ZeelandNet

Weer

Rustig, droog en zonneschijn

donderdag 5 maart - Vanochtend kan het lokaal wat nevelig of zelfs mistig zijn. Verder is het op de meeste plaatsen helder en komt de zon goed tevoorschijn. Alleen in het zuidoosten kan laaghangende bewolking de zon nog enige tijd aan het zicht onttrekken en vanuit het noordwesten komen sluierwolken het land op.

Vanmiddag blijft het droog en is de zon geregeld goed te zien. De wind waait zwak, hooguit matig, uit westelijke richtingen en de temperatuur loopt op een graad of 9.

In de avond en nacht kan vooral in het noorden een beetje regen vallen. Vanaf zee neemt de bewolking meer en meer toe, waardoor het niet verder afkoelt dan naar 4 graden aan zee en tot 2 in het binnenland.

Morgen is er meestal veel bewolking aanwezig en soms valt een spatje regen. Later op de dag breekt vanuit het westen de bewolking en kan de zon met een beetje geluk nog een tijdje schijnen voordat ze achter de horizon verdwijnt. In grote delen van het land wordt het 10, lokaal 11 graden. In de ochtend staat er weinig wind en in de middag waait het matig uit het zuidwesten.

Zaterdag blijft het droog met zeker in de ochtend met meer bewolking dan zon. Later op de dag komt de zon vaker tevoorschijn. De temperatuur is aangenaam te noemen met in het binnenland vaak 12 en lokaal 13 graden. Het waait daarbij matig, in het noordwesten vrij krachtig, uit het zuidwesten.

Zondag doet de temperatuur er nog een stapje bovenop en ligt de middagtemperatuur tussen 11 en 15 graden. Het zonnetje schijnt vrolijk tussen een paar wolkenflarden door en neerslag wordt er niet verwacht. De zuidelijke wind waait daarbij zwak tot hooguit matig. Oftewel lente!

Het droge lenteweer met regelmatig zon en aangename temperaturen lijkt volgende week ook een aantal dagen aan te houden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

vrij zonnig49
vrij zonnig59
vrij zonnig59
vrij zonnig110
vrij zonnig49
vrij zonnig010
vrij zonnig110

De mooiste Zeeuwse weerfoto's