Weer

Vrij warm, vanuit zuiden buien

dinsdag 27 juni - In het noorden van het land is er nog enige tijd vrij veel ruimte voor de zon. Pas op met zonnen, want de zonkracht is begin van de middag 7, mogelijk lokaal soms zelfs 8! Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en vooral in Limburg Noord-Brabant valt wat regen.

bewolkt en af en toe regen1423
bewolkt en af en toe regen1422
bewolkt en af en toe regen1422
bewolkt en af en toe regen1123
bewolkt en af en toe regen1424
bewolkt en af en toe regen1123
bewolkt en af en toe regen1123

Vanmiddag waait er een matige oostenwind. Aan de noordkust is de wind meer noordoost en vrij krachtig, 5 Bft.. De maximumtemperatuur varieert van 19 graden op de Wadden tot 26 in het zuiden.

Eind van de middag en vanavond bereiken stevige regen- en onweersbuien vanuit België het zuiden van het land. De eerste buien zijn waarschijnlijk voor Zuid-Limburg. Deze buien trekken later vanavond en vannacht verder naar het noorden. Ook dan is lokaal onweer mogelijk. Het wordt niet koud; de minimumtemperatuur ligt rond 17 graden.

Morgen komt een aantal buien voor. De meest actieve buien zijn waarschijnlijk voor het oosten en noorden van het land. Slechts af en toe is er ruimte voor de zon, maar tijdens een zonnig moment in de middag kan de temperatuur nog oplopen naar 20-22 graden in de kustregio’s en 22-24 graden in het binnenland. Morgenochtend vroeg waait in het noorden nog een stevige oostenwind. Gedurende de ochtend draait de wind via zuidoost naar zuidwest en morgenmiddag is de zuidwester aan de westkust vrij krachtig. In het binnenland is de wind zwak of matig.

Donderdag wordt ook een dag met weinig zonneschijn. Uit de aanwezige bewolking valt soms wat regen. In het zuiden en oosten zal volgens de huidige verwachting wat meer regen vallen dan in het noorden en westen. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind en het wordt maximaal 20 graden.

Ook vrijdag wordt een natte dag met weinig ruimte voor de zon. Het wordt slechts 19 graden en de matige, aan zee (vrij) krachtige, zuidwesten- tot westenwind maakt het herfstgevoel compleet.

Ook het weekend verloopt waarschijnlijk grotendeels bewolkt en vrij nat. Met maxima van 16-19 graden is het fris voor de tijd van het jaar.

Volgende week wordt het weer iets warmer met middagtemperaturen die rond of iets boven de 20 graden uitkomen. Er komt wat meer ruimte voor de zon, maar we houden ook dagelijks een vrij behoorlijk neerslagkans.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

De mooiste Zeeuwse weerfoto's