ZeelandNet

Weer

Steeds zachter

vrijdag 6 maart - Vanmiddag blijft in eerst instantie de zon aan het zicht ontrokken, maar loopt de temperatuur toch op naar een graad of 10. De wind wakkert iets aan en gaat in het binnenland matig en boven de Wadden vrij krachtig waaien. Later in de middag breekt vanuit het (zuid)westen de bewolking en kan het zonnetje nog even schijnen voordat het donker wordt.

Vanavond zijn er opklaringen en wat flarden hoge bewolking. De wind zwakt af, maar in de nacht neemt hij opnieuw toe. Op de Wadden gaat het krachtig waaien en wordt het niet kouder dan 5 graden. Landinwaarts komt de temperatuur lager uit met lokaal minima dichtbij het vriespunt.

Morgen betreedt de temperatuur een hogere trede. In de Kop van Noord-Holland wordt het een graad of 11, maar in het zuidoosten kan het kwik oplopen naar 14, misschien wel 15 graden. Het maartzonnetje schijnt aangenaam en wordt slechts versluierd door velden hoge bewolking. Bij dit lekkere weertje waait het wel stevig; landinwaarts matig (windkracht 4) en in het noordwesten (vrij) krachtig (5, 6 Bft.).

Op zondag eindigt de week met de hoogste temperaturen en schijnt de zon uitbundig. In het midden van het land wordt het ongeveer 16 graden, waarmee de temperatuur zo'n 7 graden hoger ligt dan normaal. In het noorden en westen komt de temperatuur iets lager uit en in het zuidoosten kan de temperatuur nog iets hoger oplopen. De wind blijft in de zuidwesthoek en waait matig tot vrij krachtig.

Volgende week blijft het aan de zachte kant met temperaturen boven de 10 graden. Het is rustig voorjaarsweer met soms een beetje regen en ook geregeld zon.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

vrij veel bewolking59
vrij veel bewolking69
vrij veel bewolking69
vrij veel bewolking19
vrij veel bewolking510
vrij veel bewolking410
vrij veel bewolking19

De mooiste Zeeuwse weerfoto's