ZeelandNet

Weer

Frisse Goede Vrijdag

vrijdag 18 april - Vanmiddag is het wisselend bewolkt en verspreid over het land komen enkele buien voor. Toch is daarbij ook zeker ruimte voor zonneschijn.

Een matige tot vrij krachtige, op de Wadden krachtige, noordelijke wind voert koude lucht aan. De temperatuur varieert van 10 graden op de Wadden tot maximaal 13 in het binnenland.

Tegen de avond neemt de buiigheid tijdelijk wat af en zijn er opklaringen. Later op de avond en vannacht volgen opnieuw enkele buien. Het koelt af tot 2 graden in het uiterste oosten en een graad of 6 vlak aan zee.

Morgen wordt het wat warmer dan vandaag met maxima van 12 tot 17graden: dit is iets boven normaal. Het blijft zo goed als droog, al is een enkel buitje niet uitgesloten. De zon is geregeld van de partij en met een overwegend matige oostelijke wind wordt het een prima dag met weercijfers boven de 7.

Zondag, Eerste Paasdag, doet de temperatuur een flinke stap voorwaarts naar 17 tot mogelijk wel 22 graden. Het waait daarbij matig tot vrij krachtig uit oostelijke richting en het weerbeeld is licht wisselvallig met vooral in het zuid(west)en buien. De meeste zonnestralen zijn bestemd voor het noordoosten.

Op maandag, Tweede Paasdag, valt zo nu en dan een enkele bui. Opnieuw is de zon het meest in de noordelijke helft van het land te zien en heeft het zuiden met meer bewolking te maken. Het relatief warme weer houdt stand met temperaturen tussen 17 graden langs de kust en 21 in het oosten van het land.

De dagen daarna blijft het vrij warm met temperaturen rond 20 graden. Af en toe schijnt de zon, maar enkele buien behoren er ook bij.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg ons dan op facebook en twitter.

vrij veel bewolking811
vrij veel bewolking810
vrij veel bewolking810
vrij veel bewolking511
vrij veel bewolking811
vrij veel bewolking712
vrij veel bewolking511

De mooiste Zeeuwse weerfoto's