Blij dat ik brei

Bezoekers: 878404

Welkom op deze blog vol met breien en haken. Zelf vind ik breien een heerlijke bezigheid en ik kom zoveel leuke dingen tegen die ik graag wil delen! Reageren of tips? Mail naar jaffari@zeelandnet.nl of via dit blog

 
Even voorstellen

Geplaatst op: 16-04-2014 22:50:47

Even voorstellen

Hallo breisters en haaksters!

Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn hobby is breien en haken. Voor ons handwerkwinkeltje in Arnemuiden kom ik zoveel ideeen patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Soms blog ik ook nog een beetje over Arnemuiden.

Ons winkeltje

Heb je tips of een foto van een werkstuk dat je hebt gemaakt? Je kunt het mailen naar jaffari@zeelandnet.nl . Het zou fijn zijn als je er een patroontje bij hebt of een linkje op internet zodat iedereen zelf aan de slag kan gaan. Heb je vragen of mis je nog iets? Mail gerust!

Wil je een snel antwoord terug, reageer dan niet via dit blog (maar mail rechtstreeks), want ik lees niet elke dag alle items terug...

Dit zelfde blog kun je ook hier terugvinden: http://www.blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/ (soms is reageren daar makkelijker, en oude items zijn er beter terug te vinden!!

Veel plezier op dit blog!

 

26 reacties reageren


Tender Sandstorm

Geplaatst op: 16-04-2014 22:50:29

Met regelmaat heb ik op dit blog gelinkt naar het blog van Vicarno's Mama Annelies is de schrijfster van het boekje Heerlijk Haken. Ze maakt hele leuke, praktische patronen en dit is de nieuwste! We zijn heel blij dat we een aantal ontwerpen van Annelies gaan verkopen in de winkel.

 

 

 
Deze mooie omslagdoek maakt dat je zin hebt in de zomer! Het patroon wordt Tender Sandstorm genoemd en je kunt het losse patroon kopen via Ravelry in het Nederlands of Engels. Het patroon is duidelijk met tekst èn een haakschema. Ook kun je er aanwijzingen op vinden om de omslagdoek groter te maken.

 

 
Deze omslagdoek maakte Ans in zonnig geel (effen sokkenwol), met een nieuwe kleur van de Invicta Colour, haaknaald 3½.  Er zijn nogal wat mogelijkheden, hier heb ik er een paar op een rijtje gezet (maar er is nog veel meer mogelijk).

 


Als je de sjaal groter wilt maken heb je evt. nog 1 bolletje van 50 gram extra nodig. Van de gekleurde wol heb je ruim voldoende. Je kunt bij ons complete pakketjes bestellen van de wol èn Nederlandse patroon voor € 19,95. Verzendkosten zijn slechts 3,95. (mail naar jaffari@zeelandnet.nl)

 

 
En heb je zaterdag 3 mei al in je agenda gezet?? We hebben dan weer een heel gezellig open handwerkcafé in onze winkel van 13.30 - 16.30 uur. Een heerlijke middag met andere handwerksters, elkaars werk bewonderen, nieuwe ideeën opdoen, blogsters ontmoeten, en misschien kom je er toe om samen te haken en te breien :-)
 
Annelies is deze middag ook bij ons en ze neemt een aantal van haar ontwerpen mee. Ook Wieke van Keulen is er weer met nieuwe ideeën! Koffie en thee staan voor je klaar! Van harte welkom iedereen.
(En nu maar hopen op heel mooi weer, zodat we gewoon buiten kunnen zitten! En mocht je nog een uitstapje willen maken - het Museum en de Werf zijn deze zaterdagmiddag ook weer open!)
 
 

1 reactie reageren


14 lentes !

Geplaatst op: 16-04-2014 22:49:35

Vandaag wordt onze Miriam 14 jaar! Ongelooflijk, wat vliegt de tijd...

 
De dag zit vol met repetities, toetsen, trainen en andere drukke bezigheden - dus écht vieren doen we in het weekend. Wat zijn we blij met onze dochter, vol energie, enthousiasme - en altijd bereid om even op de foto met mama's creaties :-)
 
 
Om in de stemming te komen een patroontje van kleurrijke gehaakte slingers van Handwerkjuffie
 
 
 
Je vindt een gratis Nederlandse beschrijving op het kleurrijke blog. Mooi zijn de kwastjes en de kralen, waardoor de slinger ook nog eens mooi blijft hangen.
 
 
Al eerder schreef ik over andere gehaakte vlaggetjes, je vindt ze hier op een rij.
 

0 reacties reageren


Zomersokken

Geplaatst op: 16-04-2014 22:49:01

Wie bij zelfgebreide sokken denkt aan de winter heeft het helemaal mis. Bovendien is een nachtvorstje in April ook best koud, hoor! Regia (een merk dat al 65 jaar bestaat!) heeft voor deze zomer een leuke serie sokkenwol gemaakt voor zomerse sokken. Het bestaat nl. voor 41% uit katoen, 39 % wol, 13% polyamide en 7% polyester. Het garen is heerlijk zacht en stretchy voor een goede pasvorm.

 
Er zijn 6 gemeleerde kleuren in bollen van 100 gram (460 meter per bol, € 8,45) - genoeg voor een paar sokken tot maat 46. Dit garen kun je wassen op 40 C en zelfs in de droger stoppen (zegt het etiket....).
 
Natuurlijk kun je gewone, gladde sokken breien van dit garen. Maar een paar hele bijzondere zijn ook leuk. Wat vind je van deze?
 
 
Niet de makkelijkste, maar wel heel mooi! Je kunt het gratis (Nederlandse) patroon van Erkenraadje vinden op Ravelry
De bollen Regia Cottonspray kun je altijd bestellen. Ik kan een aantal bollen vacuüm verzenden. De wol is bovendien ook geschikt om mee te breien, bijv. babytruitjes. En je kunt ook heel goed haken met deze sokkenwol, er zit zo lekker veel meters op een bol. Haken kun je vanaf nld. 3½.
Voor een omslagdoek heb je 2 bollen nodig.
 
 

0 reacties reageren


Gehaakte Baktus

Geplaatst op: 16-04-2014 22:48:29

Enkele weken geleden schreef ik eens overeen gebreide Baktus (er zijn nogal wat varianten) en iemand vroeg me of er ook een gehaakte versie van was. Nou, hier heb ik een hele mooie!

 
Deze mooie Baktus (driehoekssjaal die je maakt vanaf de zijkant) vond ik op Ravelry en is gehaakt van 2 bollen Rowan fine Lace. Je kunt het originele patroon ook vinden op deze site. Let op, het is Russisch, maar je moet de kleine haakschema's even opzoeken en dat is alles :-)
 
 

0 reacties reageren


Verlangen...

Geplaatst op: 14-04-2014 16:13:30

Na een veel te druk en hectisch weekend is mijn verlangen om op de bank neer te ploffen om mijn dekentje af te maken.

 
Om te genieten in het gekleurde zonlicht dat door de glas-in-lood-raampjes schijnt, met een kopje koffie en Bach op de achtergrond. Terwijl buiten een frisse wind waait - die ik lekker niet voel achter het warme glas. 

 

 
Het dekentje is bijna af, alleen de rand en afwerking nog. Ik zou zo graag.........
 
Maar ja, dit is de realiteit: Het kwartaal is weer om en er moet nog een berg administratie weggewerkt worden. Vanaf vanmorgen 7 uur bijt ik me in de cijfertjes. Ik zoek me verloren naar dubbeltjes die ik verkeerd heb ingetikt en waardoor ik het niet sluitend krijg. De computer staat aan de noordkant van ons huis (misschien maar goed ook), waar ik de gure wind door het raam voel tochten en het zonnetje nooit komt. 

 

 
Maar ja, zo lang er nog iets te boekhouden valt - hebben we nog de winkel (hoewel ik niet altijd vrolijk wordt van de resultaten). Hup! Aan het werk!!
 

0 reacties reageren


Eendjes

Geplaatst op: 14-04-2014 16:12:59

Het is er weer de tijd voor: jonge eendjes! Schattig om te zien. Blijkbaar heeft het deze ontwerpster geïnspireerd tot deze eendenslofjes:

 
 
(ik weet niet of dit "Eendje" wel blij is met zijn nieuwe sloffen..)
 
Het originele gratis patroon vind je op Knitty (Engels), op Ravelry vind je een wat vereenvoudigd patroon (ook Engels).  
 
Nog meer eenden-ideetjes? Op Etsy kun je dit Engelstalige patroon kopen:
 
Amigurumi Mum and Baby Ducks Pattern
 
Toch liever Nederlands? Al eerder blogde ik over de badeendjes van Besty, klik hier voor de link naar het gratis patroon.
 
 
Nog een Nederlands patroon van Eend Keesje vind je op de website van Christel Krukkert
 

0 reacties reageren


Fotolijstjes

Geplaatst op: 14-04-2014 16:12:28

Vorige jaar blogde ik al eens over deze leuke fotolijstjes. Deze week mocht ik er weer een paar in de winkel fotograferen van Annelies (ik deed dat met een foto van onze andere website  www.kinderverkleedkleding.nl )


 
De basis is een ring van ca. 7 cm doorsnede (dit zijn armbandjes van de Action). Je vindt een uitgebreide beschrijving met foto's op Ilona's blog.

 
Annelies liet me ook de haakrol zien, het is al een dik exemplaar vol met verschillende haaksteekjes.

 
Je kunt al deze steken voor de haakrol vinden op de website van Wieke van Keulen. Wow, zóveel steken op een rij, allemaal met uitleg, foto's schema's en afkortingen!

 
 

0 reacties reageren


Inspiratie

Geplaatst op: 14-04-2014 16:11:59

Ben je ook een van de vele haaksters die meedoet aan de CAL-deken? Dan is deze omslagdoek waarschijnlijk inspiratie voor je!

 
Lianne haakte een granny omslagdoek en gebruikte in de rand heel veel steekjes van de deken. Ik mocht de foto's laten zien:
 
 
 
De basis is een halve-granny-sjaal, een prima patroon daarvan vind je bij Sascha. Voor de rand zijn steekje van de deken gebruikt. Laat je fantasie de vrije loop :-)
Let bij de uiteinden en de punt er goed op dat je meerdert, zodat de sjaal niet gaat omkrullen of buigen. Gewoon uitproberen en goed kijken, zo maak je je eigen unieke sjaal!
 

0 reacties reageren


Kant

Geplaatst op: 11-04-2014 12:29:06

Als je net begint met haken en breien is het heerlijk om iets te maken wat snel klaar is. Grote stappen, gauw thuis! Het stimuleert om snel resultaat te zien. Grove garens en grote haaknaalden en breipennen doen het prima. Maar ik zie wel dat na verloop van een `handwerkcarriere` steeds fijnere en mooiere garens worden gekozen! Het werk wordt vaak verfijnder, soms moeilijker en daarom ben ik blij dat gisteren een nieuw garen (bestaat al lang, hoor!) in de winkel kwam: Rowan Fine Lace.

Je kunt er prachtige kant-achtige sjaals van maken, zoals de Annis (Gratis patroon, op Ravelry vind je een link naar een Nederlandse vertaling)

 
Toch liever haken? Het bekende patroon van de Southbay  wordt heel bijzonder als je dit fijne garen kiest!
 
 
 
 
Rowan Fine Lace, 80 % Baby Suri Alpaca, 20 % Fine Merino. 50 gram-400 meter, 8,80 per bol.
Op dit moment heb ik 3 kleuren (er volgen nog meer). De bollen kunnen in een envelop worden verzonden.
 
 

0 reacties reageren


Schaapje, schaapje...

Geplaatst op: 11-04-2014 12:28:39

Als je goed kijkt zit dit prachtige dekentje vol met schapen: rammen en ooien.

 
 
Dit prachtige dekentje is gebreid in Fair Isle techniek en natuurlijk van 100 % wol. Ik vond deze afbeelding op Ravelry. Dit dekentje is gebreid van de Rown Fine Tweed (100 % wol, € 3,85 per bolletjes van 25 gram/90 meter). Het wordt in het rond gebreid, doorgeknipt en daarna wordt de bies er aan gebreid.
 
Het patroon is van Kate Davies, verkrijgbaar op Ravelry. 
(90 x 90 cm)
 
 
Prachtig in natuurtinten, maar op Ravelry vind je ook nog andere combinaties en werkstukken van hetzelfde patroon. 
 
Als baby-deken in blauw (Stickinn)
 
In kleurtjes (Tringite)
 
Met veloop-garen (devilgaby)
 
Geweldig kleuren van Priemen
 
Zoals jew ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. Op Ravelry kun je nog veel meer voorbeelden zien, ook van mutsen, kussens, sjaals in dit motief.
Het patroon is in het engels, maar uiteraard met een schema, je vindt het hier.
Kate Davies heeft ook een blog, de moeite waard om te volgen als je van traditionele ontwerpen houdt, Kate Davies Designs.
 
 

0 reacties reageren


Japans

Geplaatst op: 09-04-2014 23:29:11

Internet brengt je overal.......! Bijvoorbeeld in Japan, waar haken een nóg grotere omvang heeft dan hier! Zo zag ik op Ravelry dit hele mooie truitje:

 
Wat een plaatje! Het patroon is gratis - maar in het Japans! Nu is dat geen probleem want haakschema's zijn heerlijk universeel, dus goed leesbaar.
 
De Japanse website vind je hier. niet schrikken van al het Japans - het patroon van het truitje vind je hier.
Het truitje bestaat uit vierkantjes, gehaakt op naald 3 mm. Op het patroon staan centimeters, pas je haaknaald aan zodat je op het goede aantal centimeters komt voor de maat. 
 
 

0 reacties reageren


Konijntjes

Geplaatst op: 09-04-2014 23:28:46

Een ideetje dat ik al eens eerser liet zien, maar blijft leuk! Ieniemienie-konijntjes in alle kleuren van de regenboog!

 
Je vind het patroon terug op Ravelry. Het is in het engels, maar de beschrijving heeft veel foto's. Het idee is heel simpel (en daarom zo leuk!). Bedoeld als speeltje voor de poes, maar zeker zo leuk als sleutelhanger, aan een mobile of wagenspanner. En als je de onderkant openlaat zijn ze ook heel erg leuk als eierwarmertjes bij het paas-ontbijt! Het idee komt van Coffee and Cream, een Engelstalig blog met leuke creatieve ideeën. 
 
 

0 reacties reageren


Kees

Geplaatst op: 09-04-2014 23:28:18

 
Dit is Kees, de hond!
 
 
Kees is een van de knuffels uit het nieuwste boekje van Annita Wilschut, samen met Mies en Teun.
 
Mijn moeder breide Kees met een dubbele draad, een draad Invicta Colour en een effen lila draad sokkenwol. De knuffen werd gebreid op 3½, lekker strak zodat de vulling er niet uit komt!

 
Zoals alle knuffels van Zij maakt het, is Kees uit 1 stuk gebreid, in het rond op 4 of 5 pennen of een rondbreinaald. Het boekje staat vol met foto's ter verduidelijking van het patroon.

 
Het boekje kost € 6,50 en is bij ons te bestellen. Wil je gelijk een compleet pakketje? Dat kan! Een pakketje kost € 22,95 (voldoende wol voor 1 knuffel en het boekje met patronen voor Mies de poes, Kees de hond en Teun de Vos), mail voor meer informatie. Verzendkosten voor dit pakketje zijn 3,95.

0 reacties reageren


Mozaïek

Geplaatst op: 06-04-2014 20:59:04

Een hele tijd geleden blogde ik over de kleurrijke sjaal van Jellina in tunisch entrelac haken. Gisteren mocht ik een geweldig mooie deken van Ineke fotograferen die ze maakte naar aanleiding van deze blogpost, ik vind 'm zo mooi!

De deken is net een mozaïek! Hoewel het lijkt alsof het allemaal aparte blokjes zijn, is deze deken uit één stuk gehaakt. Ineke gebruikte de Softfun Color, kleur 2703 (3,95 per bol/140 meter. 60% katoen, 40 % acryl) en haakte op naald 5. Zo wordt de deken soepel en heerlijk zacht.

 

 Omdat je maar kleine blokjes haakt heb je geen speciale tunische haaknaald nodig.

 

 
De deken was echt gigantisch groot (2.50 x 2.50 ??) en er zaten zo'n 25 bollen in. Ik kon ´m niet eens in zijn geheel fotograferen.
Bij deze deken is in het midden begonnen en steeds verder uitgewerkt naar de buiteneinden.  Je kunt op You Tube verschillende filmpjes vinden voor het Tunisch entrelac haken (je begint met deel 1 en aan de zijkant staan deel 2 / 15!). Deze zijn in het Engels maar goed te volgen. Neem de tijd om een aantal van deze filmpjes te bekijken en dan aan de slag!
Het voordeel van dit multicolour garen is dat je een kleurrijke deken krijgt en niet elke keer van kleur hoeft te wisselen (en draadjes wegstoppen).
 

0 reacties reageren


Nieuwe kleuren Invicta Colour

Geplaatst op: 06-04-2014 20:58:25

Gisteren ontving ik een doos met nieuwe kleuren van de Scheepjes Invicta Colour! Ik keek er al een poos naar uit, want het is een van mijn favoriete garens.

(Helaas, helaas kwam de bestelling van "oude" kleuren nog niet mee, daar moet ik nóg een week op wachten - dus voor iedereen die heeft besteld: nog heel even volhouden!)

Omdat ik een paar proefbolletjes had gekregen, ben ik al in de weer geweest om er iets van te maken:

Ik koos voor de Ponchette, ditmaal in een nieuwe Invicta-kleur 968. Lekker snel gehaakt op naald 6 en gemaakt van 1 bol van 100 gram.
Hieronder de nieuwe kleurtjes op een rij (er komt er nog eentje bij).

 
Details: 75% wol, 25 % polyamide, 100 gram/420 meter - € 8,95 per bol. (als je op bovenstaande foto klikt, wordt deze vergroot en kun je de nieuwe nummers beter lezen)

 

 
Grappig: op het etiket staat nog steeds een sok afgebeeld. Natuurlijk kun je sokken breien van dit garen. Hele mooie zelfs. Maar dit garen is zo veelzijdiger dan het etiket doet vermoeden. Zal ik eens op een rijtje zetten wat ik in de loop van mijn blog-leven over dit garen heb geschreven? 
(Alle foto's zijn geplaatst met toestemming van klanten - of door onszelf gemaakt of ontworpen werkstukken.)
Topper nummer 1: Herfstkol
(2 bollen)
 
 
(3 bollen)
 
Romantische Sjaal van Charlotte
(1 bol Invicta Colour, 100 gram effen sokkenwol)
 
(2 bollen Invicta Colour)
 
(3 bollen)
 
1 bol
 
Septemberdoek van Lia
(1 bol)
 
Gatenkaas-sjaal van Anja
(2 bollen)
 
Kant-sjaal van Charlotte
(4 bollen)
 
Leftie van Johanna
(1 bol Inivicta Colour, 50 gram effen sokkenwol)
 
Leftie met Gaatjes van Johanna
(1 bol invicta colour, 50 gram effen sokkenwol)
 
Japanse Kol van Ans
(2 bollen invicta Colour, 100 gram effen sokkenwol)
 
Supermooie Southbay van Nelleke
(1 bol Invicta Colour, 100 gram en 50 gram effen sokkenwol)
 
(2 bollen)
 
Polsmofjes van Nelleke
(1 bol)
 
(zoveel bollen als je maar wilt....)
 
Sonnensegel van Charlotte
(1 zijde, 1 invicta Colour)
 
 
 
 
(1 of 2 bollen)
 
 
En er zit niet 1 keer een sok bij!
 
De linkjes boven de foto's linken naar het betreffende logje met uitleg of verwijzing naar patronen. Bestellen mag altijd (graag!), mail dan even. Tot 4 bollen van 100 gram kan ik vacuüm verzenden = enveloppenpost (3,95). Uiteraard zijn de nieuwe kleurtje volop verkrijgbaar in de winkel.
 
PS: Krijg je al de kriebels bij het woord "wol"? Geen nood, dan moet je beslist Eucalan proberen. Dit wolwasmiddel maakt de kriebeligste dingen zacht! Je doet een scheutje Eucalan bij je waswater. Laat je wollen werkstuk minstens 15 minuten in het water, knijp zachtjes om te wassen. Spoel niet uit - laat het water uitlekken en druk het overtollige water weg tussen 2 handdoeken. Daarna span je je werkstuk op (gebruik een oud tuinkussen o.i.d.) en laat het drogen. 
 
 
 
 
 

0 reacties reageren


Rubik-kubus

Geplaatst op: 04-04-2014 08:12:31

In "mijn" tijd (kijk, dan  wordt je toch langzamerhand oud, als je gaat praten over "mijn" tijd) waren we uren zoet met het spelen met de Rubik-kubus.

In de begin jaren '80 was het ontzettend populair. Heel goed was ik er niet in, de bovenste rand kreeg ik nog wel voor elkaar, maar de rest? Tja - je had toen ook geen internet om oplossing op te zoeken...
 
Lianne haakt deze Ikea-poef om in Rubik-stijl:
 
 
 
Gemaakt van 45 gesloten Grannies, afgewerkt met een zwarte rand. Voor de échte fans :-)
 
Hier een haakschema voor een gesloten granny:
 
 

0 reacties reageren


Uitgeteld

Geplaatst op: 03-04-2014 17:20:33

Vandaag voel ik me een beetje uitgeteld....
Toen ik vanmorgen opstond (althans, probeerde) had ik gigantische evenwichtsstoornissen zodat ik rap weer terug mijn bed in dook. Ali nam de dagelijkse routine over, en ik probeerde de morgen door te komen in het donker op mijn bed, en door zo weinig mogelijk mijn hoofd te bewegen zakte de duizelingen gelukkig wat weg. Nu ben ik zo gammel, maar het lukt wel weer.
Een keer in de zoveel maanden heb ik dat. Lastig...
Afijn, vandaag niet zoveel puf om iets origineel op te zoeken, dit vond ik wel bij mij passen vandaag:

zilalila nest cushion
 
Zo'n grof gebreid relaxkussen lijkt me wel wat! Ik vond het bij Zilalila, waar je deze beanbags kant en klaar kunt kopen. Ter inspiratie!
 
 

0 reacties reageren


Bijzonder Paashaasje

Geplaatst op: 03-04-2014 17:20:06

Ik heb al eens geblogd over de schattige patronen van LalyLala, maar dit lieve Paashaasje is aanleiding om dat nog eens te doen:

 
Dit is Rita, is het geen dropje? Het plaatje suggereert een beetje dat het patroon gratis is, maar dat is niet helemaal waar. Je krijgt een gratis beschrijving om een basispop om te toveren tot dit paashaasje met lange oortjes, een doddig staartje en een prachtig geborduurde buik. Je moet dus eerst een patroon kopen, maar deze zijn echt de moeite waard! Je kunt de patronen van Lalylala bestellen via Etsy of Ravelry. Bij de meeste patronen op Etsy staat geschreven dat het patroon ook in het Nederlands is te bestellen. Rita is gemaakt van 2 bolletjes Catania en wat restjes borduurgaren.
 
Je vind de beschrijving om het basispatroon te veranderen hier (Engels)
 
 
 

0 reacties reageren


Zeeuws Bont - Zeeuwse Truien

Geplaatst op: 03-04-2014 17:19:37

Wie de facebook-pagina van Tikkeltje Zeeuws een beetje volgt heeft 'm al eens voorbij zien komen. Anja ontwierp een hele leuke damestrui die gebaseerd is op de (uitvergrote) patronen van Zeeuws Schortenbont.

 
Hier zijn de truien Tannetje en Machelina

 

 
De truien zijn gebreid van een mengsel van katoen/acryl - heerlijk voor de zomer, soepel en niet te zwaar. De truien zijn De truien worden rond gebreid volgens de oude Scandinavische techniek om visserstruien te breien: Brei de panden en de mouwen los van elkaar. Plaats de delen bij het borststuk op de goede volgorde naast elkaar en brei de schouderpas en het halsboord.


Doe je het liever anders? In de werkbeschrijving vindt u ook aanwijzingen voor het heen- en weer breien van 2 panden met naalden mét knop.

 
De truien zoals hier getoond zijn iets getailleerd, maar op het patroon staan ook aanwijzingen om recht te breien zonder taillering. 
 

 

 

 
Met de Zeeuwse knoopjes geef je de trui nog een extra accent. We hebben van dit patroon mooie breipakketten gemaakt, die je vind bij Tikkeltje Zeeuws. Je kunt ook kiezen voor een wollen trui. De kleurkeuze is dan wel beperkter dan bij de katoenen versie!
Hier nog een paar mooie foto's - we kunnen er niet genoeg van krijgen :-)
 

 

 

 

 
Alle pakketten zijn online te bestellen via
 
maar uiteraard ook te koop in onze winkel in Arnemuiden.
 
 
En op zoek naar een stukje écht Zeeuws Schortenbont? Ook dat is verkrijgbaar in de winkel of via www.tikkeltjezeeuws.nl.
 
 

0 reacties reageren


Tuimelende blokken

Geplaatst op: 03-04-2014 17:18:43

Als je in februari naar de Handwerkbeurs bent geweest zul je deze sokken wel herkennen. Het patroontje stond in het "programma"-boekje. Het patroontje van Wolhalla kun je nu ook vinden op hun site, onder de noemer kadootjes:

 
Niet helemaal een sok voor beginners, maar wel super mooi! Ans breide deze sokken ook, en als je ze wil bewonderen - ze hangen tussen alle andere sokken in onze winkel. 
 
 
De sokken zijn gebreid met 2 contrasterende sokkengarens (4-draads). Op de site van Wolhalla vind je nog meer gratis patronen, ook een basispatroon voor sokken breien.
 

0 reacties reageren


Maisie Flower

Geplaatst op: 03-04-2014 17:18:08

O jongens, wat een lente! Hier kan ik best aan wennen, hoor :-)

 

En aan dat licht 's avonds ook wel - heerlijk! Opeens kun je 's avonds buiten nog wat doen. Helaas heb ik het grootste deel van de dag doorgebracht met de PC, telefoon, en paperassen, maar ik heb weer veel af kunnen vinken van mijn to-do lijstje. Vanavond duik ik niet meer in de boeken/boekhouding, ik ga lekker nog wat haken.

 


Ik ben al weken bezig met mijn vierkantjes voor een dekentje, maar nu moet er maar eens vaart achter! Ik heb namelijk als zo veel nieuwe dingen gezien die ik ook nog wil maken.
Zo als dit (past super goed bij dit weer):

 
Deze rondjes zijn zo leuk en te gebruiken als onderzetters, maar aan elkaargehaakt ook prachtig als sjaal of tafelloper. Ik vond ze op Annie's Place, waar je een hele uitgebreide tutorial vind. Stap voor stap wordt met heel veel foto's uitgelegd hoe je deze Maisie Flowers maakt en aan elkaar haakt.
 
 
Zo mooi in alle kleuren van de regenboog, maar vast ook prachtig met een wolletje met kleurverloop. 
 
 
Hou er rekening dat er op het blog van Annie's Place gebruik wordt gemaakt van Engelse (UK) haaktermen en dus géén Amerikaanse, je vind een lijst hier.
 

0 reacties reageren


Ice Age

Geplaatst op: 03-04-2014 17:17:28

Tja, en dan zit het weekend er weer op! Het was best pittig opstaan vanmorgen, mijn bio-ritme past zich niet helemaal automatisch aan de zomertijd aan. En bovendien was het weekend best druk, met onze workshop Granny Squares haken, een nieuw visserstruien-project (word vervolgd...!) én we vierden de verjaardag van manlief. Je begrijpt misschien dat ik even wat minder tijd had om te bloggen....

Gisteren werd er tussen de bedrijven door ook nog de DVD Ice Age bekeken. De grappige mammoet met zijn eigenaardige vriend Sid en mopperige sabeltandtijger Diego blijven leuk om naar te kijken. En toen vond ik dit:

 
Voor de écht fans: een gehaakte Sid!
Je kunt het Engelse patroon kopen via Ravelry
 
En na wat speurwerk blijkt dat Scratch ook gehaakt kan worden! Dat patroon vind je bij Great Grey Crochet  (gratis, Engels)
 
 
Ik ga gauw wat chaos opruimen - tot later!
 

0 reacties reageren


Tubularity

Geplaatst op: 28-03-2014 22:31:40

Ik ben een grote fan van de ontwerpen van de Duitse Martina Behm. Wat knap dat ze zulke leuke dingen weet te ontwerpen die er zo eenvoudig uitzien en een groot effect hebben. Vandaag link ik naar haar nieuwste ontwerp Tubularity:

TubularityCowl 6
 
Yep, zoals de naam al doet vermoeden is deze kol in het rond gebreid.
Maar het is wel een heel veelzijdige, en beslist meer dan alleen een kol:
 
TubularityCowl2 TubularityCowl 1
 
Je vind nog meer foto's en een omschrijving op het blog van Martina Strick Mich, of op Ravelry, waar je ook het patroon kunt kopen (Duits of Engels). Wat een leuk ontwerp! Er zitten een aantal knopen op de kol, dat je deze ook veel losser of als schouderdoek kunt dragen. Voor dit ontwerp is fijne (sokken-) wol gebruikt.
 
 
Wil je alle ontwerpen van Martina op een rijtje zien? Kijk dan eens hier!
 

0 reacties reageren


Viooltjes

Geplaatst op: 28-03-2014 22:31:00

Deze week heb ik eindelijk de bloembakken voor ons huis aangepakt. De eenjarigen van vorige zomer waren niet zoals gebruikelijk ter ziele gegaan in de winter, maar gewoon doorgegroeid en uitgeschoten. Het zag er niet meer uit. Met wat viooltjes kan het er weer tegen tot de nieuwe zomerbloeiers de bakken weer kunnen vullen.

Zelf viooltjes haken/breien? Hier zijn er een paar op een rijtje:

gehaakt viooltje
 
Nederlandse beschrijving op Blij met Draadjes
 
Van Drops

Metdie kleine viooltjes kun je van alles doen, maak er een boekenlegger van, applicatie, speld 'm op je tas. Dit is ook een leuk idee: een naaldenmapje! Gevonden bij Bunny Mummy.
 
 
In een Granny Square
(te koop in Engels op Ravelry:
 
Wanten in Fair-Isle (Ravelry)
 
Gebreide viooltjes (patroon in Engels)
 
Ingebreid in een sjaal (Ravelry)
Pansy Pashmina
Inspiratie genoeg weer!
 
En nu de Lentekrans ook weer aan de voordeur hangt is het officieel LENTE in huize Jaffari!
 
 
 

0 reacties reageren


Combineren

Geplaatst op: 26-03-2014 23:16:00

O, ik wou dat ik meer tijd had! Ietsjes minder werken, en ietsjes meer tijd om te creeëren. Niet alleen mooie voorbeelden maken van de garen die ik zelf verkoop, maar experimenteren, freubelen, mislukken en opnieuw beginnen. Technieken combineren, mixen, uitdiepen en verbeteren....

En vooral van alles door elkaar, daarom vind ik dit zo leuk!

house 014
 
of deze:
 
 
Het komt van het blog Rosa e Chocolate, en op Facebook of Flickr vind je nog meer inspiratie!
 
 

0 reacties reageren


Kippetjes

Geplaatst op: 26-03-2014 23:15:30

Gaaf zijn deze Paas-kippetjes! Ze zijn kleurrijk, grappig en hol van binnen zodat ze ook nog als eierwarmertje kunnen dienen!

 
 
De poorjes, hanekammen en snaveltijes zijn wel gepriegel op de vierkante centimeter - maar dan heb je ook wat! De afwerking met verschollende borduursteekjes maken deze kippetjes wel heel bijzonder!
 
Je kunt het patroon terugvinden via Ravelry of rechtstreeks op dit blog (Engels)
 

0 reacties reageren


Nieuwe voorraad

Geplaatst op: 26-03-2014 23:15:01

Zoals beloofd - lang op gewacht - is hier weer een foto van de Unicat zoals het vanmorgen vroeg op voorraad is.

 
Op de bovenste 2 rijen staan telkens 2 bollen, de kleuren zijn hetzelfde - ze zijn enkel andersom opgewonden. Elke bol heeft een begindraad aan de buiten- en een aan de binnenkant, zodat je altijd met je gewenste kleur kunt beginnen. 
De onderste rij is een rij met kleuren waarvan ik er nu nog maar 1 heb (na het verwerken van alle bestellingen en reserveringen). 
 
Nog maar eens een prachtig sjaal in het patroon van de Nachtliedjes, klik hier voor de link naar het patroon.

 

 

 
 

Miriam Heeft haar gehaakte sjaal heel graag aan, vooral op zo'n koude morgen als deze. Ik mocht nog gauw een foto van haar maken terwijl ze haar schooltas klaarmaakte.

 

 

 
En nog een heerlijke kol:
 
 
De kleuren wisselen per zending, soms gaan er kleuren uit die niet meer leverbaar zijn. Maar er komen elke keer weer prachtige kleuren terug! Mocht er iets voor je bij zijn, mail dan even (in volgorde van binnenkomst en mits op voorraad!)
 
En nu gauw aan de slag! We hebben een drukke dag voor de boeg én manlief is jarig!
 
 

0 reacties reageren


Bijzondere kussens!

Geplaatst op: 24-03-2014 23:56:36

In augustus ben ik jarig.......en in tegenstelling tot alle andere jaren weet ik nu al een verjaardagscadeautje! Echt waar! Ik kwam dit vandaag tegen en dit boek komt echt op mijn lijstje:

Making Cushions and Pillows: 60 Cushions and Pillows to Sew, Stitch, Knit and Crochet
 
Een prachtig boek met 60 kussens, geschreven door Nina Granlund. Wat een geweldig leuke kussens staan er in dit boek! Kijk eens:
 
Krantenkussens!
 
All you Knit is Love!
 
 
Kussen met een grapje (goed kijken!)
 
 
Alles komt aan bod, haken, breien en ook borduren!
 
Het boek (Engels) is te koop via Bol, maar een stuk goedkoper via The Book Depository. Nu die zak tijd nog........!
 

0 reacties reageren


Shirt

Geplaatst op: 24-03-2014 23:56:01

Ziezo, even een kleine break......

Zojuist heb ik 2 grote dozen vol met pakketjes afgeleverd op het postkantoor. Iedereen die wat besteld heeft van de Unicat (en nog meer) - het is onderweg! Alleen de Invicta Colour laat nog op zich wachten....even geduld nog. Ik heb al een voorproefje mogen zien van een paar nieuwe kleuren, h'mmmmmm :-)

Hier achter het glas is het even heerlijk toeven, de zon is lekker warm hier.  Het smaakt naar meer...! Dit shirt brengt je al helemaal in de stemming:

 
Je vind het terug op dit Spaande blog: La Ventana Azul. Er staat een heel duidelijk haakschema bij zodat je het kunt nahaken! 
 
 

0 reacties reageren

ZeelandNet draagt geen verantwoording voor de inhoud van dit weblog.