Blij dat ik brei

Bezoekers: 971549

Welkom op deze blog vol met breien en haken. Zelf vind ik breien een heerlijke bezigheid en ik kom zoveel leuke dingen tegen die ik graag wil delen! Reageren of tips? Mail naar jaffari@zeelandnet.nl of via dit blog

 
Even voorstellen

Geplaatst op: 30-08-2014 00:22:04

Even voorstellen

 

Hallo breisters en haaksters!

Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn hobby is breien en haken. Voor ons handwerkwinkeltje in Arnemuiden kom ik zoveel ideeen patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Soms blog ik ook nog een beetje over Arnemuiden.

Ons winkeltje

Heb je tips of een foto van een werkstuk dat je hebt gemaakt? Je kunt het mailen naar jaffari@zeelandnet.nl . Het zou fijn zijn als je er een patroontje bij hebt of een linkje op internet zodat iedereen zelf aan de slag kan gaan. Heb je vragen of mis je nog iets? Mail gerust!

Wil je een snel antwoord terug, reageer dan niet via dit blog (maar mail rechtstreeks), want ik lees niet elke dag alle items terug...

Dit zelfde blog kun je ook hier terugvinden: http://www.blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/ (soms is reageren daar makkelijker, en oude items zijn er beter terug te vinden!!

Veel plezier op dit blog!

 

26 reacties reageren


Rowan Deken

Geplaatst op: 30-08-2014 00:21:49

Oef, ken je dat? Dat je he-le-maal op het verkeerde tijdstip in slaap valt, wakker wordt en je lijf nog in de slaapmodus blijft? (Zo'n zondagmiddag-op-de-bank-in-slaap-gevallen-gevoel). O, ik ging héél even liggen......

Nou, dan zal het wel een lange avond worden, kan ik mooi die achterstallige mail weg werken. En jullie deze prachtige deken laten zien:

 
Dit mooie exemplaar kun je vinden op Ravelry. Het is een van de vele versies van de Rowan Mystery Knit-A-Long die afgelopen zomer plaats vond. Een prachtige deken van verschillende vierkantjes gebreid van de Rowan Pure Wool Worsted, een prachtige 100% wol.
 
Je kunt alle gratis patronen van de verschillende vierkantjes vinden op de website van Rowan, Je moet een account maken op de deze website, maar dat is zeer de moeite waard.
 
Op Ravelry kun je van meer dan 500 breisters van over de hele wereld de resultaten zien van deze prachtige deken.
 
 
Zo mooi ook in effen kleuren:
 
 
Van dit garen hebben we 10 kleuren in de winkel op voorraad (en elke keer komt er wel wat bij), het is een prachtig kwaliteitsgaren van Rowan, 100 gram € 9,90 - 100% wol/200 meter.
 
Ziezo, en nu ga ik even zitten, stukje haken. Of niet. Het was een hele, hele drukke dag (zeg maar week). 
 

0 reacties reageren


Polswarmers

Geplaatst op: 28-08-2014 20:21:31

Er zijn van die dagen die een beetje vol lopen... vandaag was er zeker zo een. We begonnen vrolijk met een telefoonstoring (wel de telefoon een hele dag horen, maar geen verbinding krijgen - dáár word je vrolijk van!). Wol die niet volledig wordt geleverd vergt nogal wat telefoontjes en mailtjes (heb je het gisteren horen onweren? dat was ik!). De mailbox - verrassing - liep helemaal vol met bestellingen en vragen naar aanleiding van de laatste drie blogposts..... dus vandaag ben ik nauwelijks aan de post toegekomen. Al wordt het nachtwerk (en dat wordt het): die post gaat morgen weg!

(Mocht je wachten op een bestelling die je hebt gedaan: morgen gaat er een heleboel weg, een enkel kleurtje van de Stone Washed is op, die wordt z.s.m. verzonden)

 
En de komende expositie zorgt ook voor wat extra mailverkeer. We willen rondom de Visserstruien-expositie ook nog een aantal workshops gaan houden, zodra we alles duidelijk hebben lees je op dit blog meer. Wil je de komende tijd meer weten over de Zeeuwse truien of de expositie? Volg dan zeker het blog Zeeuwse Visserstruien!
 
 
Om maar in stijl te blijven: polsmoffen met gansey-motieven. Ik vond deze via Ravelry, ze zijn gebreid met sokkengaren in motieven van Visserstruien (Gansey) op naalden 2-2½. mm. 
 
 
Het patroon is gratis te downloaden, de beschrijving in het Engels met duidelijke foto's en een teltekening. 

0 reacties reageren


Fruity

Geplaatst op: 27-08-2014 22:20:23

Soms is wachten best lastig! Als je weet dat een een prachtig patroon zit aan te komen, maar het nog niet vrijgegeven mag worden (dit patroon is eerst verschenen in de Inside Crochet en mag pas enkele maanden na publicatie los verkocht worden). Maar nu mag het wel, en ik ben er wég van:

Fruity!!
 
 
Een geweldig leuk, origineel patroon voor een driehoekssjaal, hier gemaakt met een bol Unicat (kleur Fruit). Let op de leuke rand!
Het mooie van zo'n bol unicat: je kunt zelf bepalen met welke kleur je begint! De bovenste foto is begonnen met de kleur diep-oranje, en de onderste met paars. Net wat je mooi vindt....! (in elke bol is een duidelijk begin vanuit het midden of vanaf de buitenkant mogelijk)
 
 
De omslagdoek is een ontwerp van Annelies Baes, Vicarno's Mama. Je kunt het Nederlandse patroon kopen via haar website, of via Etsy. Maar ook bij ons in combinatie met een bol Unicat (900 meter)
 
Deze Fruity van Ans logeert een poosje in onze winkel, kom 'm maar eens bewonderen :-)

 

 
Eeeeh, en nu het moeilijke stuk! Ik heb wel unicat in de winkel staan, en deze kleur komt er binnenkort aan. Maar ik zit nog steeds met levertijden van ca 4-5 weken. Dus wil je graag zo'n prachtige bol? Lees dan eerst even deze blogpost, en je mag altijd een kleur aanvragen (mail me) - mits je wat geduld kunt opbrengen!

 

 
Natuurlijk kun je deze omslagdoek ook van ander garen haken. Dit is de foto uit de Inside Crochet:
 
 
En verder loopt mijn mailbox over met vragen over unicat (morgen gaan er weer wat bestellingen weg), de romantische sjaal, workshops, bestellingen. Ik doe mijn uiterste best om ze allemaal op tijd te beantwoorden. Door de vraag naar Stone Washed heb ik van een paar kleurtjes te kort, wordt zeer spoedig aangevuld. Ach, lekker bezig....!
 
 

0 reacties reageren


Romantische Sjaal

Geplaatst op: 25-08-2014 23:50:38

Zo, dát noemen we gewoon Herfst! Koud, somber en - alweer - nat. Ik krijg koude voeten, koude nek, en krijg visioenen van een knappend haardvuurtje. Maar........héérlijk weer om te handwerken.
Deze staat bij mij al een hele poos op de rol om over te bloggen:

 
Het is de Zijwaarts Romantische Sjaal, een Nederlands patroon van Sascha. Deze veelzijdige sjaal is gehaakt met 4 bollen Scheepjes Stone Washed (kleur 816 Coral) op naald 4,5 mm. De sjaal is 170 cm lang en ca 38 breed. 

 

 

 
De sjaal kun je op verschillende manieren dragen. Het patroon is eenvoudig aan te passen aan je wensen, je kunt 'm makkelijk langer of korter maken. De brede kantrand wordt in één keer meegehaakt.

 

 

 
Je kunt het pakketje voor deze sjaal bij ons bestellen. Het complete pakketje (4 bollen Stone Washed, patroon incl verzenden) kost € 19,95 - je kunt kiezen uit alle kleuren.
 
 
Overigens is de sjaal ook prima te haken met sokkenwol! Deze is gehaakt met 100 gram sokkenwol (wordt iets korter dan de bovenstaande sjaal), ook op nld 4,5 mm. Je kunt ook 200 gram nemen voor een ruime variant.
 
 
 
Voor pakketjes met sokkenwol kun je ook altijd mailen. Wil je alleen het patroontje kopen? Kijk dan op Ravelry of op Etsy.
 

0 reacties reageren


Weekend

Geplaatst op: 24-08-2014 21:56:48

En zo maar is het weekend al weer voorbij! Vol, druk, bezig, het laatste logeerpartijtje, en morgen gaan we over tot de orde van de dag. Het weekend zat vol met leuke dingen, en eigenlijk was er gewoon geen tijd over voor bloggen. Het weekend begon erg leuk, want ik ging zaterdagmorgen heel snel even naar Nw. en Sint Joosland waar op het jaarlijkse zomerfeest een kraam stond van Indah Bags. Al heel lang staat een fairtrade-tas van Indah Bags op mijn verlanglijstje en voor mijn verjaardag had ik een mooi spaarpotje gekregen. Heel blij ben ik dan ook met dit exemplaar!

 
 Mooi van buiten...
 
 
...maar ook o-zo-mooi van binnen! Gevoerd met mijn favoriete stofje :-)
Je moet echt even snuffelen op de website van Indah Bags.
(of even in ons dorp naar Walky, want daar zijn ze ook verkrijgbaar)

 

 
Gisteren kregen we nog logeetjes dus was de avond gevuld met Disney-films, caketjes bakken en een giga-onweersbui. Vandaag kwamen o.a. pannenkoeken bakken aan de beurt, een heerlijke wandeling op het strand en duin, waar het verrassend warm en aangenaam toeven was!
 

 

 

 
Iets minder leuk was het briefje dat bij terugkomst onder de ruitenwisser was gestoken! O, wat stom van mij. Helemaal vergeten om een parkeerkaartje te kopen (op het bijna lege parkeerterrein). Neeeee! Wat een kater :-(
 
 
Nou, dan weet ik weer waar ik voor werk - gelukkig had ik die tas al gekocht! :-)
Ik heb maar weer een nieuw projectje in mijn hoofd, en morgen maar heeeeeel hard aan de slag!
 
 
Morgen weer een nieuw idee....
 

0 reacties reageren


Rood Wit Blauw

Geplaatst op: 22-08-2014 23:12:38

Nee, geen vaderlandse vlag vandaag, maar een schitterend dekentje in Blauw en Wit, met een Rood accent. Wat een pracht-dekentje is dit!

 
Ik vond het patroon weer op Ravelry (nog steeds geen account??? Dan is dit dekentje een hele goede reden om je aan te melden bij Ravelry.com!!) Het patroon is gratis en met een teltekening, zodat de taal geen probleem meer hoeft te zijn. Het rode accent van de stoffen bies is prachtig.
 
 
en dat éne rode hartje!
 
 
Met wat rekenwerk is dit dekentje natuurlijk aan te passen aan andere maten. Hier vind je nog meer foto´s en informatie. 
 
 

1 reactie reageren


Visserstruien-motieven

Geplaatst op: 21-08-2014 22:08:06

O, wat tolt mijn hoofd....
Er kan gewoon niet zo veel meer in! Er gebeurt hier namelijk - naast het toch al niet saaie leventje - een heleboel. Al heel lang ben ik betrokken bij het Visserstruienproject van Arnemuiden en dit krijgt binnenkort een prachtig vervolg. Al maanden zijn we met een heleboel enthousiaste vrouwen bezig met onderzoek en voorbereiding en het nadert nu zijn voltooiing! Even, even geduld nog.... (Maar dat hoofd, dat tolt en tolt)

 

 

 
(foto: Lupineke)
 
 
Dus zocht ik vandaag om maar in de stemming te blijven, een projectje in een motief van visserstruien - een afwisseling van recht en averecht.
 
Foto Ravelry
 
Je kunt dit patroon weer vinden via Ravelry, het is beschreven in het Duits of Engels. Maar met het breischema erbij heb je eigenlijk geen taal nodig. Met een dergelijk motief kun je alle kanten op, je kunt het ook gebruiken voor kussens, een tas of een prachtig baby-dekentje!
Ben je op zoek naar nog meer motiefjes, dan kun je ook kijken op het blog Zeeuwse Visserstruien, waar je per Zeeuwse visserijgemeenschap de gevonden motiefjes in schema terugvindt.
 
 
 

0 reacties reageren


Back to School

Geplaatst op: 20-08-2014 23:26:22

In het Noorden is het al zo ver, en volgende week hier ook: Back to School!!
Hoewel de jongelieden zich kostelijk amuseren in deze vakantie, krijg ik toch weer een dringende behoefte aan s-t-r-u-c-t-u-u-r. Orde. Regelmaat. Zei de Prediker niet dat er overal een tijd voor is...? Hij had gelijk :-)


Dus nog even doorbijten, nog een paar "brunches", doorlopend gedekte tafels, logeerpatrijtjes, filmavondjes enzo. Er zijn al boeken gekaft, schriften gekocht. Back to School! (stiekumweg is het eigenlijk ook gezellig, nog geen brommige ochtenden, lekke banden en vergeten brooddozen).

 
Met deze leuke gehaakte rugzak zijn ze er helemaal klaar voor! Deze is ontworpen door Sascha en gemaakt van Softfun van Scheepjeswol (of een vergelijkbaar garen). Je kunt het Engelse of Nederlandse patroon kopen via Ravelry of Etsy. De tas heeft leuke details zoals zakken met kleppen en is niet alleen geschikt voor de kleintjes! :-)
 
 
**************
 
Terwijl ik blog staat ook het Nieuws aan op TV. Het lijkt de laatste maanden bijna ongepast om te keuvelen over handwerkjes terwijl zulke verschikkelijke dingen over de hele wereld gebeuren. Het is niet dat ik er niet over denk, of geen mening over heb. Maar ik kan er niets aan veranderen, niet in het groot. Ik probeer dan maar te doen waar ik goed in ben, in het klein. Het is lastig om dat gevoel onder woorden te brengen, maar door de kleine dingen te doen probeer ik op mijn manier wat positiefs te brengen op deze aardbol. Heel klein.
 

0 reacties reageren


Korter

Geplaatst op: 20-08-2014 23:25:51

Je zal het ook wel gemerkt hebben, de dagen worden al behoorlijk korter! En vooral met deze buien kan 's avonds al vroeg de lamp aan als je nog wat wilt haken en breien. En naar binnen wil je wel met dit oer-Hollandse weertje. Maak het lekker gezellig binnen!

 
Kunnen je lampenkapjes wel een make-over gebruiken? Dan kun je ook de breinaalden pakken! Op de website van Garnstudio vind je een patroon voor deze kappen. Maar bedenk dat elke lamp anders is, dus een beetje passen, meten, rekenen en spelen met naalddikte moet wel om de hoes rond jouw lampenkap te laten passen. Een kap die min of meer recht loopt (iets taps kan altijd) is het makkelijkst. Hier blogde ik al eerder over lampenkapjes.
 
Mocht je eega toch zijn bedenksels hebben over je breidrift? Dan maak je een prachtig kapje voor hém, van een oud overhemd :-)
 
 
Deze vind je hier, mét uitleg! 
 
Ik laat het lampje even voor lief, ik loop hopeloos achter met mijn werk. Doordat het druk was in de winkel was ik nét te laat bij het postkantoor, en er werd weer van alles gebracht vanmiddag dat nog een plekje in de winkel moet krijgen.....

 

 
 
...en dan die projectjes die nodig afgemaakt moeten worden. Laat ik jullie maar geen foto zien van mijn ontplofte keuken - waar ga ik beginnen?????
 

0 reacties reageren


Warme Deken

Geplaatst op: 18-08-2014 22:26:46

Wat een herfstig weer vandaag! Tussen de buien door gingen we heel even naar "de Stad", want met nog een weekje vakantie te gaan moesten er nodig nog wat schriften enzo gekocht worden. We schrokken ons een bult van de hoeveelheid mensen in de stad (en het gebrek aan parkeerplekjes), maar - geluk is met de dommen, denk ik - we vonden nog een gaatje in de binnenstad. Even nog een meiden-momentje, want na de tas en de schriften doken we nog even een paar favoriete winkels binnen. Alleen kijken en gapen en wensen....in de Drukkery. O, wat een gevaarlijke winkel is dat toch.... alleen het tijdschriftendeel al!

En toen tussen de buien gauw weer naar huis. Het is tijd om over dekens te denken, lekker over je benen op de bank. Deze vind ik prachtig!

.love this!
Deze Ripple-deken van Katie is een plaatje en niet moeilijk om te haken. De kleuren liggen in de volgorde van de regenboog (die heeft zijn dag wel gehad vandaag!). Ik vond deze deken op Katie's Kitchen Blog, van Katie yuit Australie, waar je naast prachtige dekens en haaksels ook nog heerlijke recepten vindt van Cakes en Muffins en zo.
 
Wil je zelf ook zo'n deken maken? Je vind een beschrijving met veel foto's bij Charami (is het Ned. vertaalde patroon van Lucy van Attic24). Je maakt de deken van het garen dat je fijn vindt. 
Acryl is verkrijgbaar in heel veel kleuren, is niet duur en haakt lekker weg. Het is goed te wassen, maar wel synthetisch en daarom voor babies minder geschikt omdat het niet ademt. Acryl kan bij intentief gebruik sneller gaan pluizen.
Katoen is fijn om mee te haken, maar kan op een groot oppervlak soms zwaar worden. Is duurder dan acryl maar weer goed te wassen, en natuurlijk materiaal - slijtvast zonder pluisjes.
Een mengsel van katoen/acryl is ook fijn om mee te haken, wat midner stug dan katoen, goed te wassen en weinig of geen pluis(Softfun, Miami, maar ook bijv. de StoneWashed).
En wol kan natuurlijk ook, heerlijk warm, natuurlijk. Wel vaak duurder dan de andere garens, maar dan heb je ook wat! Kies voor een deken een wol die je goed kunt wassen - een kopje koffie of chocomelk is zó gevallen.... :-)
 
 
 

0 reacties reageren


Juun

Geplaatst op: 17-08-2014 23:07:08

Ik kan er niets aan doen, maar ik heb al visioenen van een knappend houtvuurtje in een open haard...
Het was weken geleden dat de achterdeur echt de hele dag gesloten bleef, ik heb zowaar een beetje koude voeten, de tuin ziet er nogal verwaaid uit. Ik las heerlijk op de bank de nieuwe Seasons en bedacht dat elk seizoen toch zijn charmes heeft... hoewel ik hoop dat we nog een heerlijke nazomer krijgen, kan een dagje somberen buiten best lekker zijn! Langzaam tijd voor af en toe een warm handwerk-ideetje, het moet tenslotte nog gemaakt worden ook, he?

 
Deze kol kreeg de naam Funny Union, (= uitjes, zwiebeln of  "juun" in mooi Zeeuws) gebaseerd op het prachtige steekje dat doen denken aan de laagjes van een ui. Het patroon kun je weer kopen op Ravelry, het is niet meer dan een schema. De kol wordt in het rond gebreid op naalden 5, en is in 2 maten beschreven. In de winkel heb ik prachtig garen, Rowan Pure Wool Worsted (100% wol) in 10 verschillende kleuren die er erg geschikt voor zou zijn (foto volgt nog wel), met een zelfde stekenverhouding.
 
 
Je kunt het motief natuurlijk voor veel meer dingen gebruiken, bijv. een kussen...
 

0 reacties reageren


Fair Isle Workshop

Geplaatst op: 17-08-2014 23:06:37

Je hebt sokken en sokken. Dit zijn S-O-K-K-E-N.
O, wat mooi! Loop je een hele dag op kousevoeten en buiten op birckenstocks. Ga je toch geen schoenen overheen dragen?

 
 
Deze pracht-exemplaren vond ik op Ravelry, het patroon is te koop in het Engels. Voor deze sokken is weer de Fair-Isle techniek gebruikt. Inbreien met 2 kleuren (in het rond). De oude techniek is (weer) heel erg populair. De kunst is om de draden aan de achterzijde zo mee te nemen dat het niet gaat trekken of lussen. Veel mensen hebben me gevraagd wanneer er weer een workshop Fair Isle is...
 
Daarom geeft Ans op zaterdag 6 september weer een workshop Fair Isle breien in onze winkel in Arnemuiden. We beginnen met iets kleins: een sleutelhoesje met Schortenbont-motiefje. 
 
 
 
Je kunt je opgeven per mail of in de winkel. De kosten zijn € 17,50. Wij zorgen voor de verschillende kleurtjes garen (ruim voldoende voor het maken van het hoesje), neem je zelf je sokkennaalden (2½ of 3) mee? Deze zijn evt. ook in de winkel te koop. En is er volop koffie, thee en wat lekkers! Natuurlijk krijg je het patroon mee naar huis.
Nog even in het kort: Zaterdag 6 september 2014,   13.30 - 15.30 uur 
 
 
 

0 reacties reageren


Afscheid

Geplaatst op: 15-08-2014 23:44:42

Het is toch even wennen, deze weersomslag. Het is wisselvallig, af en toe buiïg, winderig, zonnig, van alles door elkaar - maar soms ook best frisjes. Ik besloot vandaag over deze mooie sjaal te bloggen, niet te dik - maar heerlijk voor koelere dagen.

Scarf2
 
Maar hoe gaat dat, de winkel, de klanten, het eten, de kinderen, de afwas, de boodschappen. Dus deze foto staat al een paar uur "in de wacht" en toen besloten we spontaan even in de auto te springen en naar het strand te gaan.....alvast een beetje, heel klein beetje afscheid van de zomer te nemen. Dat blogje moest wachten...
 
Want volgende week beginnen de trainingen weer, nog 1 weekje schoolvakantie, de schoolboeken komen binnen, en zo keren we langzaam maar zeker weer terug naar structuur en regelmaat. Maar nu nog niet!
Hup, nog even naar het strand waar de wolken en de zon met elkaar speelden. Een lekkere windkracht 5, beetje gezandstraalde voeten, en golven!

 

 


Miriam had zich voorgenomen om een duik te nemen! Hoewel er nog enkele mensen op het strand waren, waagde niemand zich in zee. Kindlief stapte desalnietemin moedig de golven in! (Beloofd daarvan geen foto's te plaatsen :-) ) Het zeewater is relatief warm, maar als je eruit moet....

 
Na afloop reden we nog even een rondje Walcheren. Tussen Domburg en Westkapelle kun je met de auto aan de zeekant van de dijk rijden, moet je beslist doen als je hier in de buurt bent!

 

 
Precies op tijd om de zon in de zee te zien zakken, nog een paar laatste foto's... We hebben elkaar beloofd om het vaker te doen - veel meer te genieten van ons heerlijke eiland.

 

 

Nog een laatste vurige groet, dág zon!
 
 
En nu komen we een beetje bij, worden langzaam warm. Toch dat sjaaltje maar weer opgezocht....
 
Scarf3
 
Ik vond deze op het blog van Little Cotton Rabbits, (de site van die lieve konijntjes). Het patroon heet Little Leaf en je kunt het gratis patroon vinden via Ravelry of via Sivia Harding. Het is een prachtig patroon als je voor het eerst gaatjes/lace wil gaan breien. In het engels, maar met een vertaallijst prima te doen!
 
Je kunt het patroon zo breed en lang maken als je wilt en kies een garen dat je aanspreekt. 
 
 
Zo vind je deze bij Avelinux op Ravelry
 
 

0 reacties reageren


Klassiekers

Geplaatst op: 14-08-2014 23:48:21

Als je maar lang genoeg wacht komen sommige dingen vanzelf weer terug! Dat geldt zeker voor sommige brei- en haakpatronen. De kleuren zijn wat anders dan "vroeger", maar heel vaak is er niets nieuws onder de zon :-)

Dit zijn ook écht Klassiekers (met een Hoofdletter!). Deze pannenlappen of onderzetters worden al zo lang gemaakt, en met een hip kleurtje zijn ze weer helemaal van nu. (Doe je ogen dicht en denk in bruin-met-oranje, héél seventies)

(Foto: Color 'n Cream)
 
Deze zijn van Color 'n Cream, waar je een uitgebreide beschrijving vindt. Deze is in het Engels, maar er staan heel veel duidelijke foto's bij. Toch liever Nederlands? Een vertaling vind je bij Lindevrouw.
Kies de kleuren die je leuk vindt en lekker aan de slag:
 
 
Je kunt ze zo groot maken als je zelf wilt, of zo klein - want deze onderzetters zijn volgens hetzelfde patroon gemaakt.
 
chrysanthemum flower coaster
 
Deze vind je op het blog My hobby is Crochet. Zie je wel, alles komt terug. 
Blijkbaar ben ik oud genoeg om al over vroeger te praten... :-) Dit zijn de herinneringen aan mijn jeugd:
 
Had ik! Maar ik heb er ooit een zakdoekje overheen gelegd....liep net goed af!
 
Op mijn slaapkamer had ik behang met een soort gestyleerde paddestoelen. 
Zal wel een koopje zijn geweest :-)
 
(mijn moeder heeft er nog eentje - onverslijtbaar!)
 
Foto
 
(mijn dochter ziet me aankomen als ik zo'n bakbeest voor haar koop!)
 
Foto: Meer jeugdherinneringen ----> like de pagina!
Ja! Deze had ik ook - ik word sentimenteel.
En pim-pam-pet....
 
(Mam, waar is die ronde schijf voor?)
Het ding hing in de ijskoude gang, je belde echt niet langer dan nodig was!
 
Foto
Ik was doodsbang voor Bromsnor...
 
Foto: Like, als je je dit herinnert!
Van de week uitgelegd hoe een platenspeler werkte. 
En die cassettebandjes die vastliepen....
 
Foto: Like, als je je dit herinnert!
Fotofilmpjes en flitsblokjes....
 
 
Zouden die jaren '80 truien ook weer terugkomen?
Met vleermuismouwen waarmee je onmogelijk nog in een jas kon komen?
 
 

0 reacties reageren


Zo mooi!

Geplaatst op: 14-08-2014 18:20:52

Op dit blog vind je vooral veel haken en breien. Dat betekent niet dat ik andere dingen niet mooi vind of niet zou willen doen. O, als ik toch eens meer tijd had.... dan ging ik quilten, freubelen, met fimo in de weer, lapjes, verf, van alles wat en door elkaar..... én borduren! Ik had dan beslist meegedaan met Randje per Week, waar ik prachtige motiefjes heb gezien. En nu zag ik bij Jeanny deze prachtige tas - die móet ik even met jullie delen!

 
Gemaakt van de overbekende AH-tas. Hier smelt ik helemaal bij weg! En het mooie is: dit lapje is bedrukt, maar lijkt wel héél erg geborduurd. Dus zoiets zou ook nog in mijn tijdsbestek passen....
Op het blog van Jeanny vind je nog meer foto's en ook details (en nog veel meer borduur-inspiratie!)
 

0 reacties reageren


Happy Blanket

Geplaatst op: 13-08-2014 16:57:08

Zin in een wat groter projectje? En mag het bijzonder zijn? Dan is dit misschien wel wat voor jou!
Het patroon heet "Happy Blanket", en ik word dan ook heel happy van zo'n patroon!

 
 
Je kunt het gratis patroon vinden op Ravelry. De hele deken is gebreid in ribbelsteek met verkorte naalden. Omdat er gebruik gemaakt is van wol met een langzaam kleurverloop (heel veel verschillende kleurtjes) krijg je een prachtig zacht effect.
 
Op Ravelry kun je nog meer en andere kleurencombi's zien (je moet ingelogd zijn op Ravelry om deze pagina's te kunnen zien). Hieronder is een dekentje in wording (foto: Alexfux), zo kun je goed zien hoe het is opgebouwd. 
 
 
Werk je liever niet met een steeds groter wordende deken op je schoot? Er is ook een andere versie die bestaat uit lange stroken die je later aan elkaar zet: Pennents Afghan
 
 
Gebreid met Noro-wol, schitterend maar natuurlijk best prijzig :-) Met bijv. Invicta Colour kom je ook een heel eind! 
 
 
 

0 reacties reageren


Poncho van Stone Washed

Geplaatst op: 13-08-2014 16:56:27

Soms krijg ik van die leuke foto's in mijn postvak! Ik kan ze helaas niet allemaal plaatsten, maar deze is wel heel leuk.....


Els haakte met 8 verschillende kleurtjes Stone Washed deze leuke poncho voor haar dochter. Van boven een basis met 8 granny squares en daarna omhaken met stokjes, als een klassieke granny. Meerderen voor en achter.

 
En zo te zien is Els' dochter er heel blij mee! Ziet er zo leuk uit :-)

 

 
Wat een superveelzijdig garen is dit toch! Er wordt heel veel met dit nieuwe garen gehaakt, maar breien kan zeker ook. Helemaal wég ben ik van deze prachtige sjaal van Op nummer 19. Wow! Naast het prachtige stone washed effect van het garen en de mooie kleuren, is er nog een grote pré: dit garen prikt écht niet :-)
 
 

0 reacties reageren


Leftie nogmaals!

Geplaatst op: 11-08-2014 17:54:09

Vandaag proefden we een beetje van de ándere zomer... uit spikkeltjes op de buienradar kwamen hier hele korte maar o-zo-heftige buitjes naar beneden. Ik hoop dat de zomer nog lang duurt, maar met dit soort speldenprikjes merk ik dat het einde langzaam, langzaam in zicht komt. Afijn, een hele lange herfst geeft weer heerlijk veel mogelijkheden tot veel haken en breien, toch? :-)

Deze prachtige sjaal liet een klant mij zien en mocht ik van de zomer een keer fotograferen. Ik ben helemaal weg van de kleuren combinatie!

 

 

 
Het patroon is de Leftie, een prachtig patroon van Martina Behm. Het is te koop op Ravelry en nu ook in het Nederlands! Het is echt een ontzettend leuk patroon. Voor een sjaal zoals hierboven is 1 bol Invicta Colour - kleur 975 gebruikt (100 gram, € 8,95), en 50 gram Invicta kleur 1463 (beide bij ons op voorraad). Wil je echt een grote omslagdoek i.p.v. een sjaaltje, dan kun je beter een dubbele hoeveelheid nemen. 
 
 

0 reacties reageren


Vlechtwerk

Geplaatst op: 11-08-2014 17:53:18

Heb je veel restjes katoen? Dan is dit vast een idee voor jou!

Atty's
 
Dit vrolijke hoesje voor een krukje is gemaakt van vlechtwerk van smalle gehaakte reepjes. Ik vond het idee op het blog Atty's. Voor de reepjes is gebruik gemaakt van een opzel zonder lossen (die dus veel rekbaarder is en niet gaat trekken). Op Atty's blog staat een duidelijk filmpje. Op zit maakt het niet uit welke katoen/materiaal je gebruikt, je moet toch aanpassen aan de maten van je eigen krukje. 
 
 
Op Atty's blog vind je een complete beschrijving (Engels, maar met heel veel foto's dat je weinig woorden nodig hebt). 
 

0 reacties reageren


Rustig

Geplaatst op: 11-08-2014 17:52:14

Rustig. Zo zou deze verjaardag voorbij gaan. Heerlijk rustig, want eigenlijk hadden we mijn feestje al gehad deze week tijdens de familie-barbeque. En gisteren zagen we de hele extended family weer omdat mijn moeder uitgebreid haar 75 jarige verjaardag vierde (en bijna iedereen weer terugwas van vakantie). Dus beloofde deze zondag vrij relaxed voorbij te gaan...

...en eindigden we met z'n twaalven aan tafel!? :-)   Gezellig!!!

 
Ik hoop maar dat ik er nog 47 jaar bij krijg, want dan kan ik nog veel handwerken, bloggen, doorgeven en frietjes bakken. Deze leuke afbeelding kreeg ik vandaag:
 
 
Voor mij nog geen tijd om te luieren :-)
Vanaf morgen weer volle kracht vooruit!
 
 

0 reacties reageren


Taart

Geplaatst op: 10-08-2014 13:45:53

Vandaag eten we taart! We vieren een feestje want ik wordt 47. Eigenlijk geloof ik dat niet - ik voel me van binnen veel jonger :-)
En die taart zou ik eigenlijk niet moeten eten.....

 
En een tuinfeest wordt het ook niet vandaag (dat je in augustus jarig bent, zegt namelijk helemaal niets over het weer....). Maar misschien volgend jaar? Dan ga ik deze misschien eens maken (hier gevonden).
 
0214yarn-020
 

2 reacties reageren


Als een vlinder

Geplaatst op: 10-08-2014 13:45:23

Vandaag zag ik op Nelleke's blog het resultaat van de groene Droomzijde en Invicta Colour die ze een hele tijd geleden bij me kocht.

 
Wat een plaatje he? Op haar blog beschrijft Nelleke de hindernissen die ze tegenkwam (eeeh, de zijde is zo mooi, maar ook erg glad...) bij het haken van dit patroon (Cate's Wrap - een gratis patroon op Ravelry). En je vind daar ook nog meer foto's ook van de details.
Oorspronkelijk is dit patroon gemaakt als een breipatroon, nl. Nymphalidea. O, ook zo mooi!
 
Deze kleur is ook prachtig!
 
 
 
 
Zowel de gehaakte als de gebreide versies van het patroon zijn gratis, maar in het Engels. Zorg dat je bent ingelogd op Ravelry en je kunt nog veel meer varianten zien, zie hier.
 
Nelleke werd door haar kleuren geïnspireerd door de Sonnensegel (heel ander patroon, maar zelfde materiaal). 
 
Van de Droomzijde kwam nog een heel nieuwe kleur binnen, h'mmmmmmm !! (In werkelijkheid nog dieper van kleur), die weer heel mooi blijkt te passen bij een kleurtje Invicta Colour.... waar vind ik die zak met tijd??
 
 

0 reacties reageren


Bungelen

Geplaatst op: 10-08-2014 13:44:49

Whoehaaa! Die vrijheid om 's middags gewoon te doen waar ik zin in heb! Thuisblijven of niet, fietsen, strand, lezen, breien, samen, alleen.... heerlijk, hoor! Helaas komt het eind al in zicht, maar nog maar even niet aan denken (en ook de weersberichten maar niet volgen!)

Wat een leuk idee is dit:

 
Gemaakt naar het giraffe-patroon uit het boekje Bungelknuffels haken. Met wat aanpassingen bij de nek e.d. én een leuk passepartoutlijstje is dit een heel origineel kraamcadeautje. Gevonden op het blog van Monique Vos, de schrijfster van het boekje. Hier nog zo'n leuke:
 
 

0 reacties reageren


Glitters

Geplaatst op: 10-08-2014 13:44:22

Het regent, lekker :-) Een mooie reden om vanmiddag thuis te blijven en wat te keutelen in het huis. Lanterfantende tieners ter wille zijn, wat fantaseren over nieuwe projectjes en zo .... en de nieuwe Glitterwolletjes aaien die ik deze week al liet zien.


 
Het kleine glittertje erin maakt het nog leuker! Hier zijn ze dan, we hebben een aantal dubbele en een paar enkele strengen. Het zijn geen grote aantallen, want het is zoooo arbeidsintensief om ze te maken. Maar dan heb je ook iets unieks!
 
 

 

 


De strengen wegen 100 gram/344 meter, en kosten € 14,95 per streng (2 passen nog in een envelop). Samenstelling: 74 % wol, 24 % polyamide, 2 % polyester (=lurex). Dat betekent dat je met deze wol dus prima sokken kunt breien, 100 gram is genoeg voor een paar vrolijke sokken tot ca. maat 40.

Je kan er natuurlijk nog veel meer leuks mee doen, zoals het haken van een Ponchette, de Trapjessjaal, een enkelvoudige Venster-ruitjeskol , maar ook een prachtige rand aan een sjaal zoals de Tulipa-sjaal of de Tender Sandstorm (in combinatie met effen sokkenwol).

 
 
Met 1 streng brei je een prachtige Miss Winkle , en met 2 een ruimere Trillian of een van de andere patronen van Martina Behm. 1 streng is ook genoeg voor een muts of polsmoffen. Het kleurverloop is kort, dus een "paar steken per kleur". De voorraad is dus maar beperkt - wie het eerst komt, het eerst maalt.... :-)
 
 

0 reacties reageren


Zomeren

Geplaatst op: 10-08-2014 13:43:53

Wat een heerlijke zomer! Zoveel zonnige dagen (hier hebben we het meeste noodweer overgeslagen), even in een versnelling lager, lange avonden (veel te laat naar bed), genieten met familie en van het stukje aarde waar we mogen wonen.

 
Het was natuurlijk nog best even aanpoten voor we vanmiddag weg konden gaan, maar als je dan eenmaal zit... :-)  Verderop landinwaarts zagen we behoorlijke stapelwolken ontstaan, maar aan de kust heb je daar geen last van - 100 % zon! Heerlijk briesje erbij...

 

 
En dan samen barbequen, de zee maakt hongerig. Een spelletje doen tot het donker wordt, lachen, kletsen.

 

 
Lekker bakkie échte thee...

 

 
De avondzon die alles nóg mooier maakt....

 

 
Van mij mag het nog best even zomeren!
 
Deze dagen koester ik, ik teer er op in donkere dagen, ik hoop maar dat de jongere generatie dit later herinnert. Eigenlijk had ik vandaag helemaal geen tijd om nog een ideetje te zoeken voor jullie. Ik prop hetzelfde werk in minder uur, dus het loopt wel eens anders dan ik van te voren bedenk...dus is het weer middernacht. Om de zomer nog even vast te houden is dit wel een mooie:
 
Little Waves #Crochet Towel Applique - free pattern from Mooglyblog.com
 
Met deze gehaakte applicatie op een gastendoekje of een washandje hou je de herinnering aan zon, zee en strand nog even vast! Ik vond het idee op Moogly blog. Voor de octopus klik je hier. (Beiden in Engels)
Welterusten!

0 reacties reageren


Van de wereld...

Geplaatst op: 10-08-2014 13:43:19

Zo - ik ben er weer...! Weer verbonden met de digitale wereld. Weet je dat het best lekker was om even niet bereikbaar te zijn? De kinderen vonden het iets minder lollig, maar ik vond het wel best. Moet niet te lang duren natuurlijk, want om voor elke overschrijving, betaling of blogpost op de laptop van mijn moeder te moeten is iets minder leuk als het lang gaat duren. (en met het oude dingetje van mam duurt het sowieso lang).

 
Dus toog ik na het laatste blogberichtje lekker op de fiets naar het strand, plofte bij familie in het zand en genoot! (dit strand heet natuurlijk niet voor niets Breezand - met honderden mensen heb je nog alle ruimte voor een potje beachbal, voetbal, kuilen of kastelen graven). Miriam had bedacht dat ze die avond wel wilde koken (uit het 30 minutenboek van Jamie Oliver). Dat was natuurlijk een geweldig plan en het gaf me een extra vakantiegevoel (zeker als je dan pas om half 10 eet want die 30 minuten liepen ietsjes uit) :-)
Het was héérlijk!
 
 
 
Helaas snapt een moestuin niets van deeltijdvakantie. Het groeit en bloeit en ik krijg oergevoelens van verzamelen en opslaan voor de winter. De vriezer puilt uit, ik kook, blancheer, pureer, geef weg en er komt geen einde aan.

 

 

 
Smoothies horen bij het dagelijks ritueel en ik hoop maar dat de vitaminebommen die de kids nu binnenkrijgen een beetje opgeslagen worden voor als het straks weer nodig is.
 
 
Je ziet wel dat ik eigenlijk helemaal geen tijd had om het internet te missen. Want vandaag gingen we ook nog een beetje los met kleurtjes!
 
 

 

 
Vanaf woensdag verkrijgbaar in de winkel, nog even drogen.... 
Ali was de hele avond in de weer met het marineren van het vlees voor de familiebarbeque, en zo vliegt het internetloze tijdperk voorbij! Morgen weer een ideetje...
 
 

0 reacties reageren


Hulst

Geplaatst op: 10-08-2014 13:42:31

Vandaag toog ik - na enen natuurlijk - naar den overkant! In een provincie met alleen maar overkanten weet je natuurlijk nog niks :-) Ik vertrok vandaag naar Zeeuws Vlaanderen, naar het vestingstadje Hulst.

 
Hulst was stiekum toch veel verder dan ik dacht, en mede door dé brug bij Sluiskil schoof ik veel te laat aan bij de brei- en haakclub, onder de parasol op het terras. Het was een heerlijke middag!
 

 

 
Ik was ooit een keer eerder in Hulst geweest, maar toen was ik 13.... We gingen op kamp van school, op de fiets naar Axel, en in Hulst moesten we een speurtocht doen met als thema Reinaert de Vos. Ik denk niet dat het me toen bar veel interesseerde :-)
Maar later moest ik het middeleeuwse boekje "Van Den Vos Reynaerde" natuurlijk tóch verplicht lezen, een dierenepos over een slimme vos en zijn streken. 
 
 
In het oude boekje staan de namen Hulsterloo en Absdale genoemd en zoals hierboven eert Hulst zijn vosje!
Dus leek het me wel toepasselijk om een vossenpatroontje op te zoeken!
 
Deze leuke gehaakte versie vind je bij Helena Haakt, je vind op deze site een gratis Nederlands patroon.
 

0 reacties reageren


Avond...

Geplaatst op: 10-08-2014 13:42:02

Kijk, met zulke avonden vind ik het helemaal niet erg om 's morgens nog te werken.... na een middagje rondhangen in de tuin met een breiwerkje gingen we nog even naar Westkapelle. Geef de camera aan Miriam en hier een selectie:


Het zicht was zo goed, we konden ver langs de Belgische kust kijken (wat veel bebouwing aan de kust daar), Zeebrugge in de verte, het windmolenpark ergens op de Noordzee, een zeilbootje met een perfecte timing, en verder gewoon genieten...

 

 

 

 

 

 

 

De familie Zeemeeuw verzamelde zich op een paalhoofd ...
 

 

Dág zon, tot morgen!
 
 

0 reacties reageren


Niks

Geplaatst op: 10-08-2014 13:41:19

Niks, helemaal niks mis mee om - bijna - niks te doen........!

 
Vandaag weinig inspiratie... héérlijk!

 

 

0 reacties reageren

ZeelandNet draagt geen verantwoording voor de inhoud van dit weblog.