ZeelandNet

Weer

Heldere perioden, noorden een bui

dinsdag 28 april - Vanavond wordt het op de meeste plaatsen helder en droog. In het noorden kan nog een enkele bui vallen.

Vannacht neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. De temperatuur daalt daar vooruit naar 5 graden aan zee tot 0 in het oosten. In het binnenland is kans op vorst aan de grond. Als de bewolking binnen schuift zal de temperatuur weer iets stijgen.

Morgen gaat de zon grotendeels schuil achter bewolking. In de ochtend is het overwegend droog en kan in het noordoosten de eerste uren de zon nog even schijnen. In de middag is het zwaar bewolkt met kans op een bui en ’s avonds volgt een zwakke storing. De temperatuur komt uit op 12-14 graden. De zuidwestenwind is meest matig van kracht.

Donderdag is er meer ruimte voor de zon, maar moeten we ook met buien rekening houden. Sommige buien pakken stevig uit met onweer en hagel. De westenwind voert andermaal frisse zeelucht aan waardoor de temperatuur onder normaal blijft steken.

Vrijdag en zaterdag lijken twee droge en vrij zonnige dagen te worden. Later op zaterdag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. De temperatuur loopt geleidelijk op. Is het vrijdag nog een graad of 14, zaterdag kan het in het zuiden 18 graden worden.

De dagen daarna neemt de wisselvalligheid waarschijnlijk weer toe. Met een zuidenwind komen de temperaturen iets hoger uit. Stabiel lenteweer zit er voorlopig even niet in.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

vrij zonnig611
vrij zonnig611
vrij zonnig611
licht bewolkt-112
vrij zonnig511
vrij zonnig214
licht bewolkt-112

De mooiste Zeeuwse weerfoto's