Blij dat ik brei

Welkom op deze blog vol met breien en haken. Zelf vind ik breien een heerlijke bezigheid en ik kom zoveel leuke dingen tegen die ik graag wil delen! Reageren of tips? Mail naar jaffari@zeelandnet.nl of via dit blog.      

Update

0 reacties

Ziezo, dat was heerlijk bijkomen gisteren. Geen winkel, geen mailbox, even geen werk (je snapt wel dat ik naast Jeanet-van-Blij-dat-ik-Brei ook nog echtgenote, moeder, dochter, zus, stief- en schoonmoeder, oma en nog van alles ben..., om "mezelf" niet te vergeten). En na een fijne zondag kan ik vanmorgen weer fris aan de slag.

Even een pannenlappen-update: de belangstelling is overweldigend! Mijn mailbox blijft maar vragen en bestellingen spuwen (waarvoor uiteraard hartelijk dank). Nu werd vrijdag laat weer nieuwe katoen bezorgd, maar helaas niet mijn volledige bestelling geleverd. Dus moet dat vandaag even rechtgezet worden maar de nieuwe lading komt pas weer morgen hier. Voor de bestellers: heel even geduld nog - het komt er echt aan!

 
Ondertussen is mijn lijstje van onderwerpen waar ik over wil bloggen gigantisch... het liefst wil ik ook alles nog eens mooi op de foto zetten. Dochterlief is meestal een gewillig model. Wees eerlijk, sjaals, mutsen, truien: het ziet er leuker uit met een fris koppie van 15 dan met mijn peper-en-zoutkleurige hoofd met onderkin. Bovendien zijn selfies niet mijn specialiteit...... Maar ik zie mijn kinderen in deze dagen nauwelijks nog met daglicht en op een of andere manier denk ik dat ze het niet waardeert dat ik haar nu (7.00 uur 's morgens) een sjaal omdoe voor een foto....dus een fotootje op een te klein paspopje:
 
 
Ans haakte een heerlijk warme omslagdoek naar het nieuwe patroon Juliette van Annelies van Vicarno. Ze haakte met Extra Merino 120 van Schachenmayr, een heerlijk warme 100% merino. Je kunt dit garen wassen op 40 graden in de wasmachine (en in de droger volgens het etiket maar dat heb ik nog nooit durven uitproberen). 
 
 
De sjaal is afgewerkt met een grappig bolletjesrandje.
 
 
Je kunt de sjaal eigenlijk haken in elk garen dat je mooi vindt. Het patroon is te vergroten zodat je de grootte zelf bepaalt. Met merino op haaknaald 4 heb je ca 7 bollen nodig. Het patroon (uitgebreid en in het Nederlands) koop je via Vicarno.com of Ravelry. Het patroon is ook bij ons te koop, in combinatie met haak- of breigarens.
 
 
 
En dan nog dit :-)
Heb je kennis genomen van het irritantste Nederlandse woord van 2015? Dat is "me", in het foute gebruik als: "me blog, me kinderen, me salaris". Daar kon ik me wel in vinden :-)
Ik dacht dat ik het Nederlands wel aardig beheerste maar ik betrap mezelf ook wel eens op een foutje op mijn blog: typefoutjes, stijlfoutjes, een enkele keer een foute vervoeging. Maar met alle Engelse woorden die tot Nederlands gebombardeerd zijn heb ik nog wel eens wat moeite. Zoals de vervoeging van updaten (geloof het of niet, dat is tegenwoordig een Nederlands woord) - ik ben sprakeloos! Miriam zocht het voor me op, dit móest ik even met jullie delen.
 

 

 
Bij deze, jullie zijn weer helemaal geüpdatet :-)
En de goede vervoeging van googelen - niet te verwarren met goochelen - vind je hier.
H'm, ik voel me opeens niet meer zo jong....
 
 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.