ZeelandNet

Weer

Vanuit het westen regen

woensdag 27 juli - Vanochtend is er vrij veel bewolking, maar schijnt eerst op verschillende plekken de zon nog een tijdje. Mensen in het oosten hebben de grootste kans om langer van de zon te kunnen genieten. Vanuit het westen neemt namelijk de bewolking toe en later in de ochtend gaat het in het westen ook regenen. Er staat de eerste uren niet veel wind, maar richting de middag wakkert de wind zeker aan de westkust geleidelijk aan.

bewolkt met lichte regen of motregen1421
bewolkt en af en toe regen1520
bewolkt en af en toe regen1520
bewolkt met lichte regen of motregen1422
bewolkt met lichte regen of motregen1421
bewolkt met lichte regen of motregen1322
bewolkt met lichte regen of motregen1422

In de middag breidt de regen zich oostwaarts uit en kan het zo nu en dan ook wat harder regenen. In het oosten en zuidoosten loopt de temperatuur op naar 23 tot lokaal 24 graden, maar aan de westkust wordt het niet warmer dan 20, hooguit 21, graden. Aan zee en op het IJsselmeer komt een (vrij) krachtige zuidwester te staan en boven land waait het matig.

In de avond neemt vanuit het westen de neerslag af, maar geheel droog wordt het waarschijnlijk niet. Ook in de nacht is lokaal kans op wat regen en is er vrij veel bewolking. De meeste opklaringen zijn voor het noord(west)en en daar koelt het af tot een graad of 14, terwijl in het zuiden de temperatuurdaling stagneert rond 16 graden. De (zuid)westenwind neemt af naar matig tot zwak.

Morgen is het aandeel bewolking groot. In de ochtend kan het her en der (licht) regenen. In de middag wordt de regen buiig en regent het harder. Later op de dag wordt het vanuit het zuidwesten droog en laat de zon zich nog even zien. Helaas is deze weersverbetering geen lang leven beschoren, want gedurende de avond neemt de kans op regen opnieuw toe. Het wordt overdag op de meeste plaatsen een graad of 22 en het waait daarbij zwak tot hooguit matig uit zuid- tot zuidwestelijke richting.

De dagen daarna blijft het wisselvallig en valt elke dag wel ergens regen. De ene dag valt slechts een lokale bui en op een andere dag valt in het hele land behoorlijk wat regen. Het wordt niet zonovergoten, maar somber evenmin en overdag liggen de temperaturen tussen 20 en 23 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

De mooiste Zeeuwse weerfoto's