Weer

Wolkenvelden en opklaringen

maandag 21 augustus - Vanavond lossen de stapelwolken voor een groot deel op en wordt het nog even wat zonniger. In Zeeland trekken geregeld wolkenvelden over.

vrij veel bewolking1620
vrij veel bewolking1619
vrij veel bewolking1619
vrij veel bewolking1321
vrij veel bewolking1420
vrij veel bewolking1420
vrij veel bewolking1321

Later op de avond en komende nacht neemt vooral in het noorden de bewolking toe. Daarbij kan het tegen de ochtend een beetje (mot)regenen. Er kunnen vannacht enkele mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 11 graden in het noordoosten en oosten en 14 in het westen en zuiden. In Zeeland is het met lokaal 17 graden een erg zachte nacht.

Morgen is het in de ochtend in het noorden bewolkt met zeer lokaal een spatje regen. Ook in het zuidwesten is het grijs, maar waarschijnlijk wel droog. In de rest van het land zijn er zonnige perioden.

In de middag neemt de neerslagkans af en blijft het droog. Daarbij schijnt in het hele land de zon regelmatig, soms gehinderd door sluierbewolking. De temperatuur stijgt naar 22 graden aan de kust tot 24 in het zuiden en zuidoosten. Helemaal in het noorden is het met 19-21 graden iets koeler. Er staat weinig wind en dat maakt het voor het gevoel extra warm.

In de avond neemt in de zuidelijke provincies de bewolking toe en is er een kleine kans op een beetje regen. In het midden en noorden zijn heldere perioden.

Woensdag kunnen we warm weer verwachten. De temperatuur stijgt naar 25 graden in het noorden, zo’n 26 graden in de Randstad en 27 graden in het binnenland. In Limburg, delen van Noord-Brabant en in de Achterhoek en op de Veluwe kan het ruim 28 graden worden. In de ochtend is het vrij zonnig. In de middag neemt de hoge bewolking toe. De wind is zuidelijk en matig van kracht.

In de late middag en avond draait de wind op steeds meer plaatsen naar het zuidwesten en wordt het koeler. Aan de westkust komt een vrij krachtige wind te staan. In de avond zijn er vrij veel wolkenvelden en daarbij is kans op enkele buien.

De dagen daarna is de warmte voorbij en ligt de middagtemperatuur tussen 19 en 22 graden. Dit zijn vrij normale waarden voor eind augustus. Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden, zo nu en dan zon en enkele buien.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook

De mooiste Zeeuwse weerfoto's