ZeelandNet

Weer

Groeizaam lenteweer

donderdag 24 april - De meeste buien zijn inmiddels uitgeblust en in het noorden is lokaal dichte mist (zicht minder dan 200 meter) ontstaan. Vannacht is er kans op enkele buirestanten vanuit het zuiden, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Tijdens opklaringen wordt het ook elders nevelig met vooral in de gebieden waar vandaag een bui is gevallen kans op mistbanken. De minimumtemperatuur ligt rond 8 graden.

Morgen start met enkele buien. Later in de ochtend is er ook ruimte voor de zon, maar in de middag ontstaan nieuwe buien en is er ook weer kans op onweer. In principe kunnen de buien overal ontstaan, maar de grootste kans is weggelegd voor het zuiden en het noordoosten van het land. Tussen de buien door wordt het circa 20 graden.

Vrijdag wordt met een oostelijke stroming nog wat warmere lucht aangevoerd. Met zon wordt het al snel meer dan 20 graden, maar deze warmte zal later op de dag weer worden afgestraft met stevige buien.

Ook in het weekend houden we het niet droog. De temperatuurverwachting hangt af van de precieze koers van een lagedrukgebiedje. Op dit moment lijkt de kern ten zuiden van Nederland te passeren, waardoor de lucht relatief warm blijft en de maxima rond 20 graden blijven uitkomen.

Begin volgende week moeten we wel een paar graden inleveren, maar op de echt lange termijn zijn er tekenen van zonnig weer met prima temperaturen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op facebook en twitter.

vrij zonnig1118
vrij zonnig1116
vrij zonnig1116
vrij veel bewolking720
licht bewolkt918
licht bewolkt719
vrij veel bewolking720

De mooiste Zeeuwse weerfoto's