ZeelandNet

Weer

Droog en vrij zonnig

vrijdag 31 oktober - Vanochtend is het vooral in het noorden van het land grijs, maar al vrij snel maakt de laaghangende bewolking plaats voor een afwisseling van zon en sluierwolken. In de rest van het land is de, soms wat versluierde, zon de hele ochtend aanwezig.

Vanmiddag hebben we met wolkenvelden en soms een wat waterig zonnetje te maken. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige zuidenwind stijgt de temperatuur tot 16 graden in het noorden en 19 in het zuiden van het land.

Vanavond wordt geen neerslag verwacht en zijn er enkel wat velden sluierbewolking. In de nacht zijn er opklaringen en bij een doorstaande zuidenwind zijn de mistkansen beperkt. Voornamelijk in het noorden zijn enkele lokale mistbanken toch niet helemaal uitgesloten. Het wordt vannacht niet kouder dan een graad of 10.

Morgen lossen enkele lokale mistbanken snel op en krijgt de zon flink de ruimte. Er wordt met een vrij stevige zuidelijke stroming behoorlijk zachte lucht aangevoerd: het wordt 17 graden in de noordelijke provincies en 19 à 20 in de zuidelijke.

’s Avonds trekken vanaf zee enkele wolkenvelden het land in, maar meer dan een lokale nachtelijke spat regen in de kustregio’s zou dat niet op mogen leveren.

Zondag start de dag mogelijk met laaghangende wolken. Gedurende de dag komt de zon vaker tevoorschijn, maar later volgen weer meer wolkenvelden. Het blijft overdag droog bij een flink in kracht toenemende zuidenwind. De middagtemperatuur komt uit op 16-18 graden en mogelijk is de bewolking ’s avonds aan de kust dik genoeg voor wat regen.

Maandag komt een koufront boven het land te liggen. Er zijn veel wolkenvelden en van tijd tot tijd regent het. Daarbij staat bovendien een stevige zuidenwind. Een typische herfstdag dus, met een middagtemperatuur van circa 16 graden.

De rest van volgende week neemt de wisselvalligheid geleidelijk af. Dinsdag is het nog behoorlijk nat, de dagen daarna neemt de neerslagkans wat af. Wel zijn er veel wolkenvelden en is de zonkans beperkt. De middagtemperatuur loopt geleidelijk terug naar een graad of 12.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

vrij zonnig1318
vrij zonnig1417
vrij zonnig1417
vrij zonnig1219
vrij zonnig1319
licht bewolkt1119
vrij zonnig1219

De mooiste Zeeuwse weerfoto's