ZeelandNet

Weer

Vanaf het weekend beduidend kouder

donderdag 27 november - Het is bewolkt en plaatselijk valt lichte regen of motregen. De temperatuurverschillen zijn groot in het land. In het noordoosten is het slechts 3-4 graden, maar in Zeeland al 10 graden.

Ook vanmiddag blijft het bewolkt met soms motregen. De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en is zwak tot matig van kracht. Op de Wadden is de wind vrij krachtig, windkracht 5. De maximumtemperatuur varieert van 5 graden in Groningen tot 11 in Zeeuws-Vlaanderen.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen mogelijk, maar er wordt ook veel bewolking verwacht. De temperatuur zakt in het noordoosten en oosten naar een graad of 3. In het westen en zuidwesten wordt het niet kouder dan 5-7 graden.

Morgen is er af en toe ruimte voor de zon en het blijft overal droog. Het wordt 5 graden in het noorden tot 12 graden in het zuiden en er staat een meest matige oostenwind. Vooral in het noorden maakt de wind het voor het gevoel nog een stuk kouder.

Zaterdag wint koudere lucht terrein. De maximumtemperatuur varieert van 3 graden in het noordoosten tot 8 in Zeeland. Daarbij waait het nog steeds uit het oosten en is er regelmatig ruimte voor de zon.

In de nacht naar zondag gaat het op veel plekken licht vriezen.

Zondag wordt het met 2-6 graden nog iets minder warm dan de dag ervoor. Het weerbeeld is verder wel hetzelfde.

Na het weekend blijft het nog enkele dagen droog en fris. Later in de week neemt de neerslagkans iets toe en wordt het waarschijnlijk weer iets warmer.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

zwaar bewolkt met lichte regen of motregen811
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen710
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen710
zwaar bewolkt en af en toe regen610
zwaar bewolkt met lichte regen of motregen811
zwaar bewolkt en af en toe regen711
zwaar bewolkt en af en toe regen610

De mooiste Zeeuwse weerfoto's