Weer

Koude lentedag met zon en buien

woensdag 26 april - Vanmiddag heeft het hele land met buien te maken. Bij de buien is kans op hagel en een klap onweer. Tussen de buien door is er ruimte voor de zon en naarmate de middag vordert wordt het in de kustgebieden zonniger.

half bewolkt met kans op lichte regen510
licht bewolkt59
licht bewolkt59
bewolkt met lichte regen of motregen010
vrij zonnig410
bewolkt en een enkele lichte bui110
bewolkt met lichte regen of motregen010

Tijdens een zonnig moment wordt het vanmiddag maximaal 11 graden. De wind is matig en waait uit het noordwesten tot noorden. Aan de kust is de wind soms vrij krachtig, windkracht 5. Door de wind voelt het een stuk kouder aan.

Vanavond verdwijnen de buien in het binnenland snel en in de nacht is juist in de kustgebieden weer kans op een lokale (winterse) bui. Het wordt opnieuw een koude nacht met minima van +3 aan zee tot -2 in het binnenland. Aan de grond kan het lokaal matig vriezen.

Morgen, Koningsdag, start met enkele buien in de kustprovincies. Later op de dag is juist de buienkans in het binnenland groter. Tussen de buien door is regelmatig ruimte voor de zon.

In de ochtend is de wind zwak, maar in de middag wordt de westenwind op veel plaatsen matig. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind vrij krachtig worden. De maximumtemperatuur ligt rond 10 graden, maar door de meest matige westenwind ligt de gevoelstemperatuur morgenmiddag op veel plaatsen rond 6 graden.

Morgenavond is het in het westen en noordwesten bewolkt met kans op regen. In de nacht breidt de regen zich verder uit over het land. De minimumtemperatuur varieert van 5 graden in het westen tot 2 in het oosten.

Vrijdag wordt het met 10-12 graden iets warmer dan morgen. Er is vrij veel bewolking en er komen enkele buien voor. In de loop van de middag klaart het vanuit het westen op. De wind is matig en waait uit het noordwesten.

Zaterdag wordt een droge dag met een mix van wolken en zon. Na een koude nacht loopt de temperatuur op naar 12-14 graden. Doordat er weinig wind staat voelt dit al best aangenaam aan.

Zondag wordt met een zuidoostenwind een stuk warmere lucht aangevoerd. Met flink wat zon wordt het 16-19 graden. Mogelijk kan lokaal 20 graden worden gehaald.

Begin volgende week is er kans op buien en later in de week wordt het waarschijnlijk droog en vrij zonnig. Maandag en dinsdag wordt het circa 16 graden. Dit zijn vrij normale middagtemperaturen voor begin mei. Daarna wordt de temperatuurverwachting wat onzeker, maar de kans op maxima van 17-20 graden is het grootst.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

De mooiste Zeeuwse weerfoto's