Morgen

Africhtingswedstrijd voor Duitse Herdershonden tussen Nederland en Belgie

1 / 2
ZeelandNet Webmaster

Interland Nederland-België 2017
Op zondag 19 november a.s. organiseert Duitse Herdervereniging Kringgroep “Walcheren” op haar terrein aan de Pr. Rooseveltlaan 731A te Vlissingen een Interland africhtingswedstrijd voor Duitse Herdershonden tussen Nederland en België. Deze wedstrijd wordt het ene jaar in België en het andere jaar in Nederland georganiseerd. Dit jaar is Nederland aan de beurt en heeft kringgroep Walcheren zich bij het Hoofdbestuur van de VDH opgegeven voor deze organisatie en ook toegekend gekregen. Het is de 27ste editie en de stand is voorlopig dat de Belgen 14 maal gewonnen hebben en de Nederlanders 12 maal.
De wedstrijd bestaat uit 2 teams van elk 10 honden die het tegen elkaar opnemen en waarvan de beste 3 van elk team tellen voor de winnaar.
Elke hond moet de afdeling speuren, gehoorzaamheid en pakwerk uitvoeren waarbij minimaal 70 punten behaald moet worden en maximaal 100 punten per onderdeel behaald kan worden.
Als een hond minder dan 70 punten heeft voor een onderdeel, telt hij niet mee in de eindklassering.

Voor het speuren moet de hond een spoor volgen wat een uur eerder is uitgelegd door een vreemd persoon en waarop 3 voorwerpen zijn verstopt. De hond dient door het spoor te volgen de 3 voorwerpen op te zoeken. Het speuren gebeurd op nabij gelegen weilanden in de omgeving die door de agrariërs aan ons ter beschikking zijn gesteld, waarvoor dank!
Bij het gehoorzaamheid dient de hond de geleider goed te volgen en moeten de oefeningen zit, af en sta in snel tempo worden afgewerkt. Daarna volgen de apporteeroefeningen over de grond, 1 meter schutting en de 1,80 klimschutting. Als laatste moet de hond worden vooruitgestuurd waarbij hij na 40 meter gecommandeerd word te gaan liggen. Dan volgt er nog een oefening van afliggen onder afleiding terwijl een andere combinatie zijn oefeningen uitvoert.
Tijdens het manwerk moet de hond eerst 6 verstekken rivieren waarna hij bij de pakwerker aangekomen deze moet aanblaffen. Als de hond naast de geleider geroepen is volgt er een vluchtoefening met een overval die de hond moet verijdelen. Hierna wordt een rugtransport uitgevoerd waarbij een overval op de geleider wordt gedaan die ook weer verijdeld moet worden door de hond.
Als laatste wordt de hond over de volle lengte van het veld op de pakwerker afgestuurd met daarop volgend een overval, die ook nu weer door de hond gepareerd moet worden. Hierna wordt de pakwerker opgebracht en is de oefening klaar. Degene die het dichtst op de uitvoeringsregels zijn hond kan laten werken, krijgt de meeste punten.

Op het terrein van de kringgroep is een grote tent geplaatst om de bezoekers een goed vertoeven te geven. Het geheel is aangekleed met vlaggen, spandoeken en kraampjes om een feestelijk geheel te creëren. De wedstrijd begint om 08.15 uur en eindigt om ongeveer 16.15 uur. Wij hopen op een gezellige wedstrijd en u daar als bezoeker te mogen begroeten.
Hopelijk tot ziens!

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • Zondag 19 nov 08:00 - 16:30

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.