ZeelandNet

Weer

Perioden met zon

woensdag 28 september - Vanmiddag schijnt de zon op veel plaatsen. Er drijven af en toe velden hoge sluierbewolking over en er ontstaan een paar vriendelijke stapelwolken. In het noorden komen soms wat dikkere wolkenvelden voor. De temperatuur stijgt naar 20 graden aan de noordkust tot plaatselijk 23 in het zuidoosten. De (zuid)westenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig aan zee.

vrij veel bewolking1721
vrij veel bewolking1820
vrij veel bewolking1820
vrij veel bewolking1622
licht bewolkt1722
vrij veel bewolking1722
vrij veel bewolking1622

Vanavond neemt de wind in het binnenland iets af. Vannacht trekt de wind overal weer flink aan, aan zee staat een windkracht 7. In het noordwesten neemt de bewolking toe en in het zuidoosten komen opklaringen voor. Koud wordt het absoluut niet met 18 graden aan zee en 14 langs de oostgrens. Normaal gesproken is het in de middag een graad of 18.

Morgen begint in het zuidoosten met zon. In het noordwesten is het bewolkt en regenachtig. Deze band met bewolking en regen trekt zuidoostwaarts, waardoor het in de middag ook in het midden van het land gaat regenen. Het uiterste zuidoosten komt pas in de avond aan de beurt. Daar wordt het met ruim 22 graden het warmst. Op de Wadden en in Zeeland is het een graad of 20.

Opvallend is de stevige zuidwestenwind. In de ochtend is deze boven land (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6 en aan zee hard, mogelijk tippend aan stormachtig, windkracht 7 tot 8. Op de Wadden kunnen windstoten tot 75 km/u voorkomen. In de middag neemt de wind in kracht af.

Vrijdag is het met een meest matige zuidwestenwind weer een stuk rustiger. Na een bewolkte start breekt in de middag vanuit het westen de zon door. Plaatselijk komt het tot een bui. Op deze laatste septemberdag ligt de temperatuur voor het eerst deze maand zowaar rond de normaal van 16-18 graden.

In het weekend verandert weinig aan de temperatuur. Er komt vrij veel bewolking voor, maar de zon is zo nu en dan ook wel even te zien. Er trekken daarbij geregeld buien over het land. De (zuid)westenwind is meest matig, aan de kust mogelijk (vrij) krachtig.

Na het weekend is de kans groot dat het nazomerse weerbeeld terug komt. De kans op neerslag neemt af en we zien de zon vaker. Overdag klimt de temperatuur richting 20 graden, terwijl de nachten juist een stuk kouder worden met temperaturen onder 5 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

De mooiste Zeeuwse weerfoto's