Weer

Koude dag met geleidelijk zon

dinsdag 17 januari - Vanmiddag schijnt in het zuiden de zon. Ook in de centrale delen en op de Wadden breekt de zon door. In het westen kan de temperatuur net boven het vriespunt stijgen. In het oosten blijft het een graadje vriezen. In het noordoosten duurt het plaatselijk lang voordat de bewolking breekt en tot die tijd is het ook vanmiddag flink koud met temperaturen onder nul. Daarbij staat maar weinig wind.

vrij veel bewolking-21
vrij veel bewolking-20
vrij veel bewolking-20
vrij veel bewolking-40
vrij veel bewolking-21
vrij veel bewolking-30
vrij veel bewolking-40

Vanavond zijn er enkele opklaringen. Het gaat opnieuw op grote schaal vriezen en op verschillende plaatsen kunnen mistbanken ontstaan. Komende nacht is het overwegend bewolkt en ligt de temperatuur rond -3 aan de noordkust en Zeeland en -4 tot-7 graden in de rest van het land.

Morgen is het opnieuw grijs en koud met plaatselijk dichte mist. In het zuiden kan in de middag af en toe de bewolking breken. In de rest van het land is het overwegend bewolkt en vooral in de centrale delen kan het plaatselijk de hele dag mistig blijven. In het noorden kan in de loop van de ochtend een beetje neerslag vallen. Op de Waddeneilanden valt regen of natte sneeuw, maar op het vasteland kan ijzel ontstaan en dan is de kans op overlast door gladheid groot. In de loop van de middag kan ook in de Randstad winterse neerslag vallen.

In het binnenland ligt de middagtemperatuur rond of net onder het vriespunt bij een zuiden- tot oostenwind. In de kustprovincies kan de temperatuur net boven het vriespunt stijgen en daar komt de wind uit het zuidoosten tot zuidwesten.

In de avond kan in het noorden en midden een klein beetje sneeuw vallen, maar ook lichte ijzel is mogelijk. In het noorden kan motregen op een bevroren ondergrond leiden tot gladheid. In de nacht neemt de kans op ijzel af en valt vooral in het noordoosten af en toe motsneeuw. In het zuidoosten wordt het met -4 tot -7 flink koud. In het noordwesten daalt de temperatuur naar -1 tot -3 graden.

Donderdag is het grijs met in de ochtend vooral in de Randstad en het midden en noordoosten van het land kans op mist. In het noordoosten is een kleine kans op een beetje sneeuw maar daarna blijft het droog en vooral het zuiden van het land maakt kans op wat zon. Het wordt 3-4 graden in het noordwesten, een graad of 2 in de centrale delen en in het zuidoosten komt de temperatuur net boven het vriespunt.

De dagen daarna verandert er weinig. We blijven te maken houden met vrij veel wolkenvelden en regionaal mistbanken die overdag maar moeizaam oplossen. Het is overwegend droog. Vrijdag wordt het 2 tot 5 graden en in het weekend is het een graadje kouder. In de nacht vriest het vooral in het binnenland een paar graden. Meestal staat er een zwakke wind uit een oostelijke richting. Als de zon doorbreekt zal dat waarschijnlijk in het zuiden zijn.

Na het weekend wordt het zachter en vooral vanaf dinsdag kunnen we weer regen verwachten. Het wordt dan 4 tot 7 graden en later in de week kan het zelfs nog wat zachter worden. Daarbij staat een matige, soms vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust kan het hard waaien.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

De mooiste Zeeuwse weerfoto's