ZeelandNet

Weer

Plaatselijke bui, later meer buien

zaterdag 1 oktober - Vanmiddag zijn er wolkenvelden met een paar lokale buien en zo nu en dan zon. Later in de middag verschijnen in het westen meer buien. De wind is meest matig en komt uit het zuid(west)en. Aan de kust kan onweer voorkomen en is de wind tijdens buien vlagerig. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden.

bewolkt en af en toe regen1418
bewolkt en af en toe regen1417
bewolkt en af en toe regen1417
bewolkt en af en toe regen1119
bewolkt met lichte regen of motregen1318
bewolkt en kans op een bui1219
bewolkt en af en toe regen1119

Vanavond trekken vooral over het noorden en westen buien en daarbij is kans op onweer en hagel. In het zuidoosten komen tijdelijk buien voor, maar komende nacht zijn er lange droge perioden en is het wisselend bewolkt. De temperatuur daalt naar 9 graden in het binnenland en 12 aan zee.

Morgen is het onstuimig weer. Aan het begin van de ochtend komen vooral in de kustprovincies buien voor met kans op onweer en hagel. Daarbij staat een vrij krachtige westen- tot noordwestenwind. Aan de kust is de wind hard tot stormachtig met tijdens buien kans op zware windstoten van meer dan 75 km per uur.

Later in de ochtend stijgt de kans op neerslag in het zuidoosten en in de middag komen in het hele land buien voor. Tijdens een zwaardere bui kan onweer voorkomen en trekt de wind even flink aan. Het wordt niet warmer dan 15 tot 17 graden. Tussen de buien door schijnt even de zon.

In de avond trekt nog een aantal buien over het land. In de nacht maakt vooral het noorden en noordoosten kans op neerslag en blijft het in het zuiden en westen op een enkele bui na droog.

Maandag zijn er veel stapelwolken afgewisseld met zon. Plaatselijk ontstaat en lichte bui en op veel plaatsen stijgt de temperatuur naar 18 graden. Er staat een matige (noord)westenwind. Aan de kust is de wind (vrij) krachtig.

De dagen daarna is het zonniger en blijft het droog. De middagtemperatuur daalt naar 14 tot 16 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en op Facebook

De mooiste Zeeuwse weerfoto's