Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chateau de Modave Belgie

3.540 keer bekeken
Fraagis
Gepubliceerd op 24 jul. 2011
Gisteren, terugkomend van Vielsalm, rijdend richting Huy, zagen we een verwijzingnaar het Chateau de Modave. Via een lange oprijlaan zagen we daar het kasteel, wat nu ook een hotel is.
Volgende maal dat we er in de buurt komen, eens uitgebreidt gan kijken, we waren nu op doorreis, maar geen spijt toch even gekeken te hebben.


Het kasteel van Modave ligt op een rotspunt, hoog boven het dal van de Hoyoux. Het kasteel had diverse bewoners, waaronder de families de Montmorency, Lamarche en Braconier, Maximilian-Heinrich von Bayern, Kardinaal Von Fürstenberg, de Luikse prins-bisschop en Graaf de Marchin.
Chateau de Modave werd gebouwd in de Middeleeuwen. In de 17e eeuw werd het gedeeltelijk verwoest. De restauratie die daarop volgde zorgde ervoor dat het kasteel verfraaid werd met een klassieke gevel. Vanaf toen werd het een charmant buitenhuis en ten behoeve van de bewoners in die tijd werden er ook Franse tuinen aangelegd.

4 reacties

Reactie wordt toegevoegd

[email protected] 25 July 2011

wij vinden het wel heel erg leuk.

Celine 26 July 2011

Erg mooie omgeving daar. ;)

historie 26 July 2011

een gedenkteken van de ongelofelijke rijkdommen van de franse aristocratie die er niet om gaven dat buiten de poorten de bevolking omkwam van armoede en honger. welke natuurlijk de aanstoot was voor de massale onthoofding van de maffia achtige crimineel gestoorde regenten met grootsheidswaanzin. het beste dat frankrijk ooit deed en daarom is frankrijk nog steeds een belangrijk land en andere worden niet eens meer voor vol aangezien.

Ar 26 July 2011

Ook te huren voor trouwfeest!