Wekelijks t/m 30 december

Expositie Coby Pronk en Bart Rentmeester

VVV Zeeland

T/m 30 december 2017 exposeren Coby Pronk en Bart Rentmeester in galerie 't KUNSTUus in Heinkenszand.

Coby Pronk, geboren te Scheveningen over deze expositie:

TEKENINGEN VÍCTOR JARA

Adrie Huissoon verraste mij in mei 2016 met de vraag of ik zin had om illustraties te maken voor zijn boek over Víctor Jara. Het enthousiaste verhaal van Adrie over “zijn” Víctor maakte me direct nieuwsgierig. Ik ben vervolgens aan deze reis begonnen zonder bagage. Ik had nog
nooit een boek geïllustreerd.

Tekenen op basis van bestaande, historische foto’s leek mij een extra uitdaging. Het was een sprong in het diepe. Na een aanvankelijk aarzelende start kwam het proces echter op gang. In overleg met Adrie en de ontwerper van het boek, Rogier Rosema, kregen mijn ideeën gestalte en ontstond er eenheid in de tekeningen.
www.victorjara.nl

Op zaterdag 16 december tussen 15 en 16 uur zal Adrie Huissoon enkele liederen van Víctor Jara ten gehore brengen. 's Avonds is er een optreden in muziekpodium Razzmatazz in Oost-Souburg.

VRIJ WERK

Zo lang ik het me kan herinneren ben ik aan het tekenen. Toen ik klein was, nam mijn broer, die bij een drukkerij werkte, grote blokken overgebleven papier voor me mee. Ik tekende vooral mijn dromen over groot worden, over mijn fantasiewereld.

De drang om te tekenen is nooit overgegaan; die is alleen maar sterker geworden. Ik volg lessen bij verschillende kunstenaars en ik heb mijn technieken verbeterd door diverse workshops. Bij mijn vrije werk ga ik vaak uit van foto’s. Ik werk het liefst met inkt, maar experimenteer ook met acrylverf, collage, lino en andere druktechnieken. Sinds enig tijd werk ik ook met digitale technieken op de iPad Pro. Al experimenterend ontstaan er toevalstreffers waar ik blij van word. Ik houd van spelen met het materiaal.

Mijn inspiratie haal ik uit de dingen om mij heen, het dagelijkse leven, mijn werk, mijn reizen, mijn directe omgeving en mijn verleden. Foto’s uit mijn kindertijd en van mijn voorouders, maar ook het strand en de zee zijn bronnen van inspiratie. Ik heb altijd een schetsboek binnen handbereik.

Bart Rentmeester

'Ik ben sinds 2010 actief met glas, daarvoor was ik na een opleiding zelfstandig werkend kok werkzaam in meerdere restaurants. Op een gegeven moment zag ik een carriere in de horeca niet meer zitten en kon ik beginnen in het glasbedrijf van mijn vader. Nu 5 jaar verder runnen we onze zaak '' 't Ouwe Glas'uus '' in Nieuwdorp samen. We zijn voornamelijk bezig met het maken van glas in lood en glazen gedenktekens.
Daarnaast maken we vaak tijd vrij om met andere technieken glaskunst objecten en installaties te maken. In 2011 ben ik voor het eerst naar een begincursus glasblazen geweest. De ervaring met vloeibaar glas vond ik zo bijzonder dat ik daarmee verder wilde. In de jaren daarna heb ik meerdere vervolg cursussen gedaan in het glasblazen met de roll-up techniek. Zo probeer ik steeds mijn techniek en kennis te verbeteren.'
www.bartrentmeester.nl

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 1 dec t/m 30 dec:
    • Woensdag 13:00 - 18:00
    • Donderdag 13:00 - 18:00
    • Vrijdag 13:00 - 20:30
    • Zaterdag 10:00 - 16:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.