Dagelijks t/m 1 januari

Expositie cursisten edelsmeden in Goes

nicolinegz@zeelandnet.nl

De hele maand december exposeren cursisten edelsmeden van Nicoline van Boven hun sieraden in het Stadskantoor in Goes.

(Kijk op: https://www.goes.nl/gemeentearchief/agenda_45224/item/2017-12-sieraden-cursisten-nicoline-van-boven_162136.html)


Tijdens deze expo worden diverse sieraden getoond van een aantal cursisten van Nicoline van Boven. Zij geeft korte cursussen edelsmeden in haar eigen atelier in Kapelle. Dit doet ze sinds ze in 2012 haar atelier heeft uitgebouwd tot een grotere ruimte met plaats voor vijf cursisten.

“Mijn bedoeling is om mensen op een leuke en enthousiaste manier kennis te laten maken met verschillende aspecten van het edelsmeden”, aldus Nicoline. Geen eindeloze saaie technische oefeningen, maar op een creatieve manier wordt geprobeerd het beste in iedereen naar boven te halen, zodat de cursisten sieraden leren maken die zij zelf leuk vinden! In de eerste twee lessen worden er basistechnieken aangeleerd in de vorm van een paar vaste opdrachten. Daarna wordt individueel gekeken naar wat iemand ligt en welke technieken iemand specifiek kan en wil leren. Iedereen heeft zijn eigen smaak en stijl en die kan men volledig in eigen tempo ontwikkelen. Het leuke is dan ook de diversiteit aan stijlen die er te zien zijn tijdens deze expositie. Nicoline: “Het enthousiasme van mijn cursisten is vaak aanstekelijk! Sommigen noemen het zelfs verslavend om sieraden te creëren.”

De cursussen zijn speciaal kort gehouden (5 lessen), zodat je op elk moment (indien er plaats is) kunt inspringen of stoppen als het je toch niet ligt. In deze vijf lessen maak je ten minste twee of drie sieraden, naar gelang je eigen tempo en ontwerpen. Ook leer je denken in mogelijkheden en oplossingen om iets te maken wat je zelf graag draagt. En natuurlijk is het ook een leuke gelegenheid om een sieraad als cadeau voor iemand te maken.

Meer info over de cursussen: www.nicolinevanboven.com

Deelnemende cursisten zijn:

Catelijne Amijs
Bea Coppejans
Helma Hoek
Anne Blok
Bert van der Zwaag
Gea Uyttenbroek
Natasja Vos
Willeke Kotvis:
Marianne Heitmann

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 7 dec t/m 1 jan:
  • Maandag 09:00 - 12:00
  • Dinsdag 09:00 - 12:00
  • Vandaag geopend
  • Donderdag 09:00 - 12:00
  • Vrijdag 09:00 - 12:00
  • Zaterdag 09:00 - 12:00
  • Zondag 09:00 - 12:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.