Mijn natuurfoto?s

Bezoekers: 11344
De natuur in Zeeland.UITKIJKTOREN.

Geplaatst op: 29-07-2011 18:13:01

UITKIJKTOREN. Wat een mooi uitzicht heb je hier boven, in Oranjezon bij Vrouwenpolder staat een enorme uitkijktoren van hout, als je hier naar boven klimt dan heb je een prachtig uitzicht over het natuurgebied. Je moet niet slecht te been zijn, of hoogtevrees hebben om deze uitkijktoren te beklimmen, want hij is echt heel hoog. Ik heb de treden niet geteld, maar neem maar aan dat het er erg veel zijn. Zeker de moeite waard om deze toren te beklimmen, en mischien heeft iemand dit al wel gedaan en de treden geteld, hoeveel waren het er?

1 reactie reageren


HERFST.

Geplaatst op: 28-07-2011 18:49:59

HERFST. Het lijkt wel herfst in Nederland, wind en regen. Maar binnenkort beloofd het weer weer wat beter te worden, we zullen zien. Ik hoop natuurlijk wel (het vakantie) dat  het weer nog wat beter wordt, maar om te laten zien dat het nog geen herfst is heb ik bij dit artikel een foto gezet van een Esdoorn, de  helikoptertjes zoals ze wel worden genoemd hangen hier nog aan de boom, ze zijn nog mooi groen en wachten tot de zon ze door haar warmte laat rijpen. Ik hoop dan ook dat die zon zich snel zal laten zien.

1 reactie reageren


Gepakt!

Geplaatst op: 14-06-2011 19:14:17

Gepakt! Ik liep 2de pinksterdag door Oranjezon, en wat zag ik daar, wat was daar gebeurt? Allemaal pluimen en veren op de grond. een vogel gepakt! Hoe zou dit gebeurt zijn? Door een roofvogel, of mischien wel in het donker door een uil in de nacht? Wie zal het zeggen? Om wat voor vogel zal het gaan denk je? Maar zo als ze zeggen de 1 z´n dood is de ander z´n brood en dat spreekwoord gaat hier zeker op: allereerst heeft natuurlijk die roofvogel z'n maaltijd hier aan gehad, maar ook vliegen komen er op af (rechts onder op de foto). Maar in de natuur woord nooit gedood om te doden, het heeft altijd wel een reden, zoals hier dus om te kunnen eten.

0 reacties reageren


OMGEWAAIDE BOOM.

Geplaatst op: 24-08-2010 19:51:06

OMGEWAAIDE BOOM.

Gister (maandag) heb ik ´s avonds nog eventjes een rondje gelopen, er stond een harde wind en in de verte zag ik dikke grijze wolken steeds dichter bij komen, maar die zijn gelukkig over gewaaid, het had ´s ochtens al geregend en vorige week maandag ook al, op sommige plaatsen stonden de straten blank. Zo erg was het gelukkig niet deze maandag, maar er stond wel een harde wind. In Amsterdam is zelfs de Anne Frankboom (iedereen kent die boom wel, denk ik) omgevallen, ±160 jaar was deze Kastanje die 1½m boven de grond is afgebroken. Nou, en als zulke grote oude bomen zomaar door een harde windstoot om kunnen vallen dan is zo een boompje zoals die op de foto staat niks voor de wind.

0 reacties reageren


MANTELMEEUWEN.

Geplaatst op: 10-08-2010 18:13:00

MANTELMEEUWEN. Ik was gister (maandag) op Schouwen-Duiveland, Het was mooi weer om daar eens een wandeling te maken door de bossen en over strand. Op strand zag ik deze groep Mantelmeeuwen. Je hebt kleine~ & Grote Mantelmeeuwen, volgens mij is dit de kleine. Het verschil is dat de Kleine Mantelmeeuw wat kleiner is dan de Grote~ en de Grote Mantelmeeuw heeft wat roze/grijs achtige poten, die van de Kleine Mantelmeeuw zijn geel. Op Schouwen-Duiveland ligt het grootste bos van Zeeland, een mooi bos om door heen te lopen, maar er zijn ook ruiterpaden, en ook met de fiets kan je er komen, er is zelfs een speciale mountainbikeroute.

0 reacties reageren


WIND EN REGEN.

Geplaatst op: 07-08-2010 18:10:58

WIND EN REGEN. Het leek wel herfst vandaag, een harde wind, en van tijd tot tijd een flinke plens water. Ik ben nog even weg geweest vandaag. In het net een paar jaar geleden aangeplante bos bij Biggekerke (grenst aan het al bestaande bos van Zoutelande) Heb ik wat foto´s gemaakt, onderandere deze Wilg, die affentoe flink scheef stond door de harde wind. Laten we hopen dat het weer morgen en de komende week weer wat beter woorden, want ik heb vakantie (de laatste week), en dan heb ik liever zonnig zomer weer.

0 reacties reageren


ORANJE ZANDOOGJE.

Geplaatst op: 31-07-2010 19:55:23

ORANJE ZANDOOGJE.

Een zeer algemene dagvlinder van ±40mm groot. Vliegd in de zomermaanden: juli-augustus. Vaak in groepjes te zien bij bloeiende bloemen. De rupsen van het Oranje Zandoogje is te vinden tussen het gras, waar hij van leefd.

In Oranjezon maak je een grote kans om er deze dagen één tegen te komen, Daar heb ik deze foto ook gemaakt.

1 reactie reageren


JAKOBSKRUISKRUID.

Geplaatst op: 30-07-2010 21:50:16

JAKOBSKRUISKRUID. Deze plant is zeer giftig, voor zoogdieren, maar ook voor de mensen. Dieren zoals paarden herkennen deze plant ook, en eten dan ook om deze plant heen. Deze plant kom je op steeds meer plaatsen in Nederland tegen. Deze heb ik gemaakt in de duinen.

0 reacties reageren


DUIN, STRAND EN ZEE.

Geplaatst op: 29-07-2010 19:11:59

DUIN, STRAND EN ZEE. Hier is de duinen, het strand en het water, de zee te zien. Tussen Zoutelande en Dishoek heb ik dinsdag een rondje gelopen, over de duinen en het strand, best mooie omgeving om eens te lopen. Ik heb deze foto dan ook (zoals je kan zien) vanaf de duintop genomen.

0 reacties reageren


RIBES.

Geplaatst op: 26-07-2010 18:49:26

RIBES.

Hier onder staat een stukje over de Harlekijn (vlinder). Er staat ook bij dat de rupsen van deze vlinder vooral op Ribes soorten zitten, daarom zet ik nu een foto van een Ribes op dit blog. Dit is de Rode Ribes (Ribes sanguineum). Ik heb deze foto gemaakt in de duinen tussen Zoutelande en Valkenisse. Deze struik kan je ook heel goed in de tuin zetten (word niet hoger dan 2 meter) en krijgt in het voorjaar mooie rode bloemtrossen en er komen bessen aan maar deze zijn niet eetbaar, wil je dus een Ribes waar zowel vlinders (Harlekijn) op afkomen, dan waar je zelf ook wat aan hebt, dan kan je beter kiezen voor Aalbes (Ribes rubrum), Kruisbes (Ribes uva-crispa) of Zwartebes (Ribes nigrum). Maar voor vlinders zijn er natuurlijk nog veel meer planten, bijv. de Vlinderstruik, hier omheen zie je bijna altijd wel een vlinder fladderen. Dus ga je meer voor een siertuin dan voor een eetbare tuin dan kan je beter voor vlinderstruiken kiezen en deze zijn er ook in allemaal verschillende soorten.

1 reactie reageren


HARLEKIJN / VLINDERTELLING.

Geplaatst op: 26-07-2010 12:13:20

HARLEKIJN / VLINDERTELLING.

Hoi beste lezer van dit blog, het is alweer even geleden dat ik een stukje heb geschreven, om precies te zijn: 3 maanden.

Op deze foto die bij dit stukje staat, is een Harlekijn te zien. Een Harlekijn is een nachtvlinder, die door bijv. opjaging uit de struiken ook wel eens overdag te zien is. De rupsen leven op verschillende struiken, zoals: Ribes. De Harlekijn is te zien van juni tot augustus.

Ik heb ook nog een tip voor vlinder liefhebbers: in het weekend van 31 juli & 1 augustus is er de Tuinvlindertelling. Als je mee wilt doen ga dan naar www.vlindermee.nl hier vind je meer info over deze telling.

1 reactie reageren


ZWAAN

Geplaatst op: 25-04-2010 18:42:31

ZWAAN

Wat zijn dat tog mooie vogels: Zwanen (dat is tenminste mijn mening). Nu we het tog over vogels hebben: als je life mee wilt kijken in de nesten van verschillende vogels ga dan eens naar www.beleefdelente.nl daar zie je verschillende vogels broeden en hun jonnen verzorgen, bij Handige Links staat deze site ook.

0 reacties reageren


SNEEUWKLOKJES.

Geplaatst op: 14-03-2010 15:46:38

SNEEUWKLOKJES.

Gister een mooie wandeling door Landgoed Ter Hooge gemaakt, natuurlijk heb ik mijn foto toestel mee genomen.

Ter Hooge is een kasteel met daarom heen een prachtig bos, heel erg veel verschillende soorten bomen, struiken en bloemen, zo ook deze sneeuwklokjes, 1 van de vroegst bloeiende bloem´pjes. Als je goed oplet zie je ze op best wel veel plaatsen staan. Zo kan je zien dat het weer voorjaar woord, ook in de eigen tuin komen de eerste bollen al boven de grond uit (zoals Krokussen) vroege voorjaar bloeiers.

2 reacties reageren


GELUKKIG NIEUWJAAR / AGENDA TIP

Geplaatst op: 03-01-2010 15:01:32

Allereerst iedereen EEN GELUKKIG 2010! Iedereen BEDANKT die in 2009 een berichtje achterlied! In 2010 hoop ik weer mooie foto´s te maken voor op dit blog, dan kunnen jullie daar weer op reageren.

Ik heb om dit jaar mee te beginnen een agenda tip: op 23 en 24 januari is er weer de jaarlijkse tuinvogel telling, iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen. Leg wel alvast wat eten klaar, dan kunnen de vogels er aan wennen. En de vogels lusten wel iets extra´s in de koudste tijd van het jaar. Als je meer informatie wild kan je naar www.tuinvogeltelling.nl (←klik hier). Hier kan je ook je waarnemingen door geven en de uitslag van de telling zien. Voor iedereen die het leuk vind om naar vogels te kijken een aanrader (en je hoefd er niet de kou voor in). Ik ben benieuwd wat de tuinvogel top 10 dit jaar is.

0 reacties reageren


PADDENSTOELEN.

Geplaatst op: 03-12-2009 18:59:33

PADDENSTOELEN.

In de herfst zie je ze overal: Paddenstoelen. Je hoefd er geen eens het bos voor in, aan de kant van de weg, in de berm zie je ze ook.

Ik kan niet zeggen wat voor Paddenstoelen op deze foto en die hieronder staan, maar als er iemand is die het wel weet kan die natuurlijk reageren op dit artikel.

3 reacties reageren


PADDENSTOEL

Geplaatst op: 26-11-2009 19:24:29

PADDENSTOEL

Hoi allemaal, wat is het weer al lang geleden dat ik een stukje heb geschreven op mijn blog.

Ik heb een foto gemaakt van een Paddenstoel, dat hoort echt bij de herfst en buiten is het nu echt herfst weer, de hele week al veel wind en regen, ook de tempratuur gaat naar beneden, zoals het ijgenlijk ook hoort in deze tijd van het jaar.

Ook de bomen zijn zo goed als kaal en zijn ze dat nog niet dan gaat dat binnenkort toch wel gebeuren met die harde wind. Het is dus echt herfst en daarom dus deze foto bij dit artikel.

0 reacties reageren


DUINDOORN

Geplaatst op: 21-10-2009 18:18:08

DUINDOORN Op de foto is een Duindoorn te zien. De Duindoorn staaat zoals de naam al doet vermoeden vooral in de duinen, langst de kust kan je dus veel Duindoorns zien, zoals hier bij Zoutelande. Aan de Duindoorn komen oranje bessen, die tot ver in de winter blijven hangen. In de winter gaan de bessen gisten, vogels die dan van de bessen gaan eten woorden daar dan dronken van.

1 reactie reageren


ZONNESTRALEN BIJ ZOUTELANDE.

Geplaatst op: 12-10-2009 19:41:05

ZONNESTRALEN BIJ ZOUTELANDE. Ik heb afgelopen zaterdag bij Zoutelande gefotografeerd, een erg bewolkte dag met af en toe een regen bui. Maar bij Zoutelande was er tog nog plek voor de zon. Ik stond boven op een duin top en van daar had ik een prachtig uitzicht op zee, waar de zonnestralen door de bewolking heen braken en de zee en het strand plaatselijk verlichte.

0 reacties reageren


KASTANJE

Geplaatst op: 09-10-2009 19:46:12

KASTANJE

De herfst is nu echt begonnen: de nachten woorden kouder, het duurt ´s ochtends langer voor dat de zon op komt en voor dat die op tempratuur is. En de bomen gaan hun vruchten nu laten vallen, zo ook de Kastanje. Een mooie boom in het voorjaar vanwege de grote rechtopstaande bloemtrossen en in het najaar een gewilde boom bij kinderen omdat je er leuke dingen mee kan maken. De Kastanje valt eiind september van de boom, de groene stekellige bolster splijt dan open en zijn de glimmende kastajebruine Kastanjes te zien. Dit is de Paardenkastanje (Wilde kastanje), deze is oneetbaar, de Tamme kastanje kan je wel eten, maar die laatste is op veel minder plaatsen te zien dan de Paardenkastanje.

Ik wens alle lezers van dit blog een mooi herfst weekend toe, volgende week kom ik weer met nieuwe natuur foto´s, tot dan!

0 reacties reageren


EENDJES.

Geplaatst op: 07-10-2009 20:06:28

EENDJES. Alle Eendjes zwemmen in het water... Ook in park Torenvliedt, hier zitten veel eenden, op de foto die ik in dit park gemaakt heb staan 2 Wilde Eenden en 2 witte. Tamme Eenden komen hier ook veel voor, maar ook de Wilde eenden zijn natuurlijk niet echt wilt meer, want ze durven gerust tot een meter afstand te komen als je met wat brood komt.

0 reacties reageren


MEREL

Geplaatst op: 30-09-2009 18:53:48

MEREL

De Merel is een vogel die je  bijna overal wel tegen kan komen: in de stad, in het bos, in parken... Het mannetje is geheel zwart met oogring en een gele snavel. Het vrouwtje is donkerbruin met gestreepte keel, ze zijn dus redelijk goed te onderschijden.

Deze vogel is ook een bezoeker van tuinen, dus als je van plan bent om de vogels een handje te helpen van de winter, dan is de kans groot dat je de Merel ook ziet.

Goed nieuws voor iedereen die de vogels willen voeren: De vogelbescherming zegt dat er weer gevoerd mag woorden, dit werd een poosje afgeraden, omdat het Geel heerste, een ziekte die woord overgedragen bij voerplaatsen en een dodelijke afloop kan hebben bij veel vogels. Maar omdat de tempraturen weer gaan zakken neemt de ziekte ook af.

Voedertip: De Merel eet het liefst fruit, gedroogde bessen, en is de winter niet zo streng dan kan de Merel ook nog best zelf voedsel vinden: inseckten die schuilen onder afgevallen blad.

0 reacties reageren


BOND ZANDOOGJE

Geplaatst op: 29-09-2009 21:20:00

BOND ZANDOOGJE

In m´n vorige artikel schreef ik dat het weer tijd is voor herfst plaatjes, maar met het mooie weer van afgelopen weekend heb ik tog nog een foto kunnen maken van deze vlinder. Waarschijnlijk is dit wel de laatste foto van een vlinder dit jaar, ze geven (vooral in komend weekend) weers verandering, met waarschijnlijk regen af. Mischien als het nog mooi weer woord in oktober zien we het Bond Zandoogje nog een keer vliegen, de vliegtijd ligt namelijk tussen april en oktober (van deze soort).

In Middelburg ligt park Torenvliedt waar je goed een ronde kan lopen, en waar veel soorten dieren, inseckten en planten voorkomen. Het Bondzandoogje heb ik hier ook gefotografeerd.

0 reacties reageren


KOKMEEUW

Geplaatst op: 13-09-2009 19:07:43

KOKMEEUW

Nog een meeuw: de Kokmeeuw. De Kokmeeuw is (denk ik) samen met de Zilvermeeuw (hier onder) de bekenste meeuw in de Nederlandse wateren. Deze foto is aan het begin van augustus genomen bij de Kreek in Westkapelle, deze meeuw was toen in de overgang van zomer- naar winter kleed. De kokmeeuw ziet er in de zomer anders uit dan in de winter. In de zomer (februari-augustus) heeft de kokmeeuw een donkerbruine kop (van een afstand bijna zwart lijkend) en in de winter is de kop van de Kokmeeuw wit met een donkere oorvlek.

Nu ik dit hier schrijf zullen de Kokmeeuwen wel allemaal in hun winterkleed zitten, het is immers al september... September, dat betekend dus ook herfst, een schitterende tijd om foto´s te maken: van paddenstoelen, gekleurde bossen, wind, een prachtige tijd dus om de natuur in te gaan op zoek naar mooie foto plekjes.

0 reacties reageren


ZILVERMEEUW

Geplaatst op: 25-08-2009 19:49:32

ZILVERMEEUW

Goede avond, ik heb een foto, gemaakt op N-Beveland bij het Veersemeer, wat heeft deze Zilvermeeuw in zijn/haar snavel? volgens mij een krab, waarschijnlijk uit het Veerse meer gevist en is die hem nu aan het opeten, aan de andre kant van de dijk, langst een rustig weggentje. Maar toen kwam ik langst gereden, de meeuw vloog een stukje op, maar lande even later een eindje verder weer neer en bleef ook deze meeuw dus niet veilig voor mijn  kamera.

Dan nog iets over deze meeuwen soort: Ik denk dat iedereen de Zilvermeeuw wel kent, want als je langst de kust loopt, over strand dan zie bijna altijd wel Zilvermeeuwen. Maar in de winter is deze soort ook in het binnenland te zien. De jonge van de Zilvermeeuw zijn wat moeilijker te onderschijden van andere jonge meeuwen soorten dan de volwassen vogels, de jonge hebben namelijk een bijna voledig bruin verenkleed, iets wat veel andere soorten jonge meeuwen ook hebben. De Zilvermeeuw eet bijna alles: van zeedieren tot afvbal van de vuilnisbelt, ook als het laand omgeploegd woord, zie je ze vaak achter de tractor vliegen op zoek naar voedsel. 

0 reacties reageren


GOUDPLAAT

Geplaatst op: 22-08-2009 20:02:21

GOUDPLAAT Ik ben een poosje terug op Noord-Beveland geweest, mooie natuur hebben ze daar: Oosterschelde, Veerse meer, Goedplaat, langst al deze plekjes op dit eiland heb ik gefietst en ik heb een rondje door Goudplaat gelopen, een mooi stukje natuur vind ik dit, Er komen veel vlinders voor, ik zag o.a. Blauwtjes en Distelvlinders. Aan de ingang van dit natuurgebied stond dat er in de herfst veel soorten paddenstoelen voorkomen, paddenstoelen kunnen er ook verrassend mooi uit zien, dus in de herfst is dit stukje natuur zeker ook de moeite om te bezoeken. Ik heb op de foto bij dit artikel dan ook een klein stukje van dit gebied op de foto gezet.

0 reacties reageren


SINT-JACOBSVLINDER (RUPS)

Geplaatst op: 28-07-2009 18:59:03

SINT-JACOBSVLINDER (RUPS)

Ook deze foto is gemaakt bij Vrouwenpolder, een klein stukje verder dan de foto die hier onder staat.

Als je goed op let zie je de rups van de St. Jacobsvlinder best regelmatig. De rups valt op door zijn zwart-geel (zebra)patroon. Zoals de naam al doet vermoeden lecht de St. Jacobsvlinder haar eitjes af op St. Jacobskruiskruid. Hoewel het een nachtvlinder is kan je ze soms ook al waarnemen in de namiddag.

0 reacties reageren


DAMHERT

Geplaatst op: 26-07-2009 19:57:01

DAMHERT

Het is al weer even geleden dat ik wat op m´n weblog gezet heb, maar ik heb de afgelopen tijd foto´s gemaakt, ik kan dus voorlopig weer vooruit.

Op m´n vorige artikel heb ik 2 reacties gehad: bedankt voor jullie antwoord op m´n vraag!

En dan nu over de foto: Ik ree een poosje terug op m´n fiets over walcheren bij Vrouwenpolder, bij een strandopgang zag ik toen ik omhoog keek dit Damhert, hij zat op een dijk alles (zo lijkt het) goed in de gaten te houden en bleef rustig zitten voor de foto. Opzig best wel bijzonder, het was midden op de dag en er liepen daar heel wat mensen van en naar het strand.

2 reacties reageren


RAADSEL

Geplaatst op: 18-07-2009 20:29:57

RAADSEL

Ik heb een foto gemaakt van een bloem, maar ik weet niet wat voor bloem het is, Ik vind het leuk om te weten wat ik fotografeer, daarom verdiep ik me ook meestal in het afgebeelde. Maar dit zou ik echt niet weten, weet iemand mischien wat dit is? Ik zou het leuk vinden als je dan een reactie stuurd.

Ik hoop dat de foto duidelijk genoegd is om te zien wat voor een bloem dit is.

2 reacties reageren


ATALANTA

Geplaatst op: 08-07-2009 19:35:54

ATALANTA

Mooie dagvlinder van 60 cm, ook dit is -net als de Distelvlinder een stukje hieronder- een trekvlinder, deze vlinder overwinterd aan de Middelandse zee. De rupsen van de Atalanta leven solitair op Brandnetels.

Zelf vind ik de Atalanta één van de mooiste dagvlinders die we in Nederland kennen. Dit is één van de eerste exemplaren die ik dit jaar gezien heb en heb er dan ook maar gelijk een foto van gemaakt. Toeval of niet maar die zelfde dag (bewolkt maar wel warm) zag ik er nog veel meer, en tot vandaag heb ik er zekler noch tientallen gezien. 

0 reacties reageren


EENZAME EIK

Geplaatst op: 05-07-2009 15:09:50

EENZAME EIK

Hier zie je goed de weidsheid van Oranjezon, als je hier loopt dan hoor je aleen de vogels en de wind die door de bladeren van de bomen waait, auto´s hoor je er niet, je kan hier echt tot rust komen.

Deze Eik heb ik ook gefotografeerd tijdens mijn wandling van vorige week, toen ik ook al het Dennenbos fotografeerde.

0 reacties reageren

ZeelandNet draagt geen verantwoording voor de inhoud van dit weblog.