ZeelandNet

Weer

Buien trekken weg

vrijdag 29 mei - Vanavond trekken de buien weg en klaart het wat op. Vannacht neemt vanuit het westen de bewolking weer toe, maar blijft het op de meeste plekken droog. De wind wordt zwak en de minima komen uit tussen 10 graden aan de Zeeuwse kust en 5 in de Achterhoek.

Morgen is er veel bewolking en slechts af en toe zon. In de loop van de dag ontstaan verspreid over het land een paar buien. Vaak gaat het om lichte en lokale buien, maar in het noorden en westen kunnen de buien zwaarder en talrijker zijn. Het wordt 14 graden in het Waddengebied tot 17 in Limburg en er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Vrijdagavond trekt een gebied met stevige buien van west naar oost over het land. De buien kunnen gepaard gaan met onweer en windstoten. De wind wakkert flink aan met aan zee kans op een harde zuidwester, windkracht 7, en zware windstoten.

Ook zaterdag houden we het niet droog. Er is een mix van wolken, zon en buien. De meeste buien vallen in de ochtend en begin van de middag. Daarna breekt vanuit het westen de zon goed door. Het wordt een frisse dag met maxima van 13 tot 16 graden.

Zondag gaan we er qua temperatuur op vooruit. Het wordt 18 graden in het noordwesten tot 22 in het zuidoosten. In de ochtend is er waarschijnlijk veel ruimte voor de zon. In de middag neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een lokale onweersbui.

Na het weekend begint de meteorologische zomer. De atmosfeer trekt zich hier niets van aan en schotelt ons twee herfstachtige dagen voor. Er trekken actieve regenzones over het land en de wind wakkert van tijd tot tijd flink aan.

Tweede helft van de week nemen de neerslagkansen af en wordt het zonniger. Of het ook flink warmer wordt is nog onzeker.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

zwaar bewolkt en af en toe regen1115
zwaar bewolkt en af en toe regen1115
zwaar bewolkt en af en toe regen1115
zwaar bewolkt en af en toe regen816
zwaar bewolkt en af en toe regen1015
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen916
zwaar bewolkt en af en toe regen816

De mooiste Zeeuwse weerfoto's