ZeelandNet

Weer

Een warme dag

vrijdag 25 april - Vanochtend vroeg trekken nog enkele wolkenvelden over het land en is het wat nevelig. Daarna breekt op steeds meer plaatsen de zon door en stijgt de temperatuur flink.

Vanmiddag is het behoorlijk warm met maxima tussen 20 en 24 graden. In de zuidoostelijke helft van het land kan het plaatselijk 25 graden worden en als dat in De Bilt gebeurt is dit de eerste officiële zomerse dag van 2014.

Er zijn flinke zonnige perioden bij een matige oostenwind. Later in de middag ontstaat in het zuiden meer bewolking en is er kans op een onweersbui met hagel.

Vanavond kunnen vanuit het zuiden nog een paar buien richting het noordwesten trekken. In het noordoosten blijft het droog. Vannacht is het wisselend bewolkt, overwegend droog en de temperatuur daalt naar 10-11 graden.

Morgen, Koningsdag, zijn er wolkenvelden met tussendoor wat zon. Vooral in het noordoosten van het land kunnen in de middag en avond enkele buien ontstaan en in het westen zal de zon wat vaker schijnen. Het wordt dan 17 graden aan de kust tot 21 in het oosten van het land.

Zondag laat de zon zich weinig zien en met 16 tot 19 graden is het ook iets koeler. Af en toe valt er wat regen en in de namiddag en avond kan het wat harder regenen.

Maandag blijven we te maken houden met vrij veel wolkenvelden en plaatselijk een bui. Het wordt ongeveer even warm als op zondag.

De dagen daarna is het wisselend bewolkt met af en toe neerslag en iets hogere maxima. Later in de week weer wat koeler en het blijft licht wisselvallig weer.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg ons dan op facebook en twitter.

bewolkt en een enkele lichte bui1222
bewolkt en een enkele lichte bui1122
bewolkt en een enkele lichte bui1122
licht bewolkt1025
bewolkt en een enkele lichte bui1222
bewolkt en een enkele lichte bui1124
licht bewolkt1025

De mooiste Zeeuwse weerfoto's