ZeelandNet

Weer

Stralende zomerdag

maandag 6 juli - Vandaag staat een mooie zomerdag op het programma. De ergste hitte is gisteren verdreven met een paar pittige buien, waardoor de temperatuur vanmiddag blijft steken tussen 20 graden op de Wadden en 25 graden in het zuidoosten. Daar blijft de hittegolf voortduren, terwijl de landelijke hittegolf vandaag tot een einde komt.

Over het weerbeeld kunnen we kort zijn: de zon schijnt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Hier en daar zien we enkele wolkenvelden, maar het blijft droog. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten.

Vanavond en vannacht blijft het helder en koelt het af naar gemiddeld 13 graden. De wind draait geleidelijk naar het zuid(oosten), wat gevolgen gaat hebben voor morgen.

Morgen stroomt nog een extra portie warme lucht over het land. De middagtemperatuur ligt tussen 25 graden langs de kust en een tropische 31 in het oosten. De dag begint met zon, maar al snel trekt vanuit het zuidwesten bewolking het land in. In de middag en avond kunnen vooral in het midden en oosten enkele regen- en onweersbuien ontstaan.

Woensdag trekt de wind aan en draait hij langzaam naar het westen. Hierdoor wordt beduidend frissere lucht aangevoerd en wordt het nog maar 19 tot 21 graden. Het is daarbij wisselend bewolkt met vooral in de ochtend wat zon, maar in de middag meer wolken dan zon en bovendien is er kans op een aantal buien.

Ook donderdag is het fris met een stevige noordwestenwind en maxima rond of iets onder de 20 graden. We hebben te maken met een mix van zon, wolken en een enkele bui.

De dagen daarna keert het zomerweer geleidelijk terug met veel zon en temperaturen rond of iets boven de zomerse 25 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

zonnig1523
vrij zonnig1620
vrij zonnig1620
vrij zonnig1325
vrij zonnig1423
vrij zonnig1225
vrij zonnig1325

De mooiste Zeeuwse weerfoto's