Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het Kerkje van Beho, je vindt het mooi, of .............................. ....

5.640 keer bekeken
Fraagis
Gepubliceerd op 29 jul. 2011
De Sint-Pieter kerk van Beho

B-6670 GOUVY

De vierkanten toren met een hoogte van 26 meter dateert van het jaar 1100 terwijl het schip van de kerk wordt in 1712 weer opgebouwd.
Boven de deur stelt het blazoen de zalmen van Salm voor; het werd gehamerd en bijna onleesbaar gemaakt aan het einde van de 18de eeuw door de Franse revolutionairen. De buitengalerij wordt door drie balken ondersteund, met grimassen makende gezichten. Op deze galerij werden de op kruistochten gevonden relikwieën aan de bedevaartgangers getoond. Het meubilair binnen in de kerk is in Barok stijl, van eiken en bewerkt door de beeldhouwer Jean-Georges Scholtus van Bastogne. De gezichten van de vier evangelisten zijn gebeeldhouwd op de preekstoel en op het klankbord staat een beeldje van Sint Michel de duivel bang te
maken. In 1954 is de kerk gedeeltelijk afgebrand. In 1955 is de kerk gerestaureerd door de architect Maurice Robert uit Gouvy. Voor de kleurrijke schilderingen, heeft men de raad gevraagd van de Louis-Marie Londot van Namur. Op het kerkhof kan men grafstenen uit 1638 zien. Open het hele jaar van 9u tot 12u en van 14u tot 19u.

Rond de toren is een loggia aangebracht rustend op houten heksenkoppen. Het bijna schreeuwige, veelkleurige, barokke interieur laat een niet te vergeten indruk op de bezoekers achter.

************* Reactie's graag, zelf vindt ik het zeer apart.
Bedankt

8 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Regina 29 July 2011

Bedankt voor de video! We hebben op een steenworp afstand gezeten maar ik heb niets geweten over het kerkje, jammergenoeg. De video maakt veel goed. Toch had ik het graag zelf bewonderd. Ik vind het heel appart, heel anders dan hier. Het is erg bont gekleurd maar het past allemaal bij elkaar. Het heeft ook al een hele geschiedenis achter de kiezen, zoals ik heb gelezen,...boeiend! Nogmaals dank en als we nog eens die kant op gaan krijgt Beho een bezoekje van ons...... Groetjes, Regina...

niet dus 29 July 2011

meer zo een kerk met van die noorse barbaren. en daar steken ze die tempels van het kwaad ook gewoon in de fik.

MEGADEBT 29 July 2011

http://www.youtube.com/watch?v=hyWJCd1GYhw&feature=related

you better understand where you come from ! 29 July 2011

http://www.youtube.com/watch?v=fCrvsJpRdEQ

you better understand where you come from ! 29 July 2011

http://www.youtube.com/watch?v=fCrvsJpRdEQ

you better understand where you come from ! 29 July 2011

http://www.youtube.com/watch?v=ue7gKW3GT4I

mooi 31 July 2011

je vindt het mooi, of je werd verbrand op de brandstapel, zo ging het daar vroeger.

de ketters 31 July 2011

het is wel waar, deze "mooie" kerk is toevallig wel betaald met het geld van al die mensen die gewoon vermoord werden door de kerk. echt een macabere gewoonte om daar mee te gaan pronken als u het mij vraagt. maar goed, het is mijn religie duidelijk ook niet, de uwe ? wees er maar groots op dan. killer !!