Weer

Helder, morgen ook wolkenvelden

zaterdag 25 maart - Vanavond is het helder en daalt de temperatuur naar 5 tot 9 graden. Komende nacht is vooral in het noordoosten kans op enkele mistbanken en wolkenvelden. De temperatuur daalt naar 2-3 graden en aan de westkust liggen de minima tussen 4 en 6 graden.

vrij zonnig614
vrij zonnig612
vrij zonnig612
vrij zonnig416
vrij zonnig514
vrij zonnig416
vrij zonnig416

Morgen is in de vroege ochtend in het noordoosten en oosten kans op en enkele mistbanken of wat laaghangende bewolking. Op veel andere plaatsen schijnt de zon. De mist lost op en dan zijn er zonnige perioden en stapelwolken. In het zuiden en zuidwesten is het flink zonnig. In het Waddengebied en de noordoostelijke provincies kan het regionaal grijs zijn door wolkenvelden. In de loop van de middag kan de bewolking voor een deel oplossen en stijgt de kans op zon.

Het wordt 10-12 graden in het noordelijk kustgebied, 14 in de centrale delen en 14 tot plaatselijk 16 graden in het zuiden. De wind blijft noordoostelijk en is matig van kracht. In het noordoosten staat minder wind.

In de avond trekken over het noorden wolkenvelden, in het midden en zuiden is het vrij helder. De temperatuur daalt in de nacht naar een enkele graad in Twente en zo’n 7 graden in Vlissingen. Er ontstaan enkele mistbanken en in Drenthe en Groningen is de kans op mist vrij groot.

Maandag kan het in het noorden en oosten in de ochtend regionaal bewolkt zijn. Op veel andere plaatsen schijnt de zon en later gaat ook in het noordoosten de zon schijnen. De temperatuur valt wat hoger uit met in het noorden 14-16 graden, zo’n 17 graden in het midden en in het zuiden kan het 18 graden worden. De wind komt dan uit het oosten tot zuidoosten en is zwak tot matig van kracht.

Dinsdag is het heerlijk zacht. De temperatuur stijgt naar 15 graden aan de noordwestkust, 17 graden in de Randstad en in het zuiden en oosten wordt het 18 tot ruim 19 graden. In het zuiden kan het plaatselijk 20 graden worden. Daarbij zijn er zonnige perioden en enkele stapelwolken. De wind is zuidwestelijke en meest matig van kracht.

Woensdag is er tijdelijk meer bewolking, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Met 14 tot 19 graden blijft het erg zacht.

Donderdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week. In het noorden en noordwesten wordt het 16 tot 19 graden, maar in het zuiden, midden en oosten kan de temperatuur naar 19 tot 21 graden stijgen. In het zuidoosten zijn zelfs maxima van 22 of 23 graden mogelijk. De zon schijnt regelmatig en het blijft waarschijnlijk droog.

De dagen daarna neemt de bewolking toe en is er kans op een bui. In het weekend daalt de temperatuur naar 12 tot 14 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

De mooiste Zeeuwse weerfoto's