ZeelandNet

Weer

Vrij zonnig, zuidoosten tropisch

vrijdag 26 augustus - Vanmiddag wordt het in het zuidoosten en oosten met 30-32 graden opnieuw zeer warm. In de noordwestelijke helft liggen de maxima tussen 22 graden aan zee en 25-29 graden verder landinwaarts.

vrij zonnig2026
vrij zonnig1923
vrij zonnig1923
vrij zonnig1929
vrij zonnig1825
vrij zonnig1729
vrij zonnig1929

Vooral in het zuidoosten schijnt de zon, in het noorden en westen zijn er flinke zonnige perioden afgewisseld met wat bewolking. In het (uiterste) noordwesten kan plaatselijk een beetje regen vallen. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordwesten.

Vanavond daalt de temperatuur in het noorden en in de Randstad naar een graad of 18, in het zuidoosten is het aan het eind van de avond 21-22 graden. Er zijn heldere perioden en enkele wolkenvelden. Komende nacht daalt de temperatuur naar 15 tot 19 graden.

Morgen is het wisselend bewolkt. In de ochtend en aan het begin van de middag is de kans op regen klein. Later in de middag neemt de kans op een onweersbui toe. Bij een noordoostelijke wind wordt het 22-25 graden in het noorden, 26-28 in de centrale delen en 29-32 in het zuid(oost)en.

In de avond kunnen verspreid over het land enkele stevige onweersbuien ontstaan. Daarbij is kans op hagel en zware windstoten. Ook in de nacht naar zondag kunnen enkele buien overtrekken, maar de activiteit neemt daarbij af.

Zondag zijn er wolkenvelden met zo nu en dan zon. Er is kans op een paar buien en vooral in het oosten is kans op een stevigere bui met onweer. De wind draait naar het (zuid)westen en is matig in het binnenland tot vrij krachtig aan zee. Het wordt nog één keer flink warm met in het zuidoosten maxima rond 30 graden en 24 tot 28 graden in de kustprovincies, Utrecht en rond het IJsselmeer.

Maandag is het met 20 tot 23 graden minder warm. Af en toe schijnt de zon en lokaal kan een bui ontstaan. De dagen daarna wordt het zonniger, blijft het droog en stijgt de temperatuur naar 23 tot 26 graden. Later in de week stijgt de kans op een bui.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

De mooiste Zeeuwse weerfoto's