Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

297.940 bezoekers 65 leden Log in

Chrissiegaren krullenkaarten


  
*Klik op de afbeelding om het Wordbestand te downloaden.
 

Dit is een heel handig hulpmiddel vooral als je vaak borduurt met gemêleerd garen zoals het Chrissie garen of de gemêleerde garens van Madeira, Mettler en andere merken. Je ziet in een oogopslag hoe het kleurverloop van het garen uitvalt. De geborduurde kaarten heb ik gelamineerd zo blijven ze mooi schoon en de kleuren blijven helder, want ik maak er heel erg veel gebruik van.

Wil je het patroon graag hebben klik dan op een van de krullenkaarten zo kom je in bestanden delen terecht in de juiste download map. Daar vind je 2 Worddocumenten die je meteen uit kunt printen en/of opslaan dus klaar voor gebruik. De Worddocumenten zijn voor de kleurnummers 1 t/m 36 voor de gemêleerde garens en 101 t/m 136 voor de nieuwe garens van Chrissie, dit is garen met een glimmertje in kleuren die combineren met de gemêleerde garens uit de eerste serie. De nummers die je ziet staan zijn de nummers van het garen op de kaartjes, maar je kunt natuurlijk willekeurig andere nummers van andere merken invullen en het Worddocument zo naar je eigen wensen aanpassen. Dit is een patroon van Chrissie© geplaatst met haar toestemming en natuurlijk alleen voor eigen gebruik.

*Klik op de afbeelding om het Wordbestand te downloaden.

Tip voor het printen: je kunt de krullenkaarten rechtstreeks op je karton dat je wilt borduren printen maar dan zie je na het prikken en borduren toch de zwarte basislijntjes van het patroon en dat kan de kleurweergave vertekenen. Wil je dit niet dan kun je het bestand opslaan en helemaal printen op gewoon printpapier, dan haal je in je gedownloade Wordversie de krullen weg, erop klikken en op backspace of delete klikken, zodat alleen de nummers blijven staan, dit print je op je karton dat je wilt gebruiken om te borduren, dan leg je het geprinte papier met het complete bestand er op. Hiervoor kun je gemakkelijk, als je dat hebt, een embossing lichtbakje gebruiken of overdag even tegen het raam houden om te kijken of je nummers gelijk liggen met je papier en karton. Plak het even vast tegen verschuiven en prik zo de krullen bij je nummers. Het is iets omslachtig maar je bent wel de zwarte basislijnen kwijt. Sluit dan je Wordbestand weer af en bij de vraag of je de wijzigingen wilt opslaan in je document klik je op NEE. Zou je op JA klikken dan heb je een bestand opgeslagen zonder krullen en kun je het niet meer gebruiken voor andere krullenkaarten die je eventueel wilt maken. Want een handig hulpmiddel is het zeker. Klik je nu per ongeluk wel op JA dan kun je het hier weer downloaden want het blijft in mijn bestanden delen staan.

*Klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen.


terug naar boven*
naar de startpagina*

Omhoog