Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

297.977 bezoekers 65 leden Log in

Kerstkaarten 2012


Dit zijn een paar van de kaarten die ik heb gemaakt voor Kerst 2012. Wil je meer kerstkaarten zien klik dan op een van de kaarten, die brengen je automatisch naar de kerstkaarten in de albums bij PictureTrail.

  
Deze kaart heet een center stepcard. Dit model kwam ik tegen op een blog op internet. Op een ander blog vond ik de beschrijving hoe je deze kaart moet vouwen en snijden. Het ziet er erg ingewikkeld uit maar het is eigenlijk heel simpel. Het stempel en het scrappapier zijn gekocht bij Kruidvat. Ik heb het hoofd met bruine stempelinkt van Colorbox  gestempeld. Daarna met Distress inkt Vintage Photo de randjes bewerkt. Het scrappapier, velletjes uit een blokje van Kruidvat, verschillende bij elkaar passende motiefjes waarvan de kleuren mooi overeen stemmen. Het kader is een snijmal van Nellie Snellen MFD013. De kersterren en de blaadjes zijn verschillende snijmallen van Marianne design. LR0191 is de lantaarn bovenaan de kaart, het witte onderblad is LR0128, LR0122 is de grote kerstster en LR0142 is de kleine kerstster, de hulstblaadjes LR0244, de bruine blaadjes LR0156 en de rode blaadjes heb ik van het malletje met de vogel geknipt de LR0137, de witte bolletjes tot slot is LR0192. De kleine wit-rode blaadjes zijn van wit karton gesneden en daarna met rode stempelinkt gekleurd. De banner met prettige feestdagen is van Spellbinders Shapeabilities S4-324 Ribbon Banners. Dit alles bij elkaar gefröbeld tot deze mooie kaart.

 
Dit standaartje hoort bij de kaart hierboven. Omdat deze kaarten worden neergezet op de onderkant en niet op de zijkant is de kans dat de kaart door het gewicht doorzakt heel groot. Wanneer je de kaart dan netjes neerzet ligt deze na een tijdje gevloerd op de kast of waar de kaart dan ook staat. Zonde, want als je er steeds iets tegenaan moet zetten om dit te voorkomen dan komen niet alle details meer mooi uit de verf. Ik heb hier het volgende op gevonden. Ik heb zoals op de foto zichtbaar is een strookje karton in de kleur van de kaart van 2,5 cm breed en 6 cm lang afgemeten. Dit heb ik gerild op 1, 3 en 5 cm. Het midden wordt een bergvouw (hier staat de vouw naar boven)de uiteinden een dalvouw (daar is de vouw naar beneden). De uiteinden heb ik bevestigd aan de kaart met dubbelzijdig tape als een soort bruggetje zodat de kaart niet meer kan wegzakken.

  
Chrissiepatroon 571 gebruikt garen is Chrissiegaren 25, Madeira Mettalic 15 en Sulky 2115 goud. Het kader is een mal van Nellie Snellen MFD006. Het plaatje is 3d opgewerkt met kit. Het clearstempeltje met vrolijk kerstfeest is gekocht bij Kruidvat en zat op een vel met andere stempels.

 
Een kaart met een tekstcirkel, een blauwe en een groene kaart en daarin een stempeltje. Het ziet er heel ingewikkeld uit maar de tekstcirkel maak je in Word. Het stempel is ingekleurd met Derwent potloden. De witte kaart heb ik met een dots template door de cuttlebug gedraaid. Het lettertype (font) dat voor deze kaart is gebruikt heet jenna_sue en is onder deze naam op internet via Google op te zoeken. Het scrappapier komt uit blokjes die ik bij de Action heb gekocht al een paar jaar geleden. Ik heb 1 velletje voor de kaart gebuikt. Ik heb eerst het papier op maat gemaakt, toen precies in het midden m.b.v. potloodlijntjes uit het scrappapier een cirkel gesneden met een ronde snijmal. Dan het papier met het gat van de cirkel op de kaart geplakt. De basiskaart is donker, de witte kaart met de dots plak je er overheen dus je ziet er helemaal niks van.

 
Chrissiepatroon 728 gebruikt garen is Madeira 1601 en blauw holoshimmer. Ik wilde hier graag rijstkorrels gebruiken maar die kon ik niet in de juiste kleur vinden. Ik heb dan maar glazen buiskraaltjes gebruikt met aan de uiteinden een rond glaskraaltje in dezelfde kleur. Het kader is een snijmal van Nellie Snellen MFD030, het plaatje is 3d opgewerkt. De sterretjes zijn stickertjes die ik op holografisch inpakpapier heb geplakt en daarna uitgeknipt en dit weer met lijm op de kaart bevestigd.

*Klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen.

door naar Kerstkaarten 2013*
terug naar Kerstkaarten 2011
terug naar Kerstkaarten 2010*
terug naar Kerstkaarten 2009*
terug naar Kerstkaarten 2008*
terug naar Kerstkaarten 2007*
terug naar Kerstkaarten 2006*
terug naar Kerstkaarten 2005*
terug naar Kerstkaarten 2004*
door naar de workshops*

terug naar boven*
naar de startpagina*

Omhoog