Afgelopen

Schildersweek Domburg

Zaterdag 20 mei opent de schildersweek in de tent aan de Domburgseweg 1. Diverse schilders zullen hier of op een andere mooie plek trondom of in Domburg aan het werk gaan. De hele week is deze tent te bezoeken om de kunstenaars aan het werk te zien. Onder hen Daantje Zandstra, Lindsay Bekouw, Jo Dumon Tak, Tim van Eenennaam, Aly van der Wal, Peter van Berkel, Cynthia Halewijn Michel van Zinniq Bergmann, Lilith de Jonge, Baibre Duggan en Jan de Mey. Veelal Kunstenaars met een Zeeuwse achtergrond of woonachtig in Zeeland.

Op zondag 21 mei, de dag van de Zondagsschilders, kan iedereen aan zijn of haar mooiste schilderij ooit werken in deze tent of gewoon in de buitenlucht. Een professionele jury kiest aan het einde van de dag prijswinnaars uit tijdens een gezamenlijke afsluiting in de tent. Vanaf 17.00 uur wordt daar een sing-a-long gehouden met Café Chantant en een pianist. Iedereen mag meezingen!

Maandag 22 mei en dinsdag 23 mei is de tent geopend om de kunstenaars aan het werk te zien onder het genot van een drankje.

Woensdag 24 mei zijn de gehele dag de kunstenaars te bezoeken in de tent. ‘s Avonds is er een lezing door Francesca van Vloten, conservator van het Marie Tak van Poortvliet museum in Domburg. Haar lezing gaat over ‘Een gelouterde atmosfeer; Domburg van traditionele tot moderne kunstenaarskolonie”. Deze lezing begint om 19.30 en duurt tot 22.00 uur. Kaarten à 5 euro zijn te koop via de site of aan de bar in de tent.

Donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, is de tent geopend voor de kunstenaars maar ook voor kinderen die in Domburg willen komen schilderen. De kosten van het kinderschilderen zijn 5 euro per kind; ter plaatse te boeken. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Vanaf 19.30 uur is er een concert van het Saga Kwartet in de tent met onder andere Haydn, Mozart en Borodin. Kaarten à 17.50 euro aan de bar of te koop via de site.

Vrijdag 26 mei wordt er doorlopend geschilderd in de tent. Het avondprogramma is dit jaar heel bijzonder. Een muzikale theaterbewerking “ Stervend Europa” van acteur en muzikant Hans Dagelet samen met Jan van Eerd. Het gaat om een live hoorspel om naar te kijken met een visionair, haast surrealistisch verhaal. Kaarten à 17.50 euro aan de bar of te koop via de site.

Zondag 28 mei start de verkoopexpositie vanaf 12.00 uur in Galerie Duinheuvel, Badhuisweg 2. Hier kunt u de werken kopen van de kunstenaars die tijdens de Schildersweek gemaakt zijn. Doordat de organisatie van de Schildersweeek hiervan een percentage krijgt, kan deze schilderachtige, bijzondere en vooral gezellig week ieder jaar georganiseerd worden.

Praktische info

Delen via

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.