ZeelandNet

Weer

Rustig najaarsweer

woensdag 1 oktober - Vanmiddag zien we de bewolking toenemen en worden de zonnige momenten schaarser. De middagtemperatuur komt uit rond 20 graden en het waait matig uit het zuidwesten.

Tegen de avond gaat het vanuit het westen van tijd tot tijd licht regenen. In de nacht wordt het dan zo goed als droog. Er zijn vrij veel wolkenvelden met tussendoor enkele opklaringen, waarin mist en nevel kan ontstaan. De temperatuur zakt over het algemeen niet onder de 10 graden.

Morgen kan in de ochtend hier en daar wat mist en nevel aanwezig zijn. Het is meestal droog, maar een enkel buitje is mogelijk. Tussen de bewolking door zien we af en toe de zon. Er staat weinig wind en de temperatuur loopt op naar een aangename 20 graden.

Vrijdag wordt een droge en warme nazomerdag. Op de meeste plaatsen krijgen we te maken met temperaturen van 20 of enkele graden meer. De dag begint in veel gebieden met mist, nevel of lage bewolking. In de middag zijn er dan flinke zonnige perioden afgewisseld door stapelwolken. Daarbij staat een zwak tot hooguit matige zuidelijke wind. Misschien de voorlopig laatste dag om een terrasje te pakken.

Ook zaterdag blijft het overdag waarschijnlijk droog met vrij veel zonneschijn en temperaturen rond 20 graden. Alleen deze dag staat er, zeker in het (noordelijk) kustgebied, een stevige zuidenwind. Tegen de avond wordt vanuit het westen een buiengebied verwacht en kan lokaal behoorlijk wat regen vallen.

Zondag trekken de buien via het oosten het land uit en wordt het overal droog. Veel zon hoeven we deze dag echter niet te verwachten. Bovendien is het met een graad of 18 een stuk minder warm.

Volgende week lijkt het werkelijk herfst te worden. Het waait geregeld flink en elke dag is kans op stevige buien. Bovendien blijft de temperatuur meestal onder de 18 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op facebook en twitter.

vrij veel bewolking1520
vrij veel bewolking1019
vrij veel bewolking1019
vrij veel bewolking1021
vrij veel bewolking1021
vrij veel bewolking1222
vrij veel bewolking1021

De mooiste Zeeuwse weerfoto's