ZeelandNet

Weer

Rustige zomerdag

donderdag 31 juli - Vanmiddag wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af. Over het noorden trekken ook een paar wolkenvelden. Sommige wolken groeien uit tot een zeer lokale bui, maar de meeste plaatsen houden het droog.

Het wordt maximaal 23 graden in het noordwesten tot 26 in het zuidoosten. De zuidwestenwind is zwak tot matig boven land en matig tot vrij krachtig aan zee.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Het koelt af naar een graad of 14 en bij weinig wind kan een mistbank ontstaan.

Morgen trekken velden sluierbewolking over het land en in de middag ontwikkelen ook enkele stapelwolken. Desondanks laat de zon zich geregeld zien. Waarschijnlijk blijft het droog, maar een zeer plaatselijk onweersbui valt in het zuiden en oosten niet geheel uit te sluiten.

Er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind en het wordt 24 graden aan zee tot 28 graden langs de oostgrens.

Zaterdag begint de dag nog droog en met zonnige perioden. Al snel neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen- en onweersbuien toe. In de middag en avond worden de zwaarste onweersbuien verwacht met kans op hagel, windstoten en stortregens.

Het wordt drukkend warm met maxima van 26 graden op de Wadden tot lokaal 30 graden in het oosten van het land.

Zondag is er veel bewolking en houdt de kans op regen- en onweersbuien aan. Het wordt met een middagtemperatuur van 23 tot 26 graden minder warm dan zaterdag, maar door de hoge luchtvochtigheid is het erg broeierig.

Na het weekend is het licht wisselvallig met wolken, zon en een kleine kans op een bui. Het blijft warm.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op facebook en twitter.

vrij zonnig1725
zonnig1724
zonnig1724
vrij zonnig1026
vrij zonnig1525
vrij zonnig1126
vrij zonnig1026

De mooiste Zeeuwse weerfoto's