ZeelandNet

Weer

Buiig en fris

donderdag 3 september - Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog en klaart het breed op, maar in het oosten en zuiden valt nog een enkele bui.

Vannacht komen in de kustgebieden enkele buien voor met kans op een klap onweer. Sommige buien kunnen fel uitpakken met veel regen en hagel, maar de meeste blijven op zee. Ook in het zuidoosten valt een enkele bui. Elders is het droog en is tijdens opklaringen kans op mist. De minima liggen tussen 11 graden aan zee en lokaal 7 in het binnenland.

Morgenochtend breiden de buien zich geleidelijk uit over de kustprovincies. Een klap onweer is goed mogelijk en ook is kans op hagel. In het binnenland is het zonnig met begin van de ochtend enkele mistbanken.

Eind van de ochtend en in de middag verplaatsen de buien zich naar het binnenland en wordt het aan zee droger met wat ruimte voor de zon. Een enkele bui blijft ook daar echter mogelijk. Ook is bij buien kans op een klap onweer of hagel.

Het wordt een graad of 16 aan zee en een graad of 18 in het oosten en zuidoosten. Een matige, aan zee soms vrij krachtige, westelijke wind maakt het er voor het gevoel niet warmer op.

Vrijdag wordt een vrij onstuimige dag met overdag zelfs in het binnenland kans op een (vrij) krachtige westenwind. Aan zee kan het soms hard waaien, windkracht 7. Warmer dan 16, hooguit 17 graden, wordt het deze dag niet. Talrijke regen- en onweersbuien trekken over het land, met de zwaarste buien in de kustprovincies. In het zuidoosten lijkt de minste regen te vallen.

Zaterdag komen geregeld buien voor. De kans op onweer en hagel neemt daarbij af. Ook dan wordt het slechts 16 of 17 graden. De zon heeft het moeilijk door te breken. Er waait een frisse en vrij stevige noordwestenwind.

Zondag wordt de buienkans kleiner. Er is wel veel bewolking en een plaatselijke bui blijft mogelijk. Met nog altijd een frisse noorden- tot noordwestenwind stroomt koude lucht het land in, resulterend in maxima van hooguit 16 graden.

Maandag en dinsdag verandert weinig. Het wordt een fractie minder fris. We houden nog vrij veel bewolking en een enkele bui. Daarna schakelen we langzaam over op een droger, zonniger en warmer weertype. Vanaf woensdag kan het weer warm worden met maxima van 20 graden of meer.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

bewolkt en een enkele lichte bui1217
bewolkt en een enkele lichte bui1316
bewolkt en een enkele lichte bui1316
bewolkt en een enkele lichte bui817
bewolkt met lichte regen of motregen1117
bewolkt en een enkele lichte bui1018
bewolkt en een enkele lichte bui817

De mooiste Zeeuwse weerfoto's