ZeelandNet

Weer

Zacht en grijs herfstweer

vrijdag 28 oktober - Vanmiddag neemt in het noordoosten de kans op neerslag af. Mogelijk komt het in het uiterste noorden tot een kortstondige opklaring. In de rest van het land is het bewolkt en vooral in het oosten valt wat lichte motregen. De wind draait naar het noordwesten en neemt in kracht af. Met 13 graden in Zuid-Limburg en ruim 15 in de Kop van Noord-Holland is het zacht voor de tijd. Normaal is het hooguit 12 graden.

vrij veel bewolking1215
vrij veel bewolking1214
vrij veel bewolking1214
zwaar bewolkt1114
vrij veel bewolking1215
vrij veel bewolking1215
zwaar bewolkt1114

Vanavond en vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog. In het noorden komen af en toe opklaringen voor, in de rest van het land is het bewolkt. De noordwestenwind blijft doorstaan in het Waddengebied. Daarom is de kans op mist daar niet zo groot. In de rest van het land staat weinig wind en kan het zicht flink teruglopen. Het koelt af naar 9-12 graden in gebieden met bewolking, tot lokaal 3 in opklaringen.

Morgen beginnen we op veel plaatsen met mist. In het zuiden kan de mist hardnekkig zijn waardoor het ook in de middag grijs is. In het noorden is vanaf de ochtend al regelmatig de zon te zien, elders kan dat in de middag af en toe gebeuren. Er staat een zwakke variabele wind en de temperatuur loopt op naar 13 graden in het uiterste noorden tot 16 in het zuiden.

In de nacht naar zondag ontstaat op uitgebreide schaal dichte mist. De minima liggen tussen 6 en 9 graden. Aan zee blijft het iets zachter.

Zondag begint de dag grijs door laaghangende bewolking of mist. Vooral in het zuiden en midden is de mist bijzonder hardnekkig, lokaal blijft het de hele dag grauw en kil met slecht zicht. Hier en daar is de zon even te zien, als dat gebeurt zal het best aangenaam zijn in combinatie met weinig wind en maxima van 14 of 15 graden. In gebieden met hardnekkige mist en laaghangende bewolking is het beduidend frisser. In het noordoosten is kans op wat lichte regen.

Maandag lijkt een kopie van zondag, met opnieuw een mistige start. Op sommige plaatsen in het binnenland zal de grijzigheid ook in de middag niet verdwijnen. Lokaal lukt het de zon om even door te breken. Bij weinig wind wordt het 14 graden in het noordoosten en 16 in het zuidwesten. Het blijft daarbij waarschijnlijk droog.

Dinsdag doen we er nog een grijze en boterzachte herfstdag bij. Op de meeste plaatsen blijft het dan overdag nog droog. Vanaf woensdag draait de stroming naar het noordwesten. We krijgen te maken met koelere lucht en de kans op regen neemt toe, zonder dat er grote hoeveelheden gaan vallen. Dit wordt gecompenseerd met iets meer ruimte voor de zon en de kans op mist neemt af. De middagtemperatuur zakt later in de week naar 8 tot 11 graden. In de nachten kan het kwik tijdens opklaringen weer een graad onder het vriespunt duiken.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

De mooiste Zeeuwse weerfoto's