ZeelandNet

Weer

Stralende lentedag

woensdag 16 april - Vandaag beleven we een stralende lentedag. De dag begint koud met lokaal wat nevel of een ondiepe mistbank. Zo halverwege april is de zon al vroeg op om de lucht lekker op te warmen. Ondanks de koude start weet de temperatuur in de middag op te lopen naar 16 graden in het binnenland, aan zee blijft het kwik wat achter. De wind is zwak en krijgt geleidelijk een voorkeur voor het zuidoosten tot zuiden.

Vanavond en vannacht is het helder en droog. De temperatuur daalt in de nachtelijke uren naar ongeveer 4 graden. De wind is zwak, aan zee lokaal matig, waardoor de temperatuur aan de grond nog wat verder kan dalen. Vorst aan de grond is dan ook niet uitgesloten.

Donderdag moeten we met meer wolken rekening houden en is het weerbeeld dus iets minder zonnig. De temperatuur komt uit op 15 graden langs de westkust en lokaal 18 graden in het binnenland. De wind draait in de ochtend naar het zuidwesten en wakkert aan naar matig tot vrij krachtig. In de avond volgt regen door nadering van een storing uit het noordwesten.

Vrijdag stapelen de wolken zich in de loop van de dag op. Enkele wolken bereiken het buienstadium. Het zijn geen zware buien, maar de weg wordt er wel even goed nat van. De temperatuur moet een flinke stap terug en komt overdag niet verder dan 12-14 graden. De frisse noordwester maakt het er niet warmer op.

Tijdens het paasweekend moeten we helaas rekening houden met een aantal buien. Vooral zondagochtend is het buiten nou niet echt voorjaarsachtig. Ook maandag kunnen er overdag wat buien ontstaan. Belangrijk om de droge momenten op te zoeken, de (verwachte) radarbeelden van weeronline.nl zullen je een eind op weg helpen. Zoals vaak het geval is, schijnt tussen de buien door een warme aprilzon. Temperatuurindicatie: zaterdag 15 graden, zondag en maandag een graad of 17.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg ons dan op facebook en twitter.

zonnig514
zonnig514
zonnig514
vrij zonnig-215
vrij zonnig415
vrij zonnig116
vrij zonnig-215

De mooiste Zeeuwse weerfoto's