Weer

Uitzonderlijk zachte januaridag

woensdag 24 januari - Vandaag is het extreem zacht voor de tijd van het jaar en is er grote kans op warmterecords! De maximumtemperatuur komt uit op 11 graden op de Wadden, 12-13 graden in het westen en noorden en 14 graden in het zuiden, midden en oosten van het land. Mogelijk wordt het in Limburg en het oosten van Noord-Brabant lokaal 15 graden. Normaal ligt de middagtemperatuur eind januari op 5-6 graden.

zwaar bewolkt en af en toe regen913
zwaar bewolkt en af en toe regen912
zwaar bewolkt en af en toe regen912
zwaar bewolkt en af en toe regen1015
zwaar bewolkt en af en toe regen913
zwaar bewolkt en af en toe regen1015
zwaar bewolkt en af en toe regen1015

Lekker weer is het echter niet. De zon zien we nauwelijks en af en toe kan wat (mot)regen vallen. Aan het einde van de middag nadert vanuit het westen een regengebied. Daarnaast is de zuidwestenwind nadrukkelijk van de partij. In het binnenland is de wind (vrij) krachtig en in de kustregio’s is de wind vaak hard, 7 Bft. Vlak langs de westkust en in het noordwestelijk kustgebied wordt de wind aan het einde van de ochtend en een groot deel van de middag stormachtig, 8 Bft. Daarbij is kans op zware windstoten tot circa 90 km/uur.

Vanavond trekt het regengebied over het land en in de nacht wordt het vanuit het westen droger. De bijzonder zachte lucht wordt verdreven, maar met minima rond 7 graden is het zeker niet koud.

Morgen is er veel bewolking en komt er een aantal buien voor. In de zuidoostelijke helft van het land is het natter dan in het noorden en westen. In de kustregio’s komt er vooral later op de dag ook ruimte voor de zon. Het wordt 8 graden op de Wadden tot 11 graden in Limburg en er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige, zuidwestenwind.

Vrijdag belooft een droge dag te worden. De hoeveelheid zon is wat onzeker. Met wat geluk is het wisselend bewolkt met regelmatig zonneschijn, maar het kan ook regionaal grijs blijven. Met zon wordt het 8-9 graden. Onder bewolking blijft de temperatuur steken op 6-7 graden. De wind is matig en waait uit het zuidwesten tot westen.

Ook zaterdag is het overwegend droog en is er wellicht wat ruimte voor zonneschijn. Het wordt circa 7 graden. Zondag is het bewolkt met kans op (mot)regen. Met circa 9 graden wordt het iets warmer dan de dag ervoor.

Na het weekend is het enkele dagen wisselvallig en zacht met maxima rond 10 graden. In de tweede helft van volgende week neemt een kans op een droger, kouder en zonniger weertype toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook

De mooiste Zeeuwse weerfoto's