Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

293.179 bezoekers 65 leden Log in

Kerstkaarten 2013


Dit zijn een paar van de kaarten die ik heb gemaakt voor Kerst 2013. Wil je meer kerstkaarten zien klik dan op een van de kaarten, die brengen je automatisch naar de kerstkaarten in de albums bij  PictureTrail.

  
Een gestempelde kaart met een ouderwetse kerstman. Een rode basiskaart genomen, een witte opdekkaart en daarop een patroon geprikt en geborduurd van Chrissie nr. 447 van haar borduurclub op Clubs.nl. Het gebruikte garen is Sulky en dit is metallic garen gemêleerd 7027 en rood 7054. Met het rood en heb ik de verschillende sterretjes geborduurd. Rode strassteentjes in de openingen geplakt. Dan heb ik van scrappapier een kader gesneden met een snijmal van Nellie Snellen de MFD039. Het stempel gezet en alleen de muts en het gezicht ingekleurd met Derwent potloden en gedoezeld. De stempelafdruk uitgesneden met een ronde snijmal en de rand bewerkt met Distressinkt ook de rand van het kader bewerkt. Daarna alles opgeplakt, het kader en de uitgesneden stempel verhoogd opgeplakt met foam van 1mm. De verbindingslijntjes zijn smalle gouden lijntjesstickers van een stickervel. Het moesten gouden draadjes zijn maar de stickers vond ik mooier.

  
Een rode basiskaart. Daarop een opdekkaart met een embossingtemplate door de cuttlebug gedraaid en op maat gesneden. De embossingmal is van Crafts-Too. Een sneeuwmannetje gestempeld, ingekleurd en uitgeknipt. Twee langwerpige labels gesneden, een met een geschulpte rand van scrappapier en een rechte een maatje kleiner van blauw gewolkt karton. Daar een kersttekst op geprint. Ik heb uit een restje scrappapier een hulsttakje gesneden voor de extra versiering en daarop een paar rode plakparels geplakt als besjes. Alles op de kaart geplakt, met lijm en foamblokjes.

 
Van een gebruikte kaart naar en nieuwe kaart. Deze kaart is al eens verstuurd geweest. Het rondje met de vogels heb ik uitgesneden met een ronde snijmal en iets verhoogd opgeplakt met foamblokjes van 1mm op een bordeaurood kader dat ik heb gesneden met een mal van Nellie Snellen de MFD005 en eveneens verhoogd is opgeplakt. Ik heb een borduurpatroon van Chrissie er bij geborduurd. Het patroonnummer is 679. Gebruikt garen is Joygaren gekocht in een blisterverpakking bij Boekenvoordeel en Sulky goud 7007 en rood 1035. 

 
Een scrapkaart. Een grappig plaatje van een sneeuwman niet gestempeld maar gewoon uit een knipvel gehaald. Wat bijpassend scrappapier, waar meestal de meeste tijd in gaat zitten om het bij elkaar zoeken voor de mooiste combinatie. Begonnen met de plaatjes uit te knippen het zijn er maar twee, het hele plaatje en het hoofd met de das en hoed. Dan heb ik heb een A5 kaart genomen en deze gerilt en dubbelgevouwen. Daarop een basis van scrappapier geplakt van breed 14.5 x hoog 10 cm. Dan een strook van breed 8,5 x hoog 7,5 cm met de ijssterren en gewone sterren. Een kader van hoog 9 x breed 8 cm en tot slot een kadertje van hoog 8,4 x breed 7,4 cm met daarop het plaatje. Vervolgens alles op elkaar geplakt met dubbelzijdig tape, een stukje rood glimmertjes lint als versiering, en het plaatje verhoogd met kit 2d opgeplakt.

*Klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen.

  door naar kerstkaarten 2014 
terug naar kerstkaarten 2012*
 terug naar kerstkaarten 2011
terug naar Kerstkaarten 2010*
terug naar Kerstkaarten 2009*
terug naar Kerstkaarten 2008*
terug naar Kerstkaarten 2007*
terug naar Kerstkaarten 2006*
terug naar Kerstkaarten 2005*
terug naar Kerstkaarten 2004*
door naar de workshops*


terug naar boven*
naar de startpagina*

 

Omhoog