ZeelandNet

Weer

Frisse dag met onstuimig begin

woensdag 22 oktober - De passage van ex-orkaan Gonzalo heeft officieel geleid tot een storm. Vannacht kwam het in Hoek van Holland tot een uurgemiddelde van 9 Beaufort (stormkracht) met een maximale windstoot van 108 km/uur.

Vanmiddag zwakt de wind in de kustregio's af en worden de buien geleidelijk minder in aantal en activiteit. Stapelwolken wisselen perioden met zonneschijn af en met een middagtemperatuur van 11-13 graden is het fris.

Vanavond en vannacht is de buienkans klein en daalt de temperatuur naar 9 graden.

Morgen trekt een zwakke storing over. Het is, net als vandaag, bewolkt. Af en toe weet een waterig zonnetje door te breken. De kans op een bui is klein. In de vroege ochtend wordt wel motregen verwacht. Bij een matige westenwind wordt het maximaal 14 graden.

Ook vrijdag blijft de hoeveelheid zon beperkt en is het in het binnenland bijna de hele dag droog. In de kustgebieden is de kans op een regenbui groter. Het wordt 14 of 15 graden. In de avond en nacht naar zaterdag trekt een gebied met regen over het land.

In het weekend is het licht wisselvallig en de maximumtemperatuur ligt iets hoger dan op voorgaande dagen. Zaterdag passeert in de nacht en ochtend een frontaal systeem. Hierdoor kan het enige tijd regenen, maar in de middag wordt het geleidelijk droog. Zondag blijft de neerslag overdag beperkt tot een enkele bui en laat de zon zich zien.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

vrij veel bewolking1013
vrij veel bewolking913
vrij veel bewolking913
vrij veel bewolking713
vrij veel bewolking1012
vrij veel bewolking912
vrij veel bewolking713

De mooiste Zeeuwse weerfoto's