Webfotoclub 't Do˘rkiekje

Communities

ZeelandNet

Webfotoclub 't Do˘rkiekje

Welkom op de Webfotoclub 't Do˘rkiekje

73.202 bezoekers 51 leden Log in

Wat betekenen de letters achter een objectief


IF, ASL, LD, AD, XR, DI, DI-II, USM, HSM, IS, OS, VR, wat betekend dat nou allemaal?

Sigma:
ASP (Asferisch objectief)
De asferische objectiekonstructie zorgt voor betere prestaties, een vermindering van het aantal lensdelen wat resulteert in een compactere bouw

APO (APO objectief)
Om de best mogelijke optische kwaliteit te bereiken, is het APO objectief voorzien van low-dispersion glas om kleurafwijkingen te minimaliseren.

OS (Optical Stabilizer)
This function utilizes a built-in mechanism that compensates for camera shake. It dramatically expands photographic possibilities by alleviating camera movement when shooting by hand held camera.

HSM (Hyper-Sonic Motor)
Dit objectief maakt gebruik van een motoraandrijving d.m.v. ultrasone golven en garandeert een geruisloze en snelle AF scherpstelling.

RF (Rear Focus scherpstelling)
Dit objectief is voorzien van een scherpstelsysteem wat de achterste lensgroep verplaatst en een geruisloze en snelle scherpstelling oplevert.

IF (Inwendige scherpstelling)
Om een stabiele scherpstelling te verkrijgen bewegen de lensgroepen inwendig waardoor de lengte van het objectief tijdens het scherpstellen niet verandert.

Conv (APO EX Teleconverter)
Om een stabiele scherpstelling te verkrijgen bewegen de lensgroepen inwendig waardoor de lengte van het objectief tijdens het scherpstellen niet verandert.

EX (EX Objectief)
De professionele lijn Sigma EX objectieven munten uit door hun robuste bouw, hoge optische kwaliteit en de speciale EX finish. Alle EX objectieven worden inclusief zonnekap en luxe étui geleverd. (50mm/2.8 macro is excl. étui)

DG (DG Objectief)
Aanduiding voor lichtsterke groothoek (zoom-) objectieven met een korte instelafstand. De hoge lichtsterkte, minimale vignettering en hoge contrastoverdracht maken deze, objectieven zeer geschikt voor het gebruik op digitale SLR camera's.

DC (DC Objectief)
DC objectieven zijn uitsluitend ontworpen voor de specifieke kenmerken van digitale SLR camera's. De beeldcirkel is van een zodanige afmeting dat deze overeenkomt met de beeld sensor in de digitale SLR camera’s. De DC objectieven hebben, ondanks de zeer gunstige prijsstelling, een solide metalen lensvatting en worden inclusief zonnekap geleverd.

Canon:
USM (Ultrasonic Motor)
IS (Image Stabilizer)

Tamron:

Nikkor:
VR (Vibration Reduction)

Omhoog