ZeelandNet

Weer

Beste papieren voor kustgebieden

woensdag 27 mei - Wolkenvelden en zonnige perioden wisselen elkaar af.

Vanmiddag komt vooral in het midden en oosten van het land veel bewolking voor. Het blijft vrijwel overal droog, maar een lokale lichte bui valt niet uit te sluiten. De meeste zonneschijn is voor het westen en zuidwesten.

Bij een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind wordt het maximaal 15 graden in het Waddengebied tot 18 in het zuiden.

Vanavond klaart het in eerste instantie op meer plaatsen op, maar later op de avond en in de nacht neemt vanuit het westen opnieuw de bewolking toe. Plaatselijk, en dan vooral in het noordwesten van het land, kan uit de wolkenvelden een beetje regen of motregen vallen. De minima komen, bij een aanwakkerende zuidwestenwind, uit rond 10 graden.

Morgenochtend is het bewolkt met kans op een beetje regen of motregen. In de middag houdt het binnenland veel bewolking en ontstaan enkele buien. Een klap onweer is daarbij niet uitgesloten. In de kustgebieden breekt in de middag de zon steeds beter door.

Er staat morgen een vrij stevige zuidwesten- tot westenwind en het wordt 14 graden op de Wadden tot lokaal 18 in Limburg.

Vrijdag is er opnieuw veel bewolking en trekken buien over het land met kans op onweer en hagel. Langs de westkust lijkt het ’s middags wederom droger en zonniger te worden. Bij een matige tot (vrij) krachtige westenwind wordt het slechts 14 tot 16 graden.

Ook zaterdag trekken buien over het land en is het fris met maxima van 14-17 graden. In de loop van de middag knapt het weer vanuit het westen op.

Zondag begint met zonnige perioden, later stijgt de kans op regen- en onweersbuien. De temperatuur gaat omhoog naar 17-20 graden. Maandag en dinsdag passeren actieve regenzones het land en op dinsdag is het onstuimig.

De dagen daarna wordt het onder invloed van een hogedrukgebied waarschijnlijk rustiger, droger en zonniger. De temperatuurverwachting is uiterst onzeker, maar de kans op maxima van 20 graden of meer neemt toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

vrij veel bewolking1016
vrij veel bewolking1016
vrij veel bewolking1016
vrij veel bewolking418
vrij veel bewolking1016
vrij veel bewolking618
vrij veel bewolking418

De mooiste Zeeuwse weerfoto's