ZeelandNet

Weer

Zondag meer bewolking

zaterdag 18 april - Het weekend kent twee gezichten, beide zo goed als droog overigens. Vandaag was het zonovergoten, morgen hebben we met vrij veel bewolking te maken. De temperatuur ligt op beide dagen rond normaal.

Komende avond is het op de meeste plaatsen helder en koelt het bij een afzwakkende wind flink af. Vannacht trekken vanuit het noorden wolkenvelden het land binnen. De minima komen uit rond 4 graden aan zee en rond 1 graad in het zuidoosten.

Zondag begint de dag een stuk minder fraai. Een grijze wolkendeken blokkeert de zon en er zou lokaal wat lichte motregen kunnen vallen, vooral in het noorden van het land. In de loop van de middag vertoont de wolkendeken steeds meer gaten, maar echt zonnig lijkt het niet te worden. De noordelijke wind wakkert in de loop van de dag aan en de maxima komen uit op 11 graden in het Waddengebied tot 15 in het zuidoosten. In de avond klaart het breed op.

Na het weekend herpakt het hogedrukgebied zich en krijgen we het zonnige lenteweer terug. Doordat de kern van het hogedrukgebied ten (noord)westen van ons land ligt houden we te maken met noordelijke winden. Heel warm kan het daardoor niet worden. De maxima schommelen rond 15 graden, waarbij het in het zuidoosten regelmatig warmer is en in het noordelijk kustgebied beduidend frisser.

Op de lange termijn, vanaf vrijdag, stijgt de kans op een overgang naar een licht wisselvallig weertype met meer bewolking en soms een bui.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

vrij zonnig514
vrij zonnig613
vrij zonnig613
vrij zonnig115
vrij zonnig514
vrij zonnig316
vrij zonnig115

De mooiste Zeeuwse weerfoto's