Weer

Fris en buiig herfstweer

maandag 23 oktober - Vanavond is het meestal bewolkt en behoorlijk buiig. Vannacht wordt het in de zuidelijke helft vanuit het westen droger. In het noorden blijft het nat. De minimumtemperatuur varieert van 8 graden in Limburg tot 11 graden aan zee. In het binnenland waait een matige (zuid)westenwind. Aan zee is de wind krachtig tot hard (6-7 Bft.) en west- tot noordwestelijk.

bewolkt met lichte regen of motregen1214
bewolkt met lichte regen of motregen1214
bewolkt met lichte regen of motregen1214
bewolkt met lichte regen of motregen1014
bewolkt met lichte regen of motregen1114
bewolkt met lichte regen of motregen1014
bewolkt met lichte regen of motregen1014

Morgen is er eerst veel bewolking. In het noorden en oosten komt een aantal buien voor. In het westen en zuiden is het morgenochtend grotendeels droog. Mogelijk komt er in de middag ook wat ruimte voor de zon. Het wordt maximaal 14 graden. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is eerst aan zee nog krachtig tot hard, maar neemt gedurende de dag af.

Dinsdag wordt een bewolkte dag met enkele buien. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, wind uit het zuidwesten tot zuiden en met 14-16 graden wordt het iets warmer dan vandaag en morgen.

Woensdag is er in het noorden vrij veel bewolking en kans op wat regen. In het zuiden van het land blijft het op veel plekken droog en kan af en toe de zon schijnen. Het wordt 15 graden op de Wadden tot 18 in het zuiden van het land.

Donderdag lijkt op veel plaatsen een droge dag te worden. Het zuiden heeft waarschijnlijk wat meer zonneschijn dan het noorden en het wordt opnieuw 15-18 graden.

Vrijdag neemt de kans op regen alweer toe en volgend weekend verloopt ook wisselvallig. De temperatuur moet iets omlaag en komt ’s middags uit rond 13 graden. Dit is ongeveer de normale waarde voor eind oktober.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

De mooiste Zeeuwse weerfoto's