Blij dat ik brei

Welkom op deze blog vol met breien en haken. Zelf vind ik breien een heerlijke bezigheid en ik kom zoveel leuke dingen tegen die ik graag wil delen! Reageren of tips? Mail naar jaffari@zeelandnet.nl of via dit blog.      

Voorbereidingen

0 reacties

Aanstaande zaterdag houden wij weer open Handwerkmiddag. Aan zo'n heerlijke, inspirerende middag gaat behoorlijk wat voorbereiding vooraf.
Is alles op voorraad? Is de workshop goed voorbereid, is alles in huis, iedereen gemaild?
En vooral: is alles al opgeruimd..... (retorische vraag, natuurlijk niet!!). Vooral in het atelier achter de winkel moet ik opruimen, terwijl manlief nog een enorme tent-op-maat fabriceert in onze veel te kleine ruimte. (ja, het spettert wel eens!)

Maar ook hele leuke dingen worden klaargemaakt: zo hebben we heel veel theezakjes gemaakt met de heerlijkste theetjes van Sjokadoo.

 
Kwamen er op de valreep nog heel veel mooie kleurtjes binnen....

 

 
....die nog een plekje moeten krijgen in deze kast (Help!)
- Is een illusie, gaat toch niet lukken -

 

 
Nieuwe wolletjes nog even rechtleggen, kasten vullen, even aaien :-)

 

 

 
En dan nog de etalage in Kerstsferen brengen, patronen klaarleggen, lunch voorbereiden, cake bakken, voorbeelden schikken. vakken vullen en rechtleggen, Stoelen sjouwen en zorgen dat dit atelier toegankelijk wordt voor tientallen dames. Appeltje, eitje...... :-)

 

 
En kan het er niet in? Dan gaan we maar in onze keuken verder! Er gaan heel veel makke brei- en haakschapen in een hok. Iedereen is van harte welkom vanaf ca. 13.30 in onze winkel om samen met anderen te haken en breien, inspiratie op te doen (neem vooral een tas met je werkstukken mee!).
Wieke van Keulen vertelt over haar nieuwe tijdschrift en neemt voorbeelden mee. Uiteraard neemt ze ook de Fair Isle Sampler mee.
 
Kosten: nop, nada, nikkes.....
Maar er staat in de winkel wel een pot waar ik aandacht voor wil vragen. Onze dochter Miriam gaat in de Meivakantie naar Kenia en heeft sponsoren nodig voor haar project! Dus geef ik Miriam even het woord:
 
Hallo lieve lezers!
 
Miriam hier! Pfoe... Nu maar hopen dat ik net zo goed kan bloggen als mijn moeder, ik zal mijn best doen! Maar ik kom hier om jullie te informeren over mijn reis naar Kenia. Het is namelijk een best groot project en dat kan ik natuurlijk niet alleen, dus ik heb jullie hulp nodig.
 
Mijn middelbare school, CSW van de Perre, is namelijk heel erg betrokken bij goede doelen en projecten en Kenia is daar een van. Het project waar we aan deelnemen heet KenNeth Friends, dit staat voor Kenya-Netherlands Friends. Het werk van de stichting richt zich op het ontwikkelen van projecten waardoor de lokale bevolking nieuw toekomstperspectief krijgt op sociaal maatschappelijk gebied. Dat is een heel handje vol moeilijke woorden, maar het komt er simpelweg op neer dat de stichting een soort 'dorpje' bouwt. Dit project is al langere tijd bezig en staat zeker niet stil, zo gaan wij verder waar de andere groep gebleven is. 

 

 
Vorig jaar is er bijvoorbeeld een fundering gelegd. Dit stelt niet heel veel voor, omdat beton duur is werd de vloer opgevuld met stenen en werd daar beton over heen gegoten. Komende Meivakantie gaat we 2016 groep, wij dus, verder aan de gebouwen. Zo helpen we met metselen en schilderen. Ook worden er tuintjes gelegd waarop de bewoners hun eigen groente kunnen gaan verbouwen. 
 
Jullie zullen wel denken, 'Nou Miriam, dat is allemaal leuk en aardig maar wat moet ik hier mee?' Ik zal het jullie vertellen... Jullie hoeven niet te helpen met bouwen, of bonen planten of kinderen verzorgen, laat dat maar aan ons over. Waar ik jullie voor nodig heb ik het sponsoren van ons project! Kenia ligt nou niet bepaald om de hoek en de materialen voor de huizen komen helaas ook niet uit de lucht vallen (of nou ja, helaas, gelukkig vallen er geen bakstenen uit de lucht in Kenia!), jullie snappen vast wel dat hier best een prijskaartje aanzit. Ik moet ongeveer €1500,- ophalen... Helaas heb ik dat ook niet onder mijn kussen liggen... Een deel van het geld is natuurlijk het vliegticket, maar gelukkig heb ik zelf al wat opgespaard, jullie kunnen de materialen bijvoorbeeld sponsoren.
 
Ik heb alle hulp nodig! Elk kleine beetje telt... Een of twee euro is al genoeg, dat is toch al weer een of twee euro meer dan gisteren. Zo helpen we voor bijvoorbeeld €30,- al een weeskind met o.a. medische/sociale controle, onderwijs en voeding! Want let's face it, jullie moeten niet sponsoren voor mij, maar voor alle kinderen en ouderen die onze hulp hard nodig hebben. 
 
Nou, heel lang verhaal... Maar ik wil dus vragen of jullie komende zaterdag een bezoekje komen brengen en even willen stoppen voor een eurootje in mijn pot. Zelf ben ik vanaf ongeveer 14:00 weer aanwezig, dus zijn er nog vragen of opmerkingen, kom even langs! Kan je zaterdag niet komen en wil je mij toch helpen? Don't worry! Er komen komende maanden nog wel meer acties en blog berichtjes, en als ik jullie het leuk vinden wil ik jullie best op de hoogte houden. Wie weet? Misschien schrijf ik wel net zo leuk als mama ;)
 
 
 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.