Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

292.216 bezoekers 65 leden Log in

Welkom op mijn communitie


Hallo, mijn naam is Agnes en ik maak al een aantal jaar kaarten die ik op deze manier aan iedereen wil laten zien. Ik probeer er regelmatig nieuwe kaarten of een workshop op te zetten zodat je misschien een idee op kunt doen. De nieuwste kaarten zet ik op de startpagina. De wat oudere kaarten verhuizen dan weer naar de pagina nieuwere kaarten*. Van daaruit kun je weer doorklikken naar mijn Kerstkaarten, waarvan ik van ieder jaar een paar kaarten heb neergezet op een aparte pagina, naar mijn gemaakte vintagekaarten* die ik op een aparte pagina heb staan en naar de workshops. In het fotoalbum* staan al mijn kaarten. Zowel de oude als de nieuwe bij elkaar. Mijn kerstkaarten van de afgelopen jaren zijn te zien bij PictureTrail* dit in verband met de ruimte die ik op mijn communitie heb want die is niet onbeperkt.

Lid worden van mijn communitie is helemaal gratis, je hebt hiervoor wel een account bij Zeelandnet nodig. Heb je die niet dan kun je een gastaccount aanmaken door op deze link* te klikken. 

Heb je een vraag, een tip of een opmerking? Zet dit in mijn gastenboek* of stuur een e-mailtje* en ik zal het proberen te beantwoorden.
Veel kijkplezier!!! 

 

Ps: op bijna alle borduurpatronen die ik gebruik zit een © ofwel een copyright op dus je begrijpt dat ik deze patronen niet doorgeef. 

Alle linkjes op mijn site zijn voorzien van dit * als je dit tegenkomt kun je daar op klikken om iets te bekijken waar ik naar verwijs. In de meeste gevallen opent de link in een nieuwe pagina zodat je niet steeds terug hoeft te klikken naar wat je al aan het bekijken was. 

Een kaart met een geurtje......
Onze enige kleinzoon, de benjamin ook nog eens, is vijf jaar geworden en groot fan van de emoticon drol. Je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt in de winkel bedrukt met die emoticon. Het malletje was net uitgekomen toen ik het zag liggen in de winkel. Het heet netjes de Party Pooper en is uitgebracht door Joy 6002-3117 is het nummer. Ik vind het geweldig ook de kaart die ik ermee heb gemaakt is bijzonder goed gelukt. Ik heb er een trapjeskaart mee gemaakt met 5 treden want daar kon ik 5 jaar op kwijt. Een mosgroene kaart van linnenkarton is de basis want deze kun je goed vouwen zonder dat het karton scheurt, wel belangrijk als je een trapjeskaart wilt maken. Daarop scrappapier met ballonnen. Het drolletje uitgesneden, in een bepaalde houding geplakt en versierd met gekleurde rondjes karton dat is de confettie. Zijn allemaal snijmalletjes en zitten in de verpakking samen met het drolletje, de oogjes, de armpjes, beentjes en schoenen. Ik heb voor het cadeautje, de cirkels en het label rood en fel groen gebruikt. Het cadeautje is ook een Joy mal 6002-0350. Het label, de cirkels en de felicitatie zijn mallen van Nellie Snellen. MFD066 is het label en SD026 is het malletje voor de letters en MFD055 zijn de cirkels. Ik heb alles opgeplakt met 3d kit dan ligt alles een stukje van het karton af.  

 

Klompen en tulpen......


Klompen en tulpen en een randje molens. Hollandser kan het toch niet. Het model is gemaakt volgens een videoworkshop van Daisy Martens. Een van de bedenksters van kaarten bij Noor&zo. Het model is echt leuk maar ook een beetje groot. Nu vond ik op internet een filmpje waarin de kaart werd gemaakt met karton voor een vierkante kaart. 27 cm x 13,5 cm. Wanneer de kaart klaar is past deze in een vierkante envelop. Ik heb het filmpje bekeken en bedacht dat ik deze kaart ook uit een A5 kaart kon maken. De maten om te verwerken zijn 18,5 cm x 13,5 cm. Van de zijkant en de onderkant een reepje af en het formaat is er. Het is dus te maken uit cardstock van 27 x 13,5 cm en uit een A5 kaart breed 21 x hoog 14,8 cm. Ik heb een linnen kraftkarton kaart genomen, dit op maat gemaakt en de kaart gemaakt aan de hand van dit filmpje. Het filmpje zie je onderaan dit bericht. Ik heb de kaart bekleed met design papier van Marianne design. Het plaatje met de klompen is ook van MD. Het randje met molentjes is Amy design ADD10052 de klompen en de tulp zijn van Joy 6002-917 en 6002-0918. Dan had ik nog ruimte voor een paar tulpenbollen dat is een mal van Marianne design LR0401 het alfabet voor de felicitatie is van Yvonne Creations YCD10096.

Kermis......


Op internet kom je vaak mooie patronen tegen die worden weggegeven. Zo ook deze. Ik ben lid van een Facebook pagina en daar worden deze patronen gratis aangeboden. Het is een patroon van Christien v.d. Akker en heeft nummer 136. Ik heb een aqua kleurig kaart 13,5x13,5 cm voor de basis. Daarop een gebroken witte oplegkaart en daar het borduurpatroon op geprikt. Het gebruikte garen is Chrissiegaren gemêleerd nr. 19 en Sulky metalic garen nr. 142-7044. Het plaatje van het draaimolenpaard komt uit een grappig boek met meerdere afbeeldingen die gaan over kermis. Het is 3d opgewerkt met kit.

Cadeaukaart voor bv. geld......


Nog een kaart gemaakt aan de hand van de video workshop waar ik het al over had. De werkwijze is precies hetzelfde. Ook hier komt het scrappapier uit boekjes van Action. Het randje is van Nellie Snellen MFD028 een van de twee randjes. Het bloemtakje, de puntblaadjes en de varentjes zijn van Marianne design LR0229 en LR0192 en LR0403 ook de stempeltjes zijn van Karen Joan. Het ovale kadertje waar de varenblaadjes in geplakt zijn is van Joy 6002-0016. Dan nog de hoekjes waar het geld tussen zit dat is een malletje van Leanne Creatief 45.8558

Strand......


De ontvanger van deze kaart is gek op het strand. Hebben daar ook een huisje en als je in Zeeland woont is die mogelijkheid er. Woon je elders in het land is die mogelijkheid er ook maar dan moet je iedere keer een eind reizen. De kaart is een beetje van mezelf en een beetje uit een boekje. Als je snel een kaart wilt maken komt zo'n boekje goed van pas. De lekkere stoel is een mal van Marianne design LR0424. De ontvanger van de kaart merkte nog op dat hij net zo'n tekstbord had als de tekst op de kaart. Kwam dat even goed uit.

Gastenboek

 
Heb je mijn pagina bezocht en wil je vertellen wat je er van vind? Ik zou het dan heel leuk vinden als je een berichtje achterlaat in mijn gastenboek. Klik op het plaatje en je kunt je berichtje kwijt.

Veel ijsbolletjes......


Een jaar gaat snel. Onze oudste kleindochter is 13 jaar geworden en nu ook een brugpieper. Ze moet nu iedere dag een eind fietsen om op school te komen samen met nog andere giebeltjes (vertaling: dat zijn giegelende pubers). En dan worden ze groot en wat moet je dan voor een kaart maken. Deze ijsjeskaart zag ik op internet. De basis is perzikkleurig linnenkarton A5 formaat. Daarop een oplegkaart in gebroken wit en met een template door de Cuttlebug gedraaid. Twee strookjes scrappapier dat bij elkaar past natuurlijk ook in de kleurtjes van de ijsbolletjes. De snijmal is van Marianne design LR0365. De letters van het woord Van Harte zijn allemaal losse snijmalletjes van Yvonne Creations YCD10096 en uiteraard raakte ik weer een letter kwijt. De letter I. Ik wilde eerst Gefeliciteerd maken maar dat woord was te groot dus het werd Van Harte. Maar de letter I heeft gewoon op de mat onder mijn stoel gelegen was onzichtbaar voor mijn kippige oogjes. Maar is ondertussen terug gevonden en zit nu netjes tussen de andere letters. Het alfabet is gelukkig weer compleet.

Cadeaukaart voor bv. een boekenbon......


Deze cadeaukaart heb ik gemaakt aan de hand van een video workshop op Facebook in de Noor design groep. Duidelijk uitgelegd en de video kun je opslaan en naderhand terugkijken en de workshop volgen. Je kunt ook gelijk met de workshop mee knutselen maar ik kijk liever eerst en ga dan naderhand aan de slag dan kan ik de video naar behoefte stilzetten. De video's zijn ook opgeslagen op Youtube. Typ in het zoekvak "video Noor&Zo" en je kunt kiezen uit een heleboel workshops. Het zijn wel twee groepen waar je lid van moet worden anders zie je niks. Noor design en Noor&Zo. Zoek het maar eens op. Het scrappapier komt uit boekjes van Action. De stempels van Gefeliciteerd en Hoera van harte zijn van Karin Joan van Marianne design. Dan heb ik twee snijmallen van vogeltjes gebruikt beide van Marianne design de LR0137 en LR0290. Het randje is van Nellie Snellen MFD023 een van de twee randjes. Dan nog 2 hoekjes waar de boekenbon mee vastzit dat is hoeksnijmal van Amy design nr. ADD10047. Deze hoekjes horen bij een ronde tulpenmal.  

 

Kleurkaarten en tabellen en andere downloads......

Voor de borduur-en stempelfans heb ik kleurkaarten en tabellen om te downloaden. Ik heb ze gemaakt in Word. Wanneer je op de onderstreepte links klikt kom je uit op de juiste pagina's en wordt je doorverwezen waar je een en ander kunt downloaden. Zo heb ik een blanco kleurenkaart gemaakt voor de Derwent colorsoft potloden* zodat je de vakjes kunt inkleuren met de kleuren die je al hebt. Sinds kort heb ik hier een Copic kleurenkaart* aan toegevoegd. Ook staan er 2 leuke digistamps* voor op een felicitatie die je kunt downloaden door er met je rechtermuisknop op te gaan staan en dan in het menu dat je dan krijgt de afbeelding op te slaan op je harde schijf. Hoe je dit doet staat uitgelegd op de betreffende pagina onder de link. Dan heb ik kleurtabellen voor de Chrissiegarens. Een tabel met de kleurnummers van het Mettlergaren welke overeenkomen met de kleuren van de eerste serie Chrissiegarens* en een blanco krullenkaarten voor het Chrissiegaren*. Deze kun je zelf borduren met de betreffende kleuren. Dan heb ik voor de borduurfans en de gebruikers van digistempels nog een workshop* gemaakt hoe je een afbeelding, een patroon of een digistempel, groter of kleiner kunt maken met behulp van Word.

*Klik op de onderstreepte links dan kom je op de goede pagina in het menu van waaruit je de betreffende items kunt downloaden.

Hoera......


De kaart is voor onze tweede kleindochter die alweer 12 jaar wordt. En ieder jaar een andere kaart bedenken is best moeilijk. Maar ze wordt al groot dus wat minder kinderkaart maar wel eentje met een cupcake. Die vindt ze lekker. Basis is een gebroken witte dubbele kaart van 13,5 x 13,5 cm. daarop een fel roze oplegkaart van 13,1 x 13,1 cm. Daarop scrappapier van 12,6 x 12,6 cm. Een strook ook van scrappapier van 5 x 12,6 cm. Aan beide kanten een randje van Marianne design LR0413 een slinger LR0329 en die iets uit laten steken. Dan een kader gesneden met een mal van Nellie Snellen MFD010 en daarop 2 cirkels MFD055 een van scrappapier en het kleinere rondje en die met een template met allemaal kleine cupcakejes door de cuttlebug gedraaid. Een cupcake gesneden de LR0160 en de toef versierd met stempelinkt en plakparels. Het cakebakje heb ik uit kraftpapier gesneden en ook bewerkt met stempelinkt. Een bannertje gemaakt, daarop gefeliciteerd gestempeld en alles op de kaart geplakt met 3d kit en Takey glue lijm. Aan de binnenkant heb ik een rand gesneden met mal nr. LR0395 om geld in te doen dan is gelijk de bovenkant van de rand versierd. Kan ze zelf iets kopen wat ze graag wilt hebben.

Er wordt hard aan gewerkt......Om dit blokje weer te vullen met een nieuwe kaart.

Gefelicitaart......


Voor onze kleindochter. 7 jaar is ze geworden en al een hele dame. De kaart is een grappige vind ik. Een aapje en een varken en voor beide is er een cupcake. Voor deze kaart heb ik verschilllende snijmallen gebruikt en voor de eerste keer een Dutch Doobadoo mal die ik heb overgekocht van iemand. Een 2e handsje dus maar niet minder leuk. Eerst maar eens de mal geknipt want snijden is niet echt mijn ding. De basis van kraft en daarop een stuk designpapier dezelfde vorm maar dan een slag kleiner, de randjes bewerkt met Distressinkt en dat op elkaar geplakt. Dan de mallen. Voor de aap en het varken COL1399 en COL1402 en allebei een feestmuts opgezet. Twee cupcakes gesneden met LR0341 en de embossing van zowel de cupcake als de vulling met stempelinkt bewerkt en daarop een grote plakparel bevestigd. Het standaard waar de kaart op staat, want het is een enkele kaart, is de CR1408. Dit zijn allemaal mallen van Marianne design. Dan met een mal van Nellie Snelen een zoute dropvorm gesneden met MFD021 van bijpassend designpapier en de buitenrand linnenkarton. Daarop zijn de cupcakjes geplakt. Een hartjesslinger van Joy mal 6002-078 en het aapje houdt de felicitatie vast. Het labeltje is een stempeltje van Eline Pellinkhof.

Bedankt en tot ziens!


Laat even weten wie er langs is geweest en wat je van mijn site vind met een berichtje in mijn gastenboek* Misschien tot een andere keer en nog een fijne dag.
                     
                                            
                       

Omhoog