ZeelandNet

Weer

Onstuimig en nat

woensdag 28 januari - Vanochtend is het overwegend bewolkt en valt her en der een beetje motregen. Het is vrij zacht en de temperatuur stijgt naar 7 of 8 graden.

Vanmiddag staat de passage van een koufront op het programma. Vanuit het westen neemt de neerslagactiviteit, mogelijk gepaard met onweer, en de zuidwestenwind toe. Langs de kust gaat het hard tot stormachtig waaien, maar ook boven land wakkert de wind flink aan naar vrij krachtig. Bij deze stevige wind komen ook zware windstoten voor. In de kustgebieden tot 90 km/uur en in het binnenland tijdelijk tot 80 km/uur.

Met deze neerslag stroomt een stuk koudere lucht het land binnen en zet de temperatuur al snel een daling in. In de avond bereikt de neerslag het oosten van het land en kan in een winterse vorm vallen. Vanuit het westen wordt het droger met opklaringen, maar in de steenkoude lucht blijft er een kans op enkele winterse buien. De temperatuur ligt vannacht tussen 0 en 2 graden.

Morgen komen enkele winterse buien voor. In het westen is het vooral korrel hagel en natte sneeuw, maar landinwaarts valt ook wat droge sneeuw. De stevige zuidwester neemt gedurende de dag in kracht af en de maximumtemperatuur ligt rond 4 graden, maar bij buien is het een stuk kouder. Af en toe laat de zon zich misschien even zien.

In de nacht naar vrijdag ligt de temperatuur dichtbij of net onder het vriespunt.

Ook vrijdag hebben we met buien te maken, maar deze zijn tijdelijk wat minder winters van aard. Regenbuien hebben de overhand. Er is vrij veel bewolking en veel warmer dat 4 graden wordt het zeker niet. Voor het gevoel is het kouder met een stevige wind, die ook boven land hard kan waaien.

In het weekend blijft het vrij koud met maxima rond 4 graden en in de nachten lichte vorst. Er zijn droge perioden, regenbuien en soms valt wat natte sneeuw.

Na het weekend wordt het mogelijk nog iets kouder in en neemt de kans op droge sneeuw toe. Het vriest ’s nachts enkele graden, overdag is het een graad of 3.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

bewolkt en af en toe regen58
bewolkt en af en toe regen68
bewolkt en af en toe regen68
bewolkt en zware regenbuien38
bewolkt en af en toe regen58
bewolkt en af en toe regen38
bewolkt en zware regenbuien38

De mooiste Zeeuwse weerfoto's