ZeelandNet

Weer

Rustig, droog en zonneschijn

donderdag 5 maart - Vanochtend kan het lokaal wat nevelig of zelfs mistig zijn. Verder is op de meeste plaatsen de zon goed te zien. Alleen in het zuidoosten kan laaghangende bewolking de zon nog enige tijd aan het zicht onttrekken en vanuit het noordwesten komen sluierwolken het land op. Later vanochtend volgen ook wat dikkere wolkenvelden.

Vanmiddag blijft het droog en is de zon geregeld goed te zien. Al kunnen wolkenvelden de zon vooral in het noorden en oosten de eerste uren van de middag nog vaak afschermen. De wind waait zwak, hooguit matig, uit westelijke richtingen en de temperatuur loopt op een graad of 9.

In de avond en nacht kan vooral in het noorden een beetje regen vallen. Vanaf zee neemt de bewolking meer en meer toe, waardoor het niet verder afkoelt dan naar 4 graden aan zee en tot 2 in het binnenland.

Morgen is er meestal veel bewolking aanwezig en soms valt een spatje regen. Later op de dag breekt vanuit het westen de bewolking en kan de zon met een beetje geluk nog een tijdje schijnen voordat ze achter de horizon verdwijnt. In grote delen van het land wordt het 10, lokaal 11 graden. In de ochtend staat er weinig wind en in de middag waait het matig uit het zuidwesten.

Zaterdag blijft het droog en het zonnetje schijnt waterig door velden hoge bewolking heen. De zuidwestelijke wind is in het zuidoosten zwak tot matig en in het noordwesten vrij krachtig. Op de Wadden en in Kop van Noord-Holland kan het tijdelijk krachtig waaien. De temperatuur komt in de middag uit tussen 10 en 14 graden.

Zondag wordt een lentedag. Het is de zon die het weerbeeld bepaalt en de temperatuur kan in de zuidoostelijke helft oplopen naar 15 graden! Daarbij waait het matig uit zuidelijke richting.

Ook volgende week blijven de temperaturen in de dubbele cijfers en hoeven we niet veel van de wind te verwachten. De kans op een beetje regen neemt toe, maar het is vaker droog met ook regelmatig ruimte voor de zon.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

vrij zonnig48
vrij zonnig59
vrij zonnig59
vrij veel bewolking-110
vrij zonnig49
vrij zonnig010
vrij veel bewolking-110

De mooiste Zeeuwse weerfoto's