Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

293.179 bezoekers 65 leden Log in

Workshop sterpailletjes maken


 
Kerstkaarten kun je het hele jaar door maken, leuk op zo'n kaart is het verwerken van pailletjes in de vorm van sterretjes. Ik heb een heleboel van die harde aluminium sterretjes in allerlei kleuren en daar maak ik zelf pailletjes van die ik dan weer met een kraaltje vastzet op de kaart.
  • Wat heb je nodig:
  • een oude groene snijmat
  • dubbelzijdig tape
  • uiteraard de sterretjes
  • een dunne spijker met een goede scherpe punt
  • een hamertje
Leg de groene snijmat op tafel, ik neem echt een oude mat omdat er na het perforeren van je sterretje een klein gaatje achterblijft. Knip een reepje dubbelzijdig tape, groot genoeg voor het aantal sterretjes dat je wilt perforeren, plak ze op de tape, zorg dat je aan beide zijden een stukje tape overhoud, draai het geheel dan om en plak zo de sterretjes op de snijmat en verwijder het papieren beschermlaagje van de tape. De sterretjes zitten nu onder de tape geplakt. Neem de spijker zet deze in het midden van het sterretje en geef een tik met de hamer op de spijker en voilà er zit een gaatje in het sterretje. Veel kracht vergt het niet en één tik is voldoende. Doordat de sterretjes onder de tape zitten schuift je spijker niet weg en komt het gaatje mooi in het midden. Gebruik je gewoon doorzichtig tape dan blijft de bovenkant glad en schuift de spijker weg zodat je gaatje aan de zijkant terecht komt, dus gebruik wel dubbelzijdig tape. Peuter dan de sterretjes van het tape en je hebt mooie stervormige pailletjes die je kunt verwerken in een kerstkaart.

En dan nog een tip, als ik zo'n kaart naderhand verstuur vouw ik hem wel met de afbeelding naar binnen en doe er een stukje bobbeltjesplastic tussen tegen het beschadigen.

*Klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen.


                                                         door naar de volgende workshop*terug naar boven*
naar de startpagina
*

Omhoog