ZeelandNet

Weer

Stevige buien en veel wind

zaterdag 20 december - Vanmiddag zijn er wolkenvelden en vooral in het westen van het land ook zonnige momenten. Er trekken stevige buien over het land met in de noordelijke provincies kans op onweer, hagel en vanmiddag in het uiterste noorden mogelijk zeer zware windstoten rond 100 km per uur.

Bovendien staat er een stevige westen- tot noordwestenwind, vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Beaufort in het binnenland en hard tot stormachtig, windkracht 7-8 aan zee. De kustregio’s hebben met zware windstoten te maken tot circa 80 km per uur. De temperatuur ligt vanmiddag rond 9 graden.

Vanavond komen de eerste uren nog buien voor, maar geleidelijk wordt het droog. Ook de wind neemt later vanavond in kracht af en er volgen opklaringen. Vannacht daalt de temperatuur tot circa 4 graden.

Morgen start de dag relatief rustig en droog. Er zijn zonnige perioden. Geleidelijk neemt de bewolking toe en komt er ook meer wind te staan. ’s Middags kan ook een beetje (mot)regen vallen. Het wordt ongeveer 9 graden. Morgenavond trekt de wind verder aan en in de nacht naar maandag wordt het niet kouder dan een graad of 8.

Maandag stroomt zachtere lucht het land in. Er zijn veel wolkenvelden en af en toe regent het licht. Ook staat er een stevige zuidwestenwind. De middagtemperatuur ligt op een graad of 12.

Dinsdag is het weerbeeld niet veel anders dan op maandag. Het blijft herfstachtig met een stevige wind veel bewolking en af en toe wat regen. Ook aan de temperatuur zien we weinig verandering. Het wordt opnieuw een graad of 12.

Daarna volgt in de nacht naar woensdag een actief neerslagsysteem. Een koufront veroorzaakt perioden met regen en een afkoeling. De wind neemt woensdag in kracht af en er zijn zonnige perioden. Het wordt nog een graad of 10, tijdens de kerstdagen komen de maxima nog wat lager uit. Er is dan kans op enkele buien en de nachtvorstkans neemt toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

vrij veel bewolking89
vrij veel bewolking89
vrij veel bewolking89
vrij veel bewolking49
vrij veel bewolking710
vrij veel bewolking49
vrij veel bewolking49

De mooiste Zeeuwse weerfoto's