ZeelandNet

Weer

Rustige herfstdag, morgen buien

dinsdag 23 september - Vanavond is het droog met een mix van wolkenvelden en opklaringen. Vannacht neemt de bewolking toe en eind van de nacht kan in het westen al wat regen vallen. Het is een stuk minder koud dan afgelopen nacht met minima tussen 8 en 12 graden.

Morgen trekt een storing over het land. Dit levert een herfstachtig weerbeeld op met regelmatig buien en behoorlijk wat wind. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is in de kustgebieden krachtig, windkracht 6. Ook de buien kunnen stevig uitpakken met plaatselijk onweer. Eind van de middag komt er in het westen ook ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur ligt rond 16 graden.

Donderdag keert het rustige weer terug. In de ochtend staat in het noorden nog een vrij krachtige wind, maar gedurende de dag neemt de westelijke wind in kracht af. Het blijft droog en het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon. Het wordt circa 18 graden.

Vrijdag en in het weekend profiteren we van de nabijheid van een hogedrukgebied. Na oplossen van ochtendgrijs (nevel, mist en lage bewolking) verlopen de dagen zonnig. Vrijdag wordt het circa 19 graden. In het weekend wordt het op veel plekken 20 graden of nog iets meer.

Volgende week lijkt dit droge en rustige weer nog een tijdje aan te houden. Met regelmatig zon en maxima rond 20 graden kunnen we het prima nazomerweer noemen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op facebook en twitter.

vrij veel bewolking1218
vrij veel bewolking1218
vrij veel bewolking1218
vrij veel bewolking618
vrij veel bewolking1218
vrij veel bewolking618
vrij veel bewolking618

De mooiste Zeeuwse weerfoto's