoon niet. Zag pas op marktplaats bij gevonden dat er aan de overkant een kat was gevonden die sprekend op Gino leek (al 4 jaar vermist). Stuurde een mailtje of ze konden nagaan of ie gechipt was en een bobbel/knikje in zijn staart had maar geen reactie. Raar hoor. Weet je nog niets. Al is ie al zo'n 4 jaar kwijt vergeten doe ik hem nooit. Je leert er mee leven maar vergeten nog geen dag. Groetjes en succes met je goede werk.

  citycat 4 mei 2009

 • Ik kijk bijna nooit in het gastenboek, toevallig zie ik nu je bericht staan.
  Mail mij even in het vervolg of bellen.
  Ik ken een Berner in Koudekerke die regelmatig de hort op gaat.
  Haar naam is Klaasje en ze woont in een binnenweg voor Koudekerke.

  *Marga* 17 maart 2009

 • ik ben net achter een bernersennen hond aan gegaan in koudekerke, vanaf de prinses beatrixlaan en ik ben de actie gestopt na het dorpsplein bij de rabobank.
  Ik denk een teef aan het plashouding te zien, wondje aan het oog.
  Ik hoopte haar te kunnen pakken maar zodra ze zag dat ik een riem bij me had bleef ze ruim bij mij uit de buurt. Ook mijn voer wilde ze niet.
  Het was een grote teef, mooi, maar niet te pakken dus vandaar de melding gesignaleerd hier in het gastenboek.

  Nicky2006 15 maart 2009

 • Ik zoek de eigenaar van :

  Een cypers grijs en wat rood door de vacht poesje zij is in de Spinhuisweg in Middelburg aangereden, poesje ligt bij de dierenarts in de opname.
  Poesje draagt een blauw halsbandje.

  *Marga* 14 maart 2009

 • Katten kwamen alle twee droog en warm terug naar huis nadat ik een advertentie/oproep had geplaatst.
  Die ochtend regende het en dan hartstikke droog en warm thuis komen?
  Knut en Loki zijn nu gecastreerd.
  En mensen haal GEEN katten van een ander in huis!!

  *Marga* 4 maart 2009

 • HULP GEVRAAGD AAN MENSEN IN HET ZANDDORP MIDDELBURG.

  Van Maandag op Dinsdagnacht zijn mijn 2 ongec. katers uit huis verdwenen.
  De katers zijn 7 maanden oud en zij zouden morgen gecastreerd worden.
  Deze katten heb ik geflest en zijn samen opgegroeid.
  Vanochtend kwam het grijze katertje thuis alsof er niets gebeurd was.
  Hij voelde warm aan en had geen honger.
  Dat betekend dat hij ergens binnen heeft gezeten.
  Zijn broer een mooie grote witte kater was er niet bij.
  Tot mijn grote verbazing was hij 20 minuten later weer weg en bleef weg.
  Ik weet zeker dat hij terug is naar het adres waar zijn broer zit.

  Mijn vraag aan alle mensen op het Zanddorp.
  Willen jullie mij helpen mijn katten terug te vinden.
  Kijk bij de buren of daar mijn dieren zitten.
  Misschien verteld uw zoon of dochter dat Pietje opeens 2 leuke katten heeft?
  Ik ben echt heel boos en ik vervloek mensen die dieren van een ander inpikken!
  Ik werk nu 8 jaar als vrijwilligster in de vermiste en gevonden dieren en deze vermissing heeft absoluut te maken met katten van een ander binnen halen.

  Mijn katten hebben een chip dus uitkomen gaat het altijd.
  U mag mij ook anoniem bellen, alle info zal discreet worden behandeld dus schroom niet om mij te bellen als ze bij uw buren binnen zitten.
  Ik zorg dat u geen ruzie met uw buren krijgt.

  *Marga* 4 februari 2009

 • citycat het hondje is boven water dus opgelost.

  Intussen een gesprek gehad met de nieuwe manager van de dierenbescherming en de lucht is tussen ons eindelijk en gelukkig geklaard!!!
  Kijk en daar ben ik blij mee, samenwerken is beter dan elkaar tegen werken.

  Leuk nog even over Bengeltje te horen!

  *Marga* 22 september 2008

 • Hoi Marga, ik heb je bericht gelezen en zal het doorgeven aan al mijn kennisen. Er zijn er een paar die een folder/postwijk lopen dus die zien meer dan wij. Het is toch schrijnend dat in dit land zulke figuren nog steeds vrij rond kunnen lopen. Ook het verhaal van de dierenambulance vind ik erg. Mijn eigen buurman werkt er bij en ik weet zeker dat die niet zo gereageerd zou hebben. Er komen soms zelfs kinderen bij hem aan de deur met een gevonden egeltje of zo of zo als laatst een rondlopende hond. Hij stuurt ze nooit weg en gaat er op af als het nodig is. Jammer dat een paar figuren het zo verpesten. Ik weet dat ze zitten te springen om vrijwillgers voor de ambulances en misschien dat er daarom soms zulke figuren tussen zitten. Maar ze zijn echt niet allemaal zo hoor. Ik weet dat jullie wel goed werk doen. Bengeltje is er daar een van. Die hebben we via Amivedi en hij is par al weer 4 jaar geworden en een zeer tevreden kater. Hij is nu weer terug is zeeland en woont bij mij samen met zijn 'broer'omdat zijn vrouwtje hier ook komt wonen. Dit een succes verhaal dankzij jou want wie weet wat er anders van geworden was. Ik ben ook je inzet niet vergeten bij het vinden van Gino die helaas nooit terecht is gekomen ondanks zijn chip en alle moeite. Daarom is het een kleine moeite nu te helpen met deze actie om een gestoorde dierenmishandelaar van de straat te krijgen. Samen moet het ons toch wel lukken, dat is de kracht van Amivedi denk ik. Groetjes van citycat.

  citycat 22 september 2008

 • Nous is gevonden!!!
  Niet gestolen maar verkocht door zijn eigen baas!

  http://www.zeelandnet.nl/prikbord/advertentie.php?id=1882977

  *Marga* 1 augustus 2008

 • PAS OP EN KIJK UIT MET HET WARME WEER EN LAAT JE DIER NIET ACHTER IN DE AUTO!!
  LAAT JE HOND THUIS!!!!

  *Marga* 26 juli 2008

 • Goldenretrieverpup gestolen in Middelburg!!!
  Zie nieuws op de startpagina.

  *Marga* 11 juli 2008

 • Graag vraag ik uw aandacht voor het volgende.
  Gisteren zwom een gewonde eend in de lekvijver te Oost-Souburg aan de
  Lekstraat.
  Na gebeld te hebben naar de dierenambulance kwam deze, de eend
  zwaargewond aan nek waarschijnlijk door een hond gebeten die daar vaak
  uitgelaten worden zwom zo'n twee meter van de kant , iets wat versuft..
  de dierenambulance medewerkster die ter plaatse kwamen konden de
  kinderen melden
  dat het voor HUN onmogelijk was deze te pakken maar kwamen met het idee
  dat als de kinderen het zouden proberen ze terug zouden komen als de
  eend gevangen zou zijn.
  Op dat moment waren er ongeveer 14 kinderen aanwezig in de leeftijd van
  6 tot 13 waaronder twee van mij.
  1 van de kinderen vroeg nog of ze geen visnet hadden ofzoiets, de
  medewerkster bleef zeggen dat hun het maar moesten proberen en toen
  reden ze weg.
  Verslagen bleven de kinderen achter, mijn zoon van 12 kwam naar huis met
  de vraag of hij de katten bench mee mocht nemen en vertelde mij
  bovenstaande verhaal.
  Ik zei meteen dat ik mee zou gaan, er is namelijk al een keer een kind
  verdronken daar en ik wilde niet op mijn geweten hebben (tot
  tegenstelling van de dierenambulance medewerksters) dat dit nog een keer
  zou gebeuren.
  Toen ik daar aan kwam ( op dat moment waren de kinderen al ruim 3 uur
  bezig met het bedenken van een plan om dat arme beest te reddden) zag ik
  dat het erg slecht ging met de eend.. ze kwam wel steeds dichter bij de
  rand maar net niet dicht genoeg om haar te pakken.
  kinderen keken steeds sipper en vonden net als ikde reactie en opmerking
  van de dierenambulance medewerkster erg verkeerd waarop ik mijn mobiel
  pakte en wederom de dierenambulance belde.
  Ik kreeg wederom een vrouw aan de telefoon.
  Nadat ik eerst verteld had hoe vreselijk dieronvriendelijk ik hun actie
  (of liever gezegd niet in actie gekomen) vond en ik haar ook vertelde
  dat tegen kinderen zeggen dat hun het maar moesten proberen met evetuele
  gevolgen vandien zei de vrouw dat ze onmiddelijk zou komen.
  Ik probeerde ondertussen met een bezem het dier te lokken naar de kant ,
  en zag dat het dier lichaamlijk steeds verder achteruit ging...
  En daar waren ze dan eindelijk, het waren niet dezelfde als een uur
  daarvoor dus de kinderen hadden goede hoop dat deze twee wel in actie
  zouden komen.
  Ik vertelde het verhaal over wat hun collega's als oplossing hadden
  geboden en ik dat zeer verkeerd vond omdat sommige niet eens konden
  zwemmen en zelfs bijna in het water wilde gaan om dat arme dier te
  redden, en toen gebeurde het.
  De kinderen zouden liegen over het feit dat hun collega's gezegd zouden
  hebben dat hun het maar moesten proberen , toen de kinderen die nog
  steeds aanwezig waren dit hoorde vertelde ze allemaal het verhaal dat
  zelfs 1 vrouw van de dierenambulance had gezegd dat ze anders maar aan
  de kant van het water moesten gaan staan (in het water en in de slik dus)
  Maar de kinderen werden niet geloofd, ik zei meteen dat ik het een
  kwalijke zaak vond dat hun de kinderen en mij niet geloofde, toen werd
  ik verbaal aangevallen door de medewerksters omdat ik geen U zei tegen
  hun maar het woord JIJ .
  Ik zei daarop dat ik een moeder ben van 3 kinderen (35 jaar oud) en dat
  ik hun niet gebeld had om een opvoedcursus te krijgen, maar de discussie
  ging eindeloos door .
  De ambulance medewerksters kwamen beide uit het onderwijs, en ik hoorde
  respect te hebben voor hun door U te zeggen en niet het woord JIJ..
  ondertussen kwam de eend steeds dichterbij maar de medewerksters vonden
  mijn manier van praten belangrijker dan in actie te komen. Ook zeiden ze
  steeds tegen de kinderen dat hun hun collega's verkeerd hadden begrepen
  waarschijnlijk... waarop de kinderen natuurlijk steeds zeiden van niet
  Ik daarin tegen dacht respect moet je verdienen stopte met de discussie
  en pakte de visnet die 1 van de kinderen had gehaald bij iemand en ging
  door het hoge riet niet wetend waar de grond eindigde en pakte de eend
  voorzichtig op ... de kinderen die bijna tot huilend toe daar stonden
  niet begrijpend waarom de dierenambulance niet in actie kwam begonnen te
  juichen van blijheid.
  hoewel ik al gelijk zag dat de eend echt bijna dood was en nog maar
  langzaam ademende legde ik het in de kattenbench die mijn zoon naar mij
  toe had gebracht , pakte het voorzichtig op en legde hem erin.
  De medewerkster pakte de bench en liepen gewoon weg.. geen dank niets
  niet.. ik riep nog dat ik mijn bench terug wilde en ze vroegen waar in
  woonde toen ikd at zei , zeiden ze als we dat maar kunnen onthouden..en
  reden weg....... de kinderen , omwonende die ondertussen er bij waren
  gekomen en ik geheel vies van mijn actie in het lange oevergras bleven
  daar achter nog napratend over hoe het kan dat de dierenbescherming
  zulke mensen in dienst kunnen nemen.. vrijwillig ofniet! je hoort je
  best te doen voor elke levend wezen... en als hun eerder in actie waren
  gekomen weet ik zeker dat de eend het gered had maar na 4 uur was het te
  laat.... ik zag gewoon dat deze bezig was te sterven, en zo ook de kinderen die er bij stonden


  dit kan toch niet?

  leguludec 22 juni 2008

Omhoog