ZeelandNet

Weer

Wolkenvelden en zon

vrijdag 9 oktober - Vanmiddag blijft er een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. De strook met zonnig weer verplaatst zich geleidelijk van het midden naar het zuidwesten.

De kans op regen neemt af, maar zeer lokaal kan uit de wolkenvelden nog wat regen vallen. Bij een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind wordt het maximaal 15 à 16 graden.

Vanavond en vannacht trekken veel wolkenvelden over het land, maar soms is het ook een tijdje helder. Als het opklaart kan mist ontstaan. De meeste plaatsen houden het droog en het koelt af naar een graad of 9.

Morgen komt er nog altijd vrij veel bewolking voor en laat de zon zich slechts af en toe zien. Eind van de middag begint de bewolking geleidelijk op te lossen. De maxima komen uit op 13 graden in het noordoosten tot lokaal 16 in het zuiden en er staat een matige oostelijke wind.

In de avond en nacht van zaterdag op zondag klaart het steeds meer op en stroomt koude lucht het land in. De minima: 5 graden aan zee tot 1 graad in Groningen. Plaatselijk kan het voor het eerst dit seizoen tot vorst komen.

Zondag belooft een zonnige en koude dag te worden. We moeten het dan doen met middagtemperaturen van 10 graden in het noorden tot 12 in het zuiden. Een vrij stevige oostenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen van een graad of 7. Tijdens de nacht naar maandag koelt het in het binnenland af tot rond het vriespunt. Als het ook in De Bilt tot vorst komt noteren we de eerste officiële vorstnacht van het seizoen.

Maandag wordt het met 9-11 graden nog iets frisser. De zon wordt versluierd door velden hoge bewolking en er waait een schrale oostenwind.

De dagen daarna houdt het koude oktoberweer aan. Er komen in de loop van de week meer wolkenvelden. Hierdoor neemt de kans op nachtvorst langzaam weer iets af. Overdag wordt het slechts 10 graden. Normaal is het in deze tijd van het jaar overdag een graad of 15.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

vrij veel bewolking1116
vrij veel bewolking815
vrij veel bewolking815
vrij veel bewolking516
vrij veel bewolking1016
vrij veel bewolking516
vrij veel bewolking516

De mooiste Zeeuwse weerfoto's