Weer

Vooral in het noorden regen

zaterdag 25 februari - Vanochtend vroeg is het koud met gevoelstemperaturen onder het vriespunt. In het zuidoosten is het droog en schijnt de zon. In de rest van het land is het bewolkt en op de Wadden valt wat (mot)regen. In de loop van de ochtend gaat het in het westen en noorden op meer plaatsen licht regenen.

vrij veel bewolking48
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen48
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen48
vrij veel bewolking39
vrij veel bewolking29
vrij veel bewolking29
vrij veel bewolking39

Vanmiddag zijn er in het midden en noorden perioden met regen. In het zuiden zijn er droge perioden met zo nu en dan wat lichte regen. In het uiterste zuidoosten blijft het droog met eerst nog wat zon. De temperatuur stijgt naar 6 graden in Groningen en 9 in Zeeland. Het voelt echter een stuk kouder aan door de stevige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 5. Aan zee is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Vanavond verandert er weinig. In het noorden zijn er perioden met regen en in het zuiden is het meest droog. Vannacht breidt de regen zich uit naar het zuiden. Aan het eind van de nacht wordt het vanuit het westen droger en in het zuiden kan het wat opklaren. Het koelt nauwelijks af met 7 graden in het westen en 5 in Zuid-Limburg.

Morgen start de dag grijs en vooral in het noordoosten valt zo nu en dan valt er wat lichte regen. In het uiterste zuidoosten is kans op wat zon. In de middag wordt het met uitzondering van het noordoosten zo goed als droog en kan op meer plaatsen de zon kort doorbreken. Voor de carnavalvierders ziet het er dus niet heel slecht uit. Het is zacht voor de tijd van het jaar met 8 graden op de Wadden, 10 in de noordelijke provincies en plaatselijk 12 in Zeeland en Noord-Brabant. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig langs de kust.

In de nacht naar maandag overheerst de bewolking en vooral in het noorden kan wat lichte regen vallen. Met minima rond 8 graden is het zeer zacht.

Maandag wordt een kletsnatte dag met veel bewolking en flink wat regen. Het is erg zacht voor eind februari met 10 graden in de kustprovincies tot 12 in het (zuid)oosten. Normaal is het een graad of 6. De zuidwestenwind gaat even flink aantrekken in de middag en wordt matig tot (vrij) krachtig. Aan zee is kans op zware windstoten.

Dinsdag wordt een ronduit gure dag met flink wat buien, daarbij is kans op hagel, natte sneeuw en zware windstoten. Tussen de buien door laat de zon zich misschien even zien. Het wordt hooguit 8 graden en daarmee is het weer wat frisser. De gevoelstemperatuur ligt dicht bij het vriespunt.

De dagen daarna blijft het wisselvallig. Gelukkig laat de zon zich wel wat vaker zien. Eerst staat er veel wind, maar aan het eind van de week wordt het rustiger. De middagtemperatuur ligt rond 10 graden en daarmee is het zacht.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

De mooiste Zeeuwse weerfoto's