ZeelandNet

Weer

Buien en wind

maandag 30 maart - Vanmiddag wisselen buien, stapelwolken en zon elkaar af. Geleidelijk neemt de neerslagkans in het westen af en wint de zon terrein. In het oosten is nog tot het eind van de middag kans op een bui.

Het waait flink vanmiddag en de eerste uren van de middag is de wind op zijn krachtigst. Er staat dan een krachtige en aan zee harde westen- tot noordwestenwind. Mogelijk is de wind aan zee tijdelijk stormachtig. De middagtemperatuur ligt vanmiddag rond 8 graden op de Waddeneilanden en 11 in het noorden van Limburg.

Vanavond maakt de stevige westenwind tijdelijk plaats voor een meest matige zuidwestvariant. Er is eerst nog een enkele bui in het oosten mogelijk, maar al snel wordt het overal droog. Tot zonsondergang, rond 20:10 uur, zijn er nog zonnige momenten, maar vanuit het westen wordt de bewolking dikker en later op de avond gaat het regenen. Vannacht is het regenachtig en trekt de wind flink aan. Het wordt niet kouder dan een graad of 7.

Morgen waait het stevig. Er staat een krachtige tot harde westenwind in het binnenland, 6 tot 7 Beaufort en er komen zware windstoten voor tot 90 km per uur. Aan zee is de wind stormachtig tot mogelijk stormkracht, windkracht 8 tot 9. De kustregio kan zware windstoten tot 100 km per uur verwachten.

Stapelwolken en zon wisselen elkaar daarbij morgen af. De meeste zonkansen zijn voor de westelijke provincies, meer naar het oosten overheersen wolken. Er trekken buien over het land en ook hierbij zijn de beste papieren voor het westen, met de grootste kans op droge perioden. Het wordt morgen circa 10 graden.

Morgenavond stroomt koudere lucht het land in en kan het ’s nachts ondanks veel wind en regenbuien afkoelen tot een graad of 3.

Woensdag is het kil, nat en onstuimig weer. De maand april begint met ronduit maartse perikelen. Met een stevige noordwestenwind wordt koude lucht aangevoerd. Er zijn veel wolkenvelden en bij de buien is kans op hagel en onweer. Op de thermometer komt de middagtemperatuur uit op ongeveer 7 graden, maar voor het gevoel ligt de temperatuur rond het vriespunt.

Donderdag starten we nog in de koude lucht, met een temperatuur in de vroege ochtend van enkele graden boven het vriespunt. Er staat wat minder wind dan op voorgaande dagen en vanuit het noordwesten trekken buien over het land. Af en toe zijn er zonnige perioden. Later op de dag wordt het in het zuiden bewolkt en gaat het in de zuidelijke provincies regenen. Het wordt circa 7 graden.

Ook voor vrijdag wordt in de laatste berekeningen regen verwacht in het zuiden en lijkt het noorden het er droog en vrij zonnig vanaf te brengen. Met 8 graden in het noorden is het daar wel kouder dan in het bewolkte zuiden, waar het 10 graden kan worden.

In het paasweekend is het vrij rustig weer, maar blijft het door een noordelijke wind toch vrij fris. Voor zowel zaterdag, zondag als maandag wordt een beetje regen berekend. En vanaf de Noordzee kunnen gemakkelijk wolkenvelden het land in trekken. Mogelijk is het grijs, maar het kan ook behoorlijk zonnig worden. De maximumtemperaturen komen uit op 10-13 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

vrij veel bewolking79
vrij veel bewolking710
vrij veel bewolking710
vrij veel bewolking610
vrij veel bewolking710
vrij veel bewolking610
vrij veel bewolking610

De mooiste Zeeuwse weerfoto's