Blij dat ik brei

Bezoekers: 984981

Welkom op deze blog vol met breien en haken. Zelf vind ik breien een heerlijke bezigheid en ik kom zoveel leuke dingen tegen die ik graag wil delen! Reageren of tips? Mail naar jaffari@zeelandnet.nl of via dit blog

 
Even voorstellen

Geplaatst op: 16-09-2014 22:34:53

Even voorstellen

 

Hallo breisters en haaksters!

Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn hobby is breien en haken. Voor ons handwerkwinkeltje in Arnemuiden kom ik zoveel ideeen patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Soms blog ik ook nog een beetje over Arnemuiden.

Ons winkeltje

Heb je tips of een foto van een werkstuk dat je hebt gemaakt? Je kunt het mailen naar jaffari@zeelandnet.nl . Het zou fijn zijn als je er een patroontje bij hebt of een linkje op internet zodat iedereen zelf aan de slag kan gaan. Heb je vragen of mis je nog iets? Mail gerust!

Wil je een snel antwoord terug, reageer dan niet via dit blog (maar mail rechtstreeks), want ik lees niet elke dag alle items terug...

Dit zelfde blog kun je ook hier terugvinden: http://www.blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/ (soms is reageren daar makkelijker, en oude items zijn er beter terug te vinden!!

Veel plezier op dit blog!

 

26 reacties reageren


3-dimensionaal

Geplaatst op: 16-09-2014 22:34:36

Jullie hebben 'm misschien al ergens voorbij zien komen, maar op mijn blog zeker :-)
Dit prachtige kleed van Jellina, dat er uitziet als een drie dimensionale quilt. Maar dan gehaakt!

 
Foto
 
Het hele kleed bestaat uit "wybertjes" die na het haken aan elkaar worden genaaid. Voor dit kleed zijn 18 kleuren/bolletjes gebruikt, maar dat kun je aanpassen aan je wensen. Op het Blog van Jellina vind je de beschrijving (gratis en in het Nederlands en Engels). Van dit motiefje kun je natuurlijk ook heel goed een dekentje, tas, kussen of lopertje maken.
 
En ik was superblij dat Jellina deze week met het opgerolde kleedje mijn winkel binnenwandelde en vroeg of ik het leuk vond om 'm op te hangen! Joehoe!!! Ik heb een échte Jellina aan de wand :-)
 
 
Dus wil je 'm komen bekijken, dan ben je van harte welkom!
 
Foto
 
*************
 

En verder stond deze dag hier eigenlijk alleen maar in het teken van de ongelukken hier zo dichtbij op de A58 in de mist. De hele morgen hoorden we hulpverleners, sirenes en helicopters. Wat een schrik en wat een verdriet. De stemming is bedrukt en ik denk aan al die mensen en families die erbij betrokken zijn.

***********
 

0 reacties reageren


Regelen

Geplaatst op: 15-09-2014 19:49:26

O jongens, wat een dag! Ik zit hier een beetje als een zoutzak achter de PC. Helemaal leeg (maar het aanrecht helaas nog niet) van een hele dag regelen. R-E-G-E-L-E-N. Met hoofdletters. Zo'n dag die je een uitgeput gevoel geeft - maar ook het gevoel "wat heb ik nou gedáán vandaag?"

Vooral gebeld. En gewacht. En doorgeschakeld. Mijn bankpas had ruzie met de kaartlezer, en aangezien we hier geen bemand bankkantoor meer hebben wordt dat bellen. Ho, op maandagmorgen, he? Da's lastig bij de bank want dan zitten ze in vergadering. Afijn, nog een paar van dit soort telefoontjes, heen en weer rijden, tussendoor-mailtjes, afspraken voor de hele familie bij tandartsen-en-weet-ik-al-niet-meer, en **pieuw** de hele dag is voorbij... Huh?

En we wilden zó graag wolletjes verven! Maar goed, first things first... en die wolletjes komen toch wel - let maar op deze week. En ik had heel graag nog wat meters afgelegd aan mijn deken. Ook dat lukte niet. Wat mijn dag natuurlijk wel een beetje goed maakte was de column van Marjan Berk in het AD vandaag - het was een flitsbezoek, maar wél heel leuk!

Dus omdat ik - vandaag althans - niet aan grote projecten toekom een "klein" ideetje opgezocht.
Dit is zo gemaakt, met een leuk stofje en een klein kleedje of Granny maak je in een mum van tijd een kussen. 
 
 
 
Gevonden in deze DaWanda shop. Ter inspiratie!
En ik? Dat aanrecht, die was, de administratie en dat dekentje....... :-)
 
 

0 reacties reageren


Voor frissere dagen

Geplaatst op: 14-09-2014 21:49:45

Wat is het toch genieten met zo'n najaar! De voorspellingen voor deze week zijn prachtig - genieten maar. Maar 's morgens vroeg en aan het eind van de middag merk je goed dat het wel een andere warmte is als midden in de zomer. Daarom is dit kolletje zo handig, voor de frissere dagen of uurtjes. Makkelijk voor op een saai shirt of spijkerjasje.

(Foto's Sa Vitt Jag Vet)
 
Wat een leuk exemplaar, he? Ik vond het op een Zweeds Blog, maar gelukkig staat er een link bij naar het patroon van Garnstudio, waar je het ook in het Nederlands kunt vinden. Het blog is erg leuk om te lezen (google translate - en je komt een heel eind) en staat vol met leuke interieur ideeën. én deze leuke kol. Ik denk dat ik deze zeker nog eens ga maken!
 
 
Ook op Ravelry kwam ik 'm tegen, ook prachtig in twee kleuren!
 
(foto Knartensmama)
 
 

0 reacties reageren


Subtiel

Geplaatst op: 14-09-2014 21:49:03

Op dit blog laat ik vaak voorbeelden zien met veel kleur. Maar verstilde tinten zoals in deze sjaal zijn helemaal prachtig!

Kleurverloop 1
 
Deze sjaal is gemaakt door Hannie van Tintangel. Ik vind de subtiele kleurenschakering prachtig. Op het blog van Hannie vind je het Nederlandse patroon. Bovendien vind je daar een uitgebreide beschrijving met foto's van een gebreid randje om de omslagdoek.
 
Door breiwerk steken
 
Sjaal gevouwen
 
Het is ook een prachtig patroon voor een dekentje!
 
Hannie's specialiteit is vilt, op haar blog en op haar website kom je prachtige dingen tegen!

0 reacties reageren


Sprookjes-kasteel

Geplaatst op: 12-09-2014 22:43:47

Kan iemand me alsjeblieft een zak met tijd geven? Een hele grote?? Want wat zie ik toch mooie dingen, wat zou ik graag nog meer maken! Deze.....zéker!

 
Een prachtige deken met een sprookjeskasteel gebreid in verschillende steekjes. Dit patroon vond ik (weer) via Ravelry, te koop in Engels.  De maat is een beetje afhankelijk van het garen dat je kiest.
 
 
Foto's Ravelry
 
Het patroon is niet goedkoop, maar dan héb je ook wat :-) 
Jammer dat het Engels is? Er zit een schema bij, dan is het beslist niet moeilijk! En verder hou ik me zeker aanbevolen voor tips/patronen van Nederlandstalige ontwerpers.
 

0 reacties reageren


Toveren!

Geplaatst op: 12-09-2014 07:18:30

Toveren! Echt, sommige patronen zien eruit alsof er getoverd is. Dat je dat maken kunt met een draadje en 2 stokjes...!

Deze prachtige kol van Nelleke valt daar echt ook onder - toverwerk :-)

 
Begonnen met dit:
 
 
naar dit! Wees eerlijk, da's toch toveren?
 
 
Op Nelleke's blog vind je nog meer foto's en bijzonderheden. Het patroon kun je kopen op Ravelry. Erbij staat een link naar een filmpje ter verduidelijking (dit voor de meerderingen die je moet maken).
 
Je kunt verschillende garens gebruiken, maar ook van garen met een kleurverloop breien, Zo vond ik op Ravelry dit exemplaat van saxarocks. gemaakt van Noro Taiyo 4 Ply, kleur 59, mooi!!!
 
 
 
Je kunt het patroon ook goed aanpassen aan je wensen qua hoogte en breedte!
 

0 reacties reageren


Knuffelpopjes

Geplaatst op: 10-09-2014 19:53:49

Graag laat ik jullie kennis maken met de superleuke, originele knuffelpopjes van Sascha.

 
 
 
 
Ik vind ze zo leuk! Ze zijn gemaakt met Stone Washed van Scheepjeswol. Onder de foto's staan de links naar Ravelry, waar de patroontjes te koop zijn. De beschrijving is in het Nederlands (en Engels). De patroontjes zijn ook bij ons in de winkel te koop, in combinatie met de wol/katoen (we verkopen de patroontjes niet los) - voor informatie mail je even!
 

0 reacties reageren


See You!

Geplaatst op: 09-09-2014 21:26:42

Op veler verzoek is er weer handgeverfd garen (nadat de vorige zending binnen een dag was uitverkocht...) Omdat het verven heel arbeidsintensief is, hebben we daar geen kasten vol van liggen, maar unieke strengen. 2 keer hetzelfde maken is dan ook niet mogelijk. Kijkje nemen? (ik nam vanwege het licht de foto's op de stoep...)

Herfst I
 

 

Herfst II (met iets meer groen en oker)

 

De strengen op de 3 foto's hierboven hebben allemaal een kleine glitter in parelmoer.
Er zit 344 meter op een streng van 100 gram (€ 14,95)

 

 
En hier ons volgende experimentje! De bovenste garens zijn ook sokkengarens, 75 % wol en 25 % polyamide, 420 meter op een streng van 100 gram. Er zit een zwarte draad meegetwijnd. (12,95 per streng). Je kunt er prachtige sjaals mee haken en breien. Of sokken.... :-)
 
De onderste garens (Zijderoute) zijn in hetzelfde verfbad gegaan, maar dit garen is 65% merino en 35 % zijde. Zooooo zacht en zo'n mooie subtiele glans. Op deze strengen zit 400 meter/100 gram (nee, niet geschikt voor sokken....) € 17,95 per streng.
Omdat de garens dezelfde kleuring hebben vragen ze om een vriendschap in een gezamelijk projectje.... :-)
 
En toen kwam ik vandaag deze omslagdoek tegen "See You!"
 
 
Gemaakt van 3 x 100 gram sokkenwol in handgeverfde tinten. Je kent het patroon vinden via Ravelry, waar je ook (als je bent ingelogd) de werkstukken van anderen kunt bewonderen.
 
 
Je kunt het patroon gratis downloaden via de website van Spinning Martha, waar je het gratis patroon kunt vinden in het Duits en Engels. De hele doek is gebreid in ribbelsteek. 
Met een enkele streng handgeverd en 2 bijpassende effen kleuren kun je dus prachtig combineren....!
Kom je kijken? See You!
 

0 reacties reageren


Mega Wool Eater

Geplaatst op: 08-09-2014 20:38:38

Vorige week mocht ik de Wool-Eater-deken van Ineke fotograferen. En wát voor eentje :-)

 

 
Deze mega-grote deken was gewoon te groot om te fotograferen (in de winkel dan), hij meet wel 2 x 2 meter! Daar kun je wel heerlijk onder kruipen als het straks weer koud wordt. Met z'n allen...

 

 
De deken is gemaakt van ca. 40 bolletjes Scheepjes Softfun Batik, kleur 2706, en is gemaakt in de Wool-eater techniek (Bavarian Crochet), ik blogde er hier eerder over (met links naar patronen). 
Deze deken werd gehaakt met naald 5.
 
Om een indruk te geven hoe groot de deken is, bij deze een paar foto's in vol ornaat!
 

 

 
 

0 reacties reageren


Roodkapje

Geplaatst op: 08-09-2014 07:41:05

Zo 's morgens is het best frisjes (zeker zo uit je warme bed). Tijd voor Poncho's en omslagdoeken. Op zijn minst 's morgens vroeg :-)

Dit schattige mantelje voor Roodkapje is ook lekker warm én superleuk om mee te spelen.

Photo
 
Het gratis patroon kun je vinden bij Petite Purls, het is geschreven in Engels. Het patroon is niet moeilijk, met een vertaallijst kom je echt heel ver! Het Roodkapje-manteltje is gebreid met naalden 6½ mm. Het patroon is in verschillende maten beschreven.
 
Detail

 

0 reacties reageren


Nagenieten

Geplaatst op: 07-09-2014 21:48:30

Het was een dag van na-genieten. Van de fijne dag gisteren en van de zomer. Wat een heerlijke dag! Was het van de week nog best een beetje lastig - dat lome, zware nazomerweer - vandaag was het een dag om ervan te genieten.

 
De laatste bloemen van de stokroos, de diepere kleuren van de tuin, de wiegende graspluimen, de zoete lucht van gerooide uien op het land.

 

 
In de buurt staat een prachtige Bloemenrand, beschermd door het hoge mais. Een plaatje!

 

 

 

 
Ik nam een paar foto's van een komend blog-onderwerp (nog even geduld! Wordt vervolgd!!)
 
 
En nu nog even wat haken, morgen weer een nieuwe dag!
 
 

0 reacties reageren


Van start..!

Geplaatst op: 06-09-2014 20:33:35

Ziezo, de kop is eraf! Vandaag hadden wij onze eerste workshop van het nieuwe winterseizoen, en bij deze verklaren wij het nieuwe brei- en haakseizoen voor geopend. De temperatuur was er nog niet helemaal naar, maar dat komt vast nog wel :-)

De workshop Fair Isle zat bommetje vol, en begon uiteraard met koffie, thee en wat kletswerk, maar naarmate de worshop vorderde werd het steeds stiller en de wangetjes roder!

 

 
Natuurlijk was de tijd te kort, maar thuis kan er verder geoefend worden. En als je het onder de knie hebt (en voor iedereen die het leuk vindt!) dan is dit een prachtige fair-isle project.
 
 
 
Deze prachtige baret is van Creariet. Je kunt op haar blog erover lezen en nog meer foto's bekijken. Het patroon is in Engels en Nederlands en is te koop via Ravelry. Voor deze baret heb je 2 bollen van 50 gram sokkenwol nodig. En heb je de smaak te pakken, dan maak je gelijk deze vingerloze wantjes erbij. 
 
 

0 reacties reageren


V-Steekjes

Geplaatst op: 05-09-2014 08:07:06

Wat is het toch leuk om andere handwerksters te onmoeten! Ik krijg er inspiratie van, en het is heel leuk om te merken dat lezers geïnspireerd zijn door mijn blog. Deze week kwamen 3 dames de winkel binnen met prachtige tassen. Natuurlijk vroeg ik of ik een foto mocht maken:

 

 

 

 
Deze tassen zijn de - ondertussen bekende - AH-tassen, omgehaakt met Katoen in een V- steekje. Een schema voor dit steekje vind je hier bij Crochet Geek. Het bestaat uit stokjes en lossen. Een Filmpje vind je hier.
 
 
 
Al een hele tijd vóór de AH-tas-hype blogde ik over deze tas, kijk nog maar eens terug hier op een berichtje van 2½ jaar geleden !
Al 2½ jaar wil ik iets met dit steekje maken, en nu ben ik begonnen:
 
 
Het kan nog even duren voor ik hier mee klaar ben, hoor! :-)
 

0 reacties reageren


Dotted Rays

Geplaatst op: 04-09-2014 13:54:44

Al vaker schreef ik over de ontwerpen van Stephen West. Deze Amerikaan - die in Amsterdam woont - maakt prachtige, soms "technische" ontwerpen. Hij heeft een hele schare fans over de hele wereld. Dit is ook een prachtig ontwerp:

 
Dotted Rays
 
De sjaal is half rond gebreid (je begint bij het kleine halve rondje in het geel), en je kunt 'm naturlijk zo groot maken als je zelf wilt. Dat maakt de keuze voor het garen ook makkelijker, want je stopt met breien als je de sjaal groot genoeg vindt. Kies bijv. voor sokkengaren of iets dikker. De sjaal is helemaal gebreid in ribbelsteek.
 
Je kunt het patroon kopen via Ravelry, het is in het Engels. Op Ravelry zie je ook de resultaten van andere breisters die deze sjaal al breiden, zie hier. Bijv. deze:
 
(Foto : Ravelry-Lemmi)
 
of Effen:
 
A.s. weekend is in Hamburg - tja niet helemaal naast de deur - het Wollfest, waar Stephen West ook zal zijn, naast o.a. Martina Behm en Ysolda Teague. H'm, daar zou ik best een kijkje willen nemen!
 
 

0 reacties reageren


Van Slag.....deel 2

Geplaatst op: 03-09-2014 15:25:28

Nou, van zóveel lieve reacties, opbeurende - digitale - schouderklopjes (en een bosje bloemen!) wordt ik vanzelf weer vrolijk. Helaas hing er (nog) geen tasje aan de deur...maar de post moet nog komen :-)
Ik baal er nog steeds van, dat blijft nog wel even. Maar omdat ik denk dat de kracht van mijn winkel ligt in de vele voorbeelden die er liggen, die je mag passen - voelen, aaien en van dichtbij bekijken, ga ik niet alles vast leggen. Dat is niet werkbaar, dus hoop ik van harte dat dit een incident was. En voor jullie iedereen met een groene sjaal bij de kladden pakken: dit pakketje is al door heel veel klanten gekocht, betaald en met veel inspanning gebreid! Dus geen heksenjacht, please, please! :-)

We genieten vandaag van een stralende dag, een cadeautje! Zomaar voor niets kwam vandaag de zon weer op - een nieuwe dag. Vandaag zocht ik een leuke versiering van pompoenen:

 
Pompoenen met een gehaakt jasje. Ik vond het ideetje op Delightfully Noted. Kun je mooi nog even genieten van een prachtige nazomer.
 
 
Andere ideetjes met kleedjes vind je onder het label "Kleedjes"

0 reacties reageren


Van Slag...

Geplaatst op: 02-09-2014 20:57:34

 

Beste Dief,

Vond je 'm ook zo mooi, die Sonnensegelsjaal? Ik ook! Hij was dan ook prachtig, he? Gemaakt van een streng knalgroene zijde met streepjes van verschillende kleurtjes van de Invicta Colour. De 2 verschillende garens versterkten elkaar in dit leuke patroon. Ontzag je het breien een beetje? Dat begrijp ik. 800 meter zijde en 420 meter wol brei je echt niet zomaar weg met naalden 3½, daar zitten veel uurtjes in. En toen zag je de sjaal zo maar liggen in de winkel - kant en klaar nog wel. Zo maar voor de pak. Misschien zat je er al heel lang naar te kijken, want hij zat vaak op de pop die voor de winkel staat. Weet je, dat deed ik expres om mensen naar binnen te lokken. Want door die prachtige, kleurige sjaal werden mensen nieuwsgierig. Die kwamen naar binnen en kochten soms een streng zijde of kochten iets anders om te haken of te breien. Daar werd ik weer blij van want zo verdien ik geld. Wij moeten namelijk wat geld verdienen om de hypotheek en zo wat andere dingetjes te betalen. Of eigenlijk 2 hypotheken want we wonen ook nog ergens. En weet je dief, weet je wel hoeveel bolletjes en strengetjes wol ik moet verkopen om rond te komen. Heel, heel veel. En dat lukt vaak niet. Dan ben ik van slag, want dan moet ik rekenen en piekeren en veel nee zeggen tegen de dingen die ik wel zou willen, of nodig heb.

Maar nu ben ik nog veel meer van slag. Want je hebt mijn sjaal meegenomen. Zonder te vragen of te betalen nog wel. Je hebt wel smaak, want zijde is prachtig. Ik zou willen dat hij heel veel aan je hals kriebelt, maar dat doet zijde niet. Ben je dezelfde die toen het zijden kolletje meenam, of misschien ook de rode sjaal die ik nergens meer vinden kan. Weet je, die rode sjaal was niet van mij, maar van een goede behulpzame vriendin. Hoe ga ik dat vertellen? Zal ik je eens iets vertellen, Dief? Tot nu toe geloofde ik altijd in het goede van mensen. Zo ben ik, naief he? Ik ben daarom van slag. Behoorlijk, zelfs!

Beste Dief, misschien lees je dit ook wel. Ik hoop het, want zo´n 10.000 mensen lezen dagelijks mee. Misschien krijg je een beetje spijt en hang je de sjaal vanavond in het donker aan een zakje aan de winkeldeur. Wat zou ik blij zijn. Wil je dan die rode sjaal niet vergeten? Ik vind het ook niet erg als je ´m opstuurt,  hoor. Je hoeft je adres er niet bij te zetten.
 
Jeanet


PS. Deze sjaal is al door heel veel mensen gebreid, er lopen dus heel veel groene sonnensegels rond..... en ook andere kleuren!!
 

0 reacties reageren


Workshop

Geplaatst op: 01-09-2014 19:49:26

Wow, wat heb ik veel gedáán vandaag. Heel soms heb ik dat, het ging als een speer. Nou niet direct vragen wat, eeeeeeeeh, ik heb gewoon veel afgevinkt vandaag. Mails beantwoord (echt, je wil niet weten hoeveel mails ik krijg!), wol besteld, wol binnengekomen, bestellingen opgestuurd, beetje huishouden (voor mijn doen heel veel), huiswerk geholpen, lekker gekookt, wasjes gedraaid. Mijn ellenlange lijst met things-to-do is ietsjes ingekort. En da's zo lekker als je de week begint.

Zo achter de schermen zijn we nog volop bezig met leuke activiteiten rondom de Expositie Truien bij de Vleet, Natuurlijk hoort een workshop in het thema Visserstruien er zeker bij.
Heb je wel eens een oude visserstrui gezien? Deze hebben vrijwel allemaal spietjes onder de armen en bij de hals. De visserstruien hadden niet allemaal een voor- of achterkant, en de spietjes gaven een betere pasvorm.

Om deze techniek onder de knie te kunnen krijgen geeft Anja een workshop. Een hele trui is iets te veel van het goede, de technieken worden geleerd bij het maken van een tasje:

De Workshop start op de Werf, waar je een rondleiding krijgt op de expositie, Daarna gaan we door naar de winkel, waar de koffie en thee klaarstaan. We breien in deze workshop een spie met onzichtbare randen. We maken een buideltje / tasje met spietjes in één van de Arnemuidse patronen (zie foto). Je krijgt informatie over het meerderen en minderen met verschillende technieken.

 • algemeen:
 • De workshop kost € 20,00
 • Inclusief 1 bol Miami of de Scheepjes softfun
 • tijdsduur: ongeveer 2 uur + begeleide tour naar de tentoonstelling van ongeveer 1 uur 
 • start op 04 oktober 2014 op de Werf om 13:00 uur in de zaagloods, daarna vanaf 14:00 - 16:00 workshop in onze winkel op de Markt, uiteraard met koffie, thee en wat lekkers.
 • zelf meenemen: 
 • 4 of 5 breinaalden zonder knop 3.5 mm óf een (korte) rondbreinaald 3.5 mm
 • minimaal 4 markeerringen: 3 dezelfde en 1 in een andere kleur / vorm
 • naald met een groot oog (voor het naaien van de bodem en afwerken van draadjes)
 • óf deze materialen aanschaffen in onzewinkel
 • niveau:
 • recht en averecht kunnen breien
 • kunnen opzetten en afkanten
 • kunnen rondbreien
 • (teltekening kunnen lezen) Dit is iets minder belangrijk, omdat we alleen aan 'de goede kant' werken. Het is ook mogelijk om het geheel alleen in tricotsteek te breien.

Wil je mee doen? Meldt je dan aan per mail. Maximum aantal deelnemers is 10 personen. 

 

0 reacties reageren


We beginnen weer! De haak- en Breiclub

Geplaatst op: 31-08-2014 23:25:37

Ruiken jullie dat ook al? Dat stille begin van de aankomende herfst? Buiten - zéker na al die regen - voel, ruik je het vocht. Vanmiddag fietste ik even naar de moestuin en ik verbaasde me over de bomen die al een beetje gaan verkleuren. Gelukkig liggen er nog een paar mooie dagen in het verschiet, maar we kunnen er niet omheen - de zomer loopt op zijn eind. Maar met een ander seizoen beginnen we ook weer met heel veel leuke dingen, het is nl. ook weer tijd - na de zomerstop - voor de Haak- en Breiclub!

 

Birds of A Feather, Knit Together!

Lekker samen breien en haken, nieuwe dingen leren - of misschien juist elke keer hetzelfde :-) Inspiratie opdoen, lekker kletsen met jong en oud.Wij beginnen weer a.s. donderdag 4 september en natuurlijk ben je van harte welkom!

Waar?In de gemeenschapsruimte van de Arnehoeve (Dokstraat – tegenover de Rabobank)

Wanneer?Op donderdagavond van 19.30 – 21.30 uur (1e en 3e donderdag van de maand)Tot de Kerst betekent dat: 4 en 18 september, 2 en 16 oktober (30e slaan we over), 6 en 20 november, 4 en 18 december. 

Kosten?€ 2,00 per avond, excl. koffie of thee (50 cent per kopje)

 

0 reacties reageren


Rowan Deken

Geplaatst op: 30-08-2014 00:21:49

Oef, ken je dat? Dat je he-le-maal op het verkeerde tijdstip in slaap valt, wakker wordt en je lijf nog in de slaapmodus blijft? (Zo'n zondagmiddag-op-de-bank-in-slaap-gevallen-gevoel). O, ik ging héél even liggen......

Nou, dan zal het wel een lange avond worden, kan ik mooi die achterstallige mail weg werken. En jullie deze prachtige deken laten zien:

 
Dit mooie exemplaar kun je vinden op Ravelry. Het is een van de vele versies van de Rowan Mystery Knit-A-Long die afgelopen zomer plaats vond. Een prachtige deken van verschillende vierkantjes gebreid van de Rowan Pure Wool Worsted, een prachtige 100% wol.
 
Je kunt alle gratis patronen van de verschillende vierkantjes vinden op de website van Rowan, Je moet een account maken op de deze website, maar dat is zeer de moeite waard.
 
Op Ravelry kun je van meer dan 500 breisters van over de hele wereld de resultaten zien van deze prachtige deken.
 
 
Zo mooi ook in effen kleuren:
 
 
Van dit garen hebben we 10 kleuren in de winkel op voorraad (en elke keer komt er wel wat bij), het is een prachtig kwaliteitsgaren van Rowan, 100 gram € 9,90 - 100% wol/200 meter.
 
Ziezo, en nu ga ik even zitten, stukje haken. Of niet. Het was een hele, hele drukke dag (zeg maar week). 
 

0 reacties reageren


Polswarmers

Geplaatst op: 28-08-2014 20:21:31

Er zijn van die dagen die een beetje vol lopen... vandaag was er zeker zo een. We begonnen vrolijk met een telefoonstoring (wel de telefoon een hele dag horen, maar geen verbinding krijgen - dáár word je vrolijk van!). Wol die niet volledig wordt geleverd vergt nogal wat telefoontjes en mailtjes (heb je het gisteren horen onweren? dat was ik!). De mailbox - verrassing - liep helemaal vol met bestellingen en vragen naar aanleiding van de laatste drie blogposts..... dus vandaag ben ik nauwelijks aan de post toegekomen. Al wordt het nachtwerk (en dat wordt het): die post gaat morgen weg!

(Mocht je wachten op een bestelling die je hebt gedaan: morgen gaat er een heleboel weg, een enkel kleurtje van de Stone Washed is op, die wordt z.s.m. verzonden)

 
En de komende expositie zorgt ook voor wat extra mailverkeer. We willen rondom de Visserstruien-expositie ook nog een aantal workshops gaan houden, zodra we alles duidelijk hebben lees je op dit blog meer. Wil je de komende tijd meer weten over de Zeeuwse truien of de expositie? Volg dan zeker het blog Zeeuwse Visserstruien!
 
 
Om maar in stijl te blijven: polsmoffen met gansey-motieven. Ik vond deze via Ravelry, ze zijn gebreid met sokkengaren in motieven van Visserstruien (Gansey) op naalden 2-2½. mm. 
 
 
Het patroon is gratis te downloaden, de beschrijving in het Engels met duidelijke foto's en een teltekening. 

0 reacties reageren


Fruity

Geplaatst op: 27-08-2014 22:20:23

Soms is wachten best lastig! Als je weet dat een een prachtig patroon zit aan te komen, maar het nog niet vrijgegeven mag worden (dit patroon is eerst verschenen in de Inside Crochet en mag pas enkele maanden na publicatie los verkocht worden). Maar nu mag het wel, en ik ben er wég van:

Fruity!!
 
 
Een geweldig leuk, origineel patroon voor een driehoekssjaal, hier gemaakt met een bol Unicat (kleur Fruit). Let op de leuke rand!
Het mooie van zo'n bol unicat: je kunt zelf bepalen met welke kleur je begint! De bovenste foto is begonnen met de kleur diep-oranje, en de onderste met paars. Net wat je mooi vindt....! (in elke bol is een duidelijk begin vanuit het midden of vanaf de buitenkant mogelijk)
 
 
De omslagdoek is een ontwerp van Annelies Baes, Vicarno's Mama. Je kunt het Nederlandse patroon kopen via haar website, of via Etsy. Maar ook bij ons in combinatie met een bol Unicat (900 meter)
 
Deze Fruity van Ans logeert een poosje in onze winkel, kom 'm maar eens bewonderen :-)

 

 
Eeeeh, en nu het moeilijke stuk! Ik heb wel unicat in de winkel staan, en deze kleur komt er binnenkort aan. Maar ik zit nog steeds met levertijden van ca 4-5 weken. Dus wil je graag zo'n prachtige bol? Lees dan eerst even deze blogpost, en je mag altijd een kleur aanvragen (mail me) - mits je wat geduld kunt opbrengen!

 

 
Natuurlijk kun je deze omslagdoek ook van ander garen haken. Dit is de foto uit de Inside Crochet:
 
 
En verder loopt mijn mailbox over met vragen over unicat (morgen gaan er weer wat bestellingen weg), de romantische sjaal, workshops, bestellingen. Ik doe mijn uiterste best om ze allemaal op tijd te beantwoorden. Door de vraag naar Stone Washed heb ik van een paar kleurtjes te kort, wordt zeer spoedig aangevuld. Ach, lekker bezig....!
 
 

0 reacties reageren


Romantische Sjaal

Geplaatst op: 25-08-2014 23:50:38

Zo, dát noemen we gewoon Herfst! Koud, somber en - alweer - nat. Ik krijg koude voeten, koude nek, en krijg visioenen van een knappend haardvuurtje. Maar........héérlijk weer om te handwerken.
Deze staat bij mij al een hele poos op de rol om over te bloggen:

 
Het is de Zijwaarts Romantische Sjaal, een Nederlands patroon van Sascha. Deze veelzijdige sjaal is gehaakt met 4 bollen Scheepjes Stone Washed (kleur 816 Coral) op naald 4,5 mm. De sjaal is 170 cm lang en ca 38 breed. 

 

 

 
De sjaal kun je op verschillende manieren dragen. Het patroon is eenvoudig aan te passen aan je wensen, je kunt 'm makkelijk langer of korter maken. De brede kantrand wordt in één keer meegehaakt.

 

 

 
Je kunt het pakketje voor deze sjaal bij ons bestellen. Het complete pakketje (4 bollen Stone Washed, patroon incl verzenden) kost € 19,95 - je kunt kiezen uit alle kleuren.
 
 
Overigens is de sjaal ook prima te haken met sokkenwol! Deze is gehaakt met 100 gram sokkenwol (wordt iets korter dan de bovenstaande sjaal), ook op nld 4,5 mm. Je kunt ook 200 gram nemen voor een ruime variant.
 
 
 
Voor pakketjes met sokkenwol kun je ook altijd mailen. Wil je alleen het patroontje kopen? Kijk dan op Ravelry of op Etsy.
 

0 reacties reageren


Weekend

Geplaatst op: 24-08-2014 21:56:48

En zo maar is het weekend al weer voorbij! Vol, druk, bezig, het laatste logeerpartijtje, en morgen gaan we over tot de orde van de dag. Het weekend zat vol met leuke dingen, en eigenlijk was er gewoon geen tijd over voor bloggen. Het weekend begon erg leuk, want ik ging zaterdagmorgen heel snel even naar Nw. en Sint Joosland waar op het jaarlijkse zomerfeest een kraam stond van Indah Bags. Al heel lang staat een fairtrade-tas van Indah Bags op mijn verlanglijstje en voor mijn verjaardag had ik een mooi spaarpotje gekregen. Heel blij ben ik dan ook met dit exemplaar!

 
 Mooi van buiten...
 
 
...maar ook o-zo-mooi van binnen! Gevoerd met mijn favoriete stofje :-)
Je moet echt even snuffelen op de website van Indah Bags.
(of even in ons dorp naar Walky, want daar zijn ze ook verkrijgbaar)

 

 
Gisteren kregen we nog logeetjes dus was de avond gevuld met Disney-films, caketjes bakken en een giga-onweersbui. Vandaag kwamen o.a. pannenkoeken bakken aan de beurt, een heerlijke wandeling op het strand en duin, waar het verrassend warm en aangenaam toeven was!
 

 

 

 
Iets minder leuk was het briefje dat bij terugkomst onder de ruitenwisser was gestoken! O, wat stom van mij. Helemaal vergeten om een parkeerkaartje te kopen (op het bijna lege parkeerterrein). Neeeee! Wat een kater :-(
 
 
Nou, dan weet ik weer waar ik voor werk - gelukkig had ik die tas al gekocht! :-)
Ik heb maar weer een nieuw projectje in mijn hoofd, en morgen maar heeeeeel hard aan de slag!
 
 
Morgen weer een nieuw idee....
 

0 reacties reageren


Rood Wit Blauw

Geplaatst op: 22-08-2014 23:12:38

Nee, geen vaderlandse vlag vandaag, maar een schitterend dekentje in Blauw en Wit, met een Rood accent. Wat een pracht-dekentje is dit!

 
Ik vond het patroon weer op Ravelry (nog steeds geen account??? Dan is dit dekentje een hele goede reden om je aan te melden bij Ravelry.com!!) Het patroon is gratis en met een teltekening, zodat de taal geen probleem meer hoeft te zijn. Het rode accent van de stoffen bies is prachtig.
 
 
en dat éne rode hartje!
 
 
Met wat rekenwerk is dit dekentje natuurlijk aan te passen aan andere maten. Hier vind je nog meer foto´s en informatie. 
 
 

1 reactie reageren


Visserstruien-motieven

Geplaatst op: 21-08-2014 22:08:06

O, wat tolt mijn hoofd....
Er kan gewoon niet zo veel meer in! Er gebeurt hier namelijk - naast het toch al niet saaie leventje - een heleboel. Al heel lang ben ik betrokken bij het Visserstruienproject van Arnemuiden en dit krijgt binnenkort een prachtig vervolg. Al maanden zijn we met een heleboel enthousiaste vrouwen bezig met onderzoek en voorbereiding en het nadert nu zijn voltooiing! Even, even geduld nog.... (Maar dat hoofd, dat tolt en tolt)

 

 

 
(foto: Lupineke)
 
 
Dus zocht ik vandaag om maar in de stemming te blijven, een projectje in een motief van visserstruien - een afwisseling van recht en averecht.
 
Foto Ravelry
 
Je kunt dit patroon weer vinden via Ravelry, het is beschreven in het Duits of Engels. Maar met het breischema erbij heb je eigenlijk geen taal nodig. Met een dergelijk motief kun je alle kanten op, je kunt het ook gebruiken voor kussens, een tas of een prachtig baby-dekentje!
Ben je op zoek naar nog meer motiefjes, dan kun je ook kijken op het blog Zeeuwse Visserstruien, waar je per Zeeuwse visserijgemeenschap de gevonden motiefjes in schema terugvindt.
 
 
 

0 reacties reageren


Back to School

Geplaatst op: 20-08-2014 23:26:22

In het Noorden is het al zo ver, en volgende week hier ook: Back to School!!
Hoewel de jongelieden zich kostelijk amuseren in deze vakantie, krijg ik toch weer een dringende behoefte aan s-t-r-u-c-t-u-u-r. Orde. Regelmaat. Zei de Prediker niet dat er overal een tijd voor is...? Hij had gelijk :-)


Dus nog even doorbijten, nog een paar "brunches", doorlopend gedekte tafels, logeerpatrijtjes, filmavondjes enzo. Er zijn al boeken gekaft, schriften gekocht. Back to School! (stiekumweg is het eigenlijk ook gezellig, nog geen brommige ochtenden, lekke banden en vergeten brooddozen).

 
Met deze leuke gehaakte rugzak zijn ze er helemaal klaar voor! Deze is ontworpen door Sascha en gemaakt van Softfun van Scheepjeswol (of een vergelijkbaar garen). Je kunt het Engelse of Nederlandse patroon kopen via Ravelry of Etsy. De tas heeft leuke details zoals zakken met kleppen en is niet alleen geschikt voor de kleintjes! :-)
 
 
**************
 
Terwijl ik blog staat ook het Nieuws aan op TV. Het lijkt de laatste maanden bijna ongepast om te keuvelen over handwerkjes terwijl zulke verschikkelijke dingen over de hele wereld gebeuren. Het is niet dat ik er niet over denk, of geen mening over heb. Maar ik kan er niets aan veranderen, niet in het groot. Ik probeer dan maar te doen waar ik goed in ben, in het klein. Het is lastig om dat gevoel onder woorden te brengen, maar door de kleine dingen te doen probeer ik op mijn manier wat positiefs te brengen op deze aardbol. Heel klein.
 

0 reacties reageren


Korter

Geplaatst op: 20-08-2014 23:25:51

Je zal het ook wel gemerkt hebben, de dagen worden al behoorlijk korter! En vooral met deze buien kan 's avonds al vroeg de lamp aan als je nog wat wilt haken en breien. En naar binnen wil je wel met dit oer-Hollandse weertje. Maak het lekker gezellig binnen!

 
Kunnen je lampenkapjes wel een make-over gebruiken? Dan kun je ook de breinaalden pakken! Op de website van Garnstudio vind je een patroon voor deze kappen. Maar bedenk dat elke lamp anders is, dus een beetje passen, meten, rekenen en spelen met naalddikte moet wel om de hoes rond jouw lampenkap te laten passen. Een kap die min of meer recht loopt (iets taps kan altijd) is het makkelijkst. Hier blogde ik al eerder over lampenkapjes.
 
Mocht je eega toch zijn bedenksels hebben over je breidrift? Dan maak je een prachtig kapje voor hém, van een oud overhemd :-)
 
 
Deze vind je hier, mét uitleg! 
 
Ik laat het lampje even voor lief, ik loop hopeloos achter met mijn werk. Doordat het druk was in de winkel was ik nét te laat bij het postkantoor, en er werd weer van alles gebracht vanmiddag dat nog een plekje in de winkel moet krijgen.....

 

 
 
...en dan die projectjes die nodig afgemaakt moeten worden. Laat ik jullie maar geen foto zien van mijn ontplofte keuken - waar ga ik beginnen?????
 

0 reacties reageren


Warme Deken

Geplaatst op: 18-08-2014 22:26:46

Wat een herfstig weer vandaag! Tussen de buien door gingen we heel even naar "de Stad", want met nog een weekje vakantie te gaan moesten er nodig nog wat schriften enzo gekocht worden. We schrokken ons een bult van de hoeveelheid mensen in de stad (en het gebrek aan parkeerplekjes), maar - geluk is met de dommen, denk ik - we vonden nog een gaatje in de binnenstad. Even nog een meiden-momentje, want na de tas en de schriften doken we nog even een paar favoriete winkels binnen. Alleen kijken en gapen en wensen....in de Drukkery. O, wat een gevaarlijke winkel is dat toch.... alleen het tijdschriftendeel al!

En toen tussen de buien gauw weer naar huis. Het is tijd om over dekens te denken, lekker over je benen op de bank. Deze vind ik prachtig!

.love this!
Deze Ripple-deken van Katie is een plaatje en niet moeilijk om te haken. De kleuren liggen in de volgorde van de regenboog (die heeft zijn dag wel gehad vandaag!). Ik vond deze deken op Katie's Kitchen Blog, van Katie yuit Australie, waar je naast prachtige dekens en haaksels ook nog heerlijke recepten vindt van Cakes en Muffins en zo.
 
Wil je zelf ook zo'n deken maken? Je vind een beschrijving met veel foto's bij Charami (is het Ned. vertaalde patroon van Lucy van Attic24). Je maakt de deken van het garen dat je fijn vindt. 
Acryl is verkrijgbaar in heel veel kleuren, is niet duur en haakt lekker weg. Het is goed te wassen, maar wel synthetisch en daarom voor babies minder geschikt omdat het niet ademt. Acryl kan bij intentief gebruik sneller gaan pluizen.
Katoen is fijn om mee te haken, maar kan op een groot oppervlak soms zwaar worden. Is duurder dan acryl maar weer goed te wassen, en natuurlijk materiaal - slijtvast zonder pluisjes.
Een mengsel van katoen/acryl is ook fijn om mee te haken, wat midner stug dan katoen, goed te wassen en weinig of geen pluis(Softfun, Miami, maar ook bijv. de StoneWashed).
En wol kan natuurlijk ook, heerlijk warm, natuurlijk. Wel vaak duurder dan de andere garens, maar dan heb je ook wat! Kies voor een deken een wol die je goed kunt wassen - een kopje koffie of chocomelk is zó gevallen.... :-)
 
 
 

0 reacties reageren


Juun

Geplaatst op: 17-08-2014 23:07:08

Ik kan er niets aan doen, maar ik heb al visioenen van een knappend houtvuurtje in een open haard...
Het was weken geleden dat de achterdeur echt de hele dag gesloten bleef, ik heb zowaar een beetje koude voeten, de tuin ziet er nogal verwaaid uit. Ik las heerlijk op de bank de nieuwe Seasons en bedacht dat elk seizoen toch zijn charmes heeft... hoewel ik hoop dat we nog een heerlijke nazomer krijgen, kan een dagje somberen buiten best lekker zijn! Langzaam tijd voor af en toe een warm handwerk-ideetje, het moet tenslotte nog gemaakt worden ook, he?

 
Deze kol kreeg de naam Funny Union, (= uitjes, zwiebeln of  "juun" in mooi Zeeuws) gebaseerd op het prachtige steekje dat doen denken aan de laagjes van een ui. Het patroon kun je weer kopen op Ravelry, het is niet meer dan een schema. De kol wordt in het rond gebreid op naalden 5, en is in 2 maten beschreven. In de winkel heb ik prachtig garen, Rowan Pure Wool Worsted (100% wol) in 10 verschillende kleuren die er erg geschikt voor zou zijn (foto volgt nog wel), met een zelfde stekenverhouding.
 
 
Je kunt het motief natuurlijk voor veel meer dingen gebruiken, bijv. een kussen...
 

0 reacties reageren

ZeelandNet draagt geen verantwoording voor de inhoud van dit weblog.