Elke dinsdag t/m 5 september

Historische markt Veere

VVV Zeeland

Op deze markt vindt u geen moderne apparaten, maar nostalgische huishoudelijke artikelen. Antiek en brocanterie, sieraden, fossielen en stenen, houten speelgoed, ouderwets snoepgoed. Natuurlijk ook veel streekproducten. Op de marktdagen zijn er demonstraties van allerlei oude ambachten.

Programma:
4 juli 2017: Schapen scheren
11 juli 2017: Scharensliep en het Waskot
18 juli 2017: Klederdrachtenshow
25 juli 2017: Schapen scheren
1 augustus 2017: Schapen scheren
8 augustus 2017: Touwslager
15 augustus 2017: Scharensliep
22 augustus 2017: Klederdrachtenshow
29 augustus 2017: Touwslager en het Waskot
5 september 2017: Schapen scheren

Veere is een stad met een rijk verleden. Daarover is veel terug te vinden in de diverse musea. Ieder jaar komen de oude tijden tot leven. Wekelijks wordt de klederdracht uit vroeger tijden gedragen. U kunt diverse historische figuren tegenkomen zoals een monnik, zwerver of omroeper en kinderen en volwassenen in (historisch) Walchers kostuum. Marktmeester Chris Koole heet dit jaar voor zijn tweede seizoen alle bezoekers gastvrij welkom.

Stichting Het Walcherse Costuum, die zich inzet voor het behoud van de authentieke Walcherse kleding en sieraden en het Zeeuwse erfgoed, is ook met een stand aanwezig.

Op wisselende plaatsen laat een draaiorgel zijn klanken horen en voor de kinderen is er een ouderwetse draaimolen. 

Info: www.historischemarktveere.nl

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 4 jul t/m 5 sep:
    • Dinsdag 10:00 - 17:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.