Blij dat ik brei

Bezoekers: 1019357

Welkom op deze blog vol met breien en haken. Zelf vind ik breien een heerlijke bezigheid en ik kom zoveel leuke dingen tegen die ik graag wil delen! Reageren of tips? Mail naar jaffari@zeelandnet.nl of via dit blog

 
Even voorstellen

Geplaatst op: 25-10-2014 18:50:49

Even voorstellen

 

Hallo breisters en haaksters!

Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn hobby is breien en haken. Voor ons handwerkwinkeltje in Arnemuiden kom ik zoveel ideeen patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Soms blog ik ook nog een beetje over Arnemuiden.

Ons winkeltje

Heb je tips of een foto van een werkstuk dat je hebt gemaakt? Je kunt het mailen naar jaffari@zeelandnet.nl . Het zou fijn zijn als je er een patroontje bij hebt of een linkje op internet zodat iedereen zelf aan de slag kan gaan. Heb je vragen of mis je nog iets? Mail gerust!

Wil je een snel antwoord terug, reageer dan niet via dit blog (maar mail rechtstreeks), want ik lees niet elke dag alle items terug...

Dit zelfde blog kun je ook hier terugvinden: http://www.blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/ (soms is reageren daar makkelijker, en oude items zijn er beter terug te vinden!!

Veel plezier op dit blog!

 

26 reacties reageren


Op de bank...

Geplaatst op: 25-10-2014 18:50:32

He-he, het is weekend! Mijn voeten doen zeer, mijn ogen een beetje doorlopen, mijn stem een beetje schor - je zal het niet geloven maar ik ben best moe. Gelukkig hebben we de zondag :-)

Ik zal jullie de foto's bespraren van mijn huishouden, de sporen van seizoenswisseling en logeerpartijtjes zijn hier nog niet helemaal uitgewist. Zoals altijd is het weer een vrolijke bende van winter- en zomerschoenen en jassen door elkaar, matrassen waar ze niet horen en nog niet uitgepakte tassen. Het zij zo, ik geloof dat ik hiervoor de ogen maar even sluit - maandag gaan we weer verder! Voorlopig maar even skieën door de kamer van de jongste....volgende week weer orde en regelmaat. Denk ik.

Vanavond ga ik fijn verder aan mijn dekentje. Ik wil 'm zo graag af, maar zover is het nog lang niet. Daarom laat ik jullie een deken van Konny zien die ik deze week mocht fotograferen. Zo mooi!

 

 
De basis zijn grannies waarvan je het patroon kunt vinden bij Garnstudio. Ze haakte met Bravo (100% acryl). We weten niet meer precies hoeveel bollen er werden gebruikt, maar de deken weegt ca. 1200 gram. De helft van de blokken zijn cremekleurig, de andere helft zijn verdeeld over 4 kleuren. 

 

 
De grannies zijn met lossen en vasten aan elkaar gezet, zo hb je geen dikke naden en blijft de deken soepel. Bovendien maar je de deken weer iets groter. Deze deken is ca 2 meter x 140 cm groot - heerlijk voor op de bank!

 

 

 
De deken is afgewerkt met een rij stokjes en een klein schulprandje. Wie deze deken nog even van dichtbij wil bekijken: hij mag heel even bij ons in de winkel logeren!

 

 

 
Nu de mijne nog..... !
Fijn weekend
 

0 reacties reageren


Vossenpootjes

Geplaatst op: 24-10-2014 22:06:55

Lieve mensen, volgens mij zijn jullie zo'n beetje allemaal vandaag naar Arnemuiden gekomen! Was het vanwege de herfstvakantie, het koude weer, de expositie of het fotootje van gisteren met het je-weet-wel-garen? Ik weet het niet.... maar zelden was het zo druk. Johanna, die vanmorgen spontaan even kwam helpen had de dag niet beter uit kunnen zoeken :-)

Net ben ik klaar met wat puinruimen in de winkel en ik kan net nog tot 2 tellen. Maar voor jullie heb ik lekker wat ingewikkelder (maar zooooooo mooi!): Vossenpootjes! (Fox Paws heet het patroon)

 
Yep! Dit kun je breien.... Dit is toch schitterend? En dit vraagt toch om uitgeprobeerd te worden?
Vooral als je de andere foto's van Ravelry ziet! (En blijkbaar is dit goed te doen, gezien het grote aantal foto's dat is geplaatst binnen 1 maand na het verschijnen van dit patroon). Kijk maar mee:
 
 
 
 
 
Al deze foto's komen van Ravelry (als je bent ingelogd kun je nog veel meer varianten zien). Wat een uitdaging! Het patroon is Engels en te koop via Ravelry.
Je kunt het zo groot maken als je zelf wilt, voor een sjaal, omslagdoek, kol, rok (!), tas of kussen.
 
Maar voor mij vanavond niet meer hoor, ik ga nog even aan de slag met mijn WIP-dekentje (work in progress) - daarbij hoef ik maar tot 2 te tellen, Dat lukt nog net....
 
 
 

0 reacties reageren


Op de post

Geplaatst op: 23-10-2014 19:25:17

O, vandaag wou ik zoveel op de post doen! Bollekes, strengetjes, het ligt allemaal klaar. Maar het was zo druk vandaag in de winkel dat het gewoon niet allemaal lukte. Zodra ik richting de computer wou gaan, rinkelde de winkelbel. Het wordt duidelijk kouder en weer voor warme truien en kollen.

Ook kwam deze week zoveel nieuwe wol binnen, ik moet de avonden gebruiken om het allemaal een plekje te geven. Dus het licht brandt hier wel lang 's avonds. Ook kwam er een doosje je-weet-wel binnen, er staat weer wat! Gebroederlijk naast de Arnemuidse visserstrui :-)

 
Vandaag kwam ook Ans deze sjaal brengen, het is de Dol-op-Driehoeken van Wieke van Keulen, waar ik eerder over blogde. Hier is de sjaal gemaakt van Unicat Herfst.

 

 
De sjaal hangt in de winkel - daar kun je 'm even verder bekijken! Je kunt van dit patroon natuurlijk ook een fijne kol maken. De lengte is precies goed om 'm 2 keer om de hals te dragen. Zet de twee uiteinden aan elkaar vast. Je hebt dan even een flink contrast tussen de kleuren maar daar zie je bij het dragen niets van! 
De draad is heel comfortabel om te dragen, ook heerlijk op een shirt!

 

 
Wieke heeft weer een prachtige sjaal  ontworpen, Envoi. Hier is hij te zien in een effen variant (dit garen heb ik zelf niet).
 
Je kunt veel verschillende garens voor dit ontwerp gebruiken, maar ook een bol Unicat is prima geschikt voor dit patroon. Je hebt ca. 900 meter nodig en haakt op haakbnaald 4. (maar ook dat kun je aanpassen aan je garen)
 
Het patroon kun je bij ons kopen - in combinatie met garen. Het patroon is los verkrijgbaar op de website van Wieke van Keulen
Ziezo - het blogje is weer bijgewerkt. Nu nog zorgen dat morgen echt alles op de post kan...
 
 

0 reacties reageren


Zeeuwse Sjaal

Geplaatst op: 22-10-2014 19:15:40

Het kon natuurlijk niet uitblijven, he? Na die Zeeuwse sokken en mutsen komt er ook een Zeeuwse sjaal! Gebaseerd op het Zeeuws Schortenbont natuurlijk. Charlotte ontwierp deze prachtige sjaal en breide 'm ook. Wat een uren zitten hier in. Kijk je mee??


 

 
De sjaal is gebreid in de fair isle techniek, dus in het rond (alleen maar recht breien), met een korte rondbreinaald. Voor de sjaal zijn 2 x 300 gram sokkenwol gebruikt in zwart en wit.

 

 
Johanna maakt deze prachtige foto's op de Werf, met hier op de achtergrond de Zeeuwse Wapenspreuk Luctor et Emergo, (Ik worstel en kom boven)

 

 

 
Aan deze sjaal zit een leuke afwerking met pomponnetjes en kwastjes. Deze staat (nog) niet op het patroon, maar volgt spoedig. Je kan de sjaal natuurlijk ook gewoon recht afwerken.

 

 
Erg leuk is ook de Letse vlecht, het randje tussen de verschillende motieven. Dit moet je echt een keer geprobeerd hebben, zo'n leuk effect.
 
Het patroon kun je kopen via Ravelry onder Zeeuwse Sjaal in het Nederlands en ook in het Engels.

 


Het patroon kost € 5,00 en is ook in onze winkel te koop in combinatie met de wol. En die kwam vandaag gelukkig volop binnen. Een compleet pakket voor deze sjaal plus patroon kost € 44,00

Maar je kunt met dit patroon natuurlijk nog veel meer doen! Wat denk je van een leuk kussen of tas?


En dit is zeker een prachtig project voor de Fair Isle breisters onder ons! Het zwart-wit is natuurlijk gebaseerd op het schortenbont, maar andere (verloop-) kleuren zijn vast ook prachtig.
Deze sjaal wordt niet doorgeknipt, maar als je een knipbies inlast van ca 8 steken, kun je er natuurlijk ook een prachtige tafelloper of rechte sjaal van maken! De sjaal zoals afgebeeld is 25 cm breed (dubbel gebreid) en 180 cm lang.

 
Ben je helemaal weg van deze sjaal (net als ik). dan past zeker Muts erbij!
 
 
De sjaal en de muts zijn natuurlijk te bewonderen in onze winkel!
 
 

0 reacties reageren


Lampion

Geplaatst op: 21-10-2014 20:21:42

Hier wordt het bijna niet gevierd maar in grote delen van het land wel: Sint Maarten, waarbij de kinderen met een lampion door de straten lopen.
Maar lampion-optocht hebben we hier wel. a.s. vrijdag avond is het zover! Dus dit idee komt wel van pas.

 
Een vrolijk gekleurde lampion! Je vindt de hele beschrijving bij Haken en Meer. Met wat restjes katoen en een klein lampje maak je snel het mooiste exemplaar.
 
 
Voor wie het graag wat ingewikkelder doet: dit kan ook :-) Maar hiervan heb ik geen patroon gevonden - ter inspiratie! 
 
moschino granny square lamp Designer Crochet: Franco Moschino
PS: bij beiden wel een electrisch lampje gebruiken! 
 

0 reacties reageren


Herfst-vakantie ?

Geplaatst op: 20-10-2014 22:45:56

Het is hier Herfstvakantie. Herfst wordt het deze week, als we de weerberichten moeten geloven. Vakantie is het voor de kids. Er wordt uitgebreid gerelaxed, plannen gemaakt, ontspannen en voor de voeten gelopen :-)
Het is voor onze kids vast niet altijd leuk om ouders-met-een-winkel te hebben. Dat gaat altijd maar door. Gelukkig werd er een uitstapje naar het zwembaf gepland en namen Ali en ik de kans waar om orde op zaken te stellen in de winkel. Ali vertrok naar een Zweeds warenhuis voor een paar nieuwe kasten waar we onze nieuwe voorraad winterbolletjes in kwijt kunnen. Ondertussen zijn we helemaal op elkaar ingespeeld bij het monteren van zo'n kastje - dat was de eerste keer wel anders! Ach, ik ken verhalen van ega's die aan het begin van de vakantie tentjes opzetten - da's net zoiets. Foto's van het resultaat volgen nog, of je komt even kijken :-)

Maar de boel moest wel weer gevuld worden voor morgen, ik ben net klaar. Dus vandaag een ideetje uit de oude doos - deze polsmoffen zou je wel eens nodig kunnen hebben deze week :-)

 
Supersnel gemaakt zijn deze polsmoffen. Ik haakte met Noorse Wol Colour van Scheepjeswol.
Ik haakte 30 lossen (nld 5) tot een ring en daarop telkens 30 stokjes. Het garen kleurt vanzelf in deze streepjes, het is zo leuk om mee te werken. Af en toe passen, hoor! Ik heb een strakke hand van haken, en bij mijzelf gepast (en ik heb geen maatje 34.....). Na ca. 15 toeren begin je met het gat voor de duim: haak eerst 20 stokjes, 5 lossen (en sla 5 stokjes over) en dan nog 5 stokjes. Op de volgende toer haak je weer stokjes op de lossen, zodat je weer een volledige ring met stokjes hebt, ca 3 toeren. Je kunt de moffen afwerken met een schulprandje. Let erop dat je de andere mof in spiegelbeeld maakt, anders past je duim niet!
Voor de duim neem je ca. 14 vasten op rondom het gat voor de duim en je haakt nog 6-7 toeren vasten. Wordt het gat te breed dan kun je in de toeren geleidelijk nog iets minderen.
 
 
En als je het heel koud krijgt haak je er deze sjaal bij! voor de sjaal gebruik je 3 bollen (€ 6,25), voor de mofjes 1 bol. Je vind het patroon hier terug.
 
 
 

0 reacties reageren


Kleurenspel

Geplaatst op: 19-10-2014 22:12:03

Deze week werd ik door een klant geattendeerd op dit prachtige patroon van Berniolie Designs. Wat een mooi patroon en een prachtig kleurenspel van de Invicta Colour en effen sokkenwol.

INSTANT DOWNLOAD, SAMMY, Crochet shawl pattern pdf
 
Het patroon is te koop via Etsy of Ravelry, en is beschikbaar in het Nederlands en Engels. De invicta Colour is in heel veel tinten te verkrijgen, en effen sokkenwolletjes ook. Dus combineren maar!

 
Hou je niet zo van kleurig? In een effen kleur is het ook prachtig!
 
 
De sjaals zijn gehaakt met haaknaald 4, en je ziet wel dat er flink geblockt wordt om dit resultaat te krijgen. Hoe meer wol je garen beval, hoe beter dit gaat.
 

0 reacties reageren


Vol

Geplaatst op: 19-10-2014 00:12:09

Vol is de winkel en het atelier erachter nu een heleboel dozen met nieuwe Arnemuidse visserstruien zijn bezorgd. Natuurlijk die prachtige donkerblauwe weer, maar we gaan ook hip. We hebben nu prachtige rode truien!

 

 

Deze kant-en-klare truien staan nog niet in de webshop van Tikkeltje Zeeuws, maar zijn natuurlijk wel te bestellen en te koop in de winkel. 
 
Wil je ook een keer de expositie bezoeken? Dat kan nog 2 weken - tot en met zaterdag 1 november.
Deze dag houden wij nog een afsluitende workshop, je vind alle informatie hier, we hebben nog enkele plaatsen vrij.
 Van harte welkom!
 

Vol - helemaal vol is mijn hoofd. Vol met indrukken, gesprekken, ontmoetingen van afgelopen week!
Deze week heb ik zoveel mensen ontmoet en gesproken - weet je wel dat er vandaag meer dan honderd mensen de expositie hebben bezocht? En het leuke is dat er ook zoveel mensen bij zijn die ik in de afgelopen jaren heb leren kennen door mijn blog - of het hunne!

 

Sommigen hebben ook al van hun uitje naar Arnemuiden geblogd - lees het maar eens na bij BalsemienDe Tante van TjorvenBerthiHave a nice DayJellinaHet lieve Leven, (en ik ben er vast nog een heleboel vergeten!). Zo leuk om te lezen, want ieder heeft zijn eigen ervaringen opgeschreven. En dan had ik ook nog een leuke ontmoeting met Erry, die vast nog een keer een paar prachtige sokken gaat ontwerpen met de Zeeuwse truien als inspiratie.

Vandaag bezocht Anke Grevers de tentoonstelling en onze winkel, je kent haar vast nog wel van De Gelderse Mutsen. Wat een heerlijke gesprekken als je dezelfde passie voor handwerk hebt! Ik ben ook heel blij dat we in de winkel nu de drie boekjes mogen verkopen:


  
 


En toen stapte ook Jolanda den Toonder nog even binnen (yep, van hét dekentje!), dus de winkel barstte uit zijn voegen van creativiteit ! Wow - wat leuk dat ik al deze mensen mag ontmoeten.

 

0 reacties reageren


Russische kol

Geplaatst op: 17-10-2014 20:33:31

Eigenlijk begrijp ik niet helemaal wat er Russisch is aan deze kol, maar zo heet-ie blijkbaar :-)
Mooi is het wel!

patons Russian Rose Cowl - Patterns  | Yarnspirations
 
De kol is een rechte lap (met een naad aan de zijkant of achter) die gebreid is met de zgn. "Intarsia"-techniek. Een moeilijke en interessante naam voor het breien met verschillende kleuren (vroeger deed je dat met van die brei-visjes). De details maas je er later op! De afwerking is met een nep-bontrandje.
 
Russian Rose Cowl
 
Zo zou je wel willen dat het snel winter wordt... maar voorlopig hebben we nog een prachtig warm weekend voor de boeg. 
Je vind het gratis patroon op Yarnspirations. In het Engels, maar met een duidelijke teltekening voor het breien en het mazen. Genoeg kollen? Je kunt dit patroon natuurlijk ook prima gebruiken voor een tas of een kussen!
 
 

0 reacties reageren


Happy !

Geplaatst op: 16-10-2014 22:55:37

Vandaag een prachtige kol/snood die ontworpen is door Wieke van Keulen. Ik mocht 'm al een keer in het echt bewonderen en ik werd er écht Happy van. De kol is zó zacht en behaaglijk!

 
Gebreid van prachtig Rowan-garen: Colourspun, gecombineerd met een contrasterende Rowan Fine Tweed en gebreid op naalden 4½ mm. Het patroon kun je kopen via de website van Wieke, en ook via Ravelry in het Nederlands en Engels. Overbodig om te zeggen dat de patronen van Wieke zeer uitgebreid en duidelijk zijn, dus ook voor beginners is deze kol prima te maken.
 
In onze winkel kun je het pakket voor deze snood/kol kopen. Deze bevat 4 bollen Copourspun, 2 bolletjes Fine Tweed en uiteraard het patroon voor € 39,95
Wil je dat we het opsturen, dan komt er 6,95 bij (pakketpost). Bestellen kan per mail
 
Er zijn nog meer kleuren op voorraad van dit mooie garen. Het is erg moeilijk om de juiste kleuren weer te geven.
Van links naar rechts: Grijs (zoals hierboven), groenig, blauwig, oud-rozig. De kleine bolletjes erbij zijn de kleuren waarmee gecombineerd kan worden (maar er is nog veel meer mogelijk)
 
De basisdraad van Colourspun is licht gemeleerd, maar dan ook nog getwijnd met een fijn gekleurd draadje. Daardoor zijn er zoveel combinaties mogelijk. Op de website van Wieke kun je prachtige vergrotingen zien van deze kol.
 
Wieke neemt de kol vast mee op de Handwerkmiddag van 15 november.
 
Wieke werd geinspireerd door dit liedje: Happy van Pharrell Williams:
 
 

0 reacties reageren


Poppetjes

Geplaatst op: 16-10-2014 22:54:16

Wat een grappige poppetjes zijn dit!

 
Gehaakt met katoen (of wat anders als je dat wilt) en met haaknaald 2 worden ze ca 15 cm hoog. Je kunt eindeloos varieren met kleurtjes en haar. Je vindt het gratis patroontje via Ravelry of rechtstreeks via AmigurumiBB's blog. Het patroontje is Engels, maar als je wat ervaring hebt met poppetjes en knuffels haken kun je er zeker uit komen. Er staan ook nog verduidelijkende foto's bij.
 
assembling the doll
 
De armpjes zijn wel haken-op-de-vierkante-centimeter, maar dan heb je ook wat :-)
 
 

0 reacties reageren


Handwerkmiddag

Geplaatst op: 15-10-2014 20:07:09

Jaaaaa! Het komt er weer aan - noteer maar in je agenda: op zaterdag 15 november a.s. houden wij weer ons oer-gezellige, inspirerende, open Handwerkcafé in onze winkel. Vind je het heerlijk om samen met anderen te handwerken, te kletsen en elkaars werk te bewonderen? Dan ben je van harte welkom op deze middag. We beginnen rond half 2 en eindigen rond 4 uur (lukt nooit, dus het wordt vast later!) - er is volop koffie en thee en lekkers. Neem je projectjes mee, haken, borduren en breien en geniet van een gezellig samenzijn.

 
 
En ik ben heel blij dat deze dag ook o.a.  Wieke van KeulenJellinaAnnelies Baes (Vicarno's mama), en Nelleke komen (en vast nog meer bloggers), dus een middag vol creativiteit is gegarandeerd. Nieuwe ontwerpen en patronen worden meegenomen, dus volop te genieten!
 
Wieke van Keulen geeft 's morgens een workshop Domino-breien, daarvoor kun je je aanmelden per mail
 
Het Domino-breien, wordt ook wel het Patchwork breien genoemd. Er zijn oneindig veel mogelijkheden wanneer je de techniek beheerst. Het leuke van het domino-breien is dat één vierkant zo gemaakt is en je snel resultaat ziet. 

Tijdens de workshop breien we 2 4-kanten en leer je de techniek. Een 4-kant is zo gebreid en niet moeilijk, maar vooral de techniek van het steken opzetten en het meteen aan elkaar breien, maakt dit een leerzame workshop. Je ontvangt een hand-out, waarmee je thuis aan de slag kunt gaan. 

Voor deze workshop heb je nodig: 

• 2 korte breinaalden of 2 sokkenbreinaalden of 2 breinaalden 

• 2 markeerringen 

• Wol – deze techniek is uitstekend geschikt voor sokkenwol of het opmaken van allerlei restjes wol.De wol ligt voor je klaar. Zit dus bij de workshop in. Het is breigaren voor naalden ca. 3.5.

De workshop kost € 20,00, uiteraard inclusief koffie, thee en wat lekkers. De workshop is van 10.00 - 12.00 uur. Wil je ook 's middags blijven voor de handwerkmiddag, dan kun je bij ons lunchen, geef dat even aan in je mail!

Inspiratie nodig? Ik blogde al een keer over deze techniek, kijk nog maar eens hier.

 
Ravelry's MisplacedPom's Mitered Sock Yarn Blankie (ShellyKang's pattern)


Nog even weten hoe het de vorige keren op de Handwerkmiddag was? Kijk dan nog even hierhier of en hier. Ik heb er al zo'n zin in! :-)

 

0 reacties reageren


Nomad's Compass

Geplaatst op: 14-10-2014 09:22:50

Er zijn van die patronen waarvan ik denk: dat kan nóóit! Dat was zeker het geval bij de Nomad's Compass, die je kunt vinden op Ravelry. Enkele weken geleden begon Johanna met 2 bollen Invicta colour en een streng handgeverfd garen aan een sjaal. Het zag er zo uit:

 
Eeeeh, Johanna, wat wórdt dat? Een sjaal! En dat puntje? De rechte kant! Huh?
Ik ben op Ravelry op zoek gegaan naar meer hierover en kwam in de wiskundige wereld terecht van halve cirkels en Pi - weet je nog 3,14 en nog wat (π).
Oei, dat was lang geleden! Maar het borrelde weer op, en het leek logisch. Tot je dat puntje ziet....
Maar door gebruik te maken van de eigenschappen van wol kom je dus een heel eind ! Met behulp van wat Eucalan, en stevig opspannen ziet het er opeens heeeeel anders uit.
 
 
Geweldig leuk patroon, waarbij het kleurverkloop van de Invicta Colour (958) schitterend tot zijn recht komt. Bij het losmaken van de blocking/naalden hou je een heel klein puntje over, maar dat hindert bij het dragen niet, kijk maar:
 
 
 

 

 
Alleen al voor het kleurenverloop zou je dit gaan breien! Let bij het kiezen van je kleuren goed op. Bollen met een kort kleurverloop hebben een totaal ander effect, kijk maar eens op Ravelry.

 

 
En gewoon lekker rond je hals wikkelen is ook prima met deze sjaal. Het originele patroon is gebreid met andere wol op dikkere naalden, maar zoals je ziet werkt dit ook heel goed.

 

 

 
Johanna maakte voor het afhechten gebruik van de Stretchy Bind Off, de moeite waard om eens te bekijken!
Het patroon voor deze Nomad´s Compass koop je op Ravelry, en je kunt de sjaal zo groot maken als je wilt.
 

0 reacties reageren


Forever Friends

Geplaatst op: 13-10-2014 22:25:14

Na een hele dag achter de computer (mails, administratie, bestellingen versturen en nieuwe wol bestellen en weet ik wat nog meer) heb ik een beetje vierkante oogjes gekregen. Er is niet veel meer wat niet met de computer gebeuren moet. Ik worstel met mijn leesbril, waarvan ik niet weet of ik die nu op of af moet zetten, overal papieren, bollen wol, en nog niet op de helft van wat ik had willen doen. Zou ik te veel willen, misschien...?

Ik beloon mezelf even met een blog-momentje. Even bijlezen bij anderen, en zelf weer een idee laten zien. Déze is echt leuk:

 
Dit Forever Friends beertje gaat al bijna 30 jaar mee. Er is nu een haakpatroon van gemaakt, je kunt dit patroon kopen via Ravelry of Etsy. Het patroon is verkrijgbaar in het Nederlands en Engels, gemaakt door Krissie dolls.
 
Crochet Pattern - My Forever Friends Bear
 
Bij dit voorbeeld is gebruik gemaakt van sokkenwol (Bijv. Regia Tweed), maar een beer van bijv. Scheepjes Stone Washed is ook erg leuk!
 
 

0 reacties reageren


Mooi is niet moeilijk

Geplaatst op: 12-10-2014 19:58:39

Vanmiddag was ik wat aan het struinen op het net, even wat inspiratie opdoen... dat was echt nodig, want ik heb maar een 1000 favorieten op Ravelry aangevinkt, mijn Pinterest staat vol en mijn hoofd zit helemaal niet vol met ideeën.... :-)

Graag ben ik op zoek naar ideeën die eenvoudig zijn en een mooi resultaat opleveren. Nu ik al 16 jaar deze winkel run, moet ik oppassen om niet een beetje bedrijfsblind te worden. Er van uit gaan dat iedereen alles al kan, snapt en weet. Wat ik al tientallen keren voorbij zie komen op indernet is voor sommigen helemaal nieuw. Zo maak ik vaak de fout in de winkel dat ik denk dat iedereen weet wat een Granny Square is. Natuurlijk is dat niet zo, laat staan dat iedereen weet hoe je die háákt! En natuurlijk kan iedereen ook die 1500 ideeen van mijn blog niet onthouden - ik ook niet!!

Dus vandaag weer een eenvoudig idee met groot effect, de Baktussjaal. Want met dit patroon kun je eindeloos varieren en je hoeft alleen maar recht te breien, een prima basispatroon voor een baktus vind je hier (Nederlands, gratis).

Gewoon effen, simpel en mooi! (Foto Ravelry)
 
 
Beetje grove wol kan ook prima! (Foto Ravelry)
 

 

Met 2 kleurtjes die je elke 2 of 4 naalden afwisselt (Fiberrainbow)
 
 
Met streepjes en een grappig friemeltje Fibermania
(zet aan 1 kant aan het eind steeds 2 steken erbij en kant die direct weer af bij de volgende naald)
Deze moet je onthouden! Met een streng handgeverfd en een effen bol maak je een prachtige Baktus, ook met restjes en 1 basiskleur krijg je een mooi effect.
 
 
Lekker grof garen (hier gevonden)
 
bulky Baktus
 
Stoere versie (Men who knit)
 
 
Met af en toe een gaatje Newedist
 
 
Met een bol in prachtig langzaam kleurverloop Fusselideen
 
Baktus
 
Met golfjes van recht en averecht Hier schreef ik er over.
 
 
Je kunt ´m zo groot en lang maken als je zelf wilt. Kijk ook eens hier voor een lange versie in tricotsteek. Toch liever haken? Hier blogde ik voor een gehaakte variant.
 
 

0 reacties reageren


Klein projectje

Geplaatst op: 11-10-2014 23:23:59

Wow, jongens nog aan toe! Wat een dag....
De expositie Truien bij de Vleet is nu 2 weken open voor publiek, en we zijn helemaal overdonderd door de grote belangstelling. Maanden, jaren zijn we bezig met zoeken, breien, voorbereiden - zodat het bijna "ons kindje"geworden is. We hoopten natuurlijk dat iedereen zo enthousiast zou zijn als wij, maar dat blijft maar afwachten...

(foto: Mojca)
 
Maar we zijn helemaal verrast door de grote hoeveelheid mensen die naar de truien komen kijken! Vanmiddag kwamen zelfs meer dan 80 bezoekers (na al een hele drukke week). Wat fijn, en iedereen is zo enthousiast, genietend van de geweldige lokatie op de Werf. Het was vanmiddag dan ook druk in ons winkeltje - excuses aan de mensen die best even moesten wachten, En ik werd echt blij van al die bezoekers die even in de winkel kwamen vertellen wat ze van de expositie vonden!
 
Omdat ik vandaag echt aan één stuk door heb gerend, gewerkt en gepraat, zak ik nu een beetje als een plumpudding in. Gelukkig bakte Miriam een heerlijke chocoladetaart (die keuken zag er ook leuk uit....), en daar ga ik zo maar eens van genieten - tot weinig anders meer in staat.
 
Geen zin meer in grote projecten, dus geef ik aan jullie ook een klein projectje door "klein, maar fijn!!""
 
Big Woolies Crochet Sock Edging
 
Heb je een paar favoriete sokken met versleten hielen of tenen? Je kan gaan stoppen, maar ook met een fijn randje een paar prachtige polswarmers maken. Afknippen, omhaken en een sierrandje erop. Ook een supercadeautje voor Sint!
 
Het idee komt van deze website of bij Maize Hutton met een summiere engelse beschrijving. Je kunt je fantasie gebruiken en een randje verzinnen. Dit randje kan natuurlijk ook aan de bovenkant van sokken.
 
 

0 reacties reageren


Esdoorn

Geplaatst op: 10-10-2014 21:39:00

Heerlijk! Herfst :-)
Prachtige kleuren komen er om ons heen, vooral als het herfstzonnetje erop schijnt. Deze sjaal is een ode aan de Herst, in de vorm van een prachtig esdoornblad.

 
Dan wordt je letterlijk door de Herfst omarmd :-) Ik vond het patroon op Ravelry, waar je het kunt kopen (Engels). 
 
 
Niet helemaal een patroon voor beginners, maar dan heb je ook wat! Gebruik voor dit patroon een wollen garen, want er moet flink geblockt worden om de vorm erin te krijgen en dat gaat het beste met wol (en niet met katoen of synthetische draden).
Deze zou je alleen al breien om 'm aan de muur te hangen..... :-)
 
 
 
 
 

0 reacties reageren


Geduld

Geplaatst op: 09-10-2014 21:36:06

Geduld....het is echt niet mijn beste eigenschap. Ietwat "druzig"ben ik, ongeduldig, soms driftig (vraag maar aan Ali en mijn moeder, écht!), maar geduldig - nee! Maar soms zit er niet anders op en geduld wordt beloond! Met 3 dozen Unicat bijvoorbeeld :-)

Even proeven?

 
Weet je, eigenlijk wil ik ze niet verkopen! Ik hou ze, allemaal! Ik aai ze, bekijk ze, rangschik ze, fantaseer over wat ik er allemaal van wil maken. Helaas werd de tijd er niet bijgeleverd, dus vooruit dan maar. Morgen in de winkel!
 
Maar.........realiseer je dat op deze bollen heel veel mensen al meer dan 4 weken wachten. Deze bollen heb ik zojuist netjes gelabeld en weggezet. Da's de helft ongeveer. En realiseer je ook dat niet alle kleuren die ik heb besteld er al zijn, volgende week komt er wéér een lading, en de week er op weer, etc.. dus voor diegenen: nog even geduld! van sommige kleuren heb ik eenvoudigweg niet genoeg om direct aan de vraag te kunnen voldoen.
 
Om een keer een overzichtje te geven wat er vandaag binnen kwam heb ik wat gerangschikt:
 
Foto 1: aubergine-grijs, Druif, Camel-paars, Libelle, Pauw

 

Foto 2: Bos (donkerbruin-groen), Herfst (met een vleugje groen), Wilde wijn, Indian Summer, Carmen

 

Foto 3: Joker (nieuw), Ierland, Boerentuin, Rozentuin, Fruitig

 

Foto 4: Crema, Magnolia, Grijs-roze, Strandkiezel, Steen

 

Foto 5: Retro, OnderWater, Zeewind, Avondschemering, Jeans
 
Je ziet dat de bollen op 2 manieren zijn gerold, daar heb ik geen invloed op. De bollen zijn precies hetzelfde. Er zit altijd een begindraad vanuit het midden èn vanaf buiten zodat je kunt kiezen. Van bovenstaande bollen zijn al een aantal kleuren gereserveerd voor klanten, je mag altijd een kleur aanvragen (maar hou dan rekening met een levertijd die kán oplopen tot 4-5 weken), mail dan even.
Ik vraag jullie begrip dat ik ook een minimale hoeveelheid in de winkel wil laten staan voor diegenen die een lange reis ondernemen naar Arnemuiden. 
 
Inspiratie nodig?
 

 

Dit is een nieuw ontwerp van Wieke van Keulen, Dol op Driehoeken. Het is een rechte sjaal, waarbij de kleuren van de Unicat prachtig uitkomen. Dit is de kleur Rozentuin (en ik ben heel blij dat ik deze sjaal van een lieve klant mocht fotograferen). Het patroon kost € 3,75 en is los verkrijgbaar op de website van Wieke. Ook bij ons kun je terecht voor het patroon, in combinatie met het haakgaren.

 

 
Liever een omslagdoek? Dan is dit misschien wat voor jou? Dit is de Walking on Clouds-sjaal van Annelies Vicarno's mama. Het is een halfronde sjaal, die niet zo diep is en prachtig om de schouders valt.
 
Ook deze sjaal is gemaakt van een bol unicat, (Soft Qqua, pas in de zomer weer verkrijgbaar - maar er is vast een ander kleurtje dat hierbij mooi past). Dit patroon kost 3,50, los verkrijgbaar bij Vicarno's mama (€ 3,50) maar ook bij ons in combinatie met haakgaren.
 
 
Toch liever breien? Heb je deze al eens gezien? Drakenvuur!
 
 
Een "rafelige"wikkelsjaal van een bol unikat. Het patroon koop je op Ravelry en is beschikbaar in het Engels en Duits. En voor alle ideeën, kleuren en patronen die ik heb verzameld over Unicat klik je hier, dan heb je ze allemaal op een rij! 
 
 
Ziezo - en dan nu eerst een bakje koffie...
(want als ik nu op enter druk stroomt mijn mailbox vol)
 
 

0 reacties reageren


Lekker warm!

Geplaatst op: 08-10-2014 20:48:25

Eigenlijk durf ik het bijna niet op te schrijven, maar ik vind het best lekker dat het écht herfstig buiten is. Heerlijk die wind, een buitje, soms een zonnetje, bladeren die naar beneden komen, weer sokken aan, vroeger donker....
Natuurlijk genoot ik van het mooie, warme weer maar het ervaren van de wisseling van de seizoenen vind ik minstens zo fijn. 's Morgens is het even bibberen om 10 voor 6, maar daar word ik lekker wakker van. De schouderwarmers zijn al weer opgezocht en gebruikt.

Deze breide mijn moeder voor de winkel (en die doen we 's avonds lekker aan, fijn om naast de winkel te wonen!):

 

 

 
Gemaakt met 3 bollen Verona, een nieuw multicolour-garen van Scheepjeswol. Gebreid op naalden 8. Hoewel op het patroon staat beschreven dat het met een rondbreinaald moet, lukt het ook met gewone naalden. 
De schouderwarmer sluit met knopen.


 Heerlijk warm voor op een kille avond, maar natuurlijk ook over je jas als het écht koud wordt.


Het garen Verona is verkrijgbaar in 7 kleuren, wij gebruikten kleur 6. (Erg lastig om de bollen goed te fotograferen). Breien op nld. 8.
Samenstelling van het garen 50% wol, 50% acryl - € 8,95 per bol/100 meter.

 
  
Van deze schouderwarmer heb ik pakketjes gemaakt, je krijgt het patroontje er dan gratis bij (3 x € 8,95 = € 26,85). De bolletjes kunnen in een envelop verzonden worden (= 3,95 verzendkosten).
Knopen mag je erbij bestellen, maar zolang de voorraad strekt... Bestellen kan per mail, patroontje is niet los verkrijgbaar.
 
 
Bedankt Ilse, voor de foto! :-)
 

0 reacties reageren


Voor beginners...

Geplaatst op: 07-10-2014 18:45:09

Vind je kant-breien ook zo mooi, maar heb je het nog nooit gedaan? Of denk je dat je het niet kan? Dan is dit misschien een mooi projectje om mee te beginnen. Deze prachtige kleine sjaal is gebreid en ontworpen door Charlotte (die ook al veel moois voor de winkel heeft gemaakt).

 
De basis is gemaakt met streepjes en de rand in een mooi kantpatroon. Deze sjaal is gemaakt van 3 bolletjes merino, los gebreid op naalden 5. 
 
 
Het patroontje is gratis te downloaden (in het Nederlands) vanaf Ravelry. Nog steeds geen account op Ravelry, écht even doen! Van Ravelry krijg je geen spam, maar het is een heerlijke verzamelsite van allerlei haak- en breiliefhebbers vanaf de hele wereld en je krijgt toegang tot pareltjes van patronen!
 
 
Het omslagdoekje is ook in onze winkel te bewonderen. Binnenkort nog meer patronen van Charlotte (vaniddag mocht ik een kijkje nemen in de projectjes die nog komen, m-o-o-i !!)
 
 

0 reacties reageren


Digibeet

Geplaatst op: 06-10-2014 18:52:56

O, wat ben ik toch een digibeet.......

´t Is dat blogger zo eenvoudig is, en dat ik mijn kinderen er af en toe bij kan halen ( `o mám, snap je dát niet?`), maar als er een manier is om je snel oud te laten voelen dan is het wel bij een computerachtig probleem. Met de komst van allerlei apparatuur in dit huis zoals smartphones (blijkbaar dekt een woord als mobieltje de lading niet meer) en een printer-zonder-snoertje hebben we een draadloos netwerk. Vakkundig geïnstalleerd door iemand die er verstand van heeft. Prima, werkt tot ieders tevredenheid. Tot vorige week. Paniekerige toestanden als de mobieltjes niet appen, als er niet 24 uur per dag overal en altijd op het internet gekeken kan worden. "Ma-ham, wi-fi doet het niet...." (mijn computer zit lekker met een draadje vast, maar het werd lastiger toen de printer ook een halve dag moest nadenken over het uitspugen van een factuurtje).

Dus belde ik (yep, nog vóór de administratie-klus) naar het servicenummer. Zucht. Die aardige mevrouw aan de andere kant hoorde ik - vast onbedoeld - ook zuchten. Vroeg naar het typenummer van de router. O, help - waar vind ik dat.
- "onderaan, mevrouw".. ik weet niet waar jullie router hangt of staat, maar bij ons op het lastigste plekje, in het donker, met veel snoertjes eraan. Dus ik in de spagaat op zoek naar het typenummer, serienummmer, weet ik veel wat voor nummers. weet je wel hoe klein die stickertjes zijn, en hoeveel kleiner de lettertjes...En mijn leesbril (die ik bijna nooit nodig heb) had ik natuurlijk niet bij de hand. Die lag netjes naast het fornuis met de soepspetters van gisteren erop.
Of ik de computer met een  *%$#^$^-kabeltje wilde verbinden met de router. Paniek...! Een wat-kabeltje? Bleek niet nodig, het kabeltje zat er al.

Wachtwoord? O, help - wáár? Ik hoorde weer een subtiele zucht (wat een baan, je zal een hele dag mensen zoals ik moeten helpen...) "Geeft niet mevrouw, achterin de router zit een gaatje, dan kun je 'm weer resetten in de fabrieksstand" Gaatje? Waar? Met wat reset je zo'n ding? Waar is een paperclip? Waarom is het hier zo donker, en dat gaatje zo klein? Waar is mijn leesbril....?

Afijn, een kwartier later - waarbij deze aardige dame op afstand mijn computer en alle instellingen veranderde - spuugde mijn computer weer allerlei papier uit. Apparaatjes van man- en kindlief zijn weer verbonden met de buitenwereld. En ik ben weer een illusie armer. Die van dat ik wel aardig mee-kon in deze digitale wereld. Welnee.

 
Als een slak beweeg ik me nu door de rest van het werk. Blèh! Het is niet helemaal mijn dag.
Het ideetje voor deze lieve slakjes kan ik je wel geven, dat lukt nog :-) Voor wie 'm nog niet was tegengekomen: je vindt het gratis patroontje bij Stip en Haak
 
 
Geef mijn maar een haak- of breinaald...
 
 

0 reacties reageren


Miljoen...

Geplaatst op: 06-10-2014 08:24:13

Een paar jaar geleden (8 maart 2011) begon ik aan dit blog. Op het internet zag ik zoveel leuke handwerkideeën die ik nooit allemaal kon maken, die maar in mijn hoofd bleven tollen. Ik besloot een blog te beginnen. Gisteren nam de miljoenste lezer een kijkje op dit Zeelandnet-blog! Ondertussen blog ik ook op blogspot (met 5,6 miljoen views nog iets beter gelezen), maar op Zeelandnet blijf ik zeker doorgaan.

Terwijl het buiten langzaam licht wordt, de koters op weg zijn naar school, wasje draait, hik ik tegen mijn taak van déze dag aan: Stáááápels administratie. Zoals jullie weten niet bepaald mijn hobby. Ik heb last van zwaar uitstel-gedrag, elk wissewasje pak ik aan om nog even niet met deze stapel aan de gang te moeten gaan...

 
Mijn eindeloze lijst met dingen die ik moet doen pluis ik uit zodat ik hier maar niet aan hoef te beginnen. Beetje dom, want het moet toch. Dus, Zet ik een bakje koffie, ik mag nog éven bloggen en dan zet ik mijn tanden erin. Echt. :-(
 
Vanmorgen blog ik in de herhaling (mag best een keer na zo'n 1500 ideetjes). 2½ jaar geleden blogde ik een keer over dit "ding", een soort wrap/vest/omslag-ding hier. Iemand linkte dat weer op Welke.nl, maar de link die ik plaatste bleek niet meer te werken. Ik denk dat ik wel honderd mailtjes heb ontvangen met de vraag naar dit patroon. Nu dus in de herhaling, want het patroon is weer te koop op Etsy.
 

 

 
Het is eigenlijk een lange lap, die als een soort vest om je heel gewikkeld wordt. Nu is deze dame een stuk slanker dan ik (ik denk dat mijn buikje er welig onderuit zou piepen...), maar het iedee is echt erg leuk - en gelukkig zijn ook grotere maten beschreven.
 
Je kunt 'm altijd nog als kol dragen!
 
 
Het patroon is geschreven in het Engels, en er is een schema bijgevoegd. In de Etsy-shop zijn ook patronen van andere varianten te koop.
 
Knitting Pattern Knit Sweater Vest  Waistcoat pattern Pattern
 
Oke, en nú dus aan de slag, meid!

1 reactie reageren


Pompoenen

Geplaatst op: 05-10-2014 17:24:36

Was het gisteren nog blote-armen-weer, vandaag is het aanmerkelijk kouder! Eigenlijk zou het voor onze toko eens even héél koud moeten worden, zodat we weer zin in dikke kollen, mutsen, wanten en dikke sokken krijgen. Voorlopig zit het er nog niet in, maar het kan zomaar omslaan, toch? :-)
De herfst heeft mij in elk geval verrast met een flinke verkoudheid, Om er in te komen.....

 
Dit mutsje is helemaal in stijl met de herfst. Door de juiste kleuren te kiezen is het net een pompoen! Het patroon is eenvoudig en je kunt het vinden op de website van Garnstudio (gratis, Nederlands). 
Het is een prima basispatroon voor een kindermuts. Je kunt variëren met een boordje en uiteraard de kleur. Het patroon is beschreven vanaf een baby-maat tot ca 7-8 jaar, de muts is gebreid op nld 3½ mm. Laat de herfst maar komen!
 
 
Andere ideetjes op dit blog met pompoenen vind je hier op een rij.
 
 

0 reacties reageren


Inspiratie

Geplaatst op: 03-10-2014 20:24:41

Bij alle blog berichtjes die ik plaats probeer ik zoveel mogelijk een patroon te linken. Dat lukt bij deze niet, maar deze sjaal is te leuk om niet te laten zien!

fleece crochet shawl
 
De basis is een brede fleece-sjaal (=lap), die opgeleukt is met granny squares en gehaakte applicaties. Word je toch vrolijk van?
 
 
De sjaals zijn overigens wel kant en klaar te koop in deze Etsy-shop, waar je geen patronen maar wel veel inspiratie vindt!
 

0 reacties reageren


Woef !

Geplaatst op: 03-10-2014 11:02:25

Na al die andere leuke patronen van Heidi Bears, wil ik jullie graag het nieuwste exemplaar laten zien! Wat een dotje :-)

Het patroon van deze African Flower Bulldog is in het Engels (erg uitgebreid patroon) en koop je via Ravelry of Etsy (wij verkopen 'm niet). O, die wensenlijst wordt zo lang.....
 

0 reacties reageren


Wol!

Geplaatst op: 02-10-2014 17:16:17

Groot Brittanië kent sinds 2010 "The Campain for Wool", een initiatief om wol in al zijn facetten te promoten, met als beschermheer Prins Charles. Volgende week is het weer Wool Week, en ook in Nederland wordt er aandacht aan besteed, zie hier voor meer informatie.

Wol wordt heel breed gepromoot, maar ik zoom even in op 2 patronen die gratis te verkrijgen zijn via de website van Campain for Wool:

Free pattern for Herdwick Sheep Cushion by Marie Wallin, knit in Rowan Fine Tweed
 
Bluefaced small 2
 
De patronen van deze geweldig leuke schapen-kussens vind je hier. Ze zijn gemaakt met Rowan fine Tweed (100 % wollen draad - bij ons verkrijgbaar). De kussens zijn heel royaal, 50 x 50 cm. Het patroon is in het Engels, maar met de teltekeningen erbij kom je er zeker uit! Niet het makkelijkste patroon (veel verschillende kleurtjes), maar zo mooi! En natuurlijk te gebruiken voor veel meer dan alleen een kussen.
 
En ik moet nog even kwijt dat het zoooo leuk is dat zoveel mensen de expositie komen bezoeken! Fijn dat iedereen net zo enthousiast is als wij, heerlijk om al die mensen te ontmoeten :-)
 
 

0 reacties reageren


Zigzaggen

Geplaatst op: 01-10-2014 20:45:26

Een zigzag patroontje is heel populair bij het haken van een deken, ik heb er al een paar keer over geblogd. Nu hoef je natuurlijk niet gelijk een hele deken van dit patroontje te maken, iets kleiners kan zeker ook!

zigzag col haakpatroon - chevron infinity scarf pattern - Bees and Appletrees (BLOG)
 
Deze kol is er een mooi voorbeeld van. Lekker zigzaggend je favoriete kleurtjes gebruiken in willekeurige strepen. Je vind het idee en patroon terug op Dandelion Daze. Het patroontje is in het Engels geschreven, helaas geen schema erbij. Maar geen nood, er zijn genoeg "ripple" schema's en patronen te vinden op het net! 
 
Chevron Infinity Scarf by Dandelion Daze
 
Een bekende vind je bij Lucy van Attic 24, een Nederlandse vertaling vind je bij Charami. Eentje met gaatjes vind je bij Haken en Meer, en hier vind je nog wat variaties.
Pas je haaknaald aan bij je garen, kies de breedte die je wilt en haken maar! Maak een lange rechte lap, even passen en aan elkaar naaien of haken.
 
 
 

0 reacties reageren


Voorlezen

Geplaatst op: 30-09-2014 21:38:49

Morgen start weer de Kinderboekenweek. Nu de koters groter zijn lees ik niet meer voor (en opeens zijn ook de intersses ietsjes veranderd, haha!), maar er zijn heel wat boekjes compleet versleten. Hoeveel boekjes er ook van de bieb werden gehaald, een paar bleven favoriet.

Dit was echt een topper (volgens mij kunnen ze de tekst vrijwel uit het hoofd - nog steeds!), "Nee, wij zijn niet bang!!
 
 
Ën ook Dikkie Dik was erg favoriet! 
 
Het is leuk om te zien dat sommige karakters uit boeken tijdloos blijken te zijn, want deze poes gaat al een poosje mee! Vandaag vond ik een leuk haakpatroon van Dikkertje Dik:
 
 
Zo'n levensechte knuffel maakt het voorlezen natuurlijk nóg leuker! Je kunt het Nederlandse haakpatroon kopen via dit blog
 
 

0 reacties reageren


Balletje

Geplaatst op: 29-09-2014 19:24:54

Op de toonbank in de winkel liggen altijd allerlei kleine frutsels, ideetjes en voorbeeldjes. Zo ook dit kleine balletje:

 
Dit balletje is gebreid door Ans en je vind het patroontje via Ravelry, gratis in het Nederlands en Engels. Ik blogde er al eerder over hier. Het balletje bestaat uit losse stroken die gevlochten worden tot een bal. Doordat je in tricotstaak breit krullen de zijkanten op en krijg je stevigheid en volume.
 
 
Maak je dit voor een baby? Kies dan voor katoen, dan kan er gesabbeld worden. Een kattenbakketje erin stoppen alleen doen als je het stevig vastnaait! 
Liever wat meer strookjes? Kan ook!
 
 
Op You tube vind je een handig filmpje over het vlechten. 
 
 
 
Natuurlijk kun je de uiteinden aan elkaar naaien en een beetje wegstoppen onder een andere strook. maar je kunt deze ook onzichtbaar mazen met de Kitchener steek, daarvan vind je een heleboel filmpjes op You Tube (misschien is het handig om deze techniek eerst even op een simpel lapje te oefenen - ik voorzie wat stress bij zo'n balletje, Yep! Dan wordt het met recht een stress-bal!)

0 reacties reageren

ZeelandNet draagt geen verantwoording voor de inhoud van dit weblog.