Amerikaanse bulldog

Communities

ZeelandNet

Amerikaanse bulldog

Welkom op de community Amerikaanse bulldog!

494.896 bezoekers 209 leden Log in

Tip; Site's met wandelroutes


Site's met wandelroutes

Het is niet Afbeelding moeilijk om leuke wandelroutes te vinden op internet. Er zijn tal van sites met mooie wandelingen en informatie over natuurgebieden. Wel is het soms lastig om uit te vinden of honden (los of aangelijnd) mee mogen.

Op de site van Staatsbosbeheer staat aangegeven in welke gebieden honden los mogen lopen. Onder het kopje 'Doen!' kunt u de activiteit wandelen selecteren en 'honden toegestaan' aanvinken. Dan krijgt u een overzicht van gebieden waar honden (los of aangelijnd) mogen wandelen. In veel Staatsbosbeheer-bossen mogen honden gewoon los lopen. In vrijwel alle door Staatsbosbeheer beheerde gebieden zijn paaltjeswandelingen uitgezet.
www.staatsbosbeheer.nl/doen/zoeken

Hondengedragstherapeut Nicky Gootjes heeft een boekje geschreven met de titel Wandelen met je hond met 25 wandelroutes voor honden en hun baasjes. Veel van de wandelingen voeren door losloopgebieden. Bij het boekje zit een losse kaart waarop nog meer losloopgebieden zijn aangegeven.
Nicky Gootjes: Wandelen met je hond. ANWB 2003. ISBN: 90-18-01699-3
www.hiking-site.nl/recensies/wandelenmetjehond

Stichting Het Drentse Landschap biedt mooie wandelroutes aan op de site van de organisatie. Bij elke routebeschrijving staat aangegeven of honden mee mogen of niet. Bij de meeste wandelingen mogen honden niet mee vanwege de schapen en runderen. Honden mogen wel (aangelijnd) mee bij de volgende wandelingen: de Valkenhot, Landgoed De Havixhorst, Hondstong bij Yde, de Stroeten en de Blinkerd.
www.drentslandschap.nl/wandelroutes

Knapzakroutes zijn wandelingen langs en door Drentse dorpen en natuurgebieden. Er zijn er 60. De wandelingen variëren in lengte van 5 tot 25 kilometer. De routebeschrijvingen worden onder verantwoordelijkheid van de Vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe samengesteld. Zeer geschikt voor mensen die het niet erg vinden om langere stukken met een aangelijnde hond te wandelen.
www.wandelzoekpagina.nl/knapzakroutes
www.bokd.nl/knapzak

In Friesland bestaan de zogeheten swalkrûtes, wandel- en fietstochten langs mooie dorpen en natuurgebieden. Er bestaan 19 gidsen die tussen de 8 en 20 (afhankelijk van de regio) fiets-, wandel- of kanoroutes bevatten. De wandelingen zijn tussen de 5-20 kilometer lang.
www.fld.nl/swalkrutes

Op de site van het Utrechts Landschap staan ook wandelroutes (onder het kopje 'Natuurgebieden'). Of honden mee mogen en of ze los of aangelijnd mee mogen wandelen wordt per gebied aangegeven.
www.utrechtslandschap.nl

Mooie tweedaagse (of langere) wandelroutes in Nederland, België en Duitsland biedt wandelreisbureau Twente Natuurtochten. In de gids die via de website is te bestellen staat per wandeling aangegeven of honden mee mogen of niet en of voor een hond extra betaald moet worden bij de overnachting(en).
www.twentenatuurtochten.nl

Een uitstekende site met wandelroutes is de Wandelzoekpagina. Deze site bevat honderden wandelroutes, in lengte variërend van 1 tot 99 kilometer. Of honden mee mogen staat niet aangegeven bij de routebeschrijvingen. In de reacties op de wandelroutes, gepost door wandelaars, wordt soms wel verteld of de hond mee kan en of hij los mag lopen.
www.wandelzoekpagina.nl

Marcel Venema is een enthousiast wandelaar. Op zijn site Boswandelingen in Nederland heeft hij meer dan 100 boswandelingen beschreven.
home.wanadoo.nl/wandelen_in_het_bos

De NS heeft 46 wandelingen langs lange afstandspaden uitgezet. De routebeschrijvingen zijn via de site van de Spoorwegen te downloaden. De routebeschrijvingen kunnen ook gratis afgehaald worden op het beginstation van de wandeling. Bij het Wandelplatform zijn de routeboekjes ook vantevoren te bestellen (1,80 euro exclusief verzendkosten).
www.ns.nl/wandelen
www.wandelnet.nl

Het Amsterdamse dagblad Het Parool heeft een dossier Wandelen op de site met uitgebreide routebeschrijvingen en kaartjes. De meeste routes zijn in de buurt van Amsterdam en in de kop van Noord-Holland.
www.parool.nl/redactie/dossiers/wandelen

De wandelredactie van Trouw wandelt door het hele land. Via een interactieve kaart kan er naar een gebied en een route worden gezocht.
www.trouw.nl/natuurtochten

Op de site van de ANWB kunnen leden gratis wandelroutes downloaden.
www.anwb.nl/wandelroutes

De commerciële vrijetijdssite OnTrack heeft een lijstje met hondentochten. Deze wandelingen voeren niet allemaal door losloopgebieden. De hond moet regelmatig langere stukken aan de riem. Lid worden van OnTrack kost 12,50 euro per jaar. Een proeflidmaatschap van een dag, goed voor een wandelroute, is gratis.
www.ontrack.nl/honden

Meer sites met wandelroutes zijn te vinden bij wandelportaal De Tweevoeter. Wandelaar en webmaster Wessel Zweers bespreekt een groot aantal sites met wandelingen.
www.tweevoeter.nl/wandelroutes

 

Losloopgebieden

Losloopgebieden
Strand
Duin
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

 

Omhoog