Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

299.317 bezoekers 65 leden Log in

*Kaartstandaard van kartonSoms wil je je kaart gewoon neerzetten als een lijstje. Een standaartje gemaakt van kaartkarton biedt dan uitkomst. Meestal maak je een standaartje achter een kaart die je van een enkel karton hebt gemaakt anders blijft je kaart niet staan.

Heb je een leuke scrapkaart gemaakt is het ook een optie om deze op een enkel velletje karton te maken. Meestal maak je een scrapkaart op een vierkant van 15x15 cm. Je bedenkt en plakt vaak zoveel details op de kaart dat deze te zwaar wordt om te kunnen blijven staan. En een kaart ergens tegenaan zetten omdat deze anders omvalt is ook niet echt mooi. De oplossing is dan een standaartje maken. Van het merk Joy zijn er twee of drie verschillende snijmallen in verkrijgen om een standaardje voor achter je kaart te maken. Heb je deze snijmallen niet dan is dit een mooi alternatief.

Wanneer je op deze link* klikt of op de foto kom je op de juiste plaats in mijn fotoalbum. Daar kun je het patroon voor de kaartstandaard aanklikken, dat is de 1e foto, zodat de foto groter wordt en met de rechtermuisknop downloaden om op te slaan op je harde schijf en te gebruiken om je eigen kaartstandaartjes te maken in iedere gewenste kleur.

De foto is helaas te groot om zo af te drukken. Je moet deze wel op maat aanpassen. Dit doe ik altijd in Word en van daaruit print ik het. Ik pas de foto in Word aan op 7,5 cm breedte en dan wordt hij automatisch 10,67 in de hoogte. Wanneer je niet weet hoe je een foto of plaatje aan moet passen in Word heb ik een handleiding staan bij bestanden delen* daar kun je kiezen welke versie van Word je hebt staan op jouw computer tot 2003 of vanaf 2007. Deze laatste versie kun je ook bij latere versie's gebruiken als steuntje in de rug.

*klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen. 


                                                       door naar de volgende workshop*

                                                                        terug naar boven*
                                                                       naar de startpagina*

Omhoog