ZeelandNet

Weer

Winterse buien

donderdag 29 januari - Vanmiddag trekken van west naar oost regen- en hagelbuien over het land, die gepaard kunnen gaan met onweer. Tussen de buien door, voornamelijk in het zuiden, weet regelmatig de zon door te breken.

De maximumtemperatuur ligt rond 4 of 5 graden, maar tijdens winterse buien wordt het een stuk kouder.

Eind van de middag zorgt een verstoring in de atmosfeer dat de (winterse) neerslag vanuit het westen opnieuw intensiveert. In de avond bereikt de verstoring het oosten van het land en neemt het aandeel sneeuw toe. Vannacht zijn er enkele buien en opklaringen. De minimumtemperatuur ligt tussen 1 graad in zeeland en -3 graden in het oosten van Groningen.

Morgen blijft de zon over het algemeen verborgen achter een dik wolkendek. Verspreid over het land zien we een mengeling van regen- en (natte) sneeuwbuien. Het wordt overdag 3 of 4 graden. In de avond neemt de wind toe en trekken meer winterse buien van west naar oost. Zeker in het oosten kan het sneeuwen. In de nacht gaat het op de meeste plekken enkele graden vriezen.

In het weekend blijft het licht winters met overdag temperaturen van een graad of 4 en in de nachten rond of net onder het vriespunt. Er zijn droge perioden, regenbuien en soms valt wat natte sneeuw. Zaterdag staat er overdag weinig wind, maar in de avond wakkert de wind aan en op zondag waait het matig tot hard.

Na het weekend verandert er in het begin niet al teveel, maar wordt het mogelijk aan het eind van de week nog iets kouder. Droge perioden en winterse buien wisselen elkaar af en ook de wind zal de ene keer luwen en dan weer aanwakkeren.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

zwaar bewolkt met buien46
zwaar bewolkt en af en toe regen46
zwaar bewolkt en af en toe regen46
bewolkt en zware regenbuien26
bewolkt met lichte regen of motregen47
bewolkt en kans op een bui26
bewolkt en zware regenbuien26

De mooiste Zeeuwse weerfoto's