Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

299.318 bezoekers 65 leden Log in

Kerstkaarten 2015


Dit zijn een paar van de kaarten die ik heb gemaakt voor Kerst 2015. Wil je meer kerstkaarten zien
klik dan op een van de kaarten, die brengen je automatisch naar de kerstkaarten in de albums bij
PictureTrail.


Het idee heb ik op internet gezien. Ik vond het al meteen een leuke kaart om zelf te maken voor kerst. En wat ik niet had gedacht, de kaart is best bewerkelijk. Veel snijwerk, het zijn welliswaar mallen maar van ieder bloemetje heb ik maar 1 snijmal. Dat waren dus 3 grote kerststerren, 3 kleinere, 3 hele kleintjes en 3 hartjes uit goudkarton en dan nog het nodige groen dat erbij hoort. Dan al die kerststerren embossen en bewerken met witte stempelinkt en de blaadjes rillen en vouwen tot een mooie bloem. Al met al een behoorlijk klusje. Maar ik had behoorlijk hulp van onze jongste kleindochter, die hielp dapper mee met het draaien van de mallen. Soms meer last dan lust maar ze vond het prachtig. En toen de kaart klaar was zo trots als een aap. Alle gebruikte mallen zijn van Marianne design. De tekst is LR0222. De bloemen zijn de LR0122 en 0142 en het groen de LR0156, 0157 en 0192. De basis is een rode A5 kaart gerild en dubbel gevouwen. Een kleinere gebroken witte opdekkaart en daarop 2 stroken rood karton geplakt. Nadat ik alles had gesneden, met inkt bewerkt en gerild en gevouwen, het hele zwikkie op de kaart gedrappeerd en opgeplakt. De sterren heb ik met ponsen gemaakt. Een hele geslaagde kaart al zeg ik het zelf.


Een vierkante kaart. Het idee op internet gezien en mijn eigen draai eraan gegeven. Voor deze kaart zijn de gebruikte snijmallen van Marianne design, Yvonne creations, Leane creatief en Cuttlebug. Een bordeauxkleurig kaart van 13,5 x 13,5 cm gerild en dubbel gevouwen. Daarop een lila oplegkaart van 12,5 x 12,5 cm. Daarop een vierkant stukje leuk scrappapier van 9,7 x 9,7 en een witte strook van breed 5,6 x hoog 12,5 cm. Deze strook met een embossingmal door de cuttlebug gedraaid. Twee kerstbomen gesneden met de LR0136 van MD. Een witte en een bordeaux rode en deze daarna met een dotsmal door de cuttlebug gedraaid. Twee hertjes gesneden met een mal van Yvonne creations ycd10029 de stipjes geembost en met witte stempelinkt bewerkt. Drie dennentakjes met malletjes van Leane creatief nummer 45.9920. Die vind ik mooier en fijner van structuur dan de dennentak van Marianne design. Drie sneeuwsterren met een mal van Cuttlebug dat is een mal met foam bekleed en als laatste de tekst CR 1326 van MD uit bordeaux rood karton, geembost en daarna de embossing gekleurd met witte stempelinkt. Alles geschikt en opgeplakt en weer een leuke kaart bij mijn verzameling kerstkaarten voor 2015.

 
Een geborduurde kaart waarvan ik er dit jaar maar 2 heb gemaakt. Weinig voor mijn doen. Een donkerblauwe A5 kaart gerild aan beide kanten op 2,5 en op 4 cm de maten voor het middenstuk zijn niet belangrijk. Twee keer een strook crème wit van van 3,5 breed en daar het patroon opgeprikt. Ook van crème wit twee randen gesneden met een randje van Joy 6002-0001 en een middenstuk en dat met een embossing template door de cuttlebug gedraaid. Het plaatje is een ouwetje van Eline Pellinkhof. Het borduurpatroon is van Chrissie nr. 595. Gebruikt garen is Chrisssiegaren 34, Madeira geel 303 en metallic blauw 338. In het midden van het patroon heb ik 7 witte pareltjes geplakt. Daarna de kaart gevouwen met berg en dalvouwen zodat je krijgt wat je ziet op de foto, de kaart in elkaar geplakt het plaatje 3d opgewerkt met kit en de randjes met foamblokjes van 1 mm op de kaart bevestigd. De tekst gesneden uit donkerblauw karton met een malletje van Nellie Snellen SD051. Op de tweede foto is het detail van het borduursel te zien dat aan beide kanten op de kaart is gemaakt.

 
Kaart gemaakt met kraftkarton. Basiskaart is een A5 kaart dubbelgevouwen. Daarop een stuk gebroken wit linnenkarton. Uit een stuk gebroken wit linnenkarton de mal uitgesneden de LR0293. De de embossing, de randjes van de oplegkaart en de kaart zelf is allemaal gekleurd met Distress inkt kleur Vintage photo. Het plaatje is van MD net als het kerststerretje LR0142 en de rode besjes die horen bij nieuwe poinsettia mallen van MD COL1393. De dennentakjes zijn van Leane creatief nummer 45.9920.

*Klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen.

 

door naar Kerstkaarten 2016*
terug naar Kerstkaarten 2014*
terug naar Kerstkaarten 2013*
 terug naar Kerstkaarten 2012
terug naar Kerstkaarten 2011*
terug naar Kerstkaarten 2010*
terug naar Kerstkaarten 2009*
terug naar Kerstkaarten 2008*
terug naar Kerstkaarten 2007*
terug naar Kerstkaarten 2006*
terug naar Kerstkaarten 2005*
 terug naar Kerstkaarten 2004*
door naar de workshops*

terug naar boven*
naar de startpagina*
 

Omhoog