ZeelandNet

Weer

In het weekend beduidend kouder

vrijdag 28 november - Vanavond hebben we met veel bewolking te maken en trekt een neerslaggebied noordwaarts over het land. Het regent af en toe licht. Vannacht neemt de neerslagkans af en zijn er enkele opklaringen mogelijk. De temperatuur daalt in het noordoosten en oosten naar een graad of 3. In het westen en zuidwesten wordt het niet kouder dan 5 tot 7 graden.

Morgen blijft het droog. Op veel plekken start de dag met veel bewolking, maar de zon breekt steeds beter door.

Het wordt 5 graden in het noorden tot 12 graden in het zuiden en er staat een meest matige oostenwind. Op de Wadden is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 à 6. Dit veroorzaakt een behoorlijk lage gevoelstemperatuur.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen. De temperatuur daalt naar 3 tot 5 graden in het midden, zuiden en westen van het land. In het noordoosten koelt het af tot dicht bij het vriespunt.

Zaterdag wint koudere lucht meer terrein. De maximumtemperatuur varieert van 2 graden in het noordoosten tot 8 in Zeeland. Daarbij waait het nog steeds uit het oosten en is er regelmatig ruimte voor de zon.

In de nacht naar zondag komt het op uitgebreide schaal tot vorst.

Zondag wordt het met maxima van 1 tot 6 graden nog iets kouder dan zaterdag. Het weerbeeld is verder wel hetzelfde: flink wat zon.

Na het weekend blijft het nog enkele dagen droog en vrij koud. Later in de week neemt de neerslagkans iets toe en wordt het waarschijnlijk weer wat warmer.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

vrij veel bewolking811
vrij veel bewolking811
vrij veel bewolking811
vrij veel bewolking612
vrij veel bewolking812
vrij veel bewolking712
vrij veel bewolking612

De mooiste Zeeuwse weerfoto's