ZeelandNet

Weer

Zonnig nazomerweer

woensdag 3 september - Vandaag staat er een matige oostenwind en wordt droge, relatief warme lucht aangevoerd. Na het optrekken van enkele mistbanken in de (vroege) ochtend is het zonnig. Tegen de middag ontstaan stapelwolken en zien we nog wel veelvuldig de zon.

De middagtemperatuur komt uit op een graad of 23. Tegen de avond lossen de stapelwolken op en wordt het helder. ’s Avonds koelt het af tot een graad of 15, in de nacht gaan daar nog ongeveer 3 graden vanaf.

Morgen belooft een zonovergoten dag te worden. Enkel de matige oostenwind kan de pret drukken. Het wordt ’s middags op de Wadden ongeveer 21 graden, op de meeste andere plaatsen wordt 24 graden bereikt.

Vrijdag trekt het hogedrukgebied naar het oosten weg, maar nadert vanaf de oceaan al weer een volgend gebied met hoge luchtdruk. In de periode tussen beide mooiweersystemen zijn enkele buien niet uitgesloten. Het is eerst nog zonnig en droog en mogelijk blijft het de hele dag ook droog, maar het is ook niet ondenkbaar dat ’s middags buien ontstaan in het zuiden en oosten van het land. Het wordt naar verwachting een graad of 24.

In het weekend laat het volgende hogedrukgebied zich gelden. Deze komt boven Schotland te liggen en veroorzaakt een noordelijke stroming. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en de neerslagkans is klein. De middagtemperaturen komen met circa 21 graden wel wat lager uit.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op facebook en twitter.

vrij zonnig1522
vrij zonnig1522
vrij zonnig1522
vrij zonnig1223
vrij zonnig1523
licht bewolkt1323
vrij zonnig1223

De mooiste Zeeuwse weerfoto's