Amerikaanse bulldog

Communities

ZeelandNet

Amerikaanse bulldog

Welkom op de community Amerikaanse bulldog!

500.891 bezoekers 209 leden Log in

Dus u wilt een Amerikaanse Bulldog


Dus u wilt een Amerikaanse Bulldog???

Dus u denkt dat u een Amerikaanse Bulldog wilt..........
Door de huidige opkomende populariteit heeft u er waarschijnlijk ééntje met z'n eigenaar op straat zien lopen, of u heeft De onvergetelijke reis gezien en kleine Marie wilde precies zo'n hond als Chance hebben.
Daar u dit leest op internet, ga ik er vanuit dat u op websites bent terechtgekomen waar het volgende over de Amerikaanse Bulldog te vinden was: Geweldig met kinderen, De perfecte bewaker van huis en haard of Uitstekende sport en bewakingshond.
In veel gevallen is dit waar, maar toch....................
Amerikaanse Bulldogs zijn heel erg hond. Als uw ervaring met honden zich beperkt tot het familie type zoals Labradors of Golden Retrievers en u was daar tevreden mee, blijf daar dan bij!
Het hebben van en leven met een Amerikaanse Bulldog lijkt in de verste verte niet op het leven met een Labrador.
Amerikaanse Bulldoggen zijn zéér sterke en dominante honden.
En ja, dierlijke agressie is realiteit. Ik bedoel hier niet mee een kleine blaffende en jagende hond. Ze zijn gefokt om gladiators te zijn en als dat instinct ooit boven komt zullen ze daarnaar reageren en als u niet weet hoe u dan dient te handelen, dan heeft u een probleem.
Laten we reeël zijn: Als u een hond zoekt die met de kinderen door de buurt kan rennen, zoek dan verder! Spelen met de Foo-Foo hond van de buren - zonder toezicht - kan akelig aflopen!
Het kan me niet schelen hoe goed ze het als pup met andere dieren konden vinden, de kans is groot dat ze zullen veranderen naarmate ze volwassener worden.

U moet ook naar uw ervaring met honden kijken. Een Amerikaanse Bulldog is vaak niet de juiste keus als het om uw eerste hond gaat, of als u iemand bent met een beperkte kennis van honden. De fokkers die ik ken verkopen geen hond aan personen uit de hierboven genoemde categorieën.
Amerikaanse Bulldoggen zijn simpelweg veel te veel hond!
Als u en uw familie niet weet hoe zich als Alpha gezinslid te gedragen, zal de hond al snel de baas in huis zijn.
Als de bulldog (of welk ander dominiant ras dan ook) eenmaal de baas in huis is, heeft u hoogstwaarschijnlijk een professionele trainer nodig om dit gedrag weer te corrigeren. Dat is natuurlijk als u het niet opgeeft en u de hond niet van de hand wilt doen............
Steeds meer Amerikaanse Bulldoggen verschijnen in asiels (of erger) omdat het schattige kleine puppy opgroeide tot een niet meer te hanteren volwassen hond.

Als ik u door dit stuk 2 keer na laat denken over de aanschaf van een Amerikaanse Bulldog, of hiermee uw gedachten veranderd heb, dan is dat goed.
Er zijn veel te veel mensen in het bezit van deze honden die nooit aan dit ras hadden moeten beginnen.
Helaas is het aantal gefokte Bulldoggen ontzettend snel gestegen. Het hoge percentage broodfokkers maakt het ontzettend moeilijk om een goede Bulldog te vinden.
Vooral voor de mensen die er voor het eerst ééntje aanschaffen.

Amerikaanse Bulldoggen zijn fantastische honden, voor de juiste mensen.
Hun krachtige explosiviteit, mits in goede banen geleid is hardstikke leuk en bevredigend, voor zowel de hond als de eigenaar.
Alles wat ik vraag is dat u voordat u een hond aanschaft, u zich goed over het ras laat informeren om er zeker van te zijn dat het door u gekozen ras ook het juiste ras voor u is...............................
Omhoog