Blij dat ik brei

Bezoekers: 1050268

Welkom op deze blog vol met breien en haken. Zelf vind ik breien een heerlijke bezigheid en ik kom zoveel leuke dingen tegen die ik graag wil delen! Reageren of tips? Mail naar jaffari@zeelandnet.nl of via dit blog.

 

Let op: Woensdag 26 november zijn we de hele dag gesloten!

 
Even voorstellen

Geplaatst op: 25-11-2014 20:41:52

Even voorstellen

 

Hallo breisters en haaksters!

Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn hobby is breien en haken. Voor ons handwerkwinkeltje in Arnemuiden kom ik zoveel ideeen patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Soms blog ik ook nog een beetje over Arnemuiden.

Ons winkeltje

Heb je tips of een foto van een werkstuk dat je hebt gemaakt? Je kunt het mailen naar jaffari@zeelandnet.nl . Het zou fijn zijn als je er een patroontje bij hebt of een linkje op internet zodat iedereen zelf aan de slag kan gaan. Heb je vragen of mis je nog iets? Mail gerust!

Wil je een snel antwoord terug, reageer dan niet via dit blog (maar mail rechtstreeks), want ik lees niet elke dag alle items terug...

Dit zelfde blog kun je ook hier terugvinden: http://www.blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/ (soms is reageren daar makkelijker, en oude items zijn er beter terug te vinden!!

Veel plezier op dit blog!

 

26 reacties reageren


Winters

Geplaatst op: 25-11-2014 20:41:22

Er is overal een tijd van, dat schreef de Prediker al :-)
En naast al die drukke beslommeringen die we dagelijks ervaren (hoe heerlijk ook!!) is het fijn om te merken dat de seizoenen gewoon hun gang gaan. Ik geniet ook weer van de donkere dagen, de kou en het warme huis als je thuiskomt, de gezelligheid binnen. Dus gaan de kaarsjes aan en kruipen we even op de bank. Mét ons dekentje en dit is misschien wel een heel leuk idee voor een winters kussen.

Snowflake Pillow
 
Hoe eenvoudig is dit? Een effen kussen (kan ook van stof!) maak je minder saai met een grof gehaakt kristal of sneeuwvlok. Ik vond het idee bij Redheart, waar je deengelse beschrijving kunt downloaden.
Maar met een paar patronen van Sterretjes (hier vind je alle sterretjes van mijn blog op een rij) en wat grof garen kun je zelf wat verzinnen. Of leg er een paar los op tafel:
 
Snowflakes1 Snowflakes2
 
(Je kunt ze opstijven met Powertex of Paverpol).
 

0 reacties reageren


Wanten !

Geplaatst op: 25-11-2014 07:52:04

Poeh! Lekker koud vanmorgen :-)
Eindelijk weer voor wanten! (Je snapt dat ik niet zo makkelijk over wanten blog bij 25 graden...)

Deze vrolijke wanten doen je de kou vergeten: http://www.ravelry.com/patterns/library/pearl-chain-mittens

 
 
Je vindt een gratis patroon van deze pareltjes op Ravelry. Als je veel verschillende restjes hebt kun je ze mooi kleurig maken, maar met een bol verloopgaren krijg je ook een mooi effect.
 
En natuurlijk kun je ook kiezen voor onze Zeeuwse Wanten, gebreid op nld 3½ zijn ze net een beetje dikker (en warmer).
 
 
 
Je kunt complete pakketjes (wol en Nederlands patroon) van deze orginele wanten bestellen via Tikkeltje Zeeuws.
 
 
Wil je deze techniek (Fair Isle) goed onder de knie krijgen? Meld je dan aan voor onze Workshop Fair Isle op zaterdag 13 december. Er zijn nog een paar plaatsjes vrij!
 

1 reactie reageren


Nominatie Gezelligste Winkel

Geplaatst op: 24-11-2014 13:06:29

Vandaag kreeg ik een berichtje, ik ben genomineerd voor de "Gezelligste winkel" ! Dát is leuk. we beginnen met de voorrondes - in de gemeente Middelburg. Misschien moet ik maar eens een poging wagen, en vragen aan jullie om op mij te stemmen?? Zou toch wel leuk zijn als de leukste winkel van Middelburg in Arnemuiden ligt? :-)

Nu sta ik - lekker verwarrend - 2 keer op de lijst. Dus als jullie gaan stemmen, doe dat dan op Atelier Jaffari - Blij dat ik Brei . Je kunt aangeven wat je van onze winkel vindt, net alsof ik weer een rapport krijg....!

Je kunt stemmen via deze link.

 

0 reacties reageren


Keep Calm

Geplaatst op: 24-11-2014 07:31:16

Goedemorgen! In het uurtje tussen twee wek-momentjes voor de kids kan ik mooi al even bloggen. Het belooft weer een volle dag te worden - het is tenslotte maandag :-)
En ergens tussendoor moeten er ook wat cadeautjes binnen worden gehaald, want het gaat wel opschieten - Sint is tenslotte al in het land. Mocht je nog wat tijd over hebben, dan kun je misschien nog wel een zelfgemaakt cadeautje haken. Dit patroon is makkelijk en snel:

 
Deze kol vond ik bij Lanas & Hilos, makkelijk aan te passen aan je wensen: lengte, hoogte en garens kun je eindeloos variëren. 
 
 
Het steekje dat gebruikt wordt is hetzelfde steekje als het Zachte dekentje van Jellina. Je vindt een uitleg/schema bij Haken en Meer. Let op dat je de eerste rij lossen met een grotere haaknaald haakt, of erg los haakt. De opzetrand van lossen is niet flexibel of rekbaar. Daarom zou je dit eens moeten proberen: een opzet van stokjes zónder eerst lossen te moeten haken! Bekijk het filmpje en oefen eens. Vanaf nu heb je een rekbare opzet :-)
 
 
 
 
Werk ze, allemaal vandaag! En niet vergeten:
 
Keep Calm Crochet ❥ 4U // hf http://www.pinterest.com/hilariafina/
 

0 reacties reageren


Sterretjes

Geplaatst op: 23-11-2014 19:27:34

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het maken van kleine cadeautjes voor de decembermaand. Voor vrienden, familie of gewoon voor jezelf.

 
Haak een heleboel sterretjes en maak een slinger, plak ze op een cadeau-labeltje, op je kerstmenu, in de kerstboom, op je kerstkrans ......
Gebruik verschillende kleurtjes, garens en haaknaalden en je krijgt een prachtige verzameling. Deze sterretjes zijn van Cherry Heart, je vindt een haakschema op het blog.
 
Als je de sterretjes opspant en insmeert met textiel-verharder dan zijn ze vormvast en blijven ze hard, ook na een regenbuitje. 
 
Liever breien? Je vindt een gratis patroon op Ravelry (engels).
 
 
En je vindt nog veel meer patronen en links van sterretjes op mijn blog onder het label Sterretje.
 
 

0 reacties reageren


Handgeverfd

Geplaatst op: 22-11-2014 18:15:33

Op verzoek een berichtje met de handgeverfde garens die nog in onze winkel liggen. Het blijft zo heerlijk om te experimenteren met al die kleurtjes! Dit is wat er aan verschillende kleurtjes ligt:

Het turkoois op deze foto is in werkelijkheid iets groener.

 

 

 
Heerlijke pastelletjes!!

 

 

 

 

 

 
De strengen zijn 100 gram, van sommige hebben we 2, 3 of 4 strengen van 1 "verfbad". Er zit 344 meter op een streng, dat is ruim voldoende voor een paar sokken tot maat 40-41. Het is een kort-verloop garen, de kleurtjes komen kort op elkaar. Kijk wat een mooie sokken je dan krijgt. Alle strengen hebben een subtiel glinstertje. € 14,95 per streng/100 gram. Natuurlijk is deze wol prima te combineren met effen sokkenwol!

 

Maar natuurlijk ook geschikt voor een heerlijk warm baby-mutsje! Je vind hier een prima basispatroon voor een babymutsje op nld 2½ mm.
 
 
Of liever handgebreide handschoenen???
 
How to Knit Gloves
 
Je vindt alle berichtjes die ik over handgeverfd garen heb geschreven terug onder het label Handgeverfd. Bestellen mag altijd, stuur dan een mailtje. Op = op, en het is onmogelijk om een volgende keer precies hetzelfde te maken :-)
 

0 reacties reageren


Druipsteen

Geplaatst op: 21-11-2014 22:35:14

Een aantal jaren geleden waren we op vakantie/familiebezoek in de VS (zo'n once-in-a-lifetime vakantie) en bezochten we o.a. de Luray Caverns. Wow - ik was ooit in Dinant geweest en was onder de indruk, maar dit overtrof alle verwachtingen en zoals veel in de VS: het was gróót(s)! Schitterende druipsteenformaties - en het gekke: bijna niemand die er was om ze te bewonderen. Dat gaf ons alle tijd en mogelijkheid om ons te vergapen aan zoveel schoonheid.

 
Ik moest hier dan ook onmiddelijk aan denken toe ik deze kol zag met de toepasselijke naam Dripstone Cowl.
 
 
 
Wat een plaatje! Kabelen in het kwadraat, is dit. Het patroon is te koop via Lete's Knit of via Ravelry. De kol is beschreven in 3 maten. De tapse vorm wordt verkregen door te breien met verschillende naalddiktes. De kabels zien er uit als stalagmieten en stalagtieten van een druipsteengrot.
 
 
 

0 reacties reageren


Voor de agenda!

Geplaatst op: 21-11-2014 08:00:49

De laatste weken van het jaar zijn altijd druk en vol. Hier is het niet minder. Er staat nog een heleboel op stapel!

Sinterklaas


A.s. zaterdag komt Sint ook Arnemuiden bezoeken, uiteraard met een boot, begeleid door een heleboel Pieten! (Sint's boot valt gelukkig iets groter uit....)

Permalink voor ingesloten afbeelding
 
De winkel is gewoon open tot 16.00 uur.
 
Haakpatroon sinterklaas
Patroon te koop bij Echtstudio
 
Winterfair
 
Op vrijdag 12 december hebben we weer onze jaarlijkse - oergezellige - Winterfair. Vanaf 15.00 - 21.00 uur staat de Langstraat en Markt vol met kraampjes, veel winterse lekkernijen, diverse muziekvoorstellingen en nog veel meer.
 
(foto PZC)
 
Een van de gezelligste dagen op Arnemuiden, en de moeite waard om langs te komen. Natuurlijk ben ik weer van de partij in onze streekdracht, Binnenkort bericht ik hier nog meer over, maar het kan al vast in de agenda!
 
 
 
 
Workshop Fair Isle
 
De dag ná de Winterfair blijven we actief, want je kunt dan weer een workshop Fair Isle bij ons volgen. De vraag naar deze techniek is zo groot, dat we weer een workshop hebben gepland op Zaterdag 13 december van 13.30 - 15.30 uur onder leiding van Ans,
 
We beginnen met iets kleins: een sleutelhoesje met Schortenbont-motiefje. 
 
 
 
Je kunt je opgeven per mail of in de winkel. De kosten zijn € 17,50. Wij zorgen voor de verschillende kleurtjes garen (ruim voldoende voor het maken van het hoesje), neem je zelf je sokkennaalden (2½ of 3) mee? Deze zijn evt. ook in de winkel te koop. En is er volop koffie, thee en wat lekkers! Natuurlijk krijg je het patroon mee naar huis.
 
En heb je dan eenmaal de smaak te pakken, dan kun je na wat oefenen je misschien wel wagen aan deze Zeeuwse sokken!
 
 
 
De pakketjes voor deze sokken zijn te koop in onze winkel en via Tikkeltje Zeeuws. In een pakket zit het patroon en genoeg wol om 2 paar sokken te breien (tot maat 39 - 2e paar de kleuren omwisselen).
 
 
Geef je snel op voor de workshop (jaffari at zeelandnet.nl of bel naar 0118-602300) want vol = vol.
 
 
Dankdag
 
A.s. woensdag houden we in Zeeland Dankdag (deze datum is nogal streekgebonden). Op deze dag zijn vrijwel alle winkels op Arnemuiden dicht, en wij ook. Woensdag 26 november zijn wij dus de hele dag gesloten.


Handwerkmiddag!
 
Alvast een datum voor 2015 - noteer maar vast :-) De volgende Handwerkmiddag in onze winkel staat gepland voor Zaterdag 14 maart 2015! Hierover hoor je later beslist meer.......
 

0 reacties reageren


Handig !

Geplaatst op: 20-11-2014 18:57:20

Het was zo'n dag....
Zo'n dag dat even alles tegen zit. Niets af kunnen maken, honderden telefoontjes, mails. Tegelijk natuurlijk. Dozen waar de bodem uitscheurt, adres-etiketten waar je met gemak iets anders overheen print, weer 10 mails of ik een patroon wil vertalen of wil kopen met mijn creditcard, overkokende soep, verkeerde bestellingen verstuurd enzo. Zo'n dag...

Dus ietwat minder inspiratie, en ik moet nog opschieten ook want onze Breiclub begint zo...

Dit is een klein ideetje, zonder echt patroon (nee, niet mailen of ik dat heb - gewoon zelf uitproberen). Maar ik vond het zo handig idee. Ik heb wel eens van die shirts die net wat te diep zijn uitgesneden als je vaak moet bukken of buigen. Niet buk-proof, dus. En dan is dit best een handige tip!

Clematis Yoke Dress
 
Ik vond het hier bij Nelkin.
 
En die verwees weer naar Ravelry. Het idee stond blijkbaar ooit in een Tijdschrift van 5 jaar geleden.
Leef je uit op de oude shirts die niet buk-proof blijken te zijn!
 
 
 

0 reacties reageren


Kabbelende kabels

Geplaatst op: 19-11-2014 19:06:34

Soms is een enkele foto al genoeg om de mogelijkheden van (op zich simpele volgorde van) steken te laten zien. Dat had ik bij deze foto:

 
Wow! Hoe simpel en hoe mooi! De foto is van Crafty Beaver op Ravelry. Het patroon komt ook van Ravelry, en heet Winding River Cowl (precies! kabbelende golven in een rivier). Het patroon iss in het Engels en gratis te downloaden van Ravelry, via Knitting Daily (ook hier moet je een account hebben). Je kunt hier natuurlijk eindeloos mee variëren, zoals het patroon - een kol:
 
 
Maar maak 'm breder, langer, als dubbele kol, als lange sjaal - net wat je wilt. Dit patroon verbruikt vrij veel wol, omdat je de hele sjaal blijft breien in 2 recht, 2 averecht èn kabelt. Ravelry laat ook zien wat anderen van dit patroon hebben gemaakt (zichtbaar als je bent ingelogd). 
Dit patroon heeft geen zichtbare voor- of achterkant, en daarom ook mooi als moebius. En zeker als een stoere herensjaal of kol!
 
 

0 reacties reageren


Polsmoffen

Geplaatst op: 18-11-2014 23:21:35

Nou nou, ik heb een beetje last van "the days after" geloof ik. Ik kom niet zo op gang, ik kom overal nog dingen tegen die nodig opgeruimd moeten worden na zaterdag, ik struikel nog over de klapstoeltjes, en tot overmaat van ramp besloot Ali dat het tijd was voor een nieuwe TV. Nu was dat niet voor zijn tijd, we hadden nog een loodzwaar megabeeldbuis-ding, zo een waar je kamer een halve meter kleiner door lijkt/wordt. En zolang het ding het nog deed - geen nieuwe! Maar de laatste tijd kwamen de kuren, eerst het beeld stil - dan geluid weg - en het eindigde in zwart. Een flinke klap hielp niet meer, dus....

We besloten om wat dingen te veranderen in het huis....... o, waar begon ik aan! Kasten verplaatsen betekent dat ze eerst leeg moeten. En wat je dan tegenkomt....allemaal door mij daar neergelegd, ingepropt, weggestopt. Een soort mini-verhuizing. Bij elke foto even stilstaan - o wat gaat de tijd toch snel - kindertekeningen bewonderen, moederdagknutsels die de rommelkast niet overleefden, o, dáár lag die zonnebril....

Afijn, de klus is geklaard, alles geïnstalleerd, teruggeplaatst. Iedereen blij, maar nu eindelijk nog even bloggen. Ik beloof dat ik vanaf nu weer trouw bij blijf!

Fingerless Gloves
 
Deze prachtige polswarmers vind je terug op het blog van Crejjtion, Je kunt het patroon daar terugvinden in het Nederlands en Engels, met uitgebreide instructies. De polswarmers zijn gehaakt van Invicta (effen sokkenwol) van Scheepjes met naald 3.
 
Fingerless Gloves Fingerless Gloves
 
 

0 reacties reageren


Voorverkoop Boek Zeeuwse Visserstruien

Geplaatst op: 17-11-2014 22:15:24

Al jaren ben ik bezig met het fenomeen Visserstrui. wie me een beetje volgt ziet het onderwerp met grote regelmaat hier op dit blog voorbijkomen. We mochten onlangs de succesvolle expositie "Truien bij de Vleet" aflsluiten en ik ben dan ook supertrots dat ik het boek van Anja en Stefanie mag aankondigen dat in het voorjaar 2015 uitkomt!

Van dichtbij heb ik gezien hoeveel uren deze vrouwen in de zoektocht naar de Zeeuwse truien hebben gestoken. Op zolderkamertjes gezocht naar die ene unieke foto, de bezoeken aan de vele visserplaatsen en de gesprekken met zovele Zeeuwen met hun hart in de visserij en historie.

Dus bij deze (van het blog Zeeuwse Visserstruien)

Met heel veel trots presenteren wij hierbij de 

tijdelijke en exclusieve voorverkoop 

van ons boek over de Zeeuwse Visserstruien!

 

Had elke Zeeuwse vissersplaats een unieke, eigen visserstrui?

En zo ja, hoe zag die er dan uit?

In het boek 'Zeeuwse visserstruien' duiken we in de geschiedenis van het visserijverleden van Zeeland. We gaan op zoek naar de originele, handgebreide visserstruien zoals die gedragen werden tussen 1880 en 1955 in Arnemuiden, Breskens, Brouwershaven, Bruinisse, Tholen, Philippine, Yerseke, Veere, Vlissingen en Zierikzee.

We ontdekken niet alleen heel veel verloren gewaande truien en patronen, maar ook hoe dit kledingstuk is ontstaan. Het leven van de visser en zijn gezin spelen daarin een centrale rol. Sappige anekdotes uit de interviews vullen deze verhalen aan. Naast de ruime aandacht voor het visserijverleden ziet u authentiek beeldmateriaal. Nieuwe foto’s van de gevonden truien maken de verhalen compleet!

Van elke in het boek beschreven trui vindt u een teltekening van het inbreipatroon. Bovendien is in het boek 'Zeeuwse visserstruien' van elke vissersplaats een patroon voor het breien van een complete trui opgenomen. Dit zijn patronen voor verschillende niveaus van breien: van beginner tot (ver)gevorderd.

Als ‘extra project’ vindt u het complete patroon van de Zeeuwse deken.Dit patroon van de Zeeuwse deken is overigens ook los te bestellen, in abonnementsvorm of als compleet pakket . 

De uitgave van het boek staat gepland voor mei/juni 2015.

Wij mogen u dit boek nu tijdelijk aanbieden voor de exclusieve prijs van € 18,95. De hier genoemde prijs geldt uitsluitend bij vooruitbetaling en geldt tot 31 december 2014.De prijs is exclusief eventuele verzendkosten.

Het boek is in de voorverkoop te bestellen via deze link van Tikkeltje Zeeuws.

U ontvangt vervolgens een factuur van de Stichting Zeeuwse Visserstruien te Middelburg.

Meer informatie over de betaling en de betalingstermijn staan op deze factuur. Kies bij de verzendkosten voor één van de opties met de vermelding 'boek'. Bij de afname van meerdere boeken op één adres nemen wij met u contact op over de eventuele aangepaste verzendkosten.

De prijs in de reguliere boekhandel wordt € 24,95.

**********************

0 reacties reageren


Nagenieten

Geplaatst op: 15-11-2014 22:19:33

Zo, even bijkomen en vooral nog even nagenieten..........

Het was weer een heerlijke dag! Wat is het toch bijzonder om met zoveel mensen bij elkaar te zijn en te genieten van een gezamelijke passie. Bij deze een verslagje:

 
Het was vanmorgen nog donker toen ik de laatste puntjes op de i zette. Bolletjes klaar voor de workshop, broodjes halen bij de bakker, de laatste patronen kopiëren, koffie en thee gereed zetten...
Het was vanmorgen ook nog heel vroeg en donker (en bijzonder nat) toen Wieke en anderen op pad gingen om vanuit vele hoeken van Nederland en Vlaanderen hier op tijd te kunnen zijn.

 

 
Het was een hele grote groep die de workshop Domino-breien bijwoonde. Na een aanvankelijk gekwetter en gesnater werd het steeds stiller en de wangetjes roder!

 

 
Onder het genot van allerlei lekkers (dank aan mijn moeder, Fiona en Johanna) werd er druk gebreid.
(o, wat een ruimte toch in ons opgeruimde atelier!!)
 
 
Ondertussen kon ik de nieuwste ontwerpen van Wieke bewonderen, waaronder deze Cirkel-sjaal van Wieke. Om aan te geven hoe klein de rondjes zijn, legden we een 2-euro muntstuk op de sjaal.
 
 
En de Leave a Light sjaal die prachtig was, maar ook zooooo heerlijk zacht! (Hier horen jullie later beslist meer over!)

 

 
Hetzelfde patroon in 2 uitvoeringen.

 

 
Na 2 uur geconcentreerd bezig met de workshop hadden de meesten best zin in een kop soep met een broodje, waarna de open Handwerkmiddag begon. De winkel vulde zich met nog meer mensen en dit vind ik dan ook een heerlijke foto: Al die mensen die met elkaar in gesprek zijn over hun werkstuk, bolletjes, technieken, favorieten en nog meer.....

 

 

 
Hup, de tassen open en haken en breien. Je laatste projectjes laten zien, elkaars werkstukken bewonderen, Passen, voelen, kleurtjes bij elkaar leggen, en natuurlijk heerlijk met elkaar kletsen.

 

 
De dag vloog voorbij. Ik heb er heerlijk van genoten. Helaas veel te weinig tijd gehad om met iedereen te praten, maar dat komt de volgende keer vast wel!!
 
Morgen kom ik bij, maandag ben ik weer van de partij hoor - ik heb al weer heel veel inspiratie opgedaan!

0 reacties reageren


Grote stappen

Geplaatst op: 14-11-2014 19:23:41

Deze week twijfelde ik erg wat mijn volgende brei- of haakprojectje zou worden. Maar in zo'n drukke week is het niet handig om met iets écht nieuws te beginnen, dus koos ik voor een projectje "grote stappen - gauw thuis"!

En laat dit nou best goed van pas komen op zo'n natte, gure dag als vandaag :-)

 
Ik breide snel een kolletje op naalden 10. Alleen maar rechte steken (alsof je een foutje zou zien bij dit garen....) 20 steken opzetten en 4 bolletjes opbreien, aan elkaar zetten en that's it! Heerlijk makkelijk en da's net wat ik nodig had. Bontje, harig en pluis zijn helemaal hip deze winter.
Je hebt 4 bolletjes nodig voor een kol, verkrijgbaar in 4 kleuren (1,95 p.bol)
 
Je kunt er ook prima kussenhoesjes mee breien (heerlijk zacht!!), je hebt dan 3 bolletjes nodig voor een enkele zijde van een kussen ca 40x40 cm.

 

 
Zo gepiept, groot effect!
 
 
 

0 reacties reageren


Streepjes en stressss...?

Geplaatst op: 13-11-2014 23:21:17

In de zomer liet ik jullie het begin van de streepjes al eens zien, het is ook al een tijdje af maar nog niet over geblogd:

 
Vorig jaar liet ik de kolletjes al eens voorbijkomen, en ik wou zo graag wat maken van de Noro Silk Garden die in de winkel ligt. Wat een feestje om mee te breien. Dit garen heeft weinig nodig, gewoon simpel tricotsteek is prachtig, want de kleuren en de structuur van het garen zijn al genoeg!

 

 
Het kolletje werd geinspireerd door dit idee van Ravelry. Ik zette 40 steken op met naalden 5 mm. Ik gebruikte de tijdelijke gehaakte opzet, een mooie manier om straks weer af te hechten zonder dikke naad. Je vind een heel duidelijk filmpje hier.
 
Ik nam 3 x 50 gram (2 x kleur 341, 1 x kleur 366) en breide om en om streepjes van 2 en 4 naalden.

 

 
Op de heengaande naald breide ik de 2e en 3e steek samen, en bij de voorlaatste steek op de naald meerderde ik een steek. Terug alle steken averecht. Je maakt dan een "scheve" sjaal, het effect van de streepjes wordt speelser en je hebt minder last van het omkrullen!

 

 
Er zitten zoveel kleuren in de bollen Noro, dat je altijd wel een contrastkleur hebt. Soms wisselde ik de streepjes volgorde om als een bolletje te snel opging. 

 

 
Toen de bolletjes helemaal opgebreid waren maakte ik het einde onzichtbaar vast aan het begin met de Kitchener steek (De gehaakte draad van het begin uithalen en alle opzetsteken weer op een naald zetten). Je vind hier een Nederlandse uitleg, maar ook google op "Kitchener Stitch" levert heel veel informatie en handige filmpjes op. Een aanrader om je daar even in te verdiepen!
 
En dit werd 'm dan!

 

 
En even omgedraaid...

 

 
Ik heb het breiwerk geblockt voor ik de uiteinden aan elkaar maasde. Daardoor werd de sjaal aanmerkelijk ruimer en nu kan ik 'm ook 3 x rond mijn nek. De volgende keer zou ik i.p.v. 40 waarschijnlijk 50 steken opzetten!

Een heel klein beetje krult het toch, dus als je dat wilt voorkomen moet je af en toe een ribbel ertussen breien.

Noro Silk Garden is een prachtig materiaal. De bolletjes zijn 50 gram/100 meter. Samenstelling 45% zijde, 45 % kid mohair, 10 % lamswol. € 11,50 per bol.

 
Dit zijn de kleurtjes die nu op voorraad zijn:
 
kleur 341      en        366
 
 
 Kleur 403      en       395
 
**************
 
Dát waren de streepjes........ en nu de stress :-)
Bedenk dat hier zaterdag zo'n 16 mensen een workshop gaan volgen... dan moet er echt nog wel wat gebeuren. En er komen 's middags nog véél meer mensen!
 
 
En deze tafel is ook nog niet helemaal zoals ik 'm hebben wil...

 

 
Oké, aan de slag dus!
 
 

0 reacties reageren


Dromenland

Geplaatst op: 12-11-2014 23:17:51

Te moe om te bloggen!
Elke keer laat ik me verrassen door de hoeveelheid werk die bij een Handwerkmiddag komt kijken. Da's niet zo erg, maar het blogje sla ik over - ik ga naar dromenland... morgen weer een dag!

.
 

0 reacties reageren


Rond

Geplaatst op: 12-11-2014 17:54:52

De laatste weken krijg ik regelmatig klanten die een omslagdoek willen maken die géén diepe punt heeft. Driehoekssjaals zijn er in soorten en maten, maar nu zet ik een drietal patronen op een rijtje met een halfronde vorm.

De eerste is een ontwerp van Sascha, hier uitgevoerd met de Invicta Colour - gehaakt op nld 4,5 mm.

 
Deze omslagdoek heeft een kantachtige uitstraling, is lekker luchtig en hier gehaakt met 2 bollen Invicta Colour 959 (2 x € 8,95) - de bollen zijn bij ons niet helemaal opgehaakt dus je kunt 'm makkelijk wat groter maken als je voor dit garen kiest. Echt een leuk patroon voor elk soort garen en seizoen. 
 
 
Deze sjaal heet Coral Beach Shawl en het patroon kun je los kopen (Engels of Nederlands) via Ravelry. Het patroon is bij ons ook te koop in combinatie met breigarens (€ 3,50).
Dit patroon is ook heel geschikt om te gebruiken met een bol Unicat! Of gewoon katoen....
 
 
*************
En vandaag kwam wéér een doosje Unicat binnen (wat een weelde - even zoveel bollen bij elkaar!!). Dat geeft me mooi de gelegenheid om deze prachtige halfronde sjaal te laten zien die Ans haakte van een bol Unicat. Deze kleur (in werkelijkheid roder) is niet meer verkrijgbaar, maar al die bolletjes op de achtergrond natuurlijk nog wel...)

 

 
Deze omslagdoek heet Fete du Printemps, en is verkrijgbaar via Ravelry. Het patroon is engels, maar is zeer duidelijk door het schema. Dit patroon hebben we niet in de winkel, maar moet je via Ravelry bestellen.

 

 
Deze omslagdoek heeft een bijzondere rand, die door het kleurverloop van de unicat prachtig wordt geaccentueerd. En natuurlijk is dit exemplaar ook prima te haken met heel andere garens!
 
 
*************
 
En nummer drie heb ik al eens eerder laten zien, dat is de Walking on Clouds van Annelies/Vicarno's mama. Deze is gemaakt van de unicat Christrose, gemaakt door Fiona (ze neemt deze a.s. zaterdag mee naar de Handwerkmiddag). Je kunt het patroon van deze omslagdoek kopen via Ravelry (Nederlands en Engels), of via de spinternieuwe website van Vicarno. (€ 3,75). En natuurlijk bij ons in de winkel in combinatie met garen.
 
 
Ook deze is natuuurlijk te haken met allerlei andere garens!
 
 
Zo, da's wel weer genoeg inspiratie voor vandaag! 
 

0 reacties reageren


Gerstekorrel

Geplaatst op: 10-11-2014 22:42:23

Als ik nog eens heel veel geld heb ( ik vrees dat dat nog wel even gaat duren) dan wil ik meer gaan reizen. Vroeger was ik best reislustig, ik woonde 2 jaar in Israel, ik keek rond in voormalig Oost-Duitsland (vrijwillgerswerk in een ziekenhuis), liep 3 maanden stage in een kindertehuis in Hongarije, deed een projectreis in Zimbabwe en Namibia en kwam toen een Iraanse man in Nederland tegen.... en toen waren we uitgereisd.

Met dochterlief bedenken we waar we nog eens naar toe willen reizen (fantaseren mag, he?), en New York zouden we ook nog wel eens willen bezoeken. Maar dan wil ik ook naar Purl Soho !

 
(Zo´n wandje wil ik ook in de winkel....)
 
De website van The Purl Bee is in elk geval om te smullen, hoewel ik denk dat maar weinigen in nuchter Nederland zoveel geld neer leggen voor deze bijzondere garens. Maar genieten mag...
 
Dit is zo mooi, gemaakt van een simpele gerstekorrel
 
gradient-cowl-600-8
 
(Foto´s en idee van The Purl Bee)
 
gradient-cowl-600-26
 
Je kunt het patroon (Engels) vinden bij The Purl Bee of Ravelry. Kies een dun garen (sokkenwol?) in 5 kleurtjes en brei telkens met een dubbele draad in verschillende combinaties. Brei niet te strak, dan blijft de kol ( een rechte lap die aan elkaar wordt genaaid) soepel vallen.
 
 
Eerder blogde ik al over een dergelijke sjaal hier, ook met een verwijzing naar The Purl Bee.
 

0 reacties reageren


Twijfel

Geplaatst op: 09-11-2014 23:14:39

O jongens, wat twijfel ik toch...
Welk projectje zal ik nu eens opstarten?
Ik wil veel te veel, te snel. Alles uitproberen, alles laten zien, alles maken. Soms word ik helemaal gek van mezelf. Er zijn een paar nieuwe garens die ik zo graag uit wil proberen. Mooie voorbeelden maken, zodat je in de winkel kan zien en voelen wat je met de garens kan dóen. Maar even niet meer zo'n grote deken, want in mijn tempo duurt het toch even voor het klaar is. Hoewel ik elke dag met bolletjes in de weer ben, maak ik overdag natuurlijk geen brei- en haakmeters. En de handwerkmiddag van a.s. zaterdag - waar ik heel erg naar uitkijk - vergt ook nog wel wat organisatie....

 
Hiermee wil ik zo graag aan de slag. Maar dit wordt zeker geen klein projectje... De prachtige wollen garens van Aade vragen om iets moois. Ik blog er alvast maar eens over. Ter inspiratie...
 
Deze omslag doek was de eerste kennismaking met dit garen, hij staat al héél lang in mijn favorieten bij Ravelry. Ik was gelijk òm. Dit prachtige garen zou ik heel graag in mijn assortiment opnemen en nu is het zover! :-)
 
Foto/omslagdoek: Rabelry - Larisa.
 
Het patroon kun je kopen op Ravelry onder de naam Stripe Study Shawl van Veera Välimäki. Het patroon is Engels. De sjaal is assymetrisch en helemaal gebreid in ribbelsteek. En het garen hebben we nu ook in de winkel :-)
 
Op Ravelry zie je meer dan 4000 varianten van breisters van over de hele wereld - hoe leuk is dat! 
 
 
De strengen van Aade wol zijn allemaal iets anders van gewicht - dus ook allemaal iets anders geprijsd. Kom je kijken naar dit prachtige garen? 
 
En staat a.s. zaterdag al in je agenda? Van harte welkom op onze Handwerkmiddag! Neem je handwerkjes mee ter inspiratie van iedereen?
 

0 reacties reageren


Als er een schaap over de dam is...

Geplaatst op: 08-11-2014 18:51:33

Wow, dat de Zeeuwse Lappendeken een leuk mee-brei-project was - dát hadden we natuurlijk al bedacht na alle reacties op de tentoonstelling! Maar dat in een dag tijd zich zoveel mensen zouden aanmelden is voor ons ook een verrassing :-)
Voor iedereen die zich heeft aangemeld: ná het weekend krijgen jullie bericht over betalen e.d. - er zijn zoveel aanmeldingen dat het even wat extra werk met zich meebrengt om alle mails te beantwoorden. Voor wie nog nog niet meedoet..... denk er maar eens over, hoe meer zielen hoe meer vreugd - én als er één schaap over de dam is, volgen er zeker meer!

Om maar bij de schaapjes te blijven:

 
Het zou toch leuk zijn als we een hele kudde bij elkaar konden brengen die meedoet aan de Zeeuwse Lappendeken? De Zeeuwse Lappen-deken-kudde :-)
 
Het patroontje van dit grappige schaapje vind je hier op Ravelry. Gratis, in het Engels.
 
 
Meer Schapen-patroontjes vind je op mijn blog onder het label Schaap.
 

0 reacties reageren


Zeeuwse lappendeken wordt mee-brei-deken !!

Geplaatst op: 07-11-2014 19:04:10

Oh óh, óh.. wat kregen we ongelófelijk veel positieve reacties op de Zeeuwse Lappendeken die op onze tentoonstelling ‘Truien bij de Vleet’ lag!

Vonden de bezoekers de Zeeuwse visserstruien mooi en prachtig, de LAPPENDEKEN scoorde misschien nog wel meer punten! 

Het grappige was dat we de Lappendeken eigenlijk een beetje uit nood bedacht hadden. We gingen er van uit dat de meeste bezoekers op onze tentoonstelling handwerksters zouden zijn en dat die - net zoals wij zelf altijd –  graag aan stof en/of wol willen voelen. Om nou te voorkomen dat ál die dames in de wanden zouden klimmen om de visserstruien te gaan ‘bevoelen’, bedacht Anja om voellapjes te breien. Die zouden we dan op panelen plakken en bij de tentoonstelling zetten.

Op een bepaald moment tijdens de voorbereidingen bleek dat de paneeltjes die wij hiervoor op het oog hadden, niet meer geleverd konden worden. “Tja…”, zei Anja, “dan naai ik die lappen wel aan elkaar!”En.. zo werd de Zeeuwse Lappendeken geboren!

De Zeeuwse Lappendeken werd een groot succes op de tentoonstelling! Van veel bezoekers hoorden we dat ze het niet zo zagen zitten om een héle visserstrui te gaan breien maar… dat ze wel heel erg graag zo’n deken zouden willen breien.En.. of we daar dus patroontjes van hadden…??

We hebben besloten om van de Zeeuwse Lappendeken een MEE-BREI-DEKEN te maken!!

De originele Zeeuwse deken is in 2014 door vijftien verschillende personen in vier verschillende wolsoorten gebreid. De deken bestaat uit 25 vierkante blokken. Elk blok heeft het motief van een Zeeuwse visserstrui zoals die tot het voorjaar van 2014 zijn terug gevonden.

Hoe gaat het in zijn werk:

OPTIE 1

Vanaf januari tot en met mei 2015 ontvang je elke maand de patronenvan 5 complete blokken.

De patronen worden steeds verstuurd ná de 15e van elke maand..

Na vijf maanden heb je dus 25 patronen ontvangen.Voor deze patronen betaal je een totaalbedrag van  € 5,00. Dit ‘abonnementsgeld’ komt geheel ten goede aan de Stichting Zeeuwse Visserstruien.

Wil je 5 maanden lang de patronen ontvangen voor een bijdrage van € 5,00 klik op DEZE LINK!Je komt dan op de website van Tikkeltje Zeeuws. Hier kun je het patroon-abonnement van vijf maanden ‘kopen’ en betalen.

Na het ontvangen van je betaling kom je op de verzendlijst te staan en ontvang je de informatie en patronen van ons via de mail.

 

OPTIE 2

Ook is het mogelijk om een compleet pakket aan te schaffen; ál het garen én de patronen.

Dit pakket is leverbaar vanaf half december, maar al wel te bestellen.

Om voor deze optie te kiezenklik op DEZE LINK!

Voor een compleet pakket betaal je tot 31 december 2014 de gereduceerde prijs van € 95,00 - het patroon is dan gratis. Na 31 december kost het pakket €105,00 Het is verstandig om van te voren te bestellen zodat wij weten hoeveel pakketten we moeten maken/bestellen. Er zijn 3 keuzepakketten gemaakt, voor een effen, een strepen- en een bonte deken. Je mag natuurlijk ook je eigen pakket samenstellen, maar dit kan alleen in onze winkel (na half december). 

Het complete patroon wordt als één groot project ook opgenomen in het boek over de Zeeuwse Visserstruien. Dit boek zal verschijnen medio mei /juni 2015.

Doen jullie mee met de Zeeuwse deken???

0 reacties reageren


Vrije - kleurrijke - middag

Geplaatst op: 07-11-2014 18:59:39

Eindelijk had ik sinds weken een - bijna - vrije middag. Heerlijk in de weer met wolletjes en verf en pannetjes. Kloddertje hier, kloddertje daar..... Heerlijk experimenteren met de handgeverfde draadjes en ze worden mooi!! :-) Vanaf zaterdag in de winkel - eerst even drogen!

En dit kwam ook (dit is geen werk, hoor)! Kijk en geniet.................
Met veel nieuwe kleurtjes die ik nog nooit eerder had. Ik zou ze allemaal zelf uit willen proberen.

 

 

 

 
Wie het eerst komt....... :-)
Een aantal bestellingen staan klaar (nog niet alle kleuren zijn er er komt binnenkort nog meer.........!)
 
 

1 reactie reageren


Nog meer lappenpoppen!

Geplaatst op: 07-11-2014 18:59:08

Enkele weken geleden blogde ik over de lieve knuffel-lappen-popjes van Sascha, en nu zijn er nog een paar hele leuke bijgekomen!

 
Dit doddige mopshondje is zo grappig!
 
Een robot-popje voor de stoere kids
 
En deze panda is onweerstaanbaar!
 
De knuffels zijn allemaal gemaakt van Stone Washed van Scheepjeswol. (Maar het kan natuurlijk ook van ander garen).
De pakketjes (garen en Nederlands patroon) zijn allemaal bij ons verkrijgbaar.
 
Pakketje Mopshond: € 14,00 - verzenden € 3,00
Pakketje Panda : € 10,50 - verzenden € 3,00
Pakketje Robot: € 17,50 - verzenden € 3,00
 
Krokodil - € 10,50 - verzenden 3,00
Poes - € 14,00 - verzenden 3,00
Pinguin - € 17,50 - verzenden 3,00
Prinses - € 21,00 - verzenden 6,95 (want dit kan ik niet meer als envelop verzenden)
 
 
Bestellen kan door te mailen
 
Hier heb je de hele familie op een rij!
 
 
 
Wil je de patronen liever los bestellen, dan kan dat via Ravelry (patronen in Engels en Nederlands)
 
Onlangs is er een heel leuk boek uitgekomen van Sascha en DenDennis. De talenten zijn gebundeld en een boek voor knuffels met bijpassende accessoires is geboren! (Hierin staan niet de bovengenoemde knuffelpopjes)
 
Foto: Finally we can officially announce: Dendennis and I will be publishing the first Dutch Combigurumi book this October!  Eindelijk mogen we het officieel aankondigen, 14 october komt het eerste Nederlandse Combigurumi boek van Dendennis en mij uit.
 
Dit is een van mijn favorieten uit het boek (€ 12,99)
 
Foto: Here's the 7th CombiGurumi! A tall dachshund designed by Dendennis with some fun applications designed by A la Sascha  These patterns are available in our dutch crochet book CombiGurumi More info on http://www.dendennis.nl/books/combigurumi
 

0 reacties reageren


Theemuts

Geplaatst op: 05-11-2014 22:57:49

Mijn lijstje "To Do" wordt maar langer en langer. Kennen jullie wel, toch? Al die leuke ideeën die langsvliegen, al die bolletjes en strengetjes die me aanroepen.... en waarom ik deze week nou zo zat te dubben over waar ik aan zou beginnen? Wat een onzin - ik kom nergens aan toe :-)

Gisterenavond hebben de laatste dingen opgeruimd van de expositie. De Zaagloods zag er maar wat kaaltjes uit zonder de truien. Overigens hebben we nog zooooveel plannen, dat worden echt overuren om het allemaal op tijd te kunnen realiseren. En dan komt er ook nog een doos vol Stone Washed binnen, een levering Unicat, een volle mailbox met vragen. Dus dat wordt straks nog even doorpezen om de winkel op tijd klaar te hebben voor morgen. Én.......... morgen neem ik voor het eerst sinds weken mijn vrije middag! Voor achterstallig onderhoud en nieuwe plannen. Maar ik ben dus niet in de winkel ! (probeer ik)

 
Voor al die uren die ik nog tegoed heb, wil ik deze nog eens maken. Een heerlijke pot thee op de bank (voeten onder het dekentje), boekje erbij, muziekje aan, niemand die roept....
Deze leukerd vond ik op Ravelry. Het patroon van de cottage-theemuts is daar te koop, maar met wat fantasie kun je zelf ook wat. Tenslotte is geen theepot hetzelfde. 
 
Deze is ook heel leuk! Ik vond 'm bij Wooly chic, waar je een compleet pakket kunt kopen (geen los patroon). 
 
 
En voor het Zwarte Schaap in de familie is er deze :-)
 
 
En voor deze zou je zelfs koffie in een theepot zetten! Ook alleen als pakket te koop - ter inspiratie.
 
Bunny Rabbit Tea Cosy Knitting Kit Bunny Rabbit Tea Cosy Knitting Kit
 
Alle theemuts ideeën die ik heb geblogd vind je onder dit label: Theemuts
Ziezo, ik duik mijn toko nog even in...!

0 reacties reageren


Kussen met Herfstblaadjes

Geplaatst op: 04-11-2014 20:54:47

Heerlijk, die Herfst! Hier brandt de open haard voor het eerst weer sinds lang, lekker donker buiten en de bladeren komen met bakken naar beneden. We trekken weer naar binnen toe en dat is ook weer goed. Lekker op de bank met een dekentje en dit kussen met herfstblaadjes past prima bij dit jaargetijde.

 

 
Het is opgebouwd uit 4 losse, identieke stukken die later aan elkaar worden genaaid. Dit kussen is gemaakt van Scheepjeswol Stone Washed Boulder Opal 804 - beige gemeleerd en dat is een prachtige kleur voor dit kussen. We breiden dit op nld 2½, een fijne naald waardoor de blaadjes prachtig uitkomen.

 

 

 
Voor dit kussen (ca 40 x 40 cm) zijn 3 bolletjes gebruikt.

 

 
In de winkel ligt ook een versie in witte katoen, ook voor dit kussen (alleen de voorkant) heb je 3 bollen nodig. 
 

 

 

 
Dit patroontje is niet gratis of los te koop, maar krijg je bij aankoop van 6 bolletjes Catania (à € 2,45) of 6 bolletjes Stone Washed (à € 3,50) - kleur naar keuze. Opsturen kan natuurlijk ook, dit past nog in een envelop (3,95 verzendkosten).

 

 
(PS. Een enkel patroontje zet ik niet gratis op mijn blog, tenslotte moet de schoorsteen hier ook roken)
 

0 reacties reageren


Warm, kleurig dekentje

Geplaatst op: 03-11-2014 21:03:37

Het is af! Helemaal af - bijna 3000 meter garen door mijn vingers en wat een heerlijke deken is het geworden. Toen dit jaar de CAL startte had ik best zin om mee te doen, maar aan het eind van de rit had ik dan een dekentje dat iedereen al kende...toch maar niet meedoen dan? Maar het idee van een dekentje was toch wel erg aantrekkelijk en toen kwam dat heerlijke garen Stone Washed van Scheepjeswol.

En er is geen betere dag om het dekentje af te hebben en te laten zien, de regent klettert tegen het raam, de verwarming aan, vroeg donker buiten - dekentjesweer! :-)

 
Ik haakte de hele deken in V-steekjes, zoals beschreven bij Crochet Geek of Amber's Creaties. Een heerlijke, makkelijke, luchtige steek en tellen tot 2 is soms net wat je nodig hebt :-)
 
Voor de opzet heb je een even aantal lossen nodig, plus 3 keerlossen. Voor mijn dekentje begon ik met 150 + 3 keerlossen. Ik haakte met naald 4½

 

 

 
Ik nam 11 kleurtjes die me aanspraken, dolde er wat mee, en legde ze op een volgorde. Ik wou wel eens wat doen met langzaam verlopende kleurtjes, maar niet een klassiek regenboogpatroon. Dit werd het (de nummers van de kleuren  Scheepjeswol Stone Washed staan erbij). Ik startte met kleur 810 en liet de kleuren langzaam verlopen, elke rij een nieuwe kleur. Bij de laatste kleur 808 - roze ging ik weer terug. Let op dat ik van de kleuren 810 en 808 twee (2) rijen haakte.

 

 
Toen de eerste 11 bolletjes op waren was het dekentje nog niet groot genoeg naar mijn zin, dus nog maar 11 bolletjes erbij gepakt. Op het eind had ik van alle kleurtjes nog ieniemienie bolletjes over. Omdat ik toch niet kon beslissen welke kleur ik de rand zou haken, besloot ik alle kleurtjes te gebruiken voor een paar randjes vasten. Op = op!

 

 

 

 
Het dekentje is zacht, soepel en toch warm. De 80% katoen maken het comfortabel en de 20 % acryl lekker soepel en een heel klein beetje fluffy. Wat een heerlijk garen!

 

 

 
In het kort: 
Mijn deken werd ca 120 x 190 cm, gemaakt van 2 x 11 bolletjes Scheepjes Stone Washed. Ik haakte met nld 4½
Gebruikte steek: V-steek
Gebruikte kleuren (in volgorde): 810, 808, 805, 815, 813, 806, 812, 804, 816, 807, 808
Wees er van bewust dat een ieder anders haakt en de afmetingen en het gebruik dus verschillen van persoon tot persoon.

 

 
Wil je het dekentje ook maken? Je kunt natuurlijk het pakket bestellen. De Stone Washed is in de loop van woensdag weer leverbaar in alle kleuren. 
Een pakket van 22 bollen kost 11 x € 3,50 = € 77,00 € 70,00 (De helft bestellen voor een klein dekentje mag natuurlijk ook). Je begrijpt dat ik de bollen niet meer in een envelop kan krijgen, wordt verzonden als pakketpost (€ 6,95). Vanaf morgen ligt het dekentje in de winkel - en 's avonds lekker op de bank (da's dan weer een voordeel als je naast je winkel woont).
 
 

0 reacties reageren


Dilemma

Geplaatst op: 03-11-2014 13:00:50

Nu mijn dekentje (eindelijk) bijna af is, sta ik voor een dilemma. Waar ga ik nu mee aan de slag. Het voordeel van een winkel is dat ik zomaar kan kiezen.... het nadeel is dat ik al die ingekochte wolletjes ook aan de man moet zien te krijgen. Dus ga ik gauw weer wat nieuws op de pennen zetten van die nieuwe draadjes die roepen om voorrang!

 
Aan de slag met de nieuwe kleurtjes handgeverfde garens????

 

 
Deze roepen héél, heel hard! De strengen Aade Long die zaterdag werden bezorgd vragen om aandacht, zorg, liefde, breipennen en haaknaalden. Smullen!

 

 
Of toch die nieuwe kleurtjes Noro Silk Garden?

 

 
En ik ben verliefd op dit garen: Felted Tweed van Rowan...

 

 
De Cablé?

 

 
En hier heb ik ook nog geen voorbeeld van........
 
Of alles tegelijk opzetten? Kreun! Wat een baan........ :-)

PS: een uitgebreide beschrijving van het dekentje volgt z.s.m. Zodra alle kleuren Stone Washed weer leverbaar zijn zal ik er uitgebreid over bloggen!
 

0 reacties reageren


Kleurrijk

Geplaatst op: 03-11-2014 13:00:16

Als je veel restjes hebt van dezelfde dikte, dan is dit echt iets voor jou. En als je die restjes niet hebt is deze sjaal eigenlijk een reden om heel veel restjes te gaan maken :-)

(foto: Froukje)
 
(Foto: Dibadu)
 
Het patroon Colourwork Crescent (Engels) van Kieran Foley kun je kopen via Ravelry. Je hebt zo'n 15-20 verschillende kleurtjes nodig in kleine hoeveelheden en er zijn heel veel verschillende technieken in deze sjaal gebruikt. Niet een patroontje wat je even uit je hoofd doet, maar wel schitterend resulaat. Op Ravelry kun je (als je ingelogd bent) wel 80 verschillende varianten zien, geweldig om te zien wat verschillende kleuren doen!
 
 
Foto: Izi
 
 
 
Deze laatste is van Ans en hangt bij ons in de winkel, hij is gemaakt van heel veel restjes sokkenwol.
En we hebben heel veel kleurtjes sokkenwol, mocht je die aan willen vullen :-)
 

0 reacties reageren


Zo bijzonder!

Geplaatst op: 01-11-2014 21:08:27

Bijzonder was het!

Bijzonder dat we vandaag de duizendste bezoeker mochten verwelkomen op de expositie Truien bij de Vleet.
Bijzonder dat we zoveel lieve, spontane, hartverwarmende reacties mochten ontvangen na jullie bezoekjes. In het gastenboek, in de winkel en via onze blogs.
Bijzonder dat jullie de tentoonstelling nét zo leuk vonden als wij :-)
Bijzonder dat jullie van dichtbij maar ook zóver kwamen!!
Bijzonder dat zoveel mensen aan het breien zijn geslagen.
Bijzonder dat we zoveel reacties en bezoekers uit andere vissersgemeenschappen hebben ontvangen, iedereen trots op z'n  "eigen" trui die misschien werd gedragen door een overgrootvader.

Héél bijzonder was het dat we gebruik mochten maken van deze unieke lokatie! De Werf maakte deze tentoonstelling nog bijzonderder dan hij al was. Wij zijn zo blij met deze samenwerking! (De werf is nu gesloten tot begin april 2015 - daarna weer open voor bezoekers)
Bijzonder was de samenwerking met de Gemeente Middelburg, zonder wie we dit niet hadden kunnen realiseren.

Héél bijzonder waren al de vrijwilligers, breisters, supporters en al die lieve mensen die een middag enthousiast de bezoekers wilden ontvangen! Heel, heel hartelijk dank! (en Johanna voor de foto's!)

 
Het bloemetje voor de 1000ste bezoeker lag vanmiddag al klaar. Deze dame uit Ermelo (niet bepaald naast de deur) was de gelukkige, en zij werd in het zonnetje gezet.

 

 
Naast een bos bloemen kreeg zij een handgebreide vissersmuts (maar vandaag beslist niet nodig).

 

 
Deze laatste expositiedag werd nog heel druk bezocht! 
Aandachtig werd de informatie gelezen, de truien bestudeerd.

 

 
Bij de aller-, allerlaatste rondleiding was het druk en er werd geluisterd naar Anja's enthousiaste verhalen over de intensieve zoektocht naar de patronen.

 

 
Maar aan alles komt een eind, en zo eindigde vandaag een geweldig event, waar we best een beetje trots op zijn. De truien zijn al opgevouwen en meegenomen voor een opfrisbeurt....

 

 
Maar het is natuurlijk niet het einde - bij lange na niet! Onze zoektocht gaat door (want er zijn al weer nieuwe patronen gevonden!), er zijn plannen voor een boek, en er komt beslist een meebrei-deken met de Zeeuwse patronen. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte via dit blog, maar zeker op het blog Zeeuwse Visserstruien kun je alle nieuwtjes en nieuwe ontwikkelingen volgen.

 

 
De breipakketten voor alle Zeeuwse truien blijven verkrijgbaar via Tikkeltje Zeeuws en via onze winkel. De kant en klare Arnemuidse trui natuurlijk ook!

 

 
Heel hartelijk dank aan iedereen, en......
....wordt vervolgd!
 

2 reacties reageren

ZeelandNet draagt geen verantwoording voor de inhoud van dit weblog.