ZeelandNet

Weer

Morgen overwegend droog

maandag 26 januari - Vanavond zijn er eerst nog vrij veel wolkenvelden aanwezig en is vooral in het zuidoosten nog kans op wat regen. Geleidelijk wordt het overal droog en in de loop van de avond klaart het breed op. Vooral in het binnenland neemt de wind in kracht af en kan het vannacht behoorlijk afkoelen. De temperatuur daalt vannacht naar 4 graden aan de kust en net boven het vriespunt in het oosten van het land.

Morgen zijn er wolkenvelden aanwezig, maar kan ook af en toe de zon schijnen. Het blijft op een enkele lokale spat regen na droog. Er waait een meest matige westen- tot noordwestenwind en de middagtemperatuur komt uit op 7 of 8 graden.

’s Avonds zijn er vrij veel wolkenvelden en is het overwegend droog. In de nacht neemt de bewolking toe, de wind trekt aan en het koelt af tot ongeveer 3 graden.

Woensdag passeert een actief frontaal systeem. Tijdelijk stroomt zachte lucht het land in en trekt de wind flink aan. Er wordt een harde tot stormachtige zuidwester verwacht en aan zee is ook stormkracht niet uitgesloten. Overdag zijn er perioden met regen en ligt de temperatuur rond 8 graden.

’s Avonds krijgen we met koude lucht te maken en gaat de regen over in natte sneeuw of mogelijk zelfs droge sneeuw. Het blijft nog behoorlijk waaien en er trekken ’s nachts winterse buien over het land. De temperatuur daalt tot rond of net boven het vriespunt.

Donderdag neemt de wind langzamerhand in kracht af. Er komen buien voor met kans op (natte) sneeuw. Af en toe is de zon te zien en de temperatuur ligt ‘s middags op een graad of 4.

De dagen daarna houdt het winterse weertype aan. Vooral de eerste dagen trekken nog geregeld buien over het land met een winters karakter. De maxima liggen rond 4 graden en in de nacht vriest het een graad of 3. De winterzon laat zich regelmatig zien en dit koude weer lijkt zeker een week aan te houden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

zwaar bewolkt met lokaal onweer59
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen68
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen68
zwaar bewolkt en af en toe regen59
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen59
zwaar bewolkt en af en toe regen59
zwaar bewolkt en af en toe regen59

De mooiste Zeeuwse weerfoto's