Apotheek Souburg is een moderne en zelfstandige apotheek. De apotheek is in 2018 verbouwd waarbij de nieuwste inzichten in service en privacy zijn toegepast.
In onze werkwijze maken wij gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van Track&Trace, apps en automatisering (Pharmacom/Ncare).
Alle logistieke processen vinden binnen de apotheek plaats en hierbij wordt gebruik gemaakt van rotofilling (een sorteerrobot).
Ook beschikt de apotheek over een geneesmiddelafhaalkluis (Pharma Self 24).
Wij zijn gevestigd vlakbij de winkelstraat. De apotheek is op 2 minuten lopen gelegen van het station Vlissingen-Souburg. Ook is parkeren geen probleem en gratis.
Onze samenwerking met de twee huisartsenpraktijken in Oost-Souburg is zeer goed. Dit geldt ook voor de onderlinge samenwerking tussen de collega’s. Ons apotheekteam bestaat uit 8 assistentes, 2 ondersteunend medewerkers, 2 bezorgers en 1 apotheker.
In de apotheek zorgen de apothekersassistentes als belangrijkste taak voor de volgende zaken: Je verricht werkzaamheden met betrekking tot het bewaken, controleren en ter hand stellen van genees- en zelfzorgmiddelen. En geeft daarover voorlichting en advies op zodanige wijze dat wordt bijgedragen aan een clientgerichte en foutloze dienstverlening. Ook logistieke taken zoals het afhandelen van de bestelling en voorraadbewaking horen tot je werkzaamheden. Ook de baxterwerkzaamheden behoren tot de mogelijke taken.