ZeelandNet

Weer

Hoog oplopende temperaturen

woensdag 17 december - Vanavond is er vrij veel bewolking, waaruit slechts plaatselijk nog wat lichte regen of motregen valt. Vannacht trekt een volgende zone met lichte (mot)regen over het land. Hiermee wordt nog wat zachtere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt verder op naar 10-12 graden.

Morgen wordt een grijze dag en er valt af en toe (mot)regen. Ook steekt een forse zuidwestenwind op. Boven land wordt de wind in de middag en avond vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. Aan zee wordt een harde tot tijdelijk stormachtige zuidwester verwacht, windkracht 7-8, en is kans op zware windstoten tot 90 km/uur.

We bereiken morgen het thermische hoogtepunt van deze zachte periode: maxima van 12 tot 14 graden. Normaal is het in december overdag een graad of 6.

Vrijdag staat de passage van een koufront op het programma. Vanuit het noordwesten trekt een actieve regenzone over het land, waarna minder zachte lucht binnenstroomt. De temperatuur daalt in de middag beneden 10 graden. Na passage van de neerslagzone breekt de zon door en is er kans op een enkele losse bui. De stevige zuidwestenwind wordt ingeruild voor een straffe noordwester.

Zaterdagochtend worden vooral in het noorden en noordwesten buien verwacht. Elders is het meest droog met af en toe zon. In de middag breiden de buien zich uit over het hele land. Vooral in het noorden en noordoosten kunnen ze gepaard gaan met onweer en hagel. De straffe noordwester blijft de hele zaterdag merkbaar aanwezig. In het noordwestelijk kustgebied waait het stormachtig, windkracht 8. Ook worden daar zware windstoten verwacht. Het wordt een graad of 9.

Ook de dagen daarna staan in het teken van wisselvallig, windrijk en zacht tot zeer zacht weer. Tijdens of na de kerstdagen volgt waarschijnlijk een overgang naar een kouder weertype. Een natuurlijke witte kerst zit er niet in.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

zwaar bewolkt met lichte regen of motregen511
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen611
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen611
zwaar bewolkt en regen311
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen511
zwaar bewolkt en af en toe regen312
zwaar bewolkt en regen311

De mooiste Zeeuwse weerfoto's